Skocz do zawartości

Zdjęcie

Homoseksualizm - temat ogólny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1208 odpowiedzi w tym temacie

Robakatorianin.
  • Tematów: 41
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Niestety podręcznik mam w wersji fizycznej. Na Wikipedii trochę o tym jest.

Szkoda

Tak, ale to bardziej pasowało, ponieważ ślimak to zwierzę, a marchewka to warzywo. Natomiast osoba homoseksualna to homo sapiens, czyli ten sam gatunek co i my ;)

Wszystko co jest w mej sygnaturze to "prawdy" UE

Przedstawię zagadnienie w ten sposób. Homoseksualizm nie może być chorobą psychiczną, gdyż osoba tej orientacji nie jest z tego powodu nieszczęśliwa oraz nie ma zwyrodnienia narządów płciowych. Płeć mózgu tej osoby jest natomiast inna niż jej ciała. Na tej podstawie nie jest to jednostka chorobowa.

To ja po raz nie wiem który odpiszę podobnie:
Schizofrenikowi też nie przeszkadza bycie chorym, nie jest z tego powodu nieszczęśliwy, nie ma zdeformowanych narządów płciowych (skąd to wziąłeś?)

Na dziś dość...

#497 Gość_Tout Est

Gość_Tout Est.
  • Tematów: 0

Napisano

Schizofrenik w czasie psychozy jest bardzo samotny, a więc i nieszczęśliwy. Pytanie tylko czy to w ogóle choroba. To nie takie proste. Ponadto są inne objawy, które przede wszystkim utrudniają funkcjonowanie w społeczeństwie, ale tak jak piszę, to kwestia bardzo złożona.

Użytkownik Faur edytował ten post 17.12.2013 - 00:14

Deltarates.
  • Tematów: 3
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika

Uwaga! Uwaga! Bo podaje linki o które prosił nasz Robakatorianin, który pewnie sam jest kryptogejem. Robakatorianin ja Ci współczuję, bo pewnie ustrój PRLu, zmusił Ci abyś ożenił się z kobietą. I teraz próbujesz wylądować swoje frustracje na gejach, w pełni korzystających ze swoich praw. Ale nie tędy droga. Musisz się leczyć z homofobii i egodystonizmu. Bo jest to poważna choroba psychiczna. To homofobia jest chorobą a nie homoseksualizm.

Mądrości z Frondy

Dni minęło, od kiedy Fronda ostatnim razem pisała o homoseksualizmie.

Ruch Wyrzucenia Cejrowskiego do Ekwadoru

edit Yaw
Jeśli ktoś tutaj próbuje wyładowywać frustracje, to raczej Ty.

Dołączona grafika
Dołączona grafika

Don Corleone.

Dispositif

• Tematów: 68
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Robakatorianin - Tobie najwyraźniej trudno zrozumieć, że mężczyzna może czuć do innego mężczyzny nie tylko pociąg seksualny, ale i wyższe uczucia. Jest duża różnica między homoseksualizmem a zachowaniami homoseksualnymi, i to drugie niekoniecznie idzie w parze z pierwszym. Twoim zdaniem więzienia pełne są gejów, których misją jest szerzenie miłości? Chodzi tam o naprawdę prostą rzecz - zaspokojenie zwierzęcej chuci, nieważne jakim sposobem. Do wyboru masturbacja albo seks ze współwięźniem, który najczęściej jest wybierany na podstawie obecności cech kobiecych: niski, wątły itd.

Błędnie zakłada, że są to osoby zrównoważone psychicznie i emocjonalnie.

Też zaczynam odnosić takie wrażenie, acz odmiennie ukierunkowane.

Homoseksualizm nie może być chorobą psychiczną, gdyż osoba tej orientacji nie jest z tego powodu nieszczęśliwa oraz nie ma zwyrodnienia narządów płciowych. Płeć mózgu tej osoby jest natomiast inna niż jej ciała. Na tej podstawie nie jest to jednostka chorobowa.

Byłbym ostrożniejszy w definicjach. Osoba homoseksualna najczęściej jest z tego powodu nieszczęśliwa, w okresie dojrzewania. Płeć mózgu nie musi być inna - to już transseksualizm.

Użytkownik Don Corleone edytował ten post 17.12.2013 - 09:52

p0lybius.
  • Tematów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Kiedyś czytałem o przypadkach homoseksualizmu wśród więźniów. Nie jest to zawsze spowodowane orientacją seksualną.

Po pierwsze, trzeba zawuażyć fakt, że homozachowania nie dotyczą wieźniów, skazanych za jazdę po pijaku na rowerze, czy za wypisywanie na murze "JP na 100%". Chodzi o ludzi, którzy mają dłuższy wyrok, czyli dłużej siedzą w więzieniu. Do tego, dłuższy wyrok = cięzsze przestępstwo.

Dopiero w tym środowisku, czyli w grupie osób którzy siedzą za poważne sprawy, np. gwałty, zabójstwa, pedofilia, napady z bronią, mafia itp, dochodzi do stosunków pomiędzy facetami. Czyli już widać, że nie są to "normalne" osoby, które trochę narozrabiały w życiu, tylko ludzie bardzo często ze zrytą psychiką, czy osoby niezrównoważone, brutalne itp. Do tego dochodzi oczywiście długi czas "bez kobiety".

I tutaj dopiero mamy przypadki gwałtów wśród więźniów (bo zdecydowana liczba stosunków, to gwałty, a nie dobowolne "oddanie się". Trudno posądzać osobę gwałconą za homoseksualiste, jeżeli jest to bez jego zgody, więc jedynie potencjalny gwałciciel to gej.

I teraz pytanie- skoro wiemy już, kto dopuszcza się praktyk homoseksualnych w więzieniu, to pozostaje jeszcze kwestia- jaki jest tego powód?

Otóż nie ulega wątpliwości, że przymusowy celibat, skutkuje zwiększonym zapotrzebowaniem na rozładowanie napięcia seksualnego.
Pamiętajmy, że mamy do czynienia z osobami które są najczęsciej zdemoralizowane. W związku z tym, osoba ta chce rozładować swoje napięcie. A dodakowo, może pokazać drugiej osobie, kto tutaj rządzi, kto jest panem w tym środowisku, wyżyć się również psychicznie na drugim więźniu, pozbawić go godności, i bardzo często ukarać za jego zachowanie w przeszłości, jak np. gwałt na pedofilu.

Należy pamiętać, że nie chodzi jedynie o sam fakt stosunku, ale to, że sprawca gwałtu, chce dodatkowo (a najczęściej- przede wszystkim) upokorzyć współwieźnia.

No i dodatkowo dochodzi jeszcze to, że jest to często jedyny sposób żeby sobie "ulżyć", w myśl powiedzenia "jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma". Z podobnymi zachowaniami spotykano się również w wojsku, np. w czasie II Wojny Światowej, gdzie dochodziło do stosunków w armii amerykanskiej (oczywiście znany jest stosunek amerykanów do homoseksualizmu, w czasie II WŚ, albo Niemiec (bo do takich sytuacji dochodziło również w Wermachcie, z tym że tak akurat były burdele, i gwałty na ludności, na co amerykanie nie mogli sobie pozwolić)). Ale mimo wszystko, takie praktyki się zdarzały, nie mówie że było to zjawisko powszechne.

W więzieniu, niektórzy dziczeją, i uwalniają się w nich instynkty czysto zwierzęce. Gwałty służą przede wszystkim do oznaczenia swojej pozycji, poniżeniu kogoś itp.

Zresztą, nauka rozróżnia homoseksualizm od "stosunków seksualncyh mężczyzn z mężczyznami". Chodzi mniej więcej o to, że homoseksualizm to styl życia, ogólny charakter. Osoba homo chce wiązać się z gejem/lesbijką, tworzyć parę, wspólnie żyć, obracać się w tym towarzystwie, w skrócie- odbicie lustrzane życia heteroseksualisty, tyle że z płcią tą samą. A "męzczyzna uprawiający stosunki seksualne z mężczyzną", to po prostu tylko kontakt fizyczny, raz na dłuższy okres czasu. Chwilowa fantazja, czy pokusa. Podobne sytuacje możemy spoktać u kobiet. W TV, necie itp, są wzmianki, jak jakaś gwiazda pocałowała się z drugą, czy inne podobne zachowania. Po prostu, nic nie znaczące gesty itp. Tyle że mężczyźni nie mają aż takich "ciągotek", jak np kobiety, które całują się na powitanie, koleżanki które wspólnie śpią (bez stosunku oczywiście, wspólne oglądanie filmów w TV wieczorem, w jednym łóżku itp), czy siadanie na kolanach, trzymanie się za ręce (chyba każdy wie że u kobiet to powszechne, zwłaszcza w młodszym wieku).

#501 Gość_Tout Est

Gość_Tout Est.

Napisano

@Don Corleone

Byłbym ostrożniejszy w definicjach. Osoba homoseksualna najczęściej jest z tego powodu nieszczęśliwa, w okresie dojrzewania. Płeć mózgu nie musi być inna - to już transseksualizm.

Tak, z tym że jest ona nieszczęśliwa głównie przez wzgląd na stygmatyzację społeczną, kiedy trudno jej się do tego przyznać kim jest. To zależy także od tego jakie nastawienie ma taka osoba do samej siebie, jak postrzega swój homoseksualizm. Co do płci mózgu to gej ma z pewnością bardziej kobiecy mózg, a lesbijka bardziej męski. Mam na myśli cechy.

skittles.
  • Tematów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Schizofrenikowi też nie przeszkadza bycie chorym, nie jest z tego powodu nieszczęśliwy

Nie jest? Ci ludzie walczą sami ze "sobą", są wręcz niesamowicie nieszczęśliwi... Poczytaj wyznania schizofreników to zobaczysz, jacy "weseli" są.

edit Yaw
Dołączona grafika

#503 Gość_Tout Est

Gość_Tout Est.

Napisano

Elyn Saks: Opowieść o chorobie psychicznej od środka

Wiem, że robimy offtop, ale to już mój ostatni post na ten temat ;)
edit Yaw
Upomnienie już otrzymałeś...

Dołączona grafika

Robakatorianin.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Uwaga! Uwaga! Bo podaje linki o które prosił...

Dla dobra sprawy którą poruszasz daj sobie spokój z wypowiadaniem się. Pozostaw dyskusję osobą kompetentniejszym od Ciebie, np Don-owi i innym z którymi można jakoś sensownie dyskutować. Te Twoje linki-kącik, grupa wsparcia na fejsie...
Ja ze swej strony mogę polecić taki kącik-i co? Nico.
https://www.facebook...sko.Wegierskiej

@Robakatorianin - Tobie najwyraźniej trudno zrozumieć, że mężczyzna może czuć do innego mężczyzny nie tylko pociąg seksualny, ale i wyższe uczucia.

Rozumiem to, przecież pisałem o więzi broni.

Jest duża różnica między homoseksualizmem a zachowaniami homoseksualnymi, i to drugie niekoniecznie idzie w parze z pierwszym.

To spróbuj to wytłumaczyć Deltarates-owi. On wrzuca wszystko do jednego worka.

Chodzi tam o naprawdę prostą rzecz - zaspokojenie zwierzęcej chuci, nieważne jakim sposobem. Do wyboru masturbacja albo seks ze współwięźniem, który najczęściej jest wybierany na podstawie obecności cech kobiecych: niski, wątły itd.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Klik
Klik

Schizofrenikowi też nie przeszkadza bycie chorym, nie jest z tego powodu nieszczęśliwy

Nie jest? Ci ludzie walczą sami ze "sobą", są wręcz niesamowicie nieszczęśliwi... Poczytaj wyznania schizofreników to zobaczysz, jacy "weseli" są.

Czytałem, czytałem...Mało tego znałem niestety kilka osób o podobnych skłonnościach i w ich ocenie świat wyglądał tak:
mam swój świat i jestem w nim królem...

Granberg i wsp. [2] nie ukrywają, że wyniki chorych na schizofrenię porównywalne z normą były dla nich zaskoczeniem, gdyż opierając się na wcześniej prowadzonych badaniach [zob. 3, 4] spodziewali się negatywnego obrazu siebie u pacjentów, a okazało się, że chorzy na schizofrenię mieli pozytywny obraz siebie i taką samą kontrolę jak grupa osób zdrowych.
...
Brak jest zgody co do poziomu samooceny u chorych na schizofrenię. O tym, że pacjenci chorzy na schizofrenię nie charakteryzują się jednolitą niską samooceną we wszystkich jej wymiarach, tylko w niektórych specyficznych jej dziedzinach, donosił Garfield i wsp. [26]. Inne prace sugerują, że samoocena chorych na schizofrenię nie różni się od samooceny osób zdrowych [19, 27, 28] lub jest zaniżona czy zawyżona.
Klik
Osoba chora psychicznie nie musi być nieszczęśliwa, nie musi rozumieć że jest chora. Podobnie jest z homoseksualistami.

EDIT:
Do sukcesów, które wyliczyło LAT, można dodać jeszcze dwa znaczące wyroki sądowe skierowane przeciw chrześcijanom. Kilka dni temu w stanie Kolorado sąd zagroził karą chrześcijańskiemu cukiernikowi, jeżeli ten będzie „dyskryminował” homoseksualistów, odmawiając pieczenia ciast na ich „wesela”. Tymczasem w listopadzie w Nowym Meksyku sąd orzekł, że chrześcijańska fotograf nie miała prawa odmawiać dwóm lesbijkom sfilmowania ich ceremonii „ślubnej”. Oba wyroki w oczach krytyków są ewidentnym pogwałceniem wolności sumienia. Chrześcijańscy przedsiębiorcy nie dopuszczali się bowiem dyskryminacji wobec homoseksualistów, a jedynie – zgodnie ze swoim sumieniem – nie chcieli wspierać „małżeństw” homoseksualnych, do czego przecież mają prawo
Klik

Użytkownik Robakatorianin edytował ten post 17.12.2013 - 19:05

Don Corleone.

Dispositif

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Te procesy utwierdzają mnie w przekonaniu, że nie ma dobrego rozwiązania dla problemu dyskryminacji. Zrozumiałe, że państwo dysponuje głównie systemem prawnym, ale procesowanie się o ciasto godzi moim zdaniem w powagę sądu. Z drugiej strony, wiem, że jeśli jakiś holenderski sprzedawca odmówiłby mi obsługi ze względu na moją narodowość, to byłbym mocno zdenerwowany - analogiczna sytuacja. Czy bym go pozwał? Prawdopodobnie nie, bo z jakiej racji mam mu wciskać kasę w kieszeń?

Robakatorianin.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Procesy w wydaniu USA to bardzo często farsa. "Można samemu siebie oskarżyć i wygrać proces"
Jednak dyskryminacja wciąż istnieje lecz role się odwróciły i mniejszość chce leczyć i zamykać większość.

p0lybius.
Reputacja

Napisano

Jeżeli para gejów chce wynająć pokój na jedną noc (chyba wiadomo po co), a kierujący ośrodkiem są osobami wierzącymi i nie podobają im się te zachowania, bo to nie zgadza się z ich światopoglądem, to o co chodzi?

Należy przypomnieć, że w tym sławnym już przypadku, którzy wszyscy wałkują, czyli o odmowie wynajęcia pokoju dla gejów, wedle historii o której wspomniałem wyżej, jest drugie dno. Para prowadząca pensjonat, powidziała że bardzo chętnie wynajmie im pokoje, ale albo osobne dwa, albo jedno z dwoma łóżkami. Więc nie widzę tutak żadnej dyskryminacji. Co w tym złego, że właściciel określa warunki, pod jakimi wynajmuje się pokój. Jemu chodziło tylko o to, żeby geje sobie tam nie baraszkowali. Równie dobrze mógł powiedzieć do palącego, że wynajmie mu pokój, ale nie może palić, bo on sam jest nie palący, i sobie tego nie życzy. I wtedy chyba tylko idota szedłby z tym do sądu.

W tej sprawie chodziło o to, że nikt nie odmawiał pokoju dla gejów, tylko wyraźnie zaznaczyli że żadnych kontaktów intymnych.

Tak samo, jeżeli przyszliby ludzie, którzy chcą bawić się w hotelu w okultyzm, mógłbym powiedzieć że pokój jasna sprawa dostaną, ale oczekuję wstrzymania się od magii i wywoływania duchów, bo to sprzeczne z moimi przekonaniami. I jajco to kogo obchodzi.

Pewnie że okultyzm a homoseksualizm to inna sprawa, ale chodzi o to, że właściciel ma prawo ustalać zasady jakie panują w jego hotelu.
Nikt nikomu nie odmówił pokoju, tylko dlatego że przyszli go wynająć geje. Własciciel nie powiedział, że gejom nie wynajmie, i ich nie pogonił. Nie zwyzywał, nie groził. Tylko powiedział, nie ma problemu, tylko że ja mam swoje przekonania, i sobie nie życzę czynów, których nie toleruję, bo to przecież moja właśność.

Co innego, gdyby chdziło o to, że nie dostali pokoju tylko dlatego, że są gejami. Wtedy jest to dyskryminacja.

Nie dostali odmowy bo są gejami, tylko że właścicielom nie odpowiadało że będą uprawiać seks nad ich głowami. Zresztą właściciel mówili, że parom heteroseksualnym również odmawiają pokoju, jeżeli wiadomo w jakich celach przybywają, bo dla nich to gorszące, i nie chcą popełniania tego typu grzechów w ich własności. I mówili, że takie pary po prostu odchodziły, i nie robiły problemów, z uszanowaniem dla ich decyzji. Więc nie jest to dyskryminacja homoseksualistów, bo nawet osoby hetero były rzekomo dyskryminowane. I nie robili jakoś problemów, tylko z szacunkiem dla ich decyzji, odchodziły.

Don Corleone.

Dispositif

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Chodzi o łamanie prawa. W przypadku brytyjskich hotelarzy o Equality Act z 2006 i 2010. Sprawa jest o tyle ciekawa, że od ładnych paru lat UE podejmuje próby zunifikowania praw narodowych, ale końca jakoś nie widać. Obecna sytuacja prawna wygląda tak, że zakaz dyskryminacji obejmuje zatrudnienie, a nie wprost dostęp do usług. W 2008 Rada wydała projekt dyrektywy, rozszerzającej zasadę na "outside the labour market". Karta Praw Podstawowych zawiera wprawdzie Artykuł 21 o niedyskryminacji, ale jak dotąd nie jest jasne w jaki sposób Karta wpływa na relacje horyzontalne, czyli nie 'państwo członkowskie-obywatel' a 'obywatel-obywatel'. Protokoły o zastosowaniu Karty w UK, Polsce i Czechach dodatkowo gmatwają sytuację (aczkolwiek Trybunał Sprawiedliwości UE stwierdził, że są nic nie warte i nic nie zmieniają).

Robakatorianin.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ciekawe jaką zasadą będą się kierowali podczas orzekania? Wszelkie wątpliwości zostaną rozstrzygnięte na korzyść homoseksualisty-taki obecnie jest trend.

p0lybius.
Reputacja

Napisano

@ up

Ta zasada będzie zbędna, gdzie Ty widziałeś jakieś wątpliwości co do słuszności wniosku homoseksualisty?

Teraz wnioski gejów nie będą rozpatrywane na drodze sądowej, tylko będzie to zwykła decyzja administracyjna,
czyli gej przyszedł ze skargą - automatycznie kara dla "homofoba", bo przecież geje mają zawsze racje.
Nie podasz takiemu ręki na powitanie, to dostaniesz kolonie karną i kłopot z głowy. Nie mówiąc już o ustąpieniu miejsca w autobusie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych