Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stawiam pytanie, a pytanie to nie proste.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
165 odpowiedzi w tym temacie

WormeX.
  • Tematów: 0
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Zależy co rozumiesz pod pojęciem naszego Hrabiego Saint Germaina :)
  • 0

PsychoRap.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Coś nam Sawiola91 ucichł. Wg. mnie codziennie powinniśmy mieć jakies nowe wskazówki, w końcu codziennie przeżywa tą wewnętrzną podróż w postaci OOBE.. Chociaż kto tam wie może rzeczywiście mózg jest do tego zdolny aby wędrować po innym świecie ? mózg bądź dusza? Ale zmieniam temat. Według mnie każdy może mieć wewnętrzny świat dobra i zła taki jak Sawiola wystarczy go wymyślić nie ma tu żadnego ostrzeżenia (chociaż kto wie nic nie jest wiadome). Pytanie się pojawi wtedy gdy Sawiola nie słyszał o wyżej wspomnianym Hrabim Saint Germainie a dostaje od niego jakies informacje bądz czyta księge w której nazwisko się pojawia. Chociaż i tu mógł bym znegować tą teorie pytania gdyż może nie pamiętać o tym że słyszał historię bądz nazwisko Hrabiego, tak jak twarze które nam sie śnią - widzielismy je, gdzieś kiedys, mózg podobno nie jest wstanie "wygenerować" twarzy ludzkiej :). Nic nie neguje, nic nie potwierdzam - moje czyste domysły :)
  • 1

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

tak jak twarze które nam sie śnią - widzielismy je, gdzieś kiedys, mózg podobno nie jest wstanie "wygenerować" twarzy ludzkiej.

Ciekawe. Masz o tym zjawisku jakąś literaturę?
  • 0

seiw83.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A jaki on Wasz? Chyba że coś wiesz ale nie powiesz:)Z tego co zdążyłem się zapoznać to St germain miał spore umiejętności, a to wymaga sporej aktywacji energi czakr. Ojciec Klimuszko czy też ojciec Pio nie według danych płynących z opisów nie dysponowali taka zdolnościami jak st germian.
Co do ich umiejętności to stawiam na aktywacje maksymalnie 3 może 4 czakry. Umiejętnoiści st germiana wskazuja na 7-nieśmiertelność, wieczną młodość według przekazów jogicznych może zapewnić jedynie w pełni aktywna 7 czakra korony. Dlatego tak fasynują mnie umiejętnośi st germiana. Uzdrawianie, pełnia sił i zdrowia oraz inne umięjetności to poziom 2-3 czakry. Wiekszość z nas nie ma nawet pierwszej odpowiegnio otwartej.
  • 0

PsychoRap.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@Aidil
Gdzieś czytałem jakies ciekawostki być może nawet na www.pl (prosze o usunięcie nazwy strony jeśli to wbrew regulaminowi) :)

@seiw83
Interesujesz sie czakrami ? Próbujesz je "otwierać" ? Jeśli tak ile masz otwartych ? Zainsteresowałeś mnie tym tematem :P
Chociaz te czakry brzmią jak osiąganie poziomu magicznego niczym w grze :D

Użytkownik pokerek edytował ten post 20.12.2011 - 18:43
usunięta nazwa strony

• 0

seiw83.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czakry to temat rzeka, na internecie znajdziesz pełno informacjo o tym ze ludzie maja 7czakr, mój nauczyciel jogi mówił tylko o 10 ciałach duchowych człowieka i 7 czakrach oraz dodatkowo o meridianach energi w dłoniach , ale porównując to z symbolika kabalistyczną można powiedzieć że to czakry, Spotkałem się z systemem pseudo astrologicznym który wyróżnia 9 ośrodków energetycznych i tutaj nagle przesłanie st germaina które mówi że jest ich 10.

Praca z tą subtelną energią wymaga czasu i chęci. Nie trzeba odkrywać ameryki i skorzystać z doświadczeń jogi, jako zestawu szkól o długiej tradycji. Każdy ma w sobie mniej lub bardziej pootwierane czakry, kwestia polega na tym aby ta energia pracowała stale i była prawidłowo wykorzystywana. Jeśli wiesz że energia wnika w człowieka od góry i odbija się na dole zasilając system energetyczny schodkowo to łatwiej ułożyć sobie hierarhie pracy z tą energią. A miejscem odbicia są nasze emocje, powstające podczas interakcji z otoczeniem. Ile razy doświadzyłeś strachu ?
To jest podstawowa energia 1 czakry. Za każdym razem gdy odrzucasz od siebie przeżycie emocji wpadasz w gniew szał itp itd. Jest to tak prosty mechanizm że aż dziwne że nikt nie chce go wykorzystywać. Problem polega na tym że przeżywanie podstawowych emocji wiąże się z bólem fizycznym.
  • 0

PsychoRap.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

co nam daje otwieranie czakr ? lepsze samopoczucie , funkcjonowanie organizmu ? jak można stwierdzić że ma się otwartą czakre ? :) ile masz otwartych ? ale mnie wzieło na pytania :D
  • 1

seiw83.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co nam daje, wierze że wykorzystamy wtedy pełnię swoich możliwości,jakich to już trudniejsze pytanie na które nie chce odpowiadać jeszcze. Lepsze samopoczucie na pewno, organizm jest mniej spięty.Ile mam otwartych, pewnie jeszcze bawię się z 1 szą.Możesz stwierdzić to poprzez otwarta 6 czakrę tzw 3 oka która daje wgląd w świat duchowy.
  • 0

Wolo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mam małe pytanko do sawioli
Mówisz o podróżach astralnych oraz o swojej "opiekunce" ale czy masz na myśli kontakt duchowy z naszymi twórcami ? Czytałem gdzieś że "kanały" które umożliwiały komunikację z nimi zostały "zagłuszone" i tylko przez nieustanną praktykę można je odblokować więc dlatego chcę się upewnić
  • 0

Merkava.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hmm nie wiem, ale ja to interpretuje w ten sposob:
Jesli chodzi o te zbroje perlowe. Wg. mnie moze miec to zwiazek, z otwarciem umyslu, wybraniem dobrej strony (ciemnosc lub swiatlosc). I w tym przypadku ci, ktorzy wybiora droge swiatla, otrzymaja zbroje perlowa(walczyc bedzie ten, kto ma czym walczyc) i w tym przypadku tez chyba chodzi o swiatly umysl. Wybranie drogi swiatla(tego prawdziwego) bedzie droga do poznania prawdy. Bo jak wiemy rowniez, ci zli moga imitowac sztuczne swiatlo, a to od nas bedzie zalezec, ktora droge wybierzemy.
  • 0

real.
  • Tematów: 3
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Wolow dokładnie jak piszesz, myśle ze to wszystko zostało zagłuszone przez TV i nie tylko, mysle ze ludzie zyjący w buszu byli bliżej prawdy niz my z naszą technologią która ciągle prowadzi nas do sześć stóp pod ziemie i nie otwiera nam bram w czasie snu, a wręcz przeciwnie specijalnie zagłusza ją i nie chodzi tu tylko o TV
http://www.youtube.c...A4BC57E335CF893 I właśnie w którym realu powstał ten kawałek ;)

Użytkownik pokerek edytował ten post 21.12.2011 - 09:36
Proszę o nienadużywanie stosowania wielkich liter.

• 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Piszecie o tych czakrach jak o zdobywaniu sprawności harcerskich.
Sidi przychodzą wraz z rozwojem duchowym nie są to techniczne sposoby jak włamywanie się do sejfu albo się posiądzie klucz na drodze magicznego poznania albo figa z makiem.
Czekam kto pierwszy się powoła na hrabiego Kagliostro lub Józefa Balsamo.
  • 0

Lokaj.
  • Tematów: 4
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Przesłanie drugie.

Nauka mówi nam, że czas nie istnieje i to prawda. Czas bowiem jest to odcinek egzystencji każdej istniejącej formy materii i antymaterii, wyzwolenie ogromnej ilości energi powoduje powstanie nowego wszechświata, a nie zakrzywienie czasoprzestrzeni. Dowodzi temu teoria wielkiego wybuchu. Wszechświat to spirala, której jedno z odgałęzien to nasz wszechświat. Pierwszy wyzwolenie energii powstało dzięki kontemplacji cząstek na temat swojego istnienia. Doko-En (Bóg) stworzył wielkie wyzwolenie, on stworzył nasz wszechświat. My jesteśmy jego światem astralnym. Każdy z nas jest w stanie stworzyć wszechświat,
Potrzebne jest jednak do tego połączenie 10 czakr. VvT
  • -1

Wolo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Sawiola czy możesz odpowiedzieć na moje pytanko bo jestem ciekaw :mrgreen:
  • 0

Lokaj.
  • Tematów: 4
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Jesli przeczytasz pierwszy post uzyskasz odpowiedź.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych