Skocz do zawartości

Zdjęcie

Marsz Niepodległości w Warszawie

• Zamknięty Temat jest zamknięty
646 odpowiedzi w tym temacie

Darken.
  • Tematów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

"Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz" co powinno się zrobić dalej z takim to już zostawiam wam do oceny, to co ja bym zrobił to nie będę tu pisać bo bym pewnie dostał bana za słownictwo. :)

Użytkownik Darken edytował ten post 13.11.2011 - 22:38

Artus.
  • Tematów: 14
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Chciałbym wiedzieć kim jest ten człowiek.

dryndryn.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

jeszcze jeden film pokazujący ilość czyli to co boli śmieszne lewactwo :)

Milosz.
  • Tematów: 47
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@up

Dałem plusa, ale nie zgadzam się w pełni - najpierw zaczynamy kulturalnie (tak jak ten z artykułu), dopiero potem dosadnie tłumaczymy, jak bardzo się pomylił (tak jak Ty). ;)

Odpowiem na pytanie, które masz w awatarze. Moje serce bije oczywiście w biało czerwonych barwach :)

Co do gościa z artykułu, po przeczytaniu wynika, że on dyskusję z Niemcem, próbował nawiązać dopiero po wymianie wzajemnych uprzejmości, czyli po opluciu jeden drugiego.
Wcześniej został zwyzywany i obrażany, ale z artykułu wynika, że się nie odzywał. Nie żebym się czepiał, ale plucie niema nic wspólnego z kulturalnym wstępem do rozmowy, chyba, że co innego masz na myśli. Czyli najpierw powinien "kulturalnie" oddać szkopowi i opluć, a potem dosadnie wytłumaczyć, czyli przywalić mu kolbą w pysk, zgadzam się i z taką opcją. Szkoda, że nie zarobił, jakby wrócił do swojego kraju z brakami w uzębieniu, to byłaby znacznie większa szansa, że nie powtórzy tego samego błędu.

EDIT: Byłbym zapomniał, plus ode mnie, za trafną uwagę, sporo ich dałem dziś w tym temacie, ludzie mądrze piszą, a ja zawsze doceniam mądre słowa.

Użytkownik Miłosz edytował ten post 14.11.2011 - 00:13

ZigiZet.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

http://www.youtube.com/watch?v=tWCXBoodFTk&feature=player_embedded

Samo kim jest może tutaj prowadzić do mylnych wniosków. Ważniejsze są przyczyny zachowania. Przykład: przypadek lekarza zabijający swoich pacjentów nie świadczy o tym, iż cała służba zdrowia ma ochotę wysłać swoich podopiecznych na tamten świat.

Swoją drogą sporo osób marudzi na TV, iż pokazują wybrane fragmenty wydarzenia a tymczasem filmiki w tym wątku (np. policjant kopiący zatrzymywanego) mają identyczny charakter. Nie pokazują całego obrazu sytuacji a wybrane sensacyjne sceny.

Inna sprawa jeśli chodzi o wspomnianego policjanta, to to że po potraktowaniu gościa gazem (skoro był wcześniej agresywny bo raczej spokój grabarza takiej reakcji nie wywołuje) powinien go rzucić na glebę i skuć tak jak to zrobił drugi funkcjonariusz. Za te kopniaki powinien dostać naganę z wpisem do akt o brutalności.

Użytkownik ZigiZet edytował ten post 14.11.2011 - 00:02

Artus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

http://www.youtube.com/watch?v=tWCXBoodFTk&feature=player_embedded

Samo kim jest może tutaj prowadzić do mylnych wniosków. Ważniejsze są przyczyny zachowania. Przykład: przypadek lekarza zabijający swoich pacjentów nie świadczy o tym, iż cała służba zdrowia ma ochotę wysłać swoich podopiecznych na tamten świat.

Jednak pozostanę przy swoim "kim jest ten człowiek?" bo z tego co się układa, ten "ktoś" wykonuje swoją robotę, zleconą przez kogoś wyżej... Ty natomiast mówisz o dewiacjach w zawodzie... której tutaj nie mają miejsca.

Xellos.
  • Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Temat ciekawy więc się włączę :)

Dla mnie ten kolo wykonał robotę dla TV.

Gdyż później w każdym wydaniu informacji na TVP INFO to pokazywali. Nakręcili sobie dobry materiał i tyle.

Można np. stwierdzić, że marszu w takim ujęciu jak dał dryndryn, TV nie pokazywała. Czyli nie umieścili sobie kamery na przejście marszu a umieścili sobie kamerę by złapać to ujęcie powyższe.

Artus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Temat ciekawy więc się włączę :)

Dla mnie ten kolo wykonał robotę dla TV.

Gdyż później w każdym wydaniu informacji na TVP INFO to pokazywali. Nakręcili sobie dobry materiał i tyle.

Można np. stwierdzić, że marszu w takim ujęciu jak dał dryndryn, TV nie pokazywała. Czyli nie umieścili sobie kamery na przejście marszu a umieścili sobie kamerę by złapać to ujęcie powyższe.

Możliwe, że dziennikarze dostali dokładnie cynk, gdzie i o której warto skierować swoje kamery by zarejestrować "indydent".

ZigiZet.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jednak pozostanę przy swoim "kim jest ten człowiek?" bo z tego co się układa, ten "ktoś" wykonuje swoją robotę, zleconą przez kogoś wyżej... Ty natomiast mówisz o dewiacjach w zawodzie... której tutaj nie mają miejsca.

Problem w tym, iż to czy wykonuje swoją robotę czy nie to już domysły.
Może to być zarówno specyficzna próba uatrakcyjnienia relacji jak i chęć pokazania się wynikająca z natury tego gościa - ot czuje parcie na szkło.
Przedstawiony materiał daje za mało danych aby to stwierdzić.

Zauważ, iż nie wykluczam dziennikarskiej prowokacji.
Ten pęd do sensacji jako jedynej wartej uwagi - szczególnie tych młodszych redaktorów, zabija rzetelne dziennikarstwo. Nawet prowokacji nie trzeba, wystarczy natarczywy sposób w jaki prowadzona jest relacja czy wywiad.

Kajman.
  • Tematów: 60
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nacjonalzim (...) ogranicza swobodę działania, inicjatywę

W jakiż to sposób nacjonalizm ogranicza swobodę działania? Nacjonalizm jest poglądem społecznym, nie gospodarczym. Więc nie ogranicza ci swobody działań.

Każdy ruch skrajnie prawicowy, nacjonalistyczny prędzej czy później prowadzi do anarchi

Nacjonalizm jest skrajnie prawicowy, co zauważyłeś, a anarchia jest skrajnie lewicowa, co ci umknęło. W jaki sposób skrajna prawica może doprowadzić do skrajnej lewicy? :o

Dziś jednak się pytam - kto jest wrogiem naszej ojczyzny???

No raczej nie ci źli nacjonaliści, których tak nie lubisz. Raczej polskie lewactwo, które zaprasza do Polski niemieckich anarchistów, żeby bili polskich patriotów.

Człowiek jest człowiekiem. Nikt nie jest lepszy czy gorszy.

Aha, czyli wszyscy jesteśmy tacy sami? Nikt nie jest lepszy czy gorszy? Nie jesteś w stanie zrozumieć, że każdy człowiek jest inny - jeden silniejszy drugi słabszy, jeden bardzo inteligenty, drugi trochę mniej, jeden pracowity, a drugi leniwy? Jeden niepełnosprawny a drugi nie? I wg Ciebie nie ma żadnej różnicy? Każdy może wykonywać taką samą pracę, bo przecież wszyscy są tacy sami tak?
I ty piszesz, że nacjonalizm jest niebezpieczny? To właśnie poglądy prezentowane przez Ciebie są niebezpieczne, bo od takiego myślenia już nie daleko do komunizmu.

#131 Gość_scigany

Gość_scigany.

Napisano

Mój idol zawsze jest bezpośredni :mrgreen: mówi co ma na języku .

adam0.
  • Tematów: 3
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Tak dla rozluźnienia atmosfery.

Użytkownik adam0 edytował ten post 14.11.2011 - 19:02

#133 Gość_Sentinel

Gość_Sentinel.

Napisano

Nacjonalzim (...) ogranicza swobodę działania, inicjatywę

W jakiż to sposób nacjonalizm ogranicza swobodę działania? Nacjonalizm jest poglądem społecznym, nie gospodarczym. Więc nie ogranicza ci swobody działań.

Każdy ruch skrajnie prawicowy, nacjonalistyczny prędzej czy później prowadzi do anarchi

Nacjonalizm jest skrajnie prawicowy, co zauważyłeś, a anarchia jest skrajnie lewicowa, co ci umknęło. W jaki sposób skrajna prawica może doprowadzić do skrajnej lewicy? :o

Po pierwsze co do anarchi, która jest niczym innym tylko

Anarchia (stgr. ἀναρχία - "bez władcy") – forma struktury społeczno-politycznej, w której nie ma żadnej ukonstytuowanej władzy.

W rozumieniu politycznym (w anarchizmie) to taka struktura, w której państwo zostaje zastąpione przez nieprzymusową i niescentralizowaną organizację społeczeństwa (np. federację autonomicznych miejscowości).W rozumieniu potocznym anarchia to pojęcie określające:

• rozkład lub niedowład struktur lub instytucji państwa niezależnie od ich przyczyn;
  • chaos organizacyjny w instytucji, organizacji lub społeczności.
Źródło: pl.wikipedia.org

I wyjaśnij mi proszę co ma wspólnego ta definicja z lewactwem, bo za bardzo nie rozumiem, a wydaje mi się, że raczej Ty powtarzasz slogany, definicje zasłyszane podczas indoktrynowanych wykładów i szkoleń nie do końca sam rozumiesz o czym mowa i o czym piszesz. Po drugie co do ograniczeń jakie sam w sobie zawiera skrajny nacjonalizm (nie ma to nic wspólnego z patriotyzmem) to ogranicza on bardzo wiele spraw w społeczno - gospodarczych relacjach. Chyba to raczej Ty nie rozumiesz na czym polega nacjonalizm, mimo iż jest doktryna polityczną w takich skrajnych, prawicowych rozwiązaniach społecznych nie da się uniknąć przeplotu z gospodarką. Nawet dziś doktryny polityczne, społeczne są w ścisłych korelacjach z ekonomią i gospodarką. Mało tego to najczęściej na podłożu gospodarczym (kryzysy ekonomiczne, społeczne) dochodzi do mocnego uwydatnienia skrajnych poglądów prowadzących do jedej tezy - "kto nie jest z nami ten przeciw nam". Co tu ma wspólnego z tym gospodarka pytrasz??? Ano to, że w nacjonaliźmie wódz, przywódca, lider określa strategię dokąd kraj, społeczeństwo, nacja ma iść. I cały element struktury gospodarczej tym celom się podporządkowuje. Człowiek, jak wynika z samej doktryny nacjonalizmu jest poniżej nadrzędnego celu jakim jest dobro nacji, kraju. Z założenia więc zostaje sprowadzony do roli posłusznego, wykonującego polecenia "wodza" przedmiotu. Traci podmiotowość, traci możliwość samorealizacji, traci poczucie własnej wartości, traci inicjatywę etc, etc. Poczytaj historię i zagłębij się w to w jaki sposób nacjonalizm (nazizm) wpłynął na życie milionów niemców. Przypomnij sobie jak zdrowe młode niemki były traktowane jako "bydło" rozrodcze rasy aryjskiej. To jest według Ciebie inicjatywa i zdolność w takim systemie do samorealizacji??? To jest dopiero chore !!!

Dziś jednak się pytam - kto jest wrogiem naszej ojczyzny???

No raczej nie ci źli nacjonaliści, których tak nie lubisz. Raczej polskie lewactwo, które zaprasza do Polski niemieckich anarchistów, żeby bili polskich patriotów.

Zajrzyj do mojego profilu i poczytaj w moich tematach jakie ja mam przekonania i poglądy zanim zaczniesz definiować swoje poglądy na temat mojej osoby stawiając mnie w równym szeregu z lewakami. Jeżeli dla Ciebie Polak, Polka mająca głębokie nawet przekonania lewicowe jest wrogiem tego kraju, to z całym szacunkiem dla Twojej osoby aleś chyba niespełna rozumu jest człowieku.

Człowiek jest człowiekiem. Nikt nie jest lepszy czy gorszy.

Aha, czyli wszyscy jesteśmy tacy sami? Nikt nie jest lepszy czy gorszy? Nie jesteś w stanie zrozumieć, że każdy człowiek jest inny - jeden silniejszy drugi słabszy, jeden bardzo inteligenty, drugi trochę mniej, jeden pracowity, a drugi leniwy? Jeden niepełnosprawny a drugi nie? I wg Ciebie nie ma żadnej różnicy? Każdy może wykonywać taką samą pracę, bo przecież wszyscy są tacy sami tak?
I ty piszesz, że nacjonalizm jest niebezpieczny? To właśnie poglądy prezentowane przez Ciebie są niebezpieczne, bo od takiego myślenia już nie daleko do komunizmu.

Wybacz ale czy Ty naprawdę nie pojmujesz tego co napisałem. Z Twoich wypowiedzi można by było wywnioskować, że klasyfikować Ciebie należy do ludzi o jednak niższym intelekcie niż mój (sic! to tylko taka przenośnia) gdyby przyjąć Twój punkt patrzenia na ludzi jako na gatunek Homo Sapiens. Tu chodzi o podmiotowość człowieka jako istoty a nie o klasyfikację według kwalifikacji, przekonań, poglądów, ułomności etc. Pojęcia chyba nie masz co to znaczy równość, szacunek, tolerancja, akceptacja, poczucie wartości, wartości nadrzędne. Jak nie wiesz w czym rzecz to odsyłam Cię do tematu Powszechnej Deklaracji Praw Człowieka (1948) tam sobie może uświadom kim jest i dlaczego gatunek Homo Sapiens na tej planecie uważany jest za naczelnego i nazywany jest człowiekiem a nie zwierzęciem (mimo, że też z punktu widzenia przyrodniczego powinniśmy i jesteśmy zaliczani do zwierząt).

Edycja: Kurczak

Dołączona grafika

Proszę ostrożniej dobierać słowa -- mimo wszystko sformułowanie " niespełna rozumu" może zostać odebrane jako obraźliwe. Tak też się stało, moja reakcja spowodowana została raportem jednego z użytkowników..

Kajman.
  • Tematów: 60
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zajrzyj do mojego profilu i poczytaj w moich tematach jakie ja mam przekonania

Czasami czytam Twoje posty, toteż dlatego zdziwiło mnie, że nagle wyskakujesz z takimi lewackimi poglądami (wszyscy tacy sami, równość). Zauważ, że:
"komuniści uważali, że wszyscy ludzie są równi bez względu na narodowość, rasę czy religię" (cytat z wikipedii), a ty mówisz dokładnie to samo. Więc mogę Cię z czystym sumieniem nazwać lewakiem.

Prosiłeś, żebym ci wyjaśnił, co ma wspólnego anarchia z lewicą. Trochę to dziwne pytanie, ale już spieszę z wyjaśnieniami. Otóż skrajna lewica dzieli się na dwa główne nurty: komunizm i anarchizm. To chyba wiele wyjaśnia, czyż nie?
Może jeszcze cytat z wiki:

Anarchizm i marksizm to ideologie skrajnie lewicowe wywodzące się z socjalizmu (...) W odróżnieniu od ideologii marksistowskiej, anarchizm opowiada się za zniesieniem państwa i własności prywatnej

Rozumiem, że wartość prywatna nic dla Ciebie nie znaczy?

Ponadto mylisz niektóre pojęcia, ale nie będę Ci ich wszystkich tłumaczył.

Nie będę dalej z Tobą dyskutował, bo mnie obrażasz. Zresztą sam pewnie też nie chcesz kontynuować dyskusji z osobą, jak mnie nazwałeś, "niespełna rozumu". ;)

Użytkownik domino edytował ten post 14.11.2011 - 20:01

#135 Gość_Sentinel

Gość_Sentinel.

Napisano

Co do samej policji i jej działań bardzo dobrze mój pogląd oddaje artykuł, który zamieściłem w temacie Granice obrony osobistej, w tym poście. Poniżej według mnie fragment idealnie oddający rolę instytucji jaką jest policja, i jak MY obywatele powinniśmy patrzeć na działania tej instytucji przez pryzmat naszego własnego bezpieczeństwa. Dlaczego policja nas nie ochroni i dlaczego każdy obywatel ma prawo zwyczajowe bronić się sam przy użyciu takich cywilizacyjnych zdobyczy jakie uzna za stosowne by zapewnić sobie i swojej rodzinie bezpieczeństwo.

[...]Niegdyś znaczna część obszaru, który dziś stanowi Amerykę, była chroniona przez prywatnych policjantów opłacanych przez społeczność, której służyli i przed nią również odpowiedzialnych. Zachodni szeryfowie chronili ludzi i własność; ratowali nauczycielki i karali złodziei bydła. Ich misją było utrzymanie pokoju poprzez zapobieganie przemocy.

Współcześni policjanci wciąż pławią się w blasku tego dziedzictwa — i to nawet wtedy, gdy zdradzają je poprzez pobieranie państwowej pensji i instytucjonalizację obojętności wobec obywateli i własności tych, którym rzekomo służą. Współczesny policjant jest w rzeczywistości antytezą szeryfa Dillona i wyrazem stereotypowego brytyjskiego szeryfa — urzędnika państwowego odpowiedzialnego tylko przed rządem.

Wniosek

Zatem, prawdziwe przesłanie jakie niesie ze sobą tragedia Gonzales brzmi: Chroń się sam, ponieważ policja nie jest wynagradzana za to, aby się o ciebie troszczyć.

Więcej tutaj ...

Zajrzyj do mojego profilu i poczytaj w moich tematach jakie ja mam przekonania

Czasami czytam Twoje posty, toteż dlatego zdziwiło mnie, że nagle wyskakujesz z takimi lewackimi poglądami (wszyscy tacy sami, równość). Zauważ, że:
"komuniści uważali, że wszyscy ludzie są równi bez względu na narodowość, rasę czy religię" (cytat z wikipedii), a ty mówisz dokładnie to samo. Więc mogę Cię z czystym sumieniem nazwać lewakiem.

Raczej nie możesz domino mnie tak nazwać bo nim nie jestem. Pogląd na równość człowieka jako istoty nie ma nic wspólnego z lewactwem, lewicą etc. To oznacza, że każdy człowiek rodząc się ma takie same prawa i szanse. To jak one zostaną w procesie socjalizacji ukształtowane to już inna bajka. Mi chodzi raczej o podmiotoiwość istoty ludzkiej. Ty chcesz na tym etapie dokonac klasyfikacji ludzi. Potem zgodzę się z Tobą, żę ludzie sami dokonują podziału w swoim społeczeństwie ze względów o których myślę nie ma powodu tu teraz pisać. I według mnie nadal jest wszystko OK.

Prosiłeś, żebym ci wyjaśnił, co ma wspólnego anarchia z lewicą. Trochę to dziwne pytanie, ale już spieszę z wyjaśnieniami. Otóż skrajna lewica dzieli się na dwa główne nurty: komunizm i anarchizm. To chyba wiele wyjaśnia, czyż nie?
Może jeszcze cytat z wiki:

Anarchizm i marksizm to ideologie skrajnie lewicowe wywodzące się z socjalizmu (...) W odróżnieniu od ideologii marksistowskiej, anarchizm opowiada się za zniesieniem państwa i własności prywatnej

Rozumiem, że wartość prywatna nic dla Ciebie nie znaczy?

Co do własności prywatnej to moje poglądy są iście liberalne i republikańskie jak sam zauważyłeś w wielu moich postach. Ale nie oznacza to, że jestem za wzrostem znaczenia w życiu społecznym poglądów skrajnie prawicowych lub wręcz nacjonalistycznych.
Pisząc o anarchi miałem na myśli to

[...]forma struktury społeczno-politycznej, w której nie ma żadnej ukonstytuowanej władzy.[..]

a nie odgałęzienie lewicowego nurtu politycznego.

Nie będę dalej z Tobą dyskutował, bo mnie obrażasz. Zresztą sam pewnie też nie chcesz kontynuować dyskusji z osobą, jak mnie nazwałeś, "niespełna rozumu".

domino - nie nazwałem Cię osobą niespełną rozumu w sensie, żeś mało inteligentny bądź "głupi" lecz aby pokazać Ci w ten sposób, że tego typu zdefiniowanie poglądów uderzy w Twoje "poczucie wartości" i zapewne zareagujesz. Tak też się stało. Z zasady będąc "człowiekiem" uważasz się za równego mojej osobie, mojemu intelektowi i tak dalej.

Zaprzecz, jeśli napisałem nieprawdę. Ale bądź szczery wobec siebie samego i zaprzecz, że to w Ciebie jako człowieka uderzyło.

PS. Bez urazy domino - nie chciałem Cię tak naprawdę urazić. Ale czasem nie ma wyjścia by do kogoś dotrzeć. I nie mówię (nie piszę), że moje poglądy są jedynymi słusznymi.

Użytkownik Sentinel edytował ten post 14.11.2011 - 20:26

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych