Napisano 14.11.2012 - 14:35
Napisano 14.11.2012 - 14:51
Użytkownik nosky edytował ten post 14.11.2012 - 14:51
Napisano 14.11.2012 - 15:07
Napisano 14.11.2012 - 15:19
Bullshit. To dlaczego czesc z nich mogla chodzic po cywilu bez kominiarek (chociazby opisany przeze mnie wczesniej gosc z plecakiem) i jakos sie nie obawiali?Poza tym jak by mialo chodzic o strach to w pozniejszym czasie nie zdejmowali by tych kominiarek i nie dali sie "zlapac" jak to bylo w przypadku zdjec zamieszczonych przez dryndryn
Swoja droga porownywanie sytuacji w ktorych policjant wprowadza groznego przestepce na sale rozpraw do kontrolowania tlumu podczas marszu jest dla mnie conajmniej niepowazne...
Napisano 14.11.2012 - 15:37
Napisano 14.11.2012 - 16:03
Sechmet, margines pobił margines a Ty się podniecasz i robisz z tego sztandar w wydawałoby się poważnej dyskusji.
Lider NOP gratuluje ciężkiego pobicia, no ale to przecież margines.
Skoro Waszymi Liderami są ludzie z marginesu, to sam się oceniłeś najlepiej jak można
Użytkownik Tenhan edytował ten post 14.11.2012 - 16:14
Napisano 14.11.2012 - 16:05
Właśnie o legalność działań opiera się wszystko. W czasie legalnej demonstracji pojawiają się nielegalne działania, to jest reakcja służb porządkowych ( tak je nazwijmy ).
W czasie nielegalnej demonstracji, jakiekolwiek działania są nielegalne.
nosky@
Dobra, znalazłem inne źródło tego filmu. Mówi coś o pałowaniu. Ale na miłość wszelką, żeby o bili pałami to by musiał wyskakiwać na pierwszy rząd łącznie z kibolami. Albo w takim razie kłamie że o bito, albo jest jednym z tych z pokolenia JP którzy mocni w gębie i czynie - a potem jak trzeba odpowiadać za ataki to płacz i do mamy.
Na prawdę, ciężko mi sobie wyobrazić że dostał pałą, skoro Policja nie wbijała się w tłum, tylko blokowała przejście.
Co do JP na czapeczce... Nie róbmy sobie jaj, chłopak ma tam ewidentne JP rodem z Firmy i żaden to JPII. Nie popadajmy w śmieszne zaprzeczanie rzeczywistości.
Napisano 14.11.2012 - 16:14
Dlaczego przyjmujesz że policja tylko blokowała? :-)
Napisano 14.11.2012 - 16:21
Napisano 14.11.2012 - 17:03
Po tej wypowiedzi mogę jedynie powiedzieć że:
- nie wiem ile masz lat i czy na prawdę brałeś udział w akcjach "za komuny"?
- jeśli masz tyle lat o ilu piszesz i brałeś udział w akcjach, to mam spore wątpliwości po której stronie byłeś?
Milicja pilnowała interesow wladzy, to oczywiste.
Policjant ma obowiazek cie spacyfikowac niezaleznie od tego, czy niesiesz sierp i mlot, flage bialoczerwona z orlem, swastyka, czy teczowa
Ani wtedy nie bylo prowokacji ze strony milicji, ani teraz przy okazji marszu nie bylo zadnej prowokacji policyjnej. To bujda na resorach i klamstwo
Kazdy narodowiec, faszysta, ultras, prawicowy oszolom tak powtarza co roku i to od kilkudziesieciu lat
Dopiero co na forum. Od razu w takim temacie. Gubiąc się i plącząc w "stanowisku". Starając się sprowokować do ostrzejszych zachowań.
Kim jesteś? Kogo lub co reprezentujesz?
Napisano 14.11.2012 - 17:14
Już śmialiśmy się z tego skana u mnie w domu. Mały marsz Bronka przedstawiony jest jako tłum, a wielki marsz Niepodległości jako jeden kolo z racą . No cóż, sprawdzone metody dezinformacji. Mało im było kilkudziesięciu tysięcy? To pokażmy się za rok liczniejsi. Gołście wszędzie gdzie się da. "Ćwierć miliona na pięciolecie!"
Napisano 14.11.2012 - 17:23
Czyli postulujesz żeby się obchodzić z nimi jak z jajkiem? Chuchać, dmuchać, głaskać byleby czegoś nie zniszczyli w przypływie emocji?
Zachowanie człowieka leży po jego stronie, a nadal nie widziałem żadnych dowodów policyjnych prowokacji.
Strasznie Ci nacjonaliści są biedni... Wszyscy ich prowokują i każą wyciągać pałki, noże, kominiarki.
Użytkownik Shinji77 edytował ten post 14.11.2012 - 17:30
Napisano 14.11.2012 - 17:35
Po prostu jeżeli ktoś decyduje się na bycie outsiderem to musi się liczyć, że poza plusami takiej sytuacji są także minusy. Z mojej strony to wygląda tak jakby mieć pretensję do kanara, że wypisuje "wezwanie do zapłaty" dla kogoś bez biletu. Skłot powinien zdawać sobie sprawę z niebezpieczeństwa i samemu zorganizować sobie ochronę.
Napisano 14.11.2012 - 17:46
Rozbili squot? - mieszkańcy sami się prosili.
Zamieszki na marszu? - Policja źle zaplanowała akcje.
Uczepiłem się nacjonalizmu bo tam jest teraz najwięcej agresji w głosie i czynach.
Użytkownik Shinji77 edytował ten post 14.11.2012 - 17:48
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych