Skocz do zawartości

Zdjęcie

Homoseksualizm - temat ogólny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1208 odpowiedzi w tym temacie

leviatan.
  • Tematów: 1
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Tralalala, jakby wszyscy homo brali udzial w dzikich paradach :P Pomysl o takich, którzy nie mają takich chorych pomyslów, nie ubierają się na kolorowo i tak dalej. Normalni ludzie, którzy chcą żyć jak każdy inny. Żebym byl przeciwko, to tylko takie porównanie, ale ateisci/innowiercy powinni też zrzędzić, że w sierpniu pokazują w telewizji publicznej katolików idących na pielgrzymkę, jakos o to nikt afery nie robi :P Bo jeden nie chce parady homo, a drugiemu może nie spodobalaby się "parada" wiernych ;p

aha jak robia parade niektorzy to nie wszyscy sa winni, a w innym temacie piszesz ze kk jest zly bo krzyzacy atakowali niewiernych, tak manipulujesz i odwracasz uwage od prawdy ze to jest poprosu nie pojete. jak sie nie ma argumentow to sie manupuluje otoczeniem zeby pokazac ze sie ma racje.

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

To są dwie różne sprawy. Krzyżacy działali na polecenie głowy Kościoła, która decydowała i decyduje o Kościele; nie mówię o przeciętnych ludziach, ale o całej organizacji i tych, którzy te polecenia wykonywali. Z tego co widzę to Ty nie masz żadnych rzetelnych argumentów; atakujesz mnie zamiast odnieść się normalnie to moich wypowiedzi. Ale nie przenośmy tutaj tamtego tematu.

SwanDive.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pozwolę sobie też wtrącić kilka zdań.
Homoseksualizm istniał od zawsze, ale dopiero teraz ludzie przełamali tabu z tym związane.
Uważam, że człowiek jako istota wolna ma prawo kochać mężczyznę, jak i kobietę.
Nic nam do tego.

Użytkownik SwanDive edytował ten post 15.03.2012 - 16:09

Niecodzienny.
  • Tematów: 9
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Homoseksualiści nie kochają, tylko chcą się dźgać w jelito grube. To w żadnym wypadku nie jest miłość, to jest niezgodne z biologią i procesem zakochiwania.

Kardamon.
  • Tematów: 7
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Homoseksualiści nie kochają, tylko chcą się dźgać w jelito grube. To w żadnym wypadku nie jest miłość, to jest niezgodne z biologią i procesem zakochiwania.

Bo?

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Niecodzienny twoje ,,mądrości" wsadź sobie w d...
Lesbijkom też tylko zależy na pchaniu w tyłek?
Zastanów się nad tym, bo bzdury wypisujesz. kilka stron temu podałeś jakieś fakty bez żadnych źródeł i teraz też rzucasz słowami na wiatr.

Niecodzienny.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Lesbijkom też tylko zależy na pchaniu w tyłek?

Kobieta powinna kochać mężczyznę, jeżeli jest inaczej to znaczy że jest chora.

Zastanów się nad tym, bo bzdury wypisujesz. kilka stron temu podałeś jakieś fakty bez żadnych źródeł i teraz też rzucasz słowami na wiatr.

To moje argumenty a wy nie podaliście żadnych przeciw, skoro są takie głupie to dlaczego ich jeszcze nie obaliliście?

Po za tym ktoś tu pisze że homoseksualizm występuje od bardzo dawna, ale co to ma do rzeczy? Wiele chorób towarzyszy człowiekowi praktycznie od początku.

Użytkownik Niecodzienny edytował ten post 15.03.2012 - 17:57

Naele.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Pod względem biologicznym rodzimy się jako kobiety albo jako mężczyźni i tak też powinniśmy łączyć się w pary, jakkolwiek niekiedy zdarzają się ludzie, dla których nie jest to sprawa oczywista. I o ile nie mam nic przeciwko odmienności takiej osoby, nie mam problemów z utrzymywaniem z nią kontaktów, traktowaniem jako równą sobie, to nigdy, przenigdy nie powiem, że jej spółkowanie z osobą tej samej płci jest czymś normalnym. Dla mnie będzie normalną osobą, która robi nienormalne rzeczy, ale tak naprawdę... nic mi do tego! To jej życie, jej wybór, jej decyzja, jednak nie zdzierżę tylko jednej sytuacji - mianowicie kiedy wyjdzie na ulicę i zacznie ludziom wmawiać, że to, co robi, jest normalne.

Dodam też jeszcze kilka słów na temat, który jest dla mnie jedną wielką paranoją - kwestia definicji tolerancji. Uważam że w świecie mediów jest ona tak przekłamana, iż dawno już przestała być "tolerancją" samą w sobie.
Według mnie tolerancja, jak nazwa przecież wskazuje, oznacza tolerowanie, czyli sytuację, w której widząc coś, co nam nie odpowiada, "przymykamy" na to raczej niechętnie oko. Pozwalamy na istnienie czemuś, co potencjalnie jest dla nas niewygodne, jakkolwiek decydujemy się nagiąć nieco swój komfort, aby tamto "coś" mogło egzystować. Tolerancja nie oznacza zatem reformacji prawa, redukcji ochronnego płaszcza moralności na skalę ponadprzeciętną. Tolerancja to dawanie palca, a nie całej dłoni!

Jak dla mnie "tolerancja" pretenduje do grona najbardziej zeszmaconych słów w dziejach ludzkości i niedługo zajmie miejsce tuż obok wyrazu "miłość".

Użytkownik Naele edytował ten post 15.03.2012 - 18:48

bolekilolek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Po za tym ktoś tu pisze że homoseksualizm występuje od bardzo dawna, ale co to ma do rzeczy? Wiele chorób towarzyszy człowiekowi praktycznie od początku.

Choroba. Fajnie, że nazywasz cos chorobą, nie mając na to dowodów. Ja rozumiem, grypa - zaatakowany organizm, skutki w postaci gorączki, zmęczenia, brak możliwosci normalnego funkcjonowania. Pasożyt - pobieranie substancji z organizmu, zatruwanie go swymi wydalinami co nie jest pozytywne; czy choroby psychiczne, które mogą utrudniać mu życie, patrzy na nie z innej perspektywy - wyimaginowanej, jest zagrożeniem dla siebie, a nawet społeczeństwa. Tymczasem, homoseksualista to po prostu osoba, która kocha, podniecają je osoby tej samej płci - nie widzę tu nic strasznego. W dodatku plusem jest to, że działają przeciw wzrostowi populacji - nie ukrywajmy, ludzi jest co raz więcej, a surowców co raz mniej. Argument sredni, ale smieszy mnie fakt, że niektórzy ludzie upatrują w homoseksualistach zmniejszenie populacji, tymczasem raz, że ona rosnie, a dwa, jesli chodzi o takie kraje jak np. Polska, gdzie współczynnik przyrostu naturalnego jest ujemny, można oskarżyć heteryków, którzy we współczesnym swiecie upatrzyli sobie model rodziny z dwoma, jednym, a i często bez dziecka, bądź przez złą sytuację gospodarczą, która często nie pozwala młodym ludziom na usamodzielnienie się, więc posiadanie dzieci staje się "rarytasem". Ktos wczesniej powiedział, że homoseksualisci prowadzą do wyginięcia ludzkosci, tymczasem stanowią tylko kilka procent, więc wina nie leży w nich, ale jak wspomniałem we współczesnej zmianie modelu rodziny.

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 15.03.2012 - 19:00

Niecodzienny.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

No a pedofilia to choroba no ale on przecież kocha tą dziewczynkę?? No chyba, że zaczniemy oceniać co jest chorobą a co nie pod względem prawnym to znaczy:

Pedofil kocha dziewczynkę CHORY CZŁOWIEK ponieważ podobno ją krzywdzi.

Facet kocha faceta NORMALNY CZŁOWIEK bo nikogo nie krzywdzi.

W ten sposób powinniśmy wykreślić z listy 50% chorób psychicznych.

bolekilolek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Pedofil kocha dziewczynkę CHORY CZŁOWIEK ponieważ podobno ją krzywdzi.

Facet kocha faceta NORMALNY CZŁOWIEK bo nikogo nie krzywdzi.

No i ja nie widzę w tym nic dziwnego. Toć owa dziewczynka jest emocjonalnie nie dojrzała, aby wyrazić swiadomą zgodę na seks ze starym facetem. Tymczasem dwóch dorosłych facetów chyba wie co robi, jak dorosły facet i kobieta?

W ten sposób powinniśmy wykreślić z listy 50% chorób psychicznych.

No jakich niby? Pamiętaj tylko, że choroba niekoniecznie musi krzywdzić społeczeństwo, ale samego człowieka. Czy ktos walczy o to, aby społeczeństwo zaakceptowało jego depresję, schizofrenię? Skoro walczą o akceptację to znaczy, że to im nie robi żadnej krzywdy, chcą normalnie żyć. Tymczasem tylko inni ludzie to utrudniają.

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 15.03.2012 - 19:07

Niecodzienny.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Choroba psychiczna to choroba psychiczna i wcale to czy ktoś jest chory nie zależy od tego CZY KRZYWDZI DRUGĄ OSOBĘ CZY NIE. Nie lecząc homoseksualistów krzywdzimy ich, pozwalamy by ich choroba się pogłębiała.

Pedofilia, zoofilia, homoseksualizm - to właśnie są zaburzenia "kochania".

buba.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Choroba psychiczna to choroba psychiczna i wcale to czy ktoś jest chory nie zależy od tego CZY KRZYWDZI DRUGĄ OSOBĘ CZY NIE. Nie lecząc homoseksualistów krzywdzimy ich, pozwalamy by ich choroba się pogłębiała.

Skoro homoseksualiści nikogo nie krzywdzą to w czym problem?
ooo i jeszcze podobno mają złe geny, których nie za bardzo mają ochotę przekazywać dalej ...cóż za pożyteczne stworzenia...a Ty chcesz ich z tego leczyć

Użytkownik buba edytował ten post 15.03.2012 - 19:14

bolekilolek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Tak, wyleczyć ludzi z tego, że są szczęsliwi, typowo ludzkie zachowanie. Powiedz mi tylko, czemu oni tak jak chorzy na depresję czy schizofrenię tak nie latają do psychiatrów? Zresztą to nic by nie dało, bo tego nie da się wyleczyć - mogliby im wyprać mózg, zrobić tak, że przestaliby być sobą, być może się związali z kims, ale i tę osobę by skrzywdzili, bo nie mogliby żyć oszukując siebie.

Co Ty mi tu porównujesz? Wykorzystywanie seksualne niewinnych i bezbronnych dzieci i zwierząt, które nie wyrażają zgody na to, do decyzji dwojga dorosłych i dojrzałych ludzi? No proszę Cię, nie bądź smieszny.

W sumie to jest smieszne, bo wpierniczasz się w życie prywatne obcych ludzi, równie dobrze niedługo możemy zostać zaatakowani przez "jotpeków" i będziemy musieli słuchać chorego hip-hopu, bo "to je fane i kozak nuta", a nie np. jakichs "kotożerców" - i to nie jest takie nierealne, bo swiat zaczyna głupieć i to, że każdy człowiek jest indywidualnym charakterem zaczyna być przez ludzi uważane za chore.

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 15.03.2012 - 19:20

Mr Minio.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W przypadku pedofilii dorosły człowiek wykorzystuje bezbronne często dziecko, które zwykle ma nikłe jeszcze pojęcie o seksualności. Tutaj bez wątpienia można powiedzieć, że on to dziecko krzywdzi ku zaspokojeniu swoich rząd seksualnych.

W przypadku miłości homoseksualnej jeśli obaj partnerzy, albo obie partnerki, dobrowolnie zgadzają się na taki układ i nie jest to wymuszone przez żadną ze stron to jest to wyłącznie ich sprawa jako iż są osobami dorosłymi.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych