Skocz do zawartości

Zdjęcie

Homoseksualizm - temat ogólny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1208 odpowiedzi w tym temacie

Xellos.
  • Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

..gdyby można wtedy było zobaczyć homoseksualistów w tych gazetkach i na kasetach, to teraz i Ty i Twoi znajomi mogliby być gejami, bo sami w sobie nie jesteście heteroseksualni?

Będę podawał Ci do znudzenia tą samą analogię. Dzieci uprawiają sex nawet poniżej 15 lat i dziewczynki zachodzą w ciążę. Pytania do Ciebie. Uprawiają sex bo się kochają ? Uprawiają sex bo są hetero a nie homo ? Uprawiają sex bo planują wspólną przyszłość a może chcą już mieć dziecko ? Proszę, napisz co wedle Ciebie jest w głowie tak młodej osoby, która decyduje się na sex.

..ale nie daje ich brakujący rodzic.

Partner lub partnerka rodzica, nie daje wzorców hetero ? :o

optymista.
  • Tematów: 16
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Dzieci uprawiają sex nawet poniżej 15 lat i dziewczynki zachodzą w ciążę. [...] Uprawiają sex bo się kochają ?

Raczej nie.

Uprawiają sex bo są hetero a nie homo ?

Homoseksualiści uprawiają seks homoseksualny, a heteroseksualiści heteroseksualny.

Uprawiają sex bo planują wspólną przyszłość

Raczej nie.

a może chcą już mieć dziecko ?

Raczej nie.

Proszę, napisz co wedle Ciebie jest w głowie tak młodej osoby, która decyduje się na sex.

Hormony.

Partner lub partnerka rodzica, nie daje wzorców hetero ?

Daje. Nie ma wtedy drugiego partnera który dawałby wzorzec przedstawiciela tej drugiej płci, więc dziecko nie ma jej prawidłowej wizji, więc w dorosłości może to prowadzić do zaburzeń. Nie mówię, ze to prawda, tylko staram się iść Waszym tokiem rozumowania.

Xellos.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ale zdajesz sobie sprawę, jak wiele jest przypadków osób co żyło jako hetero a nagle zmienia orientację ? Nie chodzi mi teraz dosłownie o homo, ale o transów. Choć z drugiej strony, ktoś kto przebiera się za kobietę by spotykać się z facetami. To nadal biologicznie facet - facet. Tak samo jak dalszy krok zmiana płci. Czytałem różne historie tych ludzi, i są to ludzie co w młodości normalnie funkcjonowali jako hetero.

I teraz jeszcze raz przemyśl to co piszesz, "Homoseksualiści uprawiają seks homoseksualny, a heteroseksualiści heteroseksualny."

Jak do tego wszystkiego ma się człowiek 15-letni ? Jak może uprawiać sex heteroseksualny jako hetero, skoro nawet nie wie czy jest hetero. Człowiek taki uprawia sex pod wpływem obserwacji wzorców.

Skoro cała grupa osób w dzieciństwie nie była homo, to nie zmieniła orientacji specjalnie. Tzn. że dopiero w dorosłości po dojrzeniu mogli ocenić kim są, jakiej są orientacji tak naprawdę, co sprawia im radość. Nie ma żadnego problemu by facet homo przez lata uprawiał sex z kobietą. Wiesz co to jest brak punktu odniesienia ? Sporo ludzi balansuje na pograniczu, nie każdy jest typowym samcem lub samicą.

Skoro więc, są przypadki ludzi żyjących w błędzie jako hetero, a potem dopiero odkrywają swoją prawdziwą orientację. To na tej samej analogii mogą żyć ludzie jako homo, by potem odkryć swoją prawdziwą orientację. Wszystko właśnie zależy od wzorców. A ponieważ większość ludzi są hetero to dla ogółu ludzi, lepiej jest gdy hetero odkrywają co innego, bo jest to zdecydowana mniejszość. Prawidłowym wzorcem jest dawanie dzieciom przykładu hetero a te nieliczne wyjątki to sobie w przyszłości same zdecydują co dalej.

Striker.
  • Tematów: 11
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika

Dołączona grafika

/mylo

optymista.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Skoro więc, są przypadki ludzi żyjących w błędzie jako hetero, a potem dopiero odkrywają swoją prawdziwą orientację. To na tej samej analogii mogą żyć ludzie jako homo, by potem odkryć swoją prawdziwą orientację.

Ale zdajesz sobie sprawę, jak wiele jest przypadków osób co żyło jako hetero a nagle zmienia orientację ?

Raczej nie ma takich przypadków, dana osoba nie chce się sama przed sobą do tego przyznać, lub nie przyznaje się do tego publicznie, bo boi się ostracyzmu. Czasami tacy ludzie zwierzają się jednak otoczeniu o swojej naturze, lub wychodzi ona na wierzch np. przez przypadek. Wtedy otoczenie próbuje sobie to wytłumaczyć jako nagłą zmianę preferencji, lub też sam homoseksualista tak to tłumaczy by uniknąć pytań, dlaczego wcześniej się ukrywał.

Nie chodzi mi teraz dosłownie o homo, ale o transów. Choć z drugiej strony, ktoś kto przebiera się za kobietę by spotykać się z facetami. To nadal biologicznie facet - facet. Tak samo jak dalszy krok zmiana płci. Czytałem różne historie tych ludzi, i są to ludzie co w młodości normalnie funkcjonowali jako hetero.

Być może to dlatego, że serię operacji zmiany płci można wykonać dopiero będąc w odpowiednim wieku, do tego czasu starają się oni ukrywać swoją naturę przed społeczeństwem.

Jak może uprawiać sex heteroseksualny jako hetero, skoro nawet nie wie czy jest hetero.

Staram się już od kilku postów powiedzieć, że człowiek jest sam z siebie homoseksualny lub heteroseksualny i otoczenie nie może tego w niego wpoić :)

Nie ma żadnego problemu by facet homo przez lata uprawiał sex z kobietą.

To prawda, ale takie życie to konformizm i oszukiwanie partnerki. Dlatego myślę, że lepiej będzie, gdy społeczeństwo zaakceptuje homoseksualistów i będą oni mogli żyć zgodnie ze swoją naturą, a nie spotykać się z ciągłą krytyką ich natury.

Xellos.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Raczej nie ma takich przypadków

Piszesz na podstawie swojego przypadku czy jakiś znajomych, czy innej wiedzy ? Ja czytałem forum zajmujące się tematyką innych orientacji, i historie ludzi, dla których wcale nie było oczywiste jaką mają orientację. Wchodzili na to forum by robić sobie różne psychotesty, szukać jakiegoś potwierdzenia u innych, podobnych sobie, by się upewnić, lub "wyleczyć" ze swoich podejrzeń.

Nie rysuj świata na czarno biało, bo jak zgłębisz wiedzę na ten temat, jest cała masa ludzi zagubionych, gdzieś po środku bez jasnej odpowiedzi o co im chodzi. Szukają pomocy.

Być może to dlatego, że serię operacji zmiany płci można wykonać dopiero będąc w odpowiednim wieku, do tego czasu starają się oni ukrywać swoją naturę przed społeczeństwem.

I co w tym dziwnego ? Dorosłe osoby szukają pomocy odnośnie swojej orientacji. A Ty twierdzisz, że dzieci są gotowe na to pytanie odpowiedzieć i zrobić sobie zmianę płci ? Bardzo dobrze, że potrzeba do tego odpowiedniego wieku. Wiele osób nie decyduje się na to nawet jako dorośli. Najpierw trzeba odbyć wizyty u psychologa, zdać sobie sprawę z konsekwencji rozmaitych itp. To tylko może zrobić dorosły. Jakim zresztą prawem ma dziecko decydować o czymś takim. To może alkohol i papierosy też sprzedawać nieletnim, niech sami decydują ? Albo dać im prawo wyborcze i niech głosują. Masz jakiś problem z tym, że dorosły to dorosły a dziecko to dziecko ? Nadal nie podałeś wieku, może sam jesteś nieletni i stąd takie poglądy.

Staram się już od kilku postów powiedzieć, że człowiek jest sam z siebie homoseksualny lub heteroseksualny i otoczenie nie może tego w niego wpoić :)

A ja na to odpowiadam, że to człowiek dorosły. Dziecko może robić różne rzeczy bez znaczenia kim ostatecznie będzie w przyszłości. Czy jak ktoś w dzieciństwie ukradnie snickersa ze sklepu to w dorosłości jest złodziejem ?

Dlatego myślę, że lepiej będzie, gdy społeczeństwo zaakceptuje homoseksualistów i będą oni mogli żyć zgodnie ze swoją naturą, a nie spotykać się z ciągłą krytyką ich natury.

A w którym miejscu ja się z Tobą nie zgadzam ? :) Zgodnie z naturą właśnie nie mogą mieć dzieci. Więc niech ich nie mają. Proste.

optymista.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

historie ludzi, dla których wcale nie było oczywiste jaką mają orientację. Wchodzili na to forum by robić sobie różne psychotesty, szukać jakiegoś potwierdzenia u innych, podobnych sobie, by się upewnić [...]

jest cała masa ludzi zagubionych, gdzieś po środku bez jasnej odpowiedzi o co im chodzi.

Ja sądzę, że na tym etapie odkrywania siebie po prostu nie chcą się do tego przyznać.

"wyleczyć" ze swoich podejrzeń. [...]

Szukają pomocy.

To właśnie przez tak wrogo nastawione społeczeństwo, traktują oni swoją preferencję jako coś złego, coś do leczenia, coś, czego dobrze byłoby się pozbyć.

I co w tym dziwnego ? Dorosłe osoby szukają pomocy odnośnie swojej orientacji. A Ty twierdzisz, że dzieci są gotowe na to pytanie odpowiedzieć i zrobić sobie zmianę płci ? Bardzo dobrze, że potrzeba do tego odpowiedniego wieku.

Pisząc o odpowiednim wieku miałem na myśli to, że organizm musi dorosnąć fizycznie, chociażby do tego, by móc przeprowadzić operację plastyczne twarzy.

Wiele osób nie decyduje się na to nawet jako dorośli.

Wielu takich ludzi ma dziś po 40-60 lat, mówiąc brutalnie, wtedy jest już na to za późno.

Najpierw trzeba odbyć wizyty u psychologa, zdać sobie sprawę z konsekwencji rozmaitych itp.

Wizyty mają na celu bardziej sprawdzenie, czy człowiek rzeczywiście psychicznie czuje, że ma inną płeć, niż powinien.

Nadal nie podałeś wieku, może sam jesteś nieletni i stąd takie poglądy.

Im mniej forumowicze wiedzą o tym, kim w rzeczywistości jestem, tym lepiej.

Zgodnie z naturą właśnie nie mogą mieć dzieci. Więc niech ich nie mają.

Rozumiem, że jesteś przeciwnikiem in-vitro?

Xellos.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zaczyna się efekt błędnego koła...więc nie mam nic więcej do dodania. Napisałem co sądzę podpierając się historiami ludzi, które czytałem. Nie wiem na czym opierasz swoje poglądy, czy aby na swoim widzi misie czy chociaż na jakiś faktycznych przypadkach. Nie obchodzi mnie Twoja osoba, pytałem o wiek tylko w odniesieniu do tego tematu. Ma to wielkie znaczenie, bo w tym temacie powinni się wypowiadać tylko dorośli, zbyt młode osoby mogą czuć się urażone moim twierdzeniem o ich niedojrzałości i mi pisać na przekór ze złości. Nie znając więc takich rzeczy jak Twój wiek, ani źródła wiedzy, równie dobrze mogę uznać, że celowo mnie prowokujesz do jałowej dyskusji.

Paweł.
  • Tematów: 22
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Poniższy artykuł jest od Faktu, więc nie wiem ile w tym prawdy.

Nie lubisz gejów? Trafisz do getta!

Kto szykanuje gejów i lesbijki będzie musiał mieszkać w kontenerowym getcie – postanowiły władze Amsterdamu. W ten sposób chcą walczyć z nietolerancją wobec mniejszości seksualnych.

Władze Amsterdamu ogłosiły, że osoby znane z niechęci do gejów i lesbijek, związków homoseksualnych, a także wobec cudzoziemców będą przymusowo wygnane do specjalnego kontenerowego osiedla – getta na granicy miasta.

Przesiedlane będą nie tylko pojedyncze osoby, ale nawet całe rodziny. W tym drugim przypadku nastąpi to, gdy antygejowskimi postawami wykażą się... dzieci.

Wprowadzone przepisy stanowią, że kto uprzykrza życie homoseksualistom, stosuje wobec nich mobbing, tyranizuje ich, obraża, ten zostanie przymusowo przesiedlony. Będzie musiał opuścić swoje mieszkanie, niezależnie od tego czy jest ono jego własnością, czy je wynajmuje. – Nie będzie mógł powrócić do swojego mieszkania – podkreśla Tahira Limon z biura burmistrza Amsterdamu Eberharda van der Laana.

Zakaz powrotu i nakaz mieszkania w skromnie urządzonym kontenerowym osiedlu będzie obowiązywać przynajmniej przez pół roku. W tym czasie taka antygejowsko nastawiona osoba będzie musiała zmienić swoje poglądy. "Pomogą" im w tym pracownicy urzędów socjalnych.

Do wydalenia "antygeja" do getta nie jest potrzebna wcale decyzja sądu. Wystarcza administracyjny przepis.

Ten paragraf ma zdaniem władz Amsterdamu chronić przede wszystkim prawa osób o homoseksualnych preferencjach. A co z prawami reszty ludności, na przykład członkami rodzin antygejowsko nastawionych Holendrów? Czy to nie wynaturzenie, że decyzją administracyjną wprowadza się odpowiedzialność zbiorową?

cysiasty.
  • Tematów: 6
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nie wiem czy tylko mi się wydaje, ale mniejszości w tym homoseksualiści itp. mają większe prawa od np. osób heteroseksualnych

erebeuzet.
  • Tematów: 31
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Cysiasty.
W Polsce?
Mniejszości mają co najwyżej większe prawo dostać w twarz...

cysiasty.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

przepraszam chodziło mi o inne kraje np. USA

erebeuzet.
  • Tematów: 31
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

To mit.
Nakręcany przez kino, media itp.
Fakt, że ktoś taki zawsze może powoływać się na swoją odmienność, ale tylko znikoma liczba przypadków rozstrzygana jest na jego korzyść.
Udowodnienie dyskryminacji w cale nie jest takie łatwe.
Prawa są takie same dla wszystkich, ale tylko te kontrowersyjne sytuacje się nagłaśnia.

Np. u mnie w pracy cudzoziemiec wywalczył swoje podpierając się dyskryminacją.
Było to 3 lata temu. Teraz sam przyznaje, że jest gorzej niż było.
Udupili go pośrednio zamiast oficjalnie.

edit: nie masz za co przepraszać. Nie gniewam się 8D

EDIT DOWN @Cysiaty
Ja się nie pomyliłem tylko zażartowałem z Polskiej mentalności.
Nie offtopuj bo Cię znowu zbanują paladyni 8D

Użytkownik erebeuzet edytował ten post 19.01.2013 - 12:15

cysiasty.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

przeprosiłem bo przezemnie się pomyliłeś

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Paweł@

Z tego co czytałem chodzi o ludzi którzy czynnie szykanują swoich sąsiadów o innych poglądach. Czyli po prostu ich dręczą/wyzywają - więc w zasadzie podchodzi to pod różne paragrafy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych