Skocz do zawartości

Zdjęcie

Marsz Niepodległości w Warszawie

• Zamknięty Temat jest zamknięty
646 odpowiedzi w tym temacie

dryndryn.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Nie jestem manipulatorem, wiem czym jest ONR.

mozesz wiedziec ale manipulujesz zdjeciem z innego wydarzenia

Imb.
  • Tematów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Kiedy mnie minusujecie nie wiem czy mamy odmienne poglądy czy mam brzydki nickname.
Wolałbym rozmawiać.

No to porozmawiajmy. Przedstawiłeś sprawę dokładnie w stylu tvn - biedna, pokojowa antfia która tylko chwaliła się "będziemy blokować!", umieszczająca informacje o tym, jak rozbić kolumny policjantów i wyzywająca patriotów od faszystów została zaatakowana przez 20 tysięcy stadionowych chuliganów...

Litości. Opowiadasz tak, jakbyś całą sytuację znał jedynie z reportaży wiadomej stacji (która sama przyznała, że kamery i reporterów nie wysłała do obserwowania Marszu, tylko wlaśnie na zadymy).

Byłem tam, przeszedłem calą trasą. Petardy rzucane przez "naszych" lądowały zwykle gdzieś na uboczu tak, by mogły narobić huku, nikomu jednocześnie nie zagrażając - widziałem to nie raz. Ci straszni faszyści, kibole, neonaziści et cetera, et cetera to były całe rodziny z dziećmi, kombatanci, ludzie starzy i młodzi, łysi i długowłosi. Cały przekrój normalnego, zdrowego, patriotycznego społeczeństwa Polski. Zadymy (zatrzymano łącznie ok 210 osób, z czego tylko 36 to byli narodowcy... ciekawe, nieprawdaż?), które się działy, bo przy takim tłumie zawsze ktoś chętny do bitki się znajdzie, odbywały się gdzieś poza trasą samego Marszu, który przebiegł w spokoju i radości. Braki techniczne, problemy z nagłośnieniem nadrabialiśmy chęciami, na całe gardła śpiewając (wg. Totalnie Volnych Naszych mediów rasistowskie, ksenofobiczne i nawołujące do agresji) m. in. "Bóg, Honor, Ojczyzna" oraz "Cześć i chwała Bohaterom". Rzucanie kamieniami, wybijanie szyb czy bójki zdarzały się doprawdy sporadycznie i były prowokowane przez ludzi, którym idea Marszu była najwyraźniej obca, chociaż my takze pośmialiśmy się ze zdjęć i doniesień o tych wydarzeniach.

Co do spokojności lewicy, to cóż... Nie dość, że chwalili się fizycznym zablokowaniem legalnego pochodu (czyli złamaniem prawa), to jeszcze ich manifestacja była legalna do godziny 13; potem Policja ochraniała nielegalną manifestację. Dodatkowo, wystosowali oni w naszym kierunku kilka prowokacji, m. in. zaatakowanie grupy rekonstrukcyjnej wraz z opluciem munduru polskiego z okresu wojen napoleońskich. Policja także nie poprawiała sytuacji poprzez prowokacje np. pod samym pomnikiem Dmowskiego czy skopanie cywila przez policjanta ubranego po cywilnemu.

Nie wspomnę o anarchistach atakujących naszych przed Marszem tylko za posiadanie biało czerwonej flagi czy szalika...

I na koniec obrazek, prezentujący widziany przez lewicę obraz MN

Dołączona grafika

Filmy i zdjęcia pokazujący ten prawdziwy, patriotyczny Marsz można bez problemu znaleźć, ale potrzeba do tego odrobinę dobrej woli, której niestety niektórym brakuje...

Chciałem na tym zakończyć, ale pojawiły się nowe posty:

Masz absolutna rację, minusują bo nie wiedzą za bardzo jakich argumentów użyć, nienawidzą Niemców, pedałów są ogólnie uprzedzewni do wolności obyczajowej i pod płaszczykiem patriotyzmu znaleźli sobie nowego wroga : Antife i lewactwo więc się nie dziw, to niewykształcona prawicowa dzicz która spaliła dwa auta i przeciwna jest jakiejkolwiek tolerancji wobec innych ludzi.
Szczerze mówiąc po przeczytaniu tutejszych wpisów włos zjeżył mi się na głowie ile tu jest nienawiści, pisowskego jadu , kiboli , bojówek MW . Minusujcie do woli bo nie mam zamiaru z wami rozmawiać. Teraz na celowniku macie dziennikarzy bo dobrze zarabiają , kreują wiadomości i można im bezkarnie nakopać ( spalić auto, kopnąć dziennikarkę) bo władza ich też nie lubi.

Nie mieszaj ruchu narodowego z PiSem, bo te dwa pojęcia nijak do siebie nie pasują... Ale co tam, lewica wie lepiej, czyż nie? ; )

Co do lubienia Niemców, pedałów i antify - jak można być zaślepionym, żeby kochać anarchistów zza granicy, przyjeżdżających specjalnie do Warszawy by przeszkodzić w obchodzeniu naszego święta Niepodległości? Do tego obecna tam lewica - wyzywająca nas regularnie od faszystów (w kretyński sposób stawiajaca znaczek równości pomiędzy hasłami faszyzm, nazizm i nacjonalizm), blokująca legalny marsz, nawołująca do zerwania z tradycją w imię bezpłciowego hasełka "tolerancja", która jednak nie działa tak, jak powinna - parada promująca pedalstwo jest całkowicie w porządku i nie można nic złego powiedzieć, bo tolerancja, Marsz Niepodległości jednak powinien zostać zakazany, bo... tolerancja? :D
Wasza wolność - można robić, mówić i manifestować co się chce, dopóki Wam to pasuje. Dziękuję, postoję. My przynajmniej nie szerzymy tak szeroko zakrojonej hipokryzji - dla nas to, co złe, powinno być zakazane i tyle, bez bawienia się hasłami o nowoczesności, tolerancji i wolności.

@Klajcor88

Zdjęcie przez Ciebie wrzucone pokazuje najzwyczajniejszy w świecie salut rzymski - pierwotnie wykorzystywany przez obywateli Imperium Rzymskiego, potem przez nazistów oraz w czasie dwudziestolecia międzywojennego przez polskich narodowców - jednak, w przeciwieństwie do tego, co chce lewica, gest Niemców i Polaków różni się - Polacy nie "odbijają" ręki od piersi, a zamiast hasła "Heil Hitler!" albo "Heil!" rzucają "Czołem Wielkiej Polsce!" czy też po prostu "Czołem!". Gdyby jednak ten gest był używany wyłącznie przez nazioli, byłaby to niezła ironia: polscy narodowcy najpierw witający się po hitlerowsku, a potem idący walczyć z nazistami. Cóż, jak widać Orwell miał rację - ignorancja to siła.
Ale poczekajcie... Naziści witali się także przez podanie ręki - czyżby kolejny gest NSów? :D

Jeszcze ciekawostka na deser -> los wozu TVN Meteo

Pokojowa blokada, którą popierał już jeden z użytkowników:

Dołączona grafika

Użytkownik Imb edytował ten post 13.11.2011 - 15:55

DaVinci.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Warte uwagi

oraz

Użytkownik DaVinci edytował ten post 13.11.2011 - 15:32

Ill.

Nawigator

• Tematów: 40
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kolejne dwa filmy.

Pierwszy głownie o nieszczęsnej blokadzie i Antifie
http://www.youtube.com/watch?v=Ff0aI8-qbP0

Drugi ze środka samego Marszu:
http://www.youtube.com/watch?v=q056CUN924U
Wg niektórych źródeł w Marszu Niepodległości mogło brać udział nawet 25 000 osób.

Atomowy_jogurt_zagłady.
  • Tematów: 27
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

I to mają być patrioci? NACJONALIŚCI!

Xellos.
  • Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Xellos i Striker nie macie podstawowej wiedzy i jedziecie schematami. Mówicie że strajki mają cel a manifestacja patriotyczna nie? Czy kibic nie może być patriotą? A postulaty? Uczczenie rocznicy odzyskania niepodległości, pokazanie solidarności z Polakami na Litwie, oddanie hołdu bohaterom narodowym czy pokazanie że wśród Polaków takie wartości jak patriotyzm jeszcze istnieją. No tak przecież Wy już oceniliście że kibice pojechali do Warszawy zrobić zadymę... naprawdę ludzie na tym forum uważają się za takich którzy nie ulegają medialnej propagandzie ale po waszym przykładzie widać że tak nie jest.

Napisze jeszcze raz: Nie było was tam więc nie wypowiadajcie się jakbyście wiedzieli jak to realnie wyglądało.

Mała uwaga, bądź konsekwentny. Ciebie też nie było na placu kiedy wyrywano kostkę i 40 policjantów zostało rannych. Przyznałeś się do uczestnictwa w marszu w tym czasie. Tak więc, skoro tak chcesz dyskutować to proszę bardzo - nie było Cię tam, nie wypowiadaj się jakbyś wiedział jak to realnie wyglądało.

btw. powyżej masz coś o wozie TVN, i jest napisane "kibic Legii" rozwala wóz a nie "opcja niemiecka"

btw. 2 , jak w TV lecą zdjęcia na żywo to są na żywo, chyba że jesteś z tych co 11.09.01 widzieli hologramy a nie samoloty, to wtedy faktycznie, pewnie narysowali mi na ekranie kiboli a tak naprawdę nikogo tam nie było :)

pozwolę sobie to powtórzyć bo bardzo mądrze gada facet:

Tak być powinno, puścić dewastatorów na ulicę niech się tłuką, potem otoczyć, wywieść, najlepiej z Polski :) Może Ruskim ich podrzucić. Sprzedać jako niewolników do ciężkiej pracy czy coś. Czas powiedzieć stop a nie chronić łobuzów.

i jeszcze jedno:

Są pierwsze wyroki w związku z piątkowymi zamieszkami w Warszawie. Dwóch Polaków zostało skazanych przez Sąd Rejonowy Warszawa-Śródmieście na trzy miesiące więzienia bez zawieszenia i 300 złotych za napaść na policjanta. Obaj byli już wcześniej skazywani za to samo przestępstwo.

klik

Zwykłe bandziory co już w przeszłości byli karani za walkę z policją. Tu nie potrzeba żadnych prowokacji. Oni tam idą od razu z zamiarem porzucania sobie w policjantów czym się da.

Użytkownik Xellos edytował ten post 13.11.2011 - 16:53

Mika’el.
  • Tematów: 34
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Należy się określić, to ja tez mam ten obowiązek i nikt a nic nie wpłynie na zdanie me jak i mej rodziny.
Pozwolę w temacie użyć słowa kol.Miłosza, nie potrafiłbym lepiej tego ująć.

A teraz coś dla Lewactwa.

Brawa dla zafajdanego lewactwa, za rozwalenie marszu w Warszawie, które patriotyzm utożsamia z faszyzmem, was wszystkich powinno się wysłać do łagrów, do matuszki Rosji, sierpem i młotem czerwoną chołotę! Wracać skąd przyszliście, większość Polaków jest i będzie patriotami, z dziada pradziada, to jest tradycja za którą wielu przelało krew za Ojczyznę. Nic na to nie poradzicie, niech żyje Polska i Polski Patriotyzm!

Jeżeli chcecie nazwać mnie "faszystą", proszę bardzo, ale musicie też tak samo nazwać nimi pokaźną listę porządnych osób i organizacji, które wspierały MN. Na przykład, Narodowe Siły Zbrojne.

Kelt.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Hellos widziałem awantury, gdy Marsz jeszcze stał na Placu one już trwały. Co ty mi tu o jakiś hologramach? :o

Ale nie o to chodzi czy nie widzisz że tu nie chodzi o awantury? Że tyle tysięcy ludzi z całej Polski nie przybyło tam się bić? Patriotyzm to nie faszyzm, mediom i władzy prawica jest nie na rękę. Nie ma co dyskutować, inni użytkownicy przedstawili wiele filmów pokazujących jak to wyglądało na prawdę, i takich filmów będzie jeszcze więcej. Szkoda że mówi się tylko o awanturach w których brał udział bardzo niewielki odsetek a o samym Marszu nic.

Mogą prowokować, kłamać, przedstawiać tylko to co jest dla nich wygodne, ale cierpliwość się Polakom kończy i kto wie do czego to doprowadzi.

PS: Nacjonalizm (z łac. natio – naród) - postawa społeczno-polityczna uznająca naród za najwyższe dobro w sferze polityki. Nacjonalizm uznaje sprawy własnego narodu za najważniejsze. Głosi solidarność wszystkich grup i klas społecznych danego narodu.

Nacjonalizm uważa interes własnego narodu za nadrzędny wobec interesu jednostki, grup społecznych, czy społeczności regionalnych. Uznaje naród za najwyższego suwerena państwa, a państwo narodowe za najwłaściwszą formę organizacji społeczności, złączonej wspólnotą pochodzenia, języka, historii i kultury. Nacjonalizm przedkłada interesy własnego narodu nad interesami innych narodów, zarówno wewnątrz kraju (mniejszości narodowe lub etniczne) jak i na zewnątrz (narody sąsiednie)

Nacjonalizm sam w sobie zły nie jest. Ale nie o tym jest temat. Cieszy mnie że są tu jeszcze trzeźwe umysły :>

Użytkownik Kelt edytował ten post 13.11.2011 - 17:28

#99 Gość_Sentinel

Gość_Sentinel.
  • Tematów: 0

Napisano

[...]PS: Nacjonalizm (z łac. natio – naród) - postawa społeczno-polityczna uznająca naród za najwyższe dobro w sferze polityki. Nacjonalizm uznaje sprawy własnego narodu za najważniejsze. Głosi solidarność wszystkich grup i klas społecznych danego narodu.

Nacjonalizm uważa interes własnego narodu za nadrzędny wobec interesu jednostki, grup społecznych, czy społeczności regionalnych. Uznaje naród za najwyższego suwerena państwa, a państwo narodowe za najwłaściwszą formę organizacji społeczności, złączonej wspólnotą pochodzenia, języka, historii i kultury. Nacjonalizm przedkłada interesy własnego narodu nad interesami innych narodów, zarówno wewnątrz kraju (mniejszości narodowe lub etniczne) jak i na zewnątrz (narody sąsiednie)

Nacjonalizm sam w sobie zły nie jest. Ale nie o tym jest temat. Cieszy mnie że są tu jeszcze trzeźwe umysły Dołączona grafika

Do tej pory nie wypowiadałem się w tym temacie. Obserwowałem to co działo sie w mediach, jakie i jak były podawane informacje. Śledziłem również wpisy tu na forum jak i komentarze pod filmikami kręconymi amatorsko a potem zamieszczanymi choćby na youtube.pl. Czytam ten temat od początku i doszedłem do wniosku, że czas zabrać głos.

Zacznę od tego co powyżej zacytowałem. NACJONALIZM - każdy niezależnie od tego w jakiej formie jest zły.

Stawia jednostkę niżej niż interes narodowy, ogranicza swobodę działania, inicjatywę, wpisuje tę jednostkę w ramu z góry narzucone. Każdy kto nie wpisuje się w te ramy skreślany jest z listy nazywanej patriotyczną. Nacjonalizm nie ma nic wspólnego z patriotyzmem. Dla mnie to tylko dorobiona ideologia do tego co od zawsze było uważane za zło. Każdy ruch skrajnie prawicowy, nacjonalistyczny prędzej czy później prowadzi do anarchi, do hierarchi i podporządkowania, do eksterminacji tych nie pasujących. W zyciu ważna jest różnorodność, ważny jest człowiek a nie interes narodowy. Państwo to ludzie go tworzący a nie odwrotnie. Dla mnie jak i wielu innych ludzi w wieku dojrzałym, którzy pamietają "komunizm", socjalizm, kolejki w sklepach, kartki na zywność, każdy ruch prowadzący do izolacji, do stawiania interesu narodowego nad interesem jednostki jest niebezpieczny. To jest zagrożenie dla bezpieczeństwa każdego z nas obywateli tego państwa. Dla mnie osobiście

NACJONALIZM nie równa się PATRIOTYZM.
NACJONALIZM równa się ZAGROŻENIE.

Patriotyzm (łac. patria,-ae = ojczyzna, gr. patriates) – postawa szacunku, umiłowania i oddania własnej ojczyźnie oraz chęć ponoszenia za nią ofiar; pełna gotowość do jej obrony, w każdej chwili. Charakteryzuje się też przedkładaniem celów ważnych dla ojczyzny nad osobiste, a także gotowością do pracy dla jej dobra i w razie potrzeby poświęcenia dla niej własnego zdrowia lub życia. Patriotyzm to również umiłowanie i pielęgnowanie narodowej tradycji, kultury czy języka. Patriotyzm oparty jest na poczuciu więzi społecznej, wspólnoty kulturowej oraz solidarności z własnym narodem i społecznością.

Źródło: pl.wikipedia.org

Nie krytykuję innych niż moje poglądów, jestem tolerancyjny ale nawet moja tolerancja ma swoje granice. Zgadzam się z wieloma przede mną, że w niektórych przypadkach policja przeginała używając środków.

Ale rozumiem także psychologię działania tłumu i organów porządku publicznego. Zawsze może istnieć błąd co do faktu. Nie upoważnia to jednak nikogo do twierdzenia, że policja zachowywała się jak ZOMO. Działali w ramach nadanych im uprawnień z wykorzystaniem prawnie dozwolonych środków w sytuacji wymagającej działania w taki a nie inny sposób. Nie jestem laikiem w tych sprawach i twierdzę, że robili to co konieczne by zapanować nad tłumem. Tak niestety czasem się dzieje, że przy okazji takich rozrób oberwą osoby przypadkowe i niewinne. Nie bronię tutaj policjantów ale nie bronię osób, które tam były i oberwały a ich celem była zadyma. To, że ktoś trzymał flagę Polski nie oznacza, że jest patriotą albo, że normalnie z niego wzorowy obywatel jest. Również dobrze to mógł być ktoś, kto przed chwilą rzucił płytą chodnikową w policjantów a potem zaczął uciekać tylko kamera pokazała moment jak stojąc z flagą pod murem oberwał pałką od policjanta, natomiast tego momentui jak rzucał płytą już kamera nie uchwyciła.

Szczerze mówiąc, by sie nie rozwodzić tu za bardzo winni bez wątpienia zostaną wyłapani przez policję i osądzenie (już zostali). Nie ma tu znaczenia czy to Niemcy czy Polacy. Każdy według mnie kto nie przestrzega prawa (może się z nim niezgadzać ale respektować musi) musi liczyć się z konsekwencjami. Jeżeli krytykujemy obecny ustrój to należy to robić w cywilizowany i demokratyczny sposób. Rozpioerduchę zrobić i obalić i rząd, i powalić na kolana całe społeczeństwa potrafi każdy (nie-)normalny "kapral" z wąsem ale zbudować cos wartościowego - ilu to umie ???

Jestem za Republiką, jestem za liberalizmem, za wolnościa każdej jednostki, za tym, że kazdy człowiek ma takie same prawa i obowiązki. Człowiek to człowiek.

CZŁOWIEK JEST NAJWAŻNIEJSZY.

PS. Znam doskonale historię Polski. Jestem patriotą i uważam, że kiedy trzeba będzie oddam życie za ojczyznę w jej obronie, w obronie innych Polaków, którzy będą zasługiwali na to by oddać za nich życie.

Dziś jednak się pytam - kto jest wrogiem naszej ojczyzny??? Kto nas zaatakował, iż "nacjonaliści", ludzie w większości nie pamiętający nawet socjalizmu uważają się z jedynych prawdziwych patriotów. Człowiek uważający się za patriotę uważa, że polski "gej" (a "lesbijka" też???) nie zasługuje na to by uważac go za Polaka??? Tak kiedyś uważali naziści twierdząc, że żydzi to nie ludzi i palili nimi w piecach !!!

Jako Patriota, Polak dołożę wszelkich starań by w tym kraju nigdy takie zło jak narodowy, skrajny nacjonalizm się nie wylęgł ze stadium, z którego już nie będzie odwrotu i który może nasz kraj, społeczeństwo, Polaków zaprowadzić na skraj przepaści.

Użytkownik Sentinel edytował ten post 13.11.2011 - 18:27

Kelt.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Sentinel nie do końca się z Tobą zgadzam mimo to + za dobrego posta :)

A tak swoją drogą z piątkowych wydarzeń zrobiła się ogromna afera a ratusz określa straty na 74tys. zł... coś mało jak na ,,regularną wojnę".

,,Po aktualizacji w dniu 28 października br., szacunkowa wielkość państwowego długu publicznego rośnie obecnie z 809,7 mld zł na koniec czerwca 2011 r. do 817,1 mld zł na koniec grudnia 2011 r., czyli o ok. 40,5 mln zł na dobę, 1,7 mln zł na godzinę i ponad 468 zł na sekundę, podaje Forum Obywatelskiego Rozwoju (FOR)"

40,5 mln zł na dobę? Przy tym 74 tys. to kropelka w morzu(oczywiście to żadne usprawiedliwienie, tej awantury być nie powinno). No ale jeszcze przez miesiąc będziemy słyszeć o zadymie nie o realnym problemie. Z mojej strony tyle. Do zobaczenia za rok w Warszawie :mrgreen:

#101 Gość_Sentinel

Gość_Sentinel.

Napisano

Kelt - thx za +.

Wracając do tematu. Podniosłeś kwestię długu polski.

A ja się w związku z tym pytam - a jaki pomysł ma na to ONR i inne podobne organizacje???

Byłem a stronie ONR i patrząc w galeriach na zdjęcia młodych ludzi, z ogolonymi głowami, oddającymi hołd jak robili to członkowie NSDAP, nawet ubiory zbliżone są kolorystycznie do tych jakich używały brunatne koszule NSDAP od razu przed oczami staja mi obrazy z okresu II WŚ.

I co to ma wspólnego z patriotyzmem???

#102 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Gronkiewicz-Waltz zapowiada zmiany. "Prawo zbyt liberalne"

Prezydent stolicy poinformowała, że w ratuszu od "wielu miesięcy" gotowy jest projekt zmieniający przepisy o zgromadzeniach. Według nowych propozycji, w tym samym miejscu i czasie nie mogłoby się odbywać więcej niż jedno zgromadzenie publiczne [...] w projekcie jest zapis zakazujący używania podczas demonstracji "urządzeń pirotechnicznych" oraz zakaz zakrywania twarzy w sposób uniemożliwiający identyfikację.

http://wiadomosci.on...-wiadomosc.html

Nie czytałem wszystkich komentarzy ale zmiany idą w dobrym kierunku tylko że szykuje się wylanie dziecka z kąpielą.
Aby zdławić następne marsze ( czytaj: wszelkie marsze kojarzące się z LK oraz prawicą, patriotyzmem) projektuje się pociągać do odpowiedzialności majątkowej organizatorów za szkody.
Wyobraźmy sobie że organizujemy marsz, nasłani zadymiarze (prowokatorzy) robią zadymę na 1 mln zł i tą sumą obciąży się z mocy prawa Bogu ducha winnych organizatorów.
Moim zdaniem za rok nikt nie odważy się na organizowanie czegokolwiek mając taki miecz nad głową.
I tak się załatwi opozycję.
Bez jednego wystrzału.

martius.
  • Tematów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jeden z prowokatorów-tajniaków:
http://c0834752.cdn....9907aFuNAxL.jpg

A tu prawdziwy obraz marszu:
http://i43.tinypic.com/35ir6vk.jpg

Imb.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A ja się w związku z tym pytam - a jaki pomysł ma na to ONR i inne podobne organizacje???

ONR jako organizacja społeczno-wychowawcza nie ma ustalonego poglądu na gospodarkę. Można pytać o to każdego członka z osobna i każdy powie co innego. W sprawie gospodarki/ustroju lepiej zwracać się do NOP. ;)

Byłem a stronie ONR i patrząc w galeriach na zdjęcia młodych ludzi, z ogolonymi głowami, oddającymi hołd jak robili to członkowie NSDAP, nawet ubiory zbliżone są kolorystycznie do tych jakich używały brunatne koszule NSDAP od razu przed oczami staja mi obrazy z okresu II WŚ.

Kpisz czy o drogę pytasz? Oficjalnym umundurowaniem ONR jest koszula w kolorze piaskowym (przypomina beżowy... chyba), z kolei brunatne koszule (których używali włoscy faszyści, nie NSDAP) są... brunatne. Zupełnie inny kolor.

ONR, MW ani NOP nie odwołuje się w żaden sposób do ideologii nazistowskiej (chociaż niektórzy prywatnie uważają społeczną część NS za niezłą), ponieważ każda z tych organizacji jest ruchem czysto polskim, a nazim zakładał m. in. wytępienie Polaków.

@Martius

Fajna sygnatura. ;)

Użytkownik Imb edytował ten post 13.11.2011 - 18:43

#105 Gość_Sentinel

Gość_Sentinel.

Napisano

Gronkiewicz-Waltz zapowiada zmiany. "Prawo zbyt liberalne"

Prezydent stolicy poinformowała, że w ratuszu od "wielu miesięcy" gotowy jest projekt zmieniający przepisy o zgromadzeniach. Według nowych propozycji, w tym samym miejscu i czasie nie mogłoby się odbywać więcej niż jedno zgromadzenie publiczne [...] w projekcie jest zapis zakazujący używania podczas demonstracji "urządzeń pirotechnicznych" oraz zakaz zakrywania twarzy w sposób uniemożliwiający identyfikację.

http://wiadomosci.on...-wiadomosc.html

Nie czytałem wszystkich komentarzy ale zmiany idą w dobrym kierunku tylko że szykuje się wylanie dziecka z kąpielą.
Aby zdławić następne marsze ( czytaj: wszelkie marsze kojarzące się z LK oraz prawicą, patriotyzmem) projektuje się pociągać do odpowiedzialności majątkowej organizatorów za szkody.
Wyobraźmy sobie że organizujemy marsz, nasłani zadymiarze (prowokatorzy) robią zadymę na 1 mln zł i tą sumą obciąży się z mocy prawa Bogu ducha winnych organizatorów.
Moim zdaniem za rok nikt nie odważy się na organizowanie czegokolwiek mając taki miecz nad głową.
I tak się załatwi opozycję.
Bez jednego wystrzału.

Na takie coś nie można pozwolić. Według mnie narusza to zapis konstytucyjny o prawie do zgromadzeń i wyrażania swoich poglądów a także ogranicza wolność słowa i uderza bezpośrednio w wolność jednostki.

Polska ratyfikowała Powszechnej Deklaracji Praw Człowieka (1948) gdzie art. 18, 19, 20 mówi między innymi o tych podstawowywch wolnościach. Państwo nie ma prawa dla doraźnych interesów wąskich grup ograniczać w jakikolwiek sposób tych wolności jakie zostały tam i w konstytucji zapisane.

ONR jako organizacja społeczno-wychowawcza nie ma ustalonego poglądu na gospodarkę. Można pytać o to każdego członka z osobna i każdy powie co innego. W sprawie gospodarki/ustroju lepiej zwracać się do NOP. ;)

Kpisz czy o drogę pytasz? Oficjalnym umundurowaniem ONR jest koszula w kolorze piaskowym (przypomina beżowy... chyba), z kolei brunatne koszule (których używali włoscy faszyści, nie NSDAP) są... brunatne. Zupełnie inny kolor.

ONR, MW ani NOP nie odwołuje się w żaden sposób do ideologii nazistowskiej (chociaż niektórzy prywatnie uważają społeczną część NS za niezłą), ponieważ każda z tych organizacji jest ruchem czysto polskim, a nazim zakładał m. in. wytępienie Polaków.

@Martius

Fajna sygnatura. ;)

Nie nie kpię. Poza tym napisałem, że przypominają a nie że są identyczne.
To są Ci patrioci na tych zdjęciach???

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Użytkownik Sentinel edytował ten post 13.11.2011 - 18:57

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych