Co do Breivika, do tego nie doprowadza zamknięcie się, a właśnie otwarcie się. Zostaw swoje drzwi otwarte na kilka dni z wyraźnym zaproszeniem dla obcych. Ciekawe kiedy zaczniesz strzelać.
Nieprawda, do tego nie rozumiesz tego co ja piszę, właśnie zamknięcie się przed obcymi i traktowanie ich jak wrogów, obojętnie jakie by mieli zamiary i skądkolwiek pochodzili doprowadza do takich dramatów. Breivik uważa obcych za wrogów, dlatego zrobił to co zrobił.
W większej skali antagonizmy między narodami doprowadzają do konfliktów i wojen. Najbliższe tego przykłady mamy na Bliskim Wschodzie.
Do reszty postów nie mam ochoty się odnosić.
Bo nie jesteś w stanie obalić tez które są sprzeczne z twoim światopoglądem,
nie odpowiedziałeś na przykład na moją uwagę o mniejszościach narodowych i etnicznych w Polsce, twoja wola, świadczy tylko o tobie, ja też mniemam zamiaru odpowiadać więcej na twoje posty.
Rozmowy z romantykami i idealistami nigdy nie miały sensu,
Uważam się raczej za niepoprawnego marzyciela, ale to z takimi ludźmi jak ty, którzy uważają, że najlepiej będzie dla Polski gdy ta będzie poza U.E. i że należy pozbyć się przyjezdnych, nie należy dyskutować, strata czasu na prostowanie twoich poglądów. Powiem ci tylko tyle, że jeżeli U.E. się rozpadnie, a tego najwyraźniej chcesz, to w Polsce będziemy mieli przerąbane jak w ruskim czołgu.
No i oczywiście dziękuje za minusy od ciebie, żałosne. Zjedz sobie teraz na uspokojenie cztery "Śmiej Żelki" bowiem wiedz, że reputacja niema dla mnie żadnego znaczenia.
EDIT: Napiszę tylko, że sprawę
tego i
tego posta wyjaśniam drogą wiadomości prywatnych. A te dwa, wiadomości, które są w tym temacie, które już nie są nie prywatne, są nie kompletne. O czym zdążyłem już Pana Aexalven Fendadra poinformować.
Tak jak pisałem na początku, sprawę wyjaśniam bez niepotrzebnego szumu, niepotrzebni mi są widzowie, moderatorom śmietnik w temacie, a wam użytkownikom niepotrzebne są posty, które nie mają nic w wspólnego z tematem.
Użytkownik Miłosz edytował ten post 06.12.2011 - 21:46