Napisano 27.11.2013 - 23:46
Napisano 28.11.2013 - 10:26
Dobra, a jakie parady by Cię satysfakcjonowały? Parada Prima Aprilis? Parada 10 Kwietnia? Parada 11 Listopada? Parada 1 lub 3 Maja i 1 Czerwca? Zawsze coś komuś nie pasuje. Jeżeli godzimy się na pokazywanie jednych rzeczy, nie miejmy pretensji o pokazywanie drugich. Sam jestem przeciwnikiem parad, ale wszystkich. Bo jak pokazuje doświadczenie, wszystkie pochody mają drugie oblicze i sprawiają radochę tylko i wyłącznie paradującym, a gawiedź nawet nie ma prawa wyrazić dezaprobaty, bądź aprobaty czyichś poczynań, gdyż kończy się to zawsze kłótnią. Klasycznie: gdzie dwóch Polaków, tam trzy opinie.poprostu pewnych rzeczy nie trzeba publicznie pokazywac i tak samo bym byl oburzony jakby byla to jakas parada wyzwolonych pol nagich hetero
Napisano 28.11.2013 - 12:16
Użytkownik manitoris edytował ten post 28.11.2013 - 12:28
Napisano 28.11.2013 - 13:49
Gdyby ktoś Ciebie arbitralnie nie przyjął, dyskryminując jakąś cechę twojej egzystencji, to problemu by nie było? Czy może mam rozumieć, że dyskryminacja działa tylko w jedną stronę i starsza parka dzielnie zawalczyła o stabilność cywilizacyjną i nową ewangelizację? Jest wina, jest i jej konsekwencja.Np taki gdzie starsze malzenstwo stracilo swoj dom, bo prowadzac w nim Hotel nie przyjelo pary gejow? Tak samo nie przyjmowali par hetero bez slubu, ale dopiero geje sie tak obrazili, ze zniszczyli zwariowanym staruszkom zycie..
To teraz wyobraź sobie jak to jest będąc gejem albo lesbijką dorastać w kulturze, w której każda głupia komedia romantyczna roztacza wizję heteroseksualnego związku.albo jak w Norwegi? beda przerabiac basnie i bajki, aby bylo o ksieciu zakochanym w krolu?
Napisano 28.11.2013 - 14:50
..
Gdyby ktoś Ciebie arbitralnie nie przyjął, dyskryminując jakąś cechę twojej egzystencji, to problemu by nie było?..
a jak ma brzmiec? "a po ich odejsciu krolestwo pograzylo sie w wieloletniej wojnie poniewaz nie pozostawili potomka i ich rod wymarl.." jezeli w klasie jest 10 uczniow i 1 gej, to jak oni maja sie czuc sluchajac o czyms co jest nienaturalnym i niezrozumialym dla nich.. ty chcesz tak jak niektorzy islamizowac Europe probuja?albo jak w Norwegi? beda przerabiac basnie i bajki, aby bylo o ksieciu zakochanym w krolu?
To teraz wyobraź sobie jak to jest będąc gejem albo lesbijką dorastać w kulturze, w której każda głupia komedia romantyczna roztacza wizję heteroseksualnego związku.
Użytkownik manitoris edytował ten post 28.11.2013 - 14:50
Napisano 28.11.2013 - 15:48
Niestety tęczowi narzucają swe widzimisię i ja na to biernie patrzył nie będę.Robakatorianin Ja nikomu nic nie narzucam, jedynie mówię, że można tolerować i dać im tak żyć. Mi jest to obojętne z kim kto przystaje.
Jest. Jest nabyty-nikt się z tym nie urodził lecz wykształcił w sobie tą anomalię.Robakatorianin i inni, homoseksualizm nie jest chorobą... czemu ludzie nie możecie tego zrozumieć???
Nie znam większości gdyż ich medialni reprezentanci mówią tak jakby mieli ich 100% poparcie. Czemu homosie nie sprzeciwiają się postawie Biedronia, Grodzkiego itp? Takie ciche przyzwolenie na ich chore praktyki? Jak ich pomysły się sprawdzą to będzie ok-świat będzie bardziej tęczowy. Jeżeli nie-to powiedzą że to nie my tylko nasi ekstremalni koledzy. Niewinni jak łza.Mi oni nie przeszkadzają zresztą większość z nich nie obnosi się z tym przed całym światem.
Homoseksualizm jest lekiem na niż demograficzny czy jak???Liczba homoseksualistów jest praktycznie znikoma więc nie mają większego wpływu na przyrost naturalny.Europa się starzeje przez ludzi ponoć normalnych którzy po prostu nie chcą się zajmować dziećmi i mają to gdzieś...
Ten "postęp" obserwowano w wielu cywilizacjach, tuż przed ich upadkiem.Czy homofobia jest chorobą? Tak, ponieważ każda fobia jest chorobą. Dla mnie homofobia w najprostszym rozumieniu jest strachem przed "rodzajem ssaków naczelnych z rodziny człowiekowatych". Od zawsze geje i lesbijki byli prześladowani ale w dobie tolerancji jaka nastała po II Wojnie Światowej wielu z nas nie rozumie jaki postęp nastąpił na Ziemi, nie w sensie technicznym ale w sensie ludzkiej mentalności.
Cały świat dziecięcy, wychowywanie większości pod kątem kaprysu mniejszości.Paradoks zupełnie pozorny. Podaj mi przykład tej dyskryminacji większości. Homoseksualiści pastwią się nad Tobą psychicznie, wyszydzając brak różowych koszul w twojej garderobie? Bądźmy poważni.Od pewnego czasu widac ewidetnie, ze wytworzono pewien paradoks, a mianowicie, ze pod pozorem tolerancji, dyskryminuje sie wiekszosc na rzecz mniejszojsci.
To zajrzyj sobie do zamieszczonego przez Ciebie artykułu i popatrz sobie jak chcą leczyć za posiadanie odmiennych poglądów.Normalni ludzi mają chociaż jakikolwiek szacunek do poglądów itp odmiennych od naszych.
Gwałciciel też chce być szczęśliwy-niech gwałci sobie kogo chce i gdzie chce-przecież szczęście jednostki jest ważniejsze od ogółu.Skoro chcą być szczęśliwi to czemu np. ja mam im w tym przeszkadzać? Mają takie samo prawo do szczęścia jak wszyscy ludzie na ziemi..
Czytaliśmy i nie dostaliśmy dowodów na naturalność homo. Jedyną formą naturalności jest podobieństwo między stosunkami międzygatunkowymi, kazirodztwem, mordowaniem itp. To jest anomalia.Ale skoro uważacie homoseksualizm za chorobę w dzisiejszych czasach to radzę poczytać więcej na ten temat.
Czarny z takim kolorem skóry się urodził a homoś ze swą "orientacją" nie. Czarny nie każe innym farbować dziecka, nie narzuca swej woli.Czy to homoseksualiści czy czarnoskórzy powód nietolerancji jest inny ale skutek jest ten sam.Normalny człowiek nie rzuci bananem w murzyna za kolor skóry.Tak samo z resztą mniejszości.I nie chodzi mi tu oto żeby promować homoseksualizm ale oto że dyskryminacja doprowadza do tych wszystkich parad itp.
Gdyby siedzieli cicho i robili swoje zamiast rzucać się jak wsza na grzebieniu to problemu by nie było.Jeżeli ten temat stałby się nagle obojętny ludziom to na pewno o wiele mniej byłoby słychać o tego typu paradach czy pochodach albo w ogóle by ich nie było bo nie byłoby takiej potrzeby. "Mowa jest srebrem, milczenie złotem!"
W takim razie czemu tęczowi nie odetną się od nich i nie zaczną walczyć tylko o zmiany prawa w testamentach czy prawach pacjenta?na miliony homoseksualistów na świecie ci "z piórkami w dupie obnażający się na paradach" to zaledwie NIEWIELKI odsetek.
Homoseksualizm nie jest wrodzony-żadne dowody za tym nie przemawiają.wszystko to kwestia zrozumienia. empatii. uświadomienia sobie, że są ludzie, którzy kochają inaczej, bo tacy się urodzili, ludzie tacy jak wszyscy, mający takie same potrzeby i obowiązki.
Albo wyobraź sobie jak to jest być zakochanym braciszkiem wiedząc że nie wolno ci oficjalnie pyknąć siostrzyczki. Inne porównania sobie daruję gdyż kazirodztwo jest furtką do połowy otwartą przez tęczowych.To teraz wyobraź sobie jak to jest będąc gejem albo lesbijką dorastać w kulturze, w której każda głupia komedia romantyczna roztacza wizję heteroseksualnego związku.albo jak w Norwegi? beda przerabiac basnie i bajki, aby bylo o ksieciu zakochanym w krolu?
Napisano 28.11.2013 - 15:54
Nie widzę. Jest duża różnica między odmową usługi ze względu na konfliktowe zachowanie klienta, a odmową a priori tylko dlatego, że klient jest innej płci, innego wyznania, innej rasy czy innej orientacji seksualnej (albo przez swój kaprys, nie polecałbym). Prawna definicja dyskryminacji odwołuje się do odmiennego traktowania - nie trzeba kogoś słownie zbesztać czy wyrzucić z przybytku, żeby tę definicję spełnić. Jeśli dwie osoby, heteroseksualna i homoseksualna, są w świetle prawa potraktowane odmiennie, a jedyną cechą wyróżniającą jest orientacja, to mamy do czynienia z dyskryminacją.Prowadze interes w Niemczech i majac z kims problemy moj adwokat mnie poinstruowal ze smialo moge powolac sie na prawo do wyproszenia dowolnej osoby od siebie, tak samo jak nie musisz wszystkich do domu wpuszczac (Hausverbot), twoj sklep, hotel.. mozesz odmowic obslugi komus bo ci nie pasuje, jest nie mily, albo masz taki kaprys.. ale jesli podczepisz pod to dyskryminacje rasowa lub ze wzgledu na orientacje to widac odrazu mozna kogos za to sadzic i to jest tolerancja? rownouprawnienie? raczej nie bo w tej sytuacji wiekszosc jest pozbawiona tego argumentu, czyli dyskryminowana - widzisz tu ten paradoks?
Patrzysz na sprawę z własnej, tendencyjnej perspektywy. Te pytania można odwrócić: jak ma się czuć ten jeden? Dla konformizmu psychicznego dziewięciorga będziemy wywracać jego światopogląd?jezeli w klasie jest 10 uczniow i 1 gej, to jak oni maja sie czuc sluchajac o czyms co jest nienaturalnym i niezrozumialym dla nich.. ty chcesz tak jak niektorzy islamizowac Europe probuja?
Dla jednego dziecka ktoremu zle z naturalnym swiatem go otaczajacym, bedziemy wywracac swiatopoglad 9 innych?
Mózg też się nam kształcił kilkanaście miesięcy po narodzinach. To samo mowa, samoświadomość, poczucie przynależności grupowej (rodzinnej, narodowej), poglądy polityczne... Nawet jeśli homoseksualizm jest nabyty, co z tego? Jeśli masz taką pewność, to napisz jakąś pracę na ten temat, wszak piszesz tak autorytarnie i autorytatywnie. Chętnie przeczytam, następnie gorliwie zastosuję falsyfikację Poppera - myślę, że z szybkim skutkiem.Jest. Jest nabyty-nikt się z tym nie urodził lecz wykształcił w sobie tą anomalię.
Użytkownik Don Corleone edytował ten post 28.11.2013 - 16:03
Napisano 28.11.2013 - 16:27
Większej bzdury dawno nie słyszałem. Gwałt jest przestępstwem, bo wiąże się z krzywdzeniem drugiej osoby. Związki homoseksualne opierają się na świadomej decyzji dorosłych ludzi. A jeśli jest inaczej, to wtedy też jest to gwałt. Wiem, że to było tu wałkowane wiele razy, ale jak widać, nie do wszystkich to dociera.Gwałciciel też chce być szczęśliwy-niech gwałci sobie kogo chce i gdzie chce-przecież szczęście jednostki jest ważniejsze od ogółu.
Tak samo jak za tym, że jest nabyty.Homoseksualizm nie jest wrodzony-żadne dowody za tym nie przemawiają.
Napisano 28.11.2013 - 16:30
.. można odwrócić: jak ma się czuć ten jeden? Dla konformizmu psychicznego dziewięciorga będziemy wywracać jego światopogląd?
Użytkownik manitoris edytował ten post 28.11.2013 - 16:36
Napisano 28.11.2013 - 16:42
To teraz wyobraź sobie jak to jest będąc gejem albo lesbijką dorastać w kulturze, w której każda głupia komedia romantyczna roztacza wizję heteroseksualnego związku.
Nie chcesz czytać homo-bajek? Nie czytaj - proste.
Użytkownik Tsührer edytował ten post 28.11.2013 - 16:43
Napisano 28.11.2013 - 16:48
Cechą wyróżniającą był brak małżeństwa.Jeśli dwie osoby, heteroseksualna i homoseksualna, są w świetle prawa potraktowane odmiennie, a jedyną cechą wyróżniającą jest orientacja, to mamy do czynienia z dyskryminacją.
Znaczy się większość ma dostosowywać się do mniejszości? I zachowajmy proporcje-nie 9 a 99 na 1.Patrzysz na sprawę z własnej, tendencyjnej perspektywy. Te pytania można odwrócić: jak ma się czuć ten jeden? Dla konformizmu psychicznego dziewięciorga będziemy wywracać jego światopogląd?
Nie chcesz to nie oglądaj hetero bajek i filmów-proste.Życie społeczne nie powinno być postrzegane jako gra o sumie stałej; stawką nie jest zagarnięcie przestrzeni publicznej przez jedną grupę, a umiejętność jej współużytkowania. Nie chcesz czytać homo-bajek? Nie czytaj - proste.
Znaczy że jest to kwestia wyboru lub ukształtowania pod wpływem wielu czynników.Nawet jeśli homoseksualizm jest nabyty, co z tego?
Mam za mały budżet a o publicznych dotacjach nie ma co marzyć-z oczywistych względów. W mym stanowisku utwierdziły mnie wasze publikacje i badania, szczególnie genetyczne.Jeśli masz taką pewność, to napisz jakąś pracę na ten temat, wszak piszesz tak autorytarnie i autorytatywnie. Chętnie przeczytam, następnie gorliwie zastosuję falsyfikację Poppera - myślę, że z szybkim skutkiem.
Ale tam chodziło o szczęście i spełnienie nielicznych-dlaczego chcesz odbierać prawo tym nielicznym do szczęścia? To że jest to gwałt to nic-kazirodztwo też jest przestępstwem (już niedługo).Większej bzdury dawno nie słyszałem. Gwałt jest przestępstwem, bo wiąże się z krzywdzeniem drugiej osoby. Związki homoseksualne opierają się na świadomej decyzji dorosłych ludzi. A jeśli jest inaczej, to wtedy też jest to gwałt. Wiem, że to było tu wałkowane wiele razy, ale jak widać, nie do wszystkich to dociera.
Skoro badania nie udowodniły że nie jest wrodzony to...Tak samo jak za tym, że jest nabyty.
Napisano 28.11.2013 - 16:48
I dlatego mniejszości zawsze są traktowane gorzej. Niech co dziesiąty cierpi byle nie przeszkadzało to dziewięciu.W wielu sytuacjach wybiera sie mniejsze zlo, czyli to co jest lepsze dla wiekszosci, co jest logiczne.. jedno zagubione dziecko to lepiej niz 9! chyba ze tamte 9 w twoich oczach sa mniej warci
Napisano 28.11.2013 - 16:53
Zachowaj proporcjęI dlatego mniejszości zawsze są traktowane gorzej. Niech co dziesiąty cierpi byle nie przeszkadzało to dziewięciu.
Napisano 28.11.2013 - 17:02
Napisano 28.11.2013 - 17:17
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych