W obu przypadkach przyczyny choroby leżą w głowie a jednym z następstw tych chorób jest ocena środowiska.
Zauważmy, że w środowisku robotników opinia o homoseksualistach może nie być pochlebna. Prawdopodobnie ze względu na brak wiedzy będą oni obstawać przy swoim. Seksuolodzy są w większości zgodni co do tego, że homoseksualizm jest czymś normalnym. Homoseksualizm nie przeszkadza w czymkolwiek, świadczy o tym normalny współczynnik inteligencji pośród osób tej orientacji, a pisząc normalny mam na myśli taki, który znacząco nie odbiega od przeciętnej w obie strony, czyli nie upośledza. Nie są oni w jakimkolwiek stopniu niedorozwinięci i w krajach nowoczesnych z powodzeniem radzą sobie w społeczeństwie.
Ma być takie edukowane przegięcie jak chce UE? Edukowanie kilkuletnich dzieci o wszystkich możliwych dewiacjach, kombinacjach? Zakaz określania własnej płci (u dzieci) też jest super.
Dzieci będąc świadome zagrożeń ze strony pedofilów z pewnością są mniej narażone na gwałt, mogą one bowiem szybciej zasygnalizować problem. Najmłodszych trzeba stopniowo wprowadzać do zróżnicowanego społeczeństwa i uczyć od najmłodszych lat, że moja wolność kończy się wraz z początkiem wolności drugiego człowieka. Da to podstawy do poszanowania cudzej prywatności i odmienności. Jak można doszukiwać się zła w spokoju, tolerancji i ładzie społecznym?
To jest ciekawe...Można z genitaliami na wierzchu chadzać a nie wolno przechadzać się z łysą pałą i flagą narodową...Tolerancja...
W naszym kraju ekshibicjonizm jest zakazany i obnażanie się na pewno narazi taką osobę na konsekwencje prawne. Podczas wszelkich parad równości osoby w nich uczestniczące są ubrane dość skąpo, gdyż nie widzą powodów, dla których miałyby wstydzić się własnego ciała. Nie jest tajemnicą dla dorosłej osoby jak wyglądamy bez ubioru. Próby demonizowania tego typu skłonności są tak samo niedorzeczne jak cenzura w Centrum Nauki Kopernika. Tak to już bywa kiedy ma się kaczkę pomiędzy nogami.
Ja w gronie "artystów" nie siedzę ale zauważyłem odwrotny trend: aby być szanowanym artystą musisz być homoseksualistą gdyż bez tej skazy nie jesteś wstanie wyrazić głębi "przekazu"
Chcesz zaistnieć na scenie-musisz być homo.
Jeżeli weźmiemy pod uwagę, że Da Vinci miał takie upodobania to nie doszukiwałbym się w tym czegoś dziwnego, zwłaszcza że znaczna część homoseksualistów wykazuje tego typu zdolności. Oprócz niego był też Rimbaud, wokalista Pet Shop Boys, Jimmy Sommerville. Kwestia lansowania się na dorobku wielkich poprzedników nie jest czymś obcym, pytanie tylko czy powszechnym? Na tej samej zasadzie można byłoby stwierdzić, że syn Michaela Jacksona zrobi taką karierę jak tata tylko przez wzgląd na nazwisko. Nie jest to niemożliwe, ale chyba żaden poważny człowiek nie potraktuje tego na serio. Nie wszyscy w takim samym stopniu ulegamy owczym pędom i modzie, choć konformizm z pewnością jest czymś częstym. Zasadne jest pytanie na jaką skalę sprzeda się miernej jakości produkt. Nie podbije on zapewne serc koneserów, ale może spodobać się szerszej publiczności. Świat jest fenomenalnie niesprawiedliwy.
Schizofrenik, pedofil też jest pracowity i wydajny...
Jeśli bierze leki to na pewno. Marny to pożytek z kogoś kto nie potrafi sprawnie myśleć, a wszystko robi 10 razy wolniej. Pedofil chce skrzywdzić, homoseksualista chce żyć tak jak każdy.
Od lat to nie jest sprawa intymna-wszyscy "wielcy" tego ruchu wszelkie pozory intymności rozszarpali i stworzyli wielką groteskę.
Homoseksualizm nie stanowi tabu dla ludzi obeznanych w temacie czy osób inteligentnych. Potrzeba bycia akceptowanym jest czymś normalnym. Nie ma sensu afiszować się ze swoją seksualnością, dopóki nie zajdzie przemiana na płaszczyźnie edukacyjnej, zwłaszcza że nie na rękę jest teraz przyznanie się do błędu i wzięcie odpowiedzialności za cały dorobek wszelkich miłośników mitu, którzy starali się zwalczyć wszelkie przejawy inności. Słowo dziwny dla człowieka oczytanego i rozumnego oznacza niezrozumiały. Kluczowym czynnikiem jest edukacja, która mogłaby wpłynąć na ogólną świadomość i uzmysłowienie tego, że różnice między nami można przezwyciężyć drogą kompromisu. Homoseksualiści robią to co robią, ponieważ zależy im na wymazaniu winy i to jest słuszne, gdyż poczucie to umniejsza ich wartość jako ludzi, a może zniszczyć każdego. Gdyby ktokolwiek z nas był zamknięty w piwnicy przez dziesięć lat, a światło słoneczne widziałby tylko przez zakurzone okienko to czy nie pragnąłby tej życiodajnej energii ponad wszystko?
Podobne wnioski wysnuwali amerykańscy psychologowie wobec polskich emigrantów podczas II WŚ. Psychologowie z tego kraju wielokrotnie się mylili-i mylić się będą.
Stereotyp jak każdy inny najlepiej zwalczyć statystyką. Blondynki są tępe, a rozmiar buta jest wprost proporcjonalny do rozmiaru "największego z palców". Moja rodzina nie myje zębów, sąsiedzi także tego nie robią. Okulary są oznaką mądrości. Amerykanie są głupi, ich uczeni, którzy i tak zazwyczaj pochodzą z innych krajów nie mogą być wiarygodni. To właśnie dzięki psychologii wiemy, że bzdurne przekonania nie są oznaką mądrości. Zapewne katastrofą było uznanie osób o czarnym kolorze skóry za ludzi, przecież to niemożliwe żeby ktoś o skórze w kolorze przypominającym to i owo, a na dodatek różniącej się od mojej mógł posiadać duszę. Pomyłka nie jest jakąś tragedią, najgorsze jest pozostawienie błędów w spokoju.
Toleruję osoby grzebiące w nosie i zjadające kozy-pod warunkiem że nie robi tego publicznie i nie edukuje mnie jakie to super i normalne.
Toleruję osoby podniecające się "złotym deszczem"-pod warunkiem że nie robi tego publicznie i nie edukuje mnie jakie to super i normalne.
Itd...
Mukofagia nie jest oznaką zdrowia. Denerwowanie się jest niczym innym jak mszczeniem się na własnym zdrowiu za głupotę innych, jak to kiedyś trafnie zauważył pewien Noblista. Sztuką jest ignorować. To co nam przeszkadza w innych jest tym czego my sami chcielibyśmy się pozbyć, ale w sobie.
Użytkownik Bayakus Ikari edytował ten post 06.01.2014 - 14:23