Skocz do zawartości

Zdjęcie

Homoseksualizm - temat ogólny

• Please log in to reply
1208 replies to this topic

AnkylDankan.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Uwaga, uwaga. Obalam argumenty.

Odświeżam temat by napisać kilka faktów o homoseksualistach

- Nie istnieje u nich coś takiego jak miłość która występuje w parach heteroseksualnych. Jedyne co ich łączy w pary to porządanie seksualne które jest krótkotrwałe a wiec związki homoseksualne też najczęściej są krótkotrwałe.

- Homoseksualiści zmieniają swoich partnerów jak rękawiczki i bardzo rzadko występuje coś takiego jak ustatkowanie się i "założenie rodziny". 70% homoseksualistów dekalruje że zdradzali swoich aktualnych partnerów.

- Bardzo duża aktywność seksualna powoduje bardzo szybkie rozprzestrzenianie się AIDS dzięki któremu średnia życia osób homoseksualnych wynosi 40-50 lat.

- Podczas badania 19 homoseksualistów wykryto że mają oni mniejszy mózg, jednak badanie to pozostaje pod znakiem zapytania gdyż wszyscy badani zmarli na AIDS i być może to ta choroba była przyczyną zmniejszenia mózgu.

- U baranów którzy są 100% homoseksualistami wykryto również zmniejszony mózg.

- Większość kultur uznawała homoseksualizm za czyn godny potępienia, oczywiście że takie związki występowały w tych kulturach jednak były potępiane i były to "ukryte" związki.

- Bzdura jest że homoseksualiści niczym nie różnią się od heteroseksualnych mężczyzn. Zniewieścienie i metroseksualizm to cecha towarzysząca praktycznie wszystkim homoseksualistom, jeżeli chodzi o gejów, a lesbijki stają się bardziej męskie.

Czekam na kontrargumenty strony przeciwnej.

-brak źródła;
-brak źródła;
-brak źródła;
-brak źródła;
-brak źródła;

Użytkownik AnkylDankan edytował ten post 15.03.2012 - 19:30

martius.
  • Tematów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Homoseksualizm to negatywny skutek uboczny ewolucji. Taka jest niestety prawda. Celem ewolucji jest rozmnażanie się danego gatunku (akt seksualny pomiedzy samcem i samicą)

Osobiście to mi wisi co se robią homosie. Homoś, to homoś, tez człowiek, moze mnie brzydzi analnie, ale tez trzeba go uszanowac, bo posiada jak kazdy z nas godnosc.

Użytkownik martius edytował ten post 15.03.2012 - 19:43

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Homoseksualizm to negatywny skutek uboczny ewolucji.

No cóż, a przywolani przeze mnie wczesniej "jotpecy", solareczki o IQ lodówki i im podobnie to wedlug mnie cofnięcie się w rozwoju czlowieka - aż dziwne, że debilizmu jakos nikt nie chce zwalczać, to jest dopiero plaga.

Homoś, to homoś, tez człowiek, moze mnie brzydzi analnie

Hehe, fajnie to zabrzmialo "brzydzi mnie analnie" ;D No cóż, ja muszę powiedzieć, że brzydzi mnie praca ludzi, którzy pracują przy mięsie, ubabrani w krwi, obrzydza mnie pan menel siedzący pod sklepem, zapijaczony i zaniedbany, a jednak nie bulwersuję się tym ;)

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 15.03.2012 - 20:03

Niecodzienny.
  • Tematów: 9
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Rozumiem że jak podam źródło to wtedy dopiero zaczniecie dyskusję? Wtedy to uciekniecie z tego tematu i tyle was będę miał, a teraz to przynajmniej mogę sprawdzić waszą wiedzę. No to jak to jest? Wy tacy obeznani w homoseksualizmie wszystko wiecie, że to wcale nie choroba, że to całkowicie normalne jest. To proszę bardzo jak tacy żeście eksperci to powinniście już dawno moje teorie obalić.

No cóż, ja muszę powiedzieć, że brzydzi mnie praca ludzi, którzy pracują przy mięsie, ubabrani w krwi

Babranie prąciem w kale porównujesz z pracowaniem w mięsie?

Użytkownik Niecodzienny edytował ten post 15.03.2012 - 20:54

Rainbow Lizard.
  • Tematów: 11
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Uuu, ktoś znowu odkopał tego trupa. Jak miło.

Odświeżam temat by napisać kilka faktów o homoseksualistach

Jak ja to lubię. Ktoś wyciąga zdania twierdzące nie wiadomo skąd, nie podając żadnych źródeł, żadnych badań, a następnie przykleja do tego łatkę "fakt" i myśli, że właśnie powalił na kolana przeciwnika. To trochę tak jak dzieciak, który bierze pluszowego miśka i rzuca nim w czołg myśląc, że maszyna od tego wybuchnie.

No, ale i tak sobie skomentuję, pomimo tego, że nie podałeś dowodów, więc powinienem twoje argumenty olać tak, jak zrobił to AnkylDankan. Ot, taka moja małą rozrywka. No to jedziemy.

- Nie istnieje u nich coś takiego jak miłość która występuje w parach heteroseksualnych. Jedyne co ich łączy w pary to porządanie seksualne które jest krótkotrwałe a wiec związki homoseksualne też najczęściej są krótkotrwałe.

A to wziąłeś z...

Znaczy się, takie coś powinno być dosyć dobrze widoczne na skanach mózgu - gdyby to, co piszesz było prawdą, to u przeciętnego homoseksualisty widoczny byłby mniejszy przepływ krwi i zmniejszona aktywność w częściach mózgu odpowiedzialnych za odczuwanie emocji. A to NAPRAWDĘ spora anomalia, którą trudno przeoczyć.

Co do krótszego czasu trwania związków:
1. Nie jest to reguła.
2. W większości krajów brakuje możliwości sformalizowania związku, ergo: formalnie nic związku nie trzyma, więc szansa na rozpad jest większa.
3. Praktycznie nie da się wiarygodnie zbadać jaki % nieformalnych związków się rozpada bo - no właśnie - są nieformalne. Nie istnieją żadne rejestry, ankietowani mogą nie chcieć powiedzieć, skłamać, pomylić się, a do tego często bywa tak, że różne osoby różnie rozumieją "związek" (jedni postrzegać to mogą jako silniejszą, inni jako słabszą więź).
4. Rozwody/rozpad związku jest dosyć częstym zjawiskiem także wśród hetero. Ot, na przykład wedługspisu powszechnego z 2009, 17.6 na 1000 kobiet weszło w związek małżeński, a rozwód wzięło 9.7 na 1000 kobiet.
5. Cóż, ja tam uważam, że to, czy ktoś chce wejść w stały związek, czy sobie zmieniać partnerów, to jego sprawa, i mi w sumie nic do tego. Ktoś woli tak, ktoś inaczej.

- Homoseksualiści zmieniają swoich partnerów jak rękawiczki i bardzo rzadko występuje coś takiego jak ustatkowanie się i "założenie rodziny". 70% homoseksualistów dekalruje że zdradzali swoich aktualnych partnerów.

Patrz wyżej. Co do zdrady...

Cóż, w przypadku par hetero badania pokazują różne wyniki: od 60 do 16%. Mówiąc prościej: w praktyce nie da się tego zmierzyć, bo często ktoś może nie chcieć się przyznać i tak dalej. Jedno badanie to nie wszystko.

Ale wątpię, żeby nawet to jedno badanie było przeprowadzone. Bo skoro źródła brak...

- Bardzo duża aktywność seksualna powoduje bardzo szybkie rozprzestrzenianie się AIDS dzięki któremu średnia życia osób homoseksualnych wynosi 40-50 lat.

Podajesz cyferki = podajesz źródła. To raz.

Dwa - nie aktywność seksualna, a seks analny. Bez zabezpieczeń. Jak komuś odpowiadają ryzykowne praktyki, to jego sprawa. A jeśli uważasz, że seks grożący zarażeniem czymkolwiek to zło, to powinieneś krytykować także seks hetero/seks, w którym dochodzi do jakiejkolwiek penetracji i postulować, że od teraz dopuszczony powinien być tylko seks lesbijek - bo właśnie podczas niego jest najmniejsza szansa na złapanie czegoś.

- Podczas badania 19 homoseksualistów wykryto że mają oni mniejszy mózg, jednak badanie to pozostaje pod znakiem zapytania gdyż wszyscy badani zmarli na AIDS i być może to ta choroba była przyczyną zmniejszenia mózgu.

Eee... Okej, to brzmi tak absurdalnie, że albo zmyślasz, albo przekopiowałeś to ze źródła, w którym autor to sobie wyssał z palca.

Raz. nie ma związku między wielkością mózgu a inteligencją. Mózg to skomplikowany organ, nie działa na zasadzie "im więcej neuronów się napcha, tym lepiej działa".

Dwa, 19 homoseksualistów, wszyscy umarli na AIDS... wiesz, 100% gejów nie umiera na AIDS. Ja na przykład nie mam AIDS (i jak życie znam to pewnie zdechnę od długiego siedzenia przed kompem - na starość jakichś odleżyn dostanę albo coś w tym stylu, LOL). Więc to musiała być... dosyć dziwna grupa ciał. Albo nie było jej w ogóle, tylko komuś zależy po prostu na tym, aby sprawiać wrażenie, że każdy gej umiera na AIDS (co jest niemożliwe chociażby ze względu na rachunek prawdopodobieństwa, bo AIDS nie jest jedyną rzeczą która może cię zabić).

Trzy, 8% baranów wykazuje tendencje homoseksualne. To "trochę" mniej niż 100%.

- Większość kultur uznawała homoseksualizm za czyn godny potępienia, oczywiście że takie związki występowały w tych kulturach jednak były potępiane i były to "ukryte" związki.

Zieeew, to ja może wkleję to, co pisałem w grudniu... Nie, zaraz, przecież DOKŁADNIE to samo pisałeś w grudniu. A ja ci odpowiedziałem. I nie odniosłeś się do tego. A teraz znowu klepiesz do samo. No to copypasta.

Wśród niektórych plemion Ameryki Północnej istniało coś takiego jak idea "Two-Spirit", czyli osoby, która mogła być wychowana albo jako facet, albo jako mężczyzna, niezależnie od płci biologicznej. Żeby było zabawniej, osoby takie (de facto transseksualiści) często były postrzegane jako mające większe moce niż przeciętni szamani.

Wśród Azteków czy Majów również homoseksualizm nie uchodził za coś, co należy bezwzględnie potępiać. Spowodowało to lekki szok wśród hiszpańskich zdobywców. Cytując Pedro Mártir de Anglería, kronikarza z tych czasów:

Vasco discovered that the village of Quarequa was stained by the foulest vice. The king’s brother and a number of other courtiers were dressed as women, and according to the accounts of the neighbours shared the same passion. Vasco ordered forty of them to be torn to pieces by dogs. The Spaniards commonly used their dogs in fighting against these naked people, and the dogs threw themselves upon them as though they were wild boars on timid deer

Źródło. http://www.udel.edu/...ml#Introduction

Afryka - żeby skrócić tego dosyć długiego posta, tylko wspomnienie: motsoalle (tereny dzisiejszego Lesotho) oraz Khnumhotep i Niankhkhnum (w przypadku tych dwóch są jednak pewne sprzeczne opinie).

Chiny - pierwsze zapisy odnośnie homoseksualizmu sięgają ~600 PNE, patrz: "Dream of the Red Chamber" i Qin Zhong.

Europa - cóż, tutaj akurat kwestia jest dosyć oczywista: starożytna Grecja i Rzym.

Do tego dochodza rodzynki w postaci na przykład plemienia Etoro, które seks hetero uważa za grzeszny, w przeciwieństwie do seksu homoseksualnego.

- Bzdura jest że homoseksualiści niczym nie różnią się od heteroseksualnych mężczyzn. Zniewieścienie i metroseksualizm to cecha towarzysząca praktycznie wszystkim homoseksualistom, jeżeli chodzi o gejów, a lesbijki stają się bardziej męskie. (...)

Raz, co złego jest w zniewieścieniu - nie mam pojęcia.

Dwa - well, po moim wyglądzie raczej nikt się nie domyślił że jestem gejem. A do metroseksualisty, delikatnie rzecz ujmując, mi daleko. Więc teoria już obalona, bo jak widać - nie wszyscy.

Rozumiem że jak podam źródło to wtedy dopiero zaczniecie dyskusję? Wtedy to uciekniecie z tego tematu i tyle was będę miał, a teraz to przynajmniej mogę sprawdzić waszą wiedzę.(...)

Um... what? Dosyć kiepska wymówka, bo podając statystyki bez źródeł w sumie nie ma nawet czego obalać - bo równie dobrze mogłeś to sobie wyssać z palca.

Babranie prąciem w kale porównujesz z pracowaniem w mięsie?

Seks analny nie jest jedyną opcją dostępną dla homoseksualistów. Poza tym, uprawiają go także pary hetero.

Użytkownik Rainbow Lizard edytował ten post 15.03.2012 - 20:59

Niecodzienny.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

1. Nie jest to reguła.

Ale występuje bardzo często, wiec statystycznie rzecz biorąc związki homoseksualne są krótkotrwałe.

2. W większości krajów brakuje możliwości sformalizowania związku, ergo: formalnie nic związku nie trzyma, więc szansa na rozpad jest większa.

Jak to możliwe że proces zakochania, wszystkie reakcje biochemiczne trwają dłużej gdy związek jest na papierku?

4. Rozwody/rozpad związku jest dosyć częstym zjawiskiem także wśród hetero.

Oj nie tak częstym jak homoseksualnych i dam sobie rękę uciąć że mam racje.

Znaczy się, takie coś powinno być dosyć dobrze widoczne na skanach mózgu - gdyby to, co piszesz było prawdą, to u przeciętnego homoseksualisty widoczny byłby mniejszy przepływ krwi i zmniejszona aktywność w częściach mózgu odpowiedzialnych za odczuwanie emocji

Zakochanie to nie taka sama emocja jak smutek czy radość.

Dwa, 19 homoseksualistów, wszyscy umarli na AIDS... wiesz, 100% gejów nie umiera na AIDS. Ja na przykład nie mam AIDS

Ale znów statystycznie homoseksualiści bardzo często chorują na AIDS i to nie przez babranie prąciem w jelicie grubym bez zabezpieczenia tylko przez bardzo częste zmiany partnerów. Dużo częstsze niż u heteroseksualistów.

Raz, co złego jest w zniewieścieniu - nie mam pojęcia.

- By gatunek przetrwał mężczyzna musi być mężczyzną a nie kobietą.

A do metroseksualisty, delikatnie rzecz ujmując, mi daleko. Więc teoria już obalona, bo jak widać - nie wszyscy.

Ale większość znów statystycznie. Po za tym tym twoim sposobem "Że nie wszyscy" można również bronić pedofilów, zoofilów i innej maści zboczeńców.

Trzy, 8% baranów wykazuje tendencje homoseksualne. To "trochę" mniej niż 100%.

100% homoseksualnych baranów, naucz się czytać :)

Seks analny nie jest jedyną opcją dostępną dla homoseksualistów. Poza tym, uprawiają go także pary hetero.

Degeneracje seksualne jak widać sięgnęły również par heteroseksualnych.

buba.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

o proszę bardzo jak tacy żeście eksperci to powinniście już dawno moje teorie obalić.

Według statystyk, 90% populacji ludzkiej przejawia skłonności homoseksualne .Jest to potwierdzone badaniami naukowymi.

proszę bardzo..jesteś w stanie to obalić?

ooo powołując się na Twoje metody "argumentacji" dodam ,że to powszechna opinia , często widuje takie sytuacje na ulicy i widziałem w tv jak jakiś doktor o tym mówił.

Użytkownik buba edytował ten post 15.03.2012 - 21:52

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Według statystyk, 90% populacji ludzkiej przejawia skłonności homoseksualne .Jest to potwierdzone badaniami naukowymi.

ooo powołując się na Twoje metody "argumentacji" dodam ,że to powszechna opinia , często widuje takie sytuacje na ulicy i widziałem w tv jak jakiś doktor o tym mówił.

Popieram tą tezę - i co? Spróbuj ją obalić :P Czyżbysmy mieli rację?

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 15.03.2012 - 22:02

buba.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Popieram tą tezę - i co? Spróbuj ją obalić :P Czyżbysmy mieli rację?

na pewno... przecież jakiś doktor w telewizji o tym mówił . No co? panu doktorowi byś nie uwierzył? I to jeszcze w telewizji? Na bank prawda.

Kardamon.
  • Tematów: 7
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jak widać, zdarzają się też hetero-barany, którzy nie wiedzą, że inteligencja zależy od "pomarszczenia" mózgu niźli od jego wielkości. No chyba, że słonie są mądrzejsze od ludzi. W sumie od niektórych na pewno.

Niecodzienny.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Nie cały mniejszy mózg ale dokładniej chodzi o mniejsze i inne niż reszty podwzgórze.

Kardamon.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie cały mniejszy mózg ale dokładniej chodzi o mniejsze i inne niż reszty podwzgórze.

Od podwzgórza zależy homeostaza organizmu. Sugerujesz, że homoseksualistom grozi odwodnienie? Poza tym co to za "wynaturzenie" skoro wspomniane barany były homoseksualne, a barany to przecież natura? Barany mają psychikę, którą mogły sobie skrzywić?

Niecodzienny.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Niedokładnie czytasz Wikipedie :)

Kardamon.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Niedokładnie czytasz Wikipedie :)

Sorki, następnym razem otworzę sobie czaszkę, wyjmę podwzgórze i zobaczę co się stanie, żeby Cię o tym poinformować na forum.

Niecodzienny.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Eee? A teraz o co Ci chodzi?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych