Napisano 29.11.2011 - 16:01
Napisano 29.11.2011 - 17:07
Napisano 29.11.2011 - 21:29
Napisano 30.11.2011 - 10:50
Niestety? Co za różnica, czy takie radary obok nas będą mieli Rosjanie, Amerykanie czy jakieś zachodnioeuropejskie państwo. Takim np. Rosjanom i Niemcom możemy ufać tak samo jak Rosjanom, czyli nie możemy (nie mam zastrzeżeń do tych narodów, a do polityki tych państw).
Czy możemy mieć jakiekolwiek pretensje o to, że Rosjanie będą nas podglądać radarami? Nie. Każde państwo chce mieć oko na sąsiadów, a każde mocarstwo chce mieć oko na jeszcze więcej państw. Czy gdybyśmy my mogli rozstawić takie radary na granicy z Rosją, zrobilibyśmy to? Tak. Niedawno jeszcze przecież chcieliśmy przy granicy z tym państwem znacznie więcej niż radarów, bo wyrzutni rakiet z USA.
UE albo NATO (nie pamiętam) też ma różne swoje radary obok Rosji. Jeden taki jest np. z 15 km od granicy z Kaliningradem w Polsce. Czyli wychodzimy na równię.
Czy odczujemy jakiś dyskomfort z powodu tych radarów? Nie.
No, chyba że dojdzie do niefortunnej wojny między naszymi państwami. Ale wtedy to nie przed radarami będziemy się chować w piwnicach i uciekać na zachód i południe.
Napisano 30.11.2011 - 16:49
Napisano 30.11.2011 - 18:58
My ich straszymy Amerykanami? To co robimy na swojej ziemi i z kim utrzymujemy kontakty to nasza sprawa. Fakt Ameryke mało obchodzi jakaś tam Polska ale mimo wszystkiego i tak nam bliżej do nich niż do tego psychola Putina.Za to chętnie próbujemy straszyć ich Amerykanami nie widząc chyba nadal, że ich jakoś bardzo nie obchodzimy.
Napisano 30.11.2011 - 19:26
To co robimy na swojej ziemi i z kim utrzymujemy kontakty to nasza sprawa. Fakt Ameryke mało obchodzi jakaś tam Polska ale mimo wszystkiego i tak nam bliżej do nich niż do tego psychola Putina.
Napisano 30.11.2011 - 19:53
My ich straszymy Amerykanami? To co robimy na swojej ziemi i z kim utrzymujemy kontakty to nasza sprawa. Fakt Ameryke mało obchodzi jakaś tam Polska ale mimo wszystkiego i tak nam bliżej do nich niż do tego psychola Putina.
Nie jestem Rusofobem ale nie podoba mi się to:
Członek NATO zbroi Rosję. Ruszyła budowa Mistrala
NA KONTA FRANCUSKIEGO DCNS WPŁYNĘŁA ZALICZKA
Napisano 01.12.2011 - 10:34
Napisano 01.12.2011 - 16:20
Napisano 01.12.2011 - 19:24
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych