Napisano 27.11.2011 - 16:55
Napisano 27.11.2011 - 17:11
Wartościowy Post
Może to twój sąsiad za ścianą , ja też mam ***** sąsiada ma około 50 IQ.
Napisano 27.11.2011 - 17:27
Hahahah Nie Mam "domek" więc raczej nie sąsiad ani nikt z domowników nie puka, poprostu słysze to we śnieMoże to twój sąsiad za ścianą , ja też mam jebniętego sąsiada ma około 50 IQ.
Napisano 27.11.2011 - 17:33
Kilka minut ale co to ma do rzeczy?? i tak, to kłucieCzy ból serca to kłucie? Jak długo trwa?
Użytkownik MrDzekson edytował ten post 27.11.2011 - 17:34
Napisano 27.11.2011 - 18:34
Napisano 27.11.2011 - 18:43
Napisano 27.11.2011 - 19:08
Napisano 27.11.2011 - 19:32
Wartościowy Post
Jeśli ktoś wie, czemu tak się dzieje to prosze o wyjaśnienie Oprócz przyczyny można też podać sposób na powstrzymanie tego, ale jakoś mi na tym nie zależy. Poprostu ciekawi mnie ta "niezwykła godzina" z góry dziękuję za odpowiedzi.
Użytkownik Amontillado edytował ten post 27.11.2011 - 19:35
Napisano 27.11.2011 - 20:00
No tak, ale widzisz nie oglądałem żadnych horrorów w których była mowa o 03:00. Ja miałem tak od zawsze ale większą uwagę zwróciłem na to, kiedy moja dziewczyna mi powiedziała właśnie o tej godzinie. Więc nie jest to autosugestia ani nic w tym stylu bo MAM TAK OD ZAWSZE... Ale dzięki że się udzielacieJeśli ktoś wie, czemu tak się dzieje to prosze o wyjaśnienie Oprócz przyczyny można też podać sposób na powstrzymanie tego, ale jakoś mi na tym nie zależy. Poprostu ciekawi mnie ta "niezwykła godzina" z góry dziękuję za odpowiedzi.
Piszesz, że ciekawi Cię ta „niezwykła godzina”. Otóż godzina ta jest jak najbardziej zwykła...
Cały fenomen godziny 3:00 powstał niemal wyłącznie za sprawą popularnego amerykańskiego horroru „Egzorcyzmy Emily Rose”. Przed rokiem 2005 - tj. przed powstaniem tego filmu – godzina 3:00 nie funkcjonowała w świadomości społecznej jako bardziej niezwykła, czy demoniczna od innych późnych godzin. Właściwie nikt się nią nie zajmował, bo nie było czym.
Dopiero „Egzorcyzmy…” nadają głębszy sens godzinie trzeciej w nocy. I tak oto powstała kolejna miejska legenda na skalę światową – w filmie mowa jest o tym, że Jezus miał umrzeć o 15:00; przekorny diabeł na złość Bogu wybrał więc sobie przeciwieństwo tej godziny na porę w której armia jego demonów dokuczać miała ludziom. Zaczęto powtarzać tę fikcyjną prawdę, tak że dotarła ona nawet do tych którzy filmu nie widzieli. Fenomen godziny 3:00 zapoczątkowany przez „Egzorcymzy…” dał też początek innym przesądom i współczesnym legendom na ten temat, m. in. 3:00 jako 'godzina śmierci'.
Mimo wszystko samo zagadnienie „godzin diabła” – jak to nazywasz – bazuje na pojęciu „pora wiedźm”, które to pojęcie wzięło się z amerykańskiego folkloru (głównie chodzi tu o słynne czarownice z Salem).
Oprócz tego dawne wierzenie pogańskie (już na terenie Europy) głosiły, że po północy nastawał czas nasilonych zjawisk nadprzyrodzonych, gdzie pole do popisu miała magia, duchy, itp. Motyw ten często pojawiał się w literaturze – np. dramatach Szekspira – nigdy jednak nie padła konkretna godzina.
Co do rozwiązania Twoich kłopotliwych pobudek – choć przyczyn o racjonalnym podłożu może być bardzo wiele, ja stawiam na podświadomość i autosugestię. Nie myśl o tym, a przebudzenia powinny same ustąpić.
Napisano 27.11.2011 - 21:39
Napisano 27.11.2011 - 22:43
Według wielu wierzeń między 3 i 4 w nocy granice pomiędzy naszym światem i zaświatem są najcieńsze. I w tej porze może dochodzić to różnych zjawisk. Ale to może byc również sama autosugestia, może po obejrzeniu kilku filmów ( 3 w nocy jest popularnym motywem ) sugerujesz się tym i się nakręcasz
Napisano 27.11.2011 - 23:22
Mógłbyś mi podesłać jakiegoś linka do tego filmu ? Nie mogę znaleźć, a chciałbym zobaczyć co to jest.
Użytkownik Lenticularis edytował ten post 28.11.2011 - 13:25
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych