Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stawiam pytanie, a pytanie to nie proste.

• Please log in to reply
165 replies to this topic

Fanta07.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Na forum jestem nowy jak widac,o co ci chodzi z odczarowac OOBE..? i opisac typowe objawy poniewaz nie rozumiem tego zdania ? lub jego sensu.
  • 0

Mischakel.

Ataman

• Tematów: 17
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Sawiolo, chcesz przekazać ludziom rzekomo tak ważne informacje i umiejętności, a jesteś gotów porzucić tę ideę po pierwszej fali (słusznej) krytyki. Mącisz żądnym nowych doznań i poznania "wiedzy tajemnej" ludziom umysły zagadkami i tajemnicami, a chcąc uciszyć Przema wytykającego ci błędy wytłumaczyłeś wszystko w jednym poście. Nie szukasz wyznawców, a chwalisz się 22 duszyczkami, które udało Ci się zgromadzić. Czas wiary wg Ciebie minął, a jednak opowiadasz nam o Bogu chrześcijan, innych bożkach których imion nie pamiętam, i o obcych potężniejszych duchowo od nas. Tak kręcisz pisząc, że sam się gubisz.

Jesteś oszustem, powiedz to ludziom wprost. Bo intryguje mnie, jak szybko kilku użytkowników wpadło w twoje sidła. Nie ufajcie mu koleżanki i koledzy. Z iloma już osobami miał się połączyć? A z iloma faktycznie się połączył? Oczywiście, on zrzuci to na strach, przeszkadzanie Szaraków i takie tam. A wy gotowi mu jesteście uwierzyć.

Ja OOBE i tym podobnych rzeczy nigdy nie doświadczyłem bo i nie próbowałem. Ale sami popatrzcie, w jaki sposób mami was Sawiola, a w jaki tłumaczy wam wszystko choćby Przemo. Sawiola działa jak guru sekty. Przemo faktycznie niczego wam nie obiecuje, nie wmawia wam rzeczy niemożliwych, tylko gotów jest wam to po ludzku objaśnić. Tak działałby Sawiola, gdyby faktycznie mu na was zależało. A zamiast tego woli tworzyć swoje małe forumowe religijne imperium.

Przejrzyjcie na oczy i sami kształtujcie swoją rzeczywistość, nie potrzebujecie do tego żadnych guru!
  • 1

kamilus.
  • Tematów: 106
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przemo, a może Ty zechciałbyś pomóc doświadczalnie potwierdzić bądź zanegować słowa sawioli? Niech on spróbuje Ciebie "wyciągnąć" i pokazać Ci co ma do pokazania, a Ty nam to przekażesz? Z nas wszystkich jesteś chyba najbardziej doświadczoną osobą w tej kwestii, która na pewno nie da sobie wmówić wielu rzeczy, i która ogólnie wie bardzo wiele na ten temat. Co Ty na to?
  • 0

Oomek.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Klasycznym powrotem do ciała ze spontanicznego OOBE we śnie jest np uczucie spadania, które kończy się przebudzeniem.

To Twoje spadanie ma naukową nazwę "myoclonic twitch" i jest niczym innym jak opóźnieniem wyłączenia świadomości względem układu sensorycznego. Jeśli jesteś świadomy w momencie jego wyłączania mózg interpretuje to jako upadek, więc wysyła impuls obronny skutkujący napięciem wszystkich mięśni. Ot i cała magia.
  • 1

smg.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przemo, a może Ty zechciałbyś pomóc doświadczalnie potwierdzić bądź zanegować słowa sawioli? Niech on spróbuje Ciebie "wyciągnąć" i pokazać Ci co ma do pokazania, a Ty nam to przekażesz? Z nas wszystkich jesteś chyba najbardziej doświadczoną osobą w tej kwestii, która na pewno nie da sobie wmówić wielu rzeczy, i która ogólnie wie bardzo wiele na ten temat. Co Ty na to?

Ja osobiście jestem za, to chyba jedyny racjonalny sposób aby wszystkich tutaj przekonać do tego co napisałeś. [prawdy lub wymysłu, nie wiem]
  • 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tak jak myślałem. To jest jakiś nastolatek, który naoglądał się na youtube filmików o gadach. Widać to po tym co pisze i jak leje wodę. Ten temat ma już 9 stron a on jeszcze nic konkretnego nie napisał.
  • 0

Makson.
  • Tematów: 10
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Mischakel, podpisuje się pod tym wszystkim, czym jestem w stanie. Mnie strasznie przeraża fakt, że wiele osób dało się omamić temu typkowi. Żyjemy w dobie komputerów i internetu. Jak na forum pojawi się przykładowo osoba podająca się za jakiegoś Nordyka z Plejad i zacznie głośić swoje kazania prosto z przestrzeni kosmicznej również w to uwierzycie? To jest internet. Tu każdy możę być prezydentem, papieżem, jakiś 40 letni zboczuch młodym przystojnym chłopakiem i tak dalej. Wytężcie proszę swoją głowę i się trochę zastanówcie. Jakie dowody macie na to, że ten człowiek mówi prawde? Podpowiem...ŻADNE

A i zapomniałbym... kilka kilometrów ode mnie, w lesie, znalazłem pozaziemski statek kosmiczny. Mam kolegę, który pracował w tajnych służbach lotniczych w USA i uczył się latać tego typu pojazdami przechwyconymi od istot pozaziemskich. Za tydzień będzie u mnie. Mamy zamiar poszukać sobie innej planety, na której można sobie spokojnie pożyć do końca swoich dni. Na szczęście ten super pojazd ma taką technologię, że potrafi namierzyć taką planetę, najlepszą dla nas do wegetacji. Jeśli jest ktoś chętny, to proszę pisać. A i napewno potrzebne są jakieś kobiety, no bo przydałoby się trochę tam porozmnażać i być możę utworzyć powolny proces kolonizacji planety na której przyjdzie nam zamieszkać. Uwaga, to tylko 9 miejsc!! Kobiety mają pierwszeństwo i to najlepiej z dołączoną aplikacją w postaci swoich zdjęć. Przez najbliższe 2 dni można zgłaszać swoją kandydaturę. Za kolejne dwa ogłoszę wyniki i kto z nami poleci. Czasu jest niewiele!

Użytkownik maaky edytował ten post 25.12.2011 - 14:38

• 0

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ale ja się nie dałem omamić i czekam na dowód w postaci podróży astralnej ^^ I nie mam zamiaru zmieniać swoich przekonań, zwłaszcza, że dopóki nie weźmie mnie do tego astrala to nie ma do tego podstaw.

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 25.12.2011 - 14:13

• 0

kamilus.
  • Tematów: 106
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przemo, myślę że na razie wystarczyłaby sama Twoja zgoda na takie działanie. Jeśli byś na to przystał, to wystarczy poczekać na sawiolę, aż napisze (np. tylko Tobie w pw, jeśli nie chce w temacie ogólnym) o co mu chodzi i jak ma to wyglądać. A na koniec przekazałbyś nam swoje doświadczenie, albo jego brak (co ewidentnie dowiodłoby próby omamienia użytkowników forum). Na pewno wiele osób z chęcią by się dowiedziało co z tego wyniknie.

Co do omamienia użytkowników - nie wiem jak inni, ale ja traktuję ten temat po prostu z czystej ciekawości. Pojawił się użytkownik, który w odróżnieniu od innych opowiadających cuda niby potrafi i chce dowieść swojej prawdy poprzez jakieś działanie. Dlaczego więc mam od razu go skreślić i nie dać szansy się wykazać? Pożyjemy i zobaczymy co może z tego wyniknąć.
  • 1

Lokaj.
  • Tematów: 4
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Przemo, jesli chcesz to napisz do mnie wiadomość prywatną, w celu przekazania szczegółów. Mam juz zawaloną skrzynkę, ale dla ciebie znajdzie się tam miejsce. Do niczego Cię nie namawiam, ale wiem, że jestes światłym człowiekiem, przekaże Ci pewne szczegóły, ale pod jednym względem. Który bedziesz mogl wyjawić kiedy przyjdzie na to pora. Zgadzasz się?
  • 0

bolekilolek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Hehe, a dla osoby "nadzwyczaj szczególnej" to czasu nie masz, aby odpisać. Kurde, jakby napisanie jednej wiadomosci trwalo godzine. Chciales, aby ludzie do Ciebie pisali, teraz masz ich w glebokim poważaniu. Mogles od razu powiedziec : "spieprzaj", a nie robić smaczek ludziom.

przekaże Ci pewne szczegóły, ale pod jednym względem. Który bedziesz mogl wyjawić kiedy przyjdzie na to pora. Zgadzasz się?

Hehe, okaże się, że sawiola to socjolog, który bada latwowiernosc ludzi na takich internetowych "guru" lub cos w ten deseń o__O A Przemo się o tym dowie, ale nie będzie mógl o tym powiedzieć, aż do końca badań

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 25.12.2011 - 18:19

• 0

Lokaj.
  • Tematów: 4
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Within, czy nie odpisałem kiedyś na twoją wiadomość?
  • 0

bolekilolek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

No może i odpisales, ale wiesz jakie to jest irytujące, że staram się jak najszybciej odpisywać Tobie, a Ty to robisz tak powoli. Nie dziw mi się, jestem ciekawskim czlowiekiem, chcialbym jak najszybciej sprawdzić co z tego wszystkiego wyniknie.
  • 0

#134 Gość_aldani

Gość_aldani.

Napisano

hejka
[sawiolka to oszust. w astralu znany pod ksywką "miękkie kuku". znamy go tu, nikt go tu nie lubi i dlatego szuka kolegów]
hehehehehe. ludzie.
jestem w szoku, że dopiero teraz co poniektórzy załapali, że gość jest chory.
sygnalizowałem to (nie tylko ja), już zaraz jak tylko jego wielkość guru od astrala, tajemniczych ksiąg i perłowych zbroi, objawił się z błędem ort w tytule postu, ale kilku naiwnych idiotów zaraz się na jego chore majaki nabrało.
szok.
oczywiście zaraz pewnie znowu dostanę bana i przymusowy urlop. moderatorzy wszak też latają po astralu, kto wie co im przyjdzie do głowy po powrocie do ciał.
BTW nie ma jak dopuszczać do głosu niebezpiecznych imbecyli (tak tak niestety, nasz niedorobiony, tajemniczy guru jest niebezpieczny, przez takich oszołomów nieukszałtowane jednostki, a jak widać tu takich nie brakuje, mogą wpakować się w niezłe mentalne [...] i zrobić sobie po prostu krzywdę..) . a zamyka się usta takim, jak ja. być może ostro mówiącym, ale przynajmniej nie majaczącym...

Pojawił się taki, zarzucił pseudo tajemniczym postem, kilku wrażliwców załapało, inni zbesztali. Pojechał więc w stronę neoekumenicznego bełkotu o bogu, potem skarykaturyzował icke'a z tymi plejadanami i gadami, ogólnie postmodernistyczny stek nudy.

sawi, przeproś mamę, że okłamujesz ją, że czytasz na necie o hodowli gupików i oprócz walenia konia wypisujesz tu bzdury i wróć do książek albo przynajmniej idź na spacer, przewietrz się.

oszczędź tych bzdur,
powtarzam (również dla pana moderatora)
TU LUDZIE MYŚLĄ.
sceptycznie pozdrawiam. 

Edycja: Kurczak

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

• 1

Fanta07.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Sawiola czy ty naprawde jestes niebezpieczny?
Jesli tak co chcesz mi zrobic..?

@

Mam do ciebie zle przeczucie i sie boje ciebie..

Użytkownik Fanta07 edytował ten post 26.12.2011 - 01:35

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych