Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stawiam pytanie, a pytanie to nie proste.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
165 odpowiedzi w tym temacie

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ten temat pokazuje, że bycie sceptykiem się opłaca.
  • 2

Mischakel.

Ataman

• Tematów: 17
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A ostrzegałem już na początku jak i inni. Przyznam, że aż tak znacznego obrotu sprawy się nie spodziewałem. Ale ważne, że prawda zwyciężyła. Nauczka na przyszłość, żeby nie wierzyć byle komu w byle co.
  • 0

Wolo.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pan podróżuje po astralu a hasła porządnego dać nie potrafi ... Mistrz mistrzów normalnie
  • 1

Po_prostu.
  • Tematów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Co sawiola teraz będziesz grać głupiego? Spodziewałem się, że to są jakieś socjologiczne badania, a jednak jakiś gnojek sobie z nas jaja robił, "zmuszał" do siedzenia po nocy na kompie i czekania na jego odpowiedź. Swoją drogą to nadawałoby się na jakąś pracę dyplomową z serii "Wpływ internetowych oszołomów na użytkowników sieci"

Pozwolę sobie zauważyć, że nikt do niczego nie zmuszał. To Wy sami, niby sceptycy, niby z niedowierzaniem, niby jak pies do jeża podchodziliście do niego- a jednak jakimś tajemnym sposobem temat sawioli rozbuchał się na 11 stron, i to bynajmniej nie świadczy wyłącznie o jego oszołomstwie, a cóż... :lol
  • 2

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Pozwolę sobie zauważyć, że nikt do niczego nie zmuszał. To Wy sami, niby sceptycy, niby z niedowierzaniem, niby jak pies do jeża podchodziliście do niego- a jednak jakimś tajemnym sposobem temat sawioli rozbuchał się na 11 stron, i to bynajmniej nie świadczy wyłącznie o jego oszołomstwie, a cóż...

Więc dlatego napisalem zmuszal, w cudzyslowie. Ale cholernik jeden rozbudzil ciekawosc, to nie byla wiara na slowo i latwowiernosc, bo czekalismy na niezbity dowód w postaci podróży astralnej, gdyby do tego doprowadzil to nie byloby watpliwosci co do jego wiarygodnosci. Więc nie można powiedzieć, że nas zmanipulowal i omamil, bo dopóki nie dalby tego dowodu to nikt by mu nie uwierzyl. Ale w sensie manipulacji takiej, że udalo mu się nas do tego zaangażować to mu się udalo niestety.

EDIT: Yy, mam pytanie - skoro temat jest hmm. jak go nazwać - bezsensowny to czemu nie zostal jeszcze zamkniety?

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 26.12.2011 - 21:50

• 0

Mike.
  • Tematów: 5
Reputacja

Napisano

Po pierwsze temat ten pokazuje jak trzeba uważać na różnego rodzaju podpuchy w sieci...

Po drugie - to do Przema - Przyjacielu! W bardzo dobrym momencie zainterweniowałeś. Zrobiłeś to stanowczo i to zaskutkowało...
Co do Bruce'a Moen'a to on nie podróżuje poza ciałem, żadne OOBE ani nic tym podobnego. Nie jest żadnym spadkobiercą prac, doświadczeń czy czegokolwiek po Robercie Monroe. Pan Bruce Moen to 3 liga przy Robercie. Znam człowieka OSOBIŚCIE więc wiem co piszę. Zresztą sam Bruce przyznaje się do tego, że nie podróżuje w astralu (ani OBE ani OOBE). Jego podróże są czysto mentalne i takich uczy w swoich książkach czy to na warsztatach. Pozdrawiam serdecznie!
  • 0

Trudy.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

sawiola, ostatnie Twoje posty są pisane z tego samego IP co posty niejakiego Trudy.
W tym przypadku moim obowiązkiem jest zgłoszenie naruszenia regulaminu do Admina i jemu pozostawienie ostatecznej decyzji i wyjaśnienia sprawy.
Blokuję ci konto na 14 dni, zostawiając możliwość pisania pw.

Tak się zastanawiam, czy to możliwe, że posty sawioli są pisane z tego samego IP co moje dlatego, że pisał je z telefonu, a mnie również się to zdarzyło kilka razy... Tylko czy telefony też nie powinny mieć różnych IP? Cała sytuacja dla mnie jest bardzo dziwaczna i mam nadzieję, że się wyjaśni.
  • 0

Po_prostu.
Reputacja

Napisano

Więc dlatego napisalem zmuszal, w cudzyslowie. Ale cholernik jeden rozbudzil ciekawosc, to nie byla wiara na slowo i latwowiernosc, bo czekalismy na niezbity dowód w postaci podróży astralnej, gdyby do tego doprowadzil to nie byloby watpliwosci co do jego wiarygodnosci. Więc nie można powiedzieć, że nas zmanipulowal i omamil, bo dopóki nie dalby tego dowodu to nikt by mu nie uwierzyl. Ale w sensie manipulacji takiej, że udalo mu się nas do tego zaangażować to mu się udalo niestety.

Dlatego właśnie napisałam, że podchodziliście do tego "niby jak pies do jeża" i moja wypowiedź odnosiła się do takiego zmuszania właśnie w cudzysłowie ;) Mówiąc krótko- oczekiwaliście tego dowodu, drążyliście sprawę, interesowaliście się tym jawnym kretyństwem. No, ale nieważne już :)
  • 1

Kurdimol.
  • Tematów: 3
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Jeżeli można... Przemo, to że jogin wchodząc w trans nirwanowy odbywa albo nie podróż wyłącznie mentalną wiadomym jest tylko jemu.Wiesz że bywa tak i tak.
Żadna próba sprowadzenia przeżyć tego typu do określenia ich znanymi nam słowami nie odda stanu faktycznego !
Człowiek który uczestniczy w tym niesamowitym dzianiu się (ucząc się wcześniej tego.Tak jak tabliczki mnożenia) nie ma potrzeby sprawdzania ani udowadniania. Przecież bezsensem byłoby ciągle każdemu, np tutaj udowadniać ile jest 5 x 6 , prawda?
  • 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przede wszystkim podróż mentalna jest kontemplacją na zadany sobie temat natomiast podróż oobe jest podróżą astralną. Tak więc jedna do drugiej ma się tak jak rozmyślanie o podróży do samej podróży.
To że ktoś tam myślał o jedzeniu i jego wpływie na organizm nie jest to tożsame ze zjedzeniem posiłku i wpływem tego posiłku na organizm.

Użytkownik Aidil edytował ten post 27.12.2011 - 18:09

• 0

Kurdimol.
  • Tematów: 3
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Mili Państwo, wszystko o czym pisał R.Monroe jest prawdą. Tego naprawdę można się nauczyć,jak powiedziałem.
Moim zdaniem nie można nauczyć się "tego" o tak właśnie - wypowiadając jakieś hasełka i coś stwierdzać albo pytać.
TO JEST NAUKA I TAKIE SĄ FAKTY. Trzeba czasu aby o tym się przekonać. Po prostu nabyć wiedzy.
  • 0

koconius.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

TO JEST NAUKA I TAKIE SĄ FAKTY. Trzeba czasu aby o tym się przekonać. Po prostu nabyć wiedzy.

Pierwszą styczność ze świadomym OOBE miałem chyba 6 lat temu... Przez ostatnie lata w ogóle nic się u mnie nie działo w tym temacie (dodam, że przestałem się kompletnie tym zajmować, jednak przez cały czas miewałem świadome sny. Najlepsze jest to, że w ciągu ostatniego miesiąca miałem trzy razy uczucie "wibracji" - ostatnio wczoraj :). Jednak nie udało mi się ich zamienić w podróż astralną, może następnym razem...

Dla osób całkowicie "zielonych" mam radę - po pierwsze zacznijcie od teorii w postaci publikacji właśnie R.Monroe oraz Bruce Moen, następnie zastanówcie się czy naprawdę tego chcecie, ponieważ jak stwierdził Monroe jak raz tego spróbujesz i ci się uda, to później może dojść do sytuacji, że "wibracje" będą przychodzić samoczynnie - osobiście jestem tego przykładem ponieważ w ostatnich latach ten temat stał mi się zupełnie obcy aż tu nagle ostatnie samoczynne powroty, które oczywiście próbuje wykorzystać.

Musicie odrzucić strach! To podstawa!

I na koniec w pełni zgadzam się z autorem w kwestii fragmentu, który zacytowałem wyżej
  • 0

k0r3.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wielu z was uważa się za sceptyków i może mają racje. Wielu z was nie pozna samego siebie aż do śmierci i ich życie skończy się tutaj nigdy nie dostaną się do astralu. Wielu już z nas ludzi zostało wygnanych po za astral. 2012 nie będzie końcem świata z bytu materialnego, w tym roku stanie się to czego wielu oczekuje świat astralny i fizyczny połączą się w jedno. Wasz guru jest kłamcą o dziewięciu wężowych językach. Nigdy nie poznacie prawdy jeżeli nie wyrzucicie z siebie zła, nienawiści oraz waszych upodobań do wszystkich tematów zajrzyjcie w siebie głęboko a odczytacie prawdę. Jedynie ludzkość jako wszyscy jesteśmy w stanie stać się bytem ponad bytami. Być stwórcami i niszczycielami jednak przed tym czeka was droga bólu i cierpienia, który już nadszedł. Wybierzcie sami drogę, którą podążycie.
  • -3

bobolino.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Ja jestem "świeży" na tym forum, jako użytkownik zalogowany, ale proponuję nie robić jaj i zamknąć ten wątek.
Dla dobra forum.
Bo jak ktoś poważny to przeczyta, to pomyśli, że tutaj jakaś banda oszołomów pisze...
  • -2

ozyrys.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak zawsze w tego typu sprawach jedni drugich nie przekonają. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, więc i dyskusja nigdy nie przyniesie decydującego rozstrzygnięcia ;)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych