Napisano 14.11.2012 - 00:14
Napisano 14.11.2012 - 00:21
Napisano 14.11.2012 - 00:48
Ale ja nadal nie widzę powodu, dla któreo obecność policyjnych tajniaków (do których obecności mnie całkowicie teraz przekonaliście) miałaby być czymś niezwykłym? Na zachodzie, na wschodzie i wszędzie indziej to normalna praktyka, więc dlaczego w Polsce robimy z tego problem?
Napisano 14.11.2012 - 01:30
Bez policji podczas takiego pochodu rozpętają się post-apokaliptyczne zamieszki.Jest wiele krzyku o policyjne działania i sam fakt przebywania. Sam ich widok był podobno tak prowokujący że zamieszki przez nich się rozkręciły. Można zrobić eksperyment-w przyszłym roku niech policja nie obstawia pochodu i terenu przyległego-zobaczymy ile dni będą trwały rozruchy.
Napisano 14.11.2012 - 06:40
Oczywiscie jak by nie mieli nic na lbie bylo by ich bardzo latwo zidentyfikowac dzieki dzisiejszej technologii
Napisano 14.11.2012 - 09:08
Użytkownik conders2 edytował ten post 14.11.2012 - 09:09
Napisano 14.11.2012 - 09:18
Bez policji podczas takiego pochodu rozpętają się post-apokaliptyczne zamieszki.
Użytkownik zak edytował ten post 14.11.2012 - 09:27
Napisano 14.11.2012 - 09:36
Bullshit. To dlaczego czesc z nich mogla chodzic po cywilu bez kominiarek (chociazby opisany przeze mnie wczesniej gosc z plecakiem) i jakos sie nie obawiali?Poza tym jak by mialo chodzic o strach to w pozniejszym czasie nie zdejmowali by tych kominiarek i nie dali sie "zlapac" jak to bylo w przypadku zdjec zamieszczonych przez dryndryn. Swoja droga porownywanie sytuacji w ktorych policjant wprowadza groznego przestepce na sale rozpraw do kontrolowania tlumu podczas marszu jest dla mnie conajmniej niepowazne...Oczywiscie jak by nie mieli nic na lbie bylo by ich bardzo latwo zidentyfikowac dzieki dzisiejszej technologii
Właśnie dlatego mają te kominiarki. Inaczej każdy by mógł ich zidentyfikować, a to by było niebezpieczne zarówno dla nich jak i ich rodzin. Przecież mogła by się zebrać grupka fanatyków, która by chciała tym policjantom uprzykrzyć życie. I co wtedy? Policjanci, którzy wprowadzają na salę sądową groźnych przestępców też mają kominiarki na głowach.
Napisano 14.11.2012 - 10:08
Napisano 14.11.2012 - 10:20
Napisano 14.11.2012 - 10:34
Ty tak piszesz na powaznie, czy trollujesz?
Po co, po co, po co. Po co policja miała by prowkować. Ja odsyłam tylko do historii najnowszej. Może być tak od lat 70' nawet.
Milicyjne prowokacje za PRL podczas strajków to była standardowa akcja, żeby rozjuszyć tłum do czerwoności, a potem obsmarować w gazetach pisząć o reakcyjnych bandytach i wywołać niepokój u społeczeństwa. Następnie wymierzać kary wg odpowiedzialności zbiorowej. Czy wy nie widzicie do cholery, że dzisiaj jest to samo ? Dopóki postkomuniści są u władzy będą stosowane identyczne metody. Niektórym to się na prawdę zapomina co było jeszcze stosunkowo nie tak dawno.
Hasło patriotyzm = faszyzm to również sowiecki wymysł, NSZtowców publicznie szkalowano i wmawiano ludziom że kolaborowali z niemcami, żeby zrobić z nich bandytów. To są te same metody.
Napisano 14.11.2012 - 11:13
Musimy wszyscy nad sobą pracować jeśli chcemy przekuć Marsz na coś wielkiego. Z przyjemnością natomiast patrzę na strach w mediach. Już teraz roztaczają aurę "wroga u bram"
Napisano 14.11.2012 - 11:33
Napisano 14.11.2012 - 11:38
Napisano 14.11.2012 - 12:14
Nie ma mediow obiektywnych. Nigdy nie bylo. Naiwnoscia jest sadzic, ze gazeta X jest stronnicza, a gazeta Y juz nie.
Blad, policji nie interesuje kto jest u wladzy. Policja zajmuje sie pilnowaniem porzadku i tyle a nie polityka.
Ty miales 8, ja mialem 28. Bralem udzial w wielu strajkach i demonstracjach, wielokrotnie oberwalem od milicji i ZOMO, kilka razy mialem pekniete zebra od palek, raz zostalem postrzelony w noge podczas ulicznych zamieszek. Olowiem z p64, a nie gumowa kulka jak dzis. Nie musisz mi opowiadac jak to wtedy wygladalo, bo wiem o tym lepiej od ciebie. Dzisiaj sa jednak inne czasy. Czy warto bylo walczyc o obalenie komuny? Tak, warto. Bylem tylko pionkiem, ale mam swiadomosc, ze cos od siebie dalem mojej ojczyznie. Ale jak widze bande rozwydrzonego chuliganstwa rzucajacego kamieniami we wszystko pod przykrywka Marszu Niepodleglosciowego, jak widze ludzi choc trudno to w ogole ludzmi nazwac, demolujacych wszystko wokol z haslami o ojczyznie, honorze i patriotyzmie na ustach to zaczynam zalowac, ze dzis juz nie ma zomo z twardymi palami i oddzialow do pacyfikacji zamieszek. Oni potrafili zrobic porzadek choc byli po zlej stronie.
Jak sobie pomysle, ze nadstawialem miedzy innymi swoj leb i swoje kosci rowniez po to, aby te wszystkie nacjonalistyczne grupki psycholi, faszystow, chuliganow i po prostu najpodlejszej, prymitywnej holoty mogly dzisiaj bezkarnie demolowac stolice mojego kraju wycierajac sobie morde ojczyzna, to mysle, ze nie warto bylo. Po prostu. Nie o takie cos walczylem 25 lat temu.
Na cale szczescie cala dzialalnosc prawicowych ultrasow, narodowcow i innych faszystowskich odlamow konczy sie zawsze na mowieniu. Za rok znow cos tylko zdemolujecie na 11 listopada, a poza tym nie bedzie o was slychac. i dobrze.
Użytkownik nosky edytował ten post 14.11.2012 - 12:34
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych