Skocz do zawartości

Zdjęcie

Homoseksualizm - temat ogólny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1208 odpowiedzi w tym temacie

Don Corleone.

Dispositif

• Tematów: 68
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Byakus Ikari skąd w tobie tyle jadu. To że ktoś nie zgadza się z chorym poglądem jakoby homoseksualizm był czymś normalnym, nie daje ci prawa obrażania uczuć religijnych innych userów.

Dobre sobie. Ach te złote czasy Religii i Filozofii w 2007 i 2008, trzeba było to widzieć. To "obrażanie" to miecz obosieczny - niektórzy mogą poczuć się urażeni uwagą o "chorym poglądzie jakoby homoseksualizm był czymś normalnym", ze mną włącznie.

Z takimi poglądami i opiniami możesz sobie dalej dyskutować... ale piszesz bzdury zresztą każdy mierzy swoją miarką.

Popatrzmy.

[…] rzekł im: „Bracia moi, proszę was, nie dopuszczajcie się tego występku! Mam dwie córki, które jeszcze nie żyły z mężczyzną, pozwólcie, że je wyprowadzę do was; postąpicie z nimi, jak wam się podoba, bylebyście tym ludziom niczego nie czynili, bo przecież są oni pod moim dachem!”
Rdz 19,7-8

Usadowiwszy ją przeto na ośle, zabrał się ów człowiek i wracał do swego domu. Przybywszy do domu, wziął nóż i zdjąwszy żonę swoją, rozciął ją wraz kośćmi na dwanaście sztuk i rozesłał po wszystkich granicach izraelskich.
Sdz 19,28-29

I rzekł Pan do Mojżesza: „Zbierz wszystkich [winnych] przywódców ludu i powieś ich dla Pana wprost słońca, a wtedy odwróci się zapalczywość gniewu Pana do Izraela.”
Lb 25,4

wyrżnęli do nogi ostrzem miecza wszystko, co było w mieście, mężczyzn i kobiety, młodych i starych, woły, owce i osły
Joz 6,21; BW

„Ale z miast narodów tych, które Pan, Bóg twój, podawa tobie w dziedzictwo, żadnej duszy żywić nie będziesz. Lecz do szczętu wytracisz je, Hetejczyka, Amorejczyka, Chananejczyka, i Ferezejczyka, Hewejczyka i Jebuzejczyka, jakoć rozkazał Pan, Bóg twój.”
5 Moj 20,16-17; BG

rzekł [Pan] do Mojżesza: „Człowiek ten musi umrzeć – cała społeczność ma go poza obozem ukamienować.” Wyprowadziło go więc całe zgromadzenie poza obóz i ukamienowało według rozkazu, jaki wydał Pan Mojżeszowi.
Lb 15,35-36

Życie to kwestia wyboru... ja wybrałem moralność a ty popierasz sodomitów i ich styl życia.

Wyboru? Ile masz lat, 15?

Zbeeanger.
  • Tematów: 67
  • Artykułów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

[…] rzekł im: „Bracia moi, proszę was, nie dopuszczajcie się tego występku! Mam dwie córki, które jeszcze nie żyły z mężczyzną, pozwólcie, że je wyprowadzę do was; postąpicie z nimi, jak wam się podoba, bylebyście tym ludziom niczego nie czynili, bo przecież są oni pod moim dachem!”
Rdz 19,7-8

Usadowiwszy ją przeto na ośle, zabrał się ów człowiek i wracał do swego domu. Przybywszy do domu, wziął nóż i zdjąwszy żonę swoją, rozciął ją wraz kośćmi na dwanaście sztuk i rozesłał po wszystkich granicach izraelskich.
Sdz 19,28-29

I rzekł Pan do Mojżesza: „Zbierz wszystkich [winnych] przywódców ludu i powieś ich dla Pana wprost słońca, a wtedy odwróci się zapalczywość gniewu Pana do Izraela.”
Lb 25,4

wyrżnęli do nogi ostrzem miecza wszystko, co było w mieście, mężczyzn i kobiety, młodych i starych, woły, owce i osły
Joz 6,21; BW

„Ale z miast narodów tych, które Pan, Bóg twój, podawa tobie w dziedzictwo, żadnej duszy żywić nie będziesz. Lecz do szczętu wytracisz je, Hetejczyka, Amorejczyka, Chananejczyka, i Ferezejczyka, Hewejczyka i Jebuzejczyka, jakoć rozkazał Pan, Bóg twój.”
5 Moj 20,16-17; BG

rzekł [Pan] do Mojżesza: „Człowiek ten musi umrzeć – cała społeczność ma go poza obozem ukamienować.” Wyprowadziło go więc całe zgromadzenie poza obóz i ukamienowało według rozkazu, jaki wydał Pan Mojżeszowi.
Lb 15,35-36

Życie to kwestia wyboru... ja wybrałem moralność a ty popierasz sodomitów i ich styl życia.

Wyboru? Ile masz lat, 15?

Nie nie mam 15 lat i detektyw albo prowokator z Ciebie marny...a jak nie wiesz co znaczy mieć wolną wolę i wolny wybór to poczytaj w innych tematach.
Mam Tobie jak dziecku poszukać i tu wkleić linki, czy sam dasz radę?

Dla przypomnienia istnieje też Nowy Testament:

Ciasna brama
13 Wchodźcie przez ciasną bramę! Bo szeroka jest brama i przestronna ta droga, która prowadzi do zguby, a wielu jest takich, którzy przez nią wchodzą.
14 Jakże ciasna jest brama i wąska droga, która prowadzi do życia, a mało jest takich, którzy ją znajdują!

Ostrzeżenie przed fałszywymi apostołami
15 Strzeżcie się fałszywych proroków, którzy przychodzą do was w owczej skórze, a wewnątrz są drapieżnymi wilkami.
16 Poznacie ich po ich owocach. Czy zbiera się winogrona z ciernia, albo z ostu figi?
17 Tak każde dobre drzewo wydaje dobre owoce, a złe drzewo wydaje złe owoce.
18 Nie może dobre drzewo wydać złych owoców ani złe drzewo wydać dobrych owoców.
19 Każde drzewo, które nie wydaje dobrego owocu, będzie wycięte i w ogień wrzucone.
20 A więc: poznacie ich po ich owocach.

Łudzenie samego siebie
21 Nie każdy, który Mi mówi: "Panie, Panie!", wejdzie do królestwa niebieskiego, lecz ten, kto spełnia wolę mojego Ojca, który jest w niebie.
22 Wielu powie Mi w owym dniu: "Panie, Panie, czy nie prorokowaliśmy mocą Twego imienia, i nie wyrzucaliśmy złych duchów mocą Twego imienia, i nie czyniliśmy wielu cudów mocą Twego imienia?"
23 Wtedy oświadczę im: "Nigdy was nie znałem. Odejdźcie ode Mnie wy, którzy dopuszczacie się nieprawości!"

Dobra lub zła budowa
24 Każdego więc, kto tych słów moich słucha i wypełnia je, można porównać z człowiekiem roztropnym, który dom swój zbudował na skale.
25 Spadł deszcz, wezbrały potoki, zerwały się wichry i uderzyły w ten dom. On jednak nie runął, bo na skale był utwierdzony.
26 Każdego zaś, kto tych słów moich słucha, a nie wypełnia ich, można porównać z człowiekiem nierozsądnym, który dom swój zbudował na piasku.
27 Spadł deszcz, wezbrały potoki, zerwały się wichry i rzuciły się na ten dom. I runął, a upadek jego był wielki».
28 Gdy Jezus dokończył tych mów, tłumy zdumiewały się Jego nauką.
29 Uczył ich bowiem jak ten, który ma władzę, a nie jak ich uczeni w Piśmie.

Ew Mt 7,13-29

Związki homoseksualne są budowane na piasku.
Nikt nikogo do niczego nie zmusza ale nie zwalnia to nas od logicznego i moralnego myślenia.
Skoro uznałem prawa Boga obowiązujące na zasadzie dekalogu to postępuję wg nich albo je odrzucam i robię to na co mam ochotę.

#573 Gość_Tout Est

Gość_Tout Est.
  • Tematów: 0

Napisano

Byakus Ikari skąd w tobie tyle jadu. To że ktoś nie zgadza się z chorym poglądem jakoby homoseksualizm był czymś normalnym, nie daje ci prawa obrażania uczuć religijnych innych userów. pisanie że Jezus był samobójcą to szczyt chamstwa i ignorancji.
Co do tego czy jest to choroba czy nie, radzę zajrzeć na tą stronę jest tu wszystko ładnie i przejrzyście opisane. Myślę że skoro coś daje się leczyć to jest to choroba.
A

Wy też nie macie prawa do zakazywania komuś zawierania związków małżeńskich, tym bardziej że są duchowni którzy chcą ich udzielać, stąd moja reakcja. Z jakiej racji tak się zachowujecie? Ja nie będę tolerował nietolerancji. Człowiek zgodnie z prawem w ustroju demokratycznym jest jednostką wolną, która sama decyduje o swojej egzystencji. Weźcie w końcu odpowiedzialność za swoje życie i nie obwiniajcie innych za swoje porażki to może zrozumiecie, że problem leży w was, a niestety dotyczy nas wszystkich. Gdybyś wiedział co Jezus powiedział do Piotra i jaka była odpowiedź tego pierwszego wedle legendy to może zmieniłbyś osąd.

Na tej samej zasadzie można nauczyć człowieka jedzenia kału, co nie znaczy że kał jest zdrowy, a heteroseksualiści też uprawiają seks analny. Jest jeszcze coś takiego jak masturbacja, no ale to przecież tylko zwierzęta, więc dlaczego nie przyznajecie się do masturbacji?

Problem polega na tym, że uczucia religijne wydają się być dla wierzących usprawiedliwieniem dla zadawania cierpienia innym istotom rozumnym.

Homo abderus, czyli katolik pospolity i wszystko ma sens.

Z takimi poglądami i opiniami możesz sobie dalej dyskutować... ale piszesz bzdury zresztą każdy mierzy swoją miarką.

Teraz zrobiłeś to także ty. Skąd wiesz czym ja mierze, może mam teleskop w posiadaniu?

Nie wiem czy piszesz teraz w imieniu homoseksualistów, bo zastanawiam się nad tym czy wiesz co piszesz i o czym piszesz.

Bronię ludzi, którzy nie zrobili nic złego. Tak, bronię słabszych homoseksualistów, którzy nie potrafią zrobić tego sami.

Zszedłeś z tematu zarzucasz nie wiem komu wierzącym, katolikom że nie tolerują zachowań homoseksualnych, mamy do tego prawo kierując się wolną wolą oceną i wyborem między normalnym zachowaniem a zachowaniem sodomicznym.

To w takim razie dla sprawiedliwości podpalę Twój kościół. Dobrze że takie indywidua nie piszą konstytucji, bo mielibyśmy anarchię i relację pan - niewolnik. Wykorzystywanie jest oczywiście rzeczą dobrą, miłujmy się bracia i siostry...

Zszedłeś z tematu zarzucasz nie wiem komu wierzącym, katolikom że nie tolerują zachowań homoseksualnych, mamy do tego prawo kierując się wolną wolą oceną i wyborem między normalnym zachowaniem a zachowaniem sodomicznym

W swoim domku.

Piszesz coś o karaniu tych co biją czy wandali są od tego sądy jeśli mnie pamięć nie myli i możesz to sprawdzić w k.k. są tam paragrafy i kary za popełnione czyny. Pretensje miej do rządu i policji ona łapie przestępców nie wierzący.

Neonaziści do gazu! Takie kary to można odłożyć do lamusa albo uznać za lapsus językowy. Recydywistów powinno się albo zaciągnąć do pracy w pocie czoła w kopalni to może by im przeszło rzucanie się na lewo i prawo oraz niszczenie mienia publicznego, albo leczenie i jeszcze raz leczenie połączone z praktyką u profesora nadzwyczajnego pana Andrzeja Gołoty

Starasz się sprawiać wrażenie elokwentnego oczytanego a wychodzi jak wychodzi czyli burza w szklance wody.

Ja po prostu taki jestem. Cierpliwość do niepełnosprawnych umysłowo to nic innego jak sztuka milczenia. W takim wypadku trudno byłoby cokolwiek napisać, tym bardziej że elokwencje uważasz za przejaw burzy. Zatem postaram się pisać prostacko i wulgarnie. Zauważyłeś już swoją projekcję :) ?

A chore są zapędy homoseksualistów do zawierania związków małżeńskich (choć te dotyczą tylko związku kobiety i mężczyzny) i adopcje dzieci.

Dlatego powinno się wprowadzić związki partnerskie, ale bidety i im podobne nie mogą znieść tego, że ktoś może mieć inny pomysł na życie. A co w tym złego? Może lepiej żeby dzieci wychowywały się w sierocińcach? Homoseksualiści stanowią rodzinę zastępczą i z tego względu powinni mieć prawo do adopcji nieletnich, to nie księża którzy mają zakaz popuszczania pasa i muszą swoje frustracje wyładowywać na wiernych...
Teraz przemówi papież: Homoseksualizm jest dobry, ale seks homoseksualny jest zły.

Jak dowiedziesz tego, że wybrałeś miejsce swojego urodzenia kiedy jeszcze nie było Cię na świecie to dokonam wpłaty na twoje konto bankowe, o ile masz ukończone 18 lat, chyba że masz konto dla juniora to wtedy zrobię to za zgodą twoich rodziców.

Wiesz za co...

Dołączona grafika
edycja:
ultimate

Wiem ;)

Użytkownik Bayakus Ikari edytował ten post 09.01.2014 - 17:55

Gmork.
  • Tematów: 5
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Szczerze mówiąc to wszyscy macie tutaj strasznie mgliste stanowiska w tej sprawie.
Jakbyście napisali po krótcę o jaką moralność wam chodzi i o jakie wartości się opieracie było by łatwiej was zrozumieć.

Po za tym ani kościół ani nikt inny nie ma wyłączności na moralność.
Tak samo jak nie ma dobra i zła uniwersalnego, jest to tylko dobro i zło perspektywiczne.

Zbeeanger.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Homo debilus, czyli katolik pospolity i wszystko ma sens.

Serio... żałosny jesteś.

Skąd wiesz czym ja mierze,

Wiem, bo widzę jak piszesz...

W swoim domku.

Tak tak... parady, reklamy, małżeństwa i adopcja dzieci.

Neonaziści do gazu! Takie kary to można rozbić o kant dupy. Recydywistów powinno się albo zaciągnąć do pracy w pocie czoła w kopalni to może by im przeszło rzucanie się na lewo i prawo oraz niszczenie mienia publicznego, albo leczenie, albo chociaż przekierowanie do Tysona.

To na co czekasz... zamiast pisać jakieś bzdury o neonazistach wykorzystaj swoją energię na zrealizowanie swoich postulatów.

Dlatego powinno się wprowadzić związki partnerskie, ale bidety i im podobne nie mogą znieść tego, że ktoś może mieć inny pomysł na życie. A co w tym złego? Może lepiej żeby dzieci wychowywały się w sierocińcach? Homoseksualiści stanowią rodzinę zastępczą i z tego względu powinni mieć prawo do adopcji nieletnich, to nie księża którzy mają zakaz popuszczania pasa i muszą swoje frustracje wyładowywać na wiernych...
Teraz przemówi papież: Homoseksualizm jest dobry, ale seks homoseksualny jest zły.

Dewiantom oddać dzieci... by powielały ich chore schematy.

Jak dowiedziesz tego, że wybrałeś miejsce swojego urodzenia kiedy jeszcze nie było Cię na świecie to dokonam wpłaty na twoje konto bankowe, o ile masz ukończone 18 lat, chyba że masz konto dla juniora to wtedy zrobię to za zgodą twoich rodziców.

Pisałem już Tobie kilkakrotnie, jak piszesz... pisz już coś mądrego a nie brednie.
Dokonasz wpłaty... na moje konto, kompletnie się pogubiłeś i chyba naprawdę nie wiesz co piszesz.

ultimate.

Animam debeo !

• Tematów: 46
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeżeli nie zaprzestaniecie wycieczek osobistych i wylewania hektolitrów jadu to temat zostanie zamknięty. Bayakus Ikari... szybka akcja z tą edycją niewygodnego wpisu w poście.

#577 Gość_Tout Est

Gość_Tout Est.

Napisano

Szczerze mówiąc to wszyscy macie tutaj strasznie mgliste stanowiska w tej sprawie.
Jakbyście napisali po krótcę o jaką moralność wam chodzi i o jakie wartości się opieracie było by łatwiej was zrozumieć.

Po za tym ani kościół ani nikt inny nie ma wyłączności na moralność.
Tak samo jak nie ma dobra i zła uniwersalnego, jest to tylko dobro i zło perspektywiczne.

Ja jestem zwolennikiem libertarianizmu i antyklerykalizmu.

Serio... żałosny jesteś.

Przeciętny katolik nie jest osobą o szerokich horyzontach, przeciętny czyli obłudnik z dwulicową moralnością Kalego nie czytający nawet Biblii. Żarty żartami, ale w tym jest sporo racji. Wierzący nie potrafią zastosować tego samego myślenia do własnej religii, są oni niedojrzali emocjonalnie.

Wiem, bo widzę jak piszesz...

Ale nie widzisz przyrządu pomiarowego. Radzę nie oceniać kogoś po kilku jego wypowiedziach, nie widząc reakcji emocjonalnych.

Tak tak... parady, reklamy, małżeństwa i adopcja dzieci.

Masz coś więcej w zanadrzu oprócz tych haseł? Homoseksualiści też mają moralność, też są katolikami i też mają uczucia jak wszyscy ludzie. Nawet jeśli to manipulacja to przecież w słusznych celach. Określenie to nabrało wydźwięku pejoratywnego przez Watykańskich przebierańców.

Dewiantom oddać dzieci... by powielały ich chore schematy.

Dzieci będą żyły w zgodzie ze swoją naturą, nie jest obowiązkiem homoseksualisty wpajanie komukolwiek, a już szczególnie przybranym dzieciom jedynej słusznej orientacji. Znacznie częściej w rodzinach "normalnych" dochodzi do aktów pijaństwa i agresji. Dziecko pochodzi od ojca i matki, a nie jak słusznie zauważyłeś od pary tej samej płci. To mutacje, innymi słowy losowe aberracje chromosomowe prowadzą do wykształcenia się orientacji homoseksualnej w oddziaływaniu ze środowiskiem, czyli relacja genotypu z fenotypem. Dla chłopca chłopcy mogą stać się egzotyczni i na odwrót, dla dziewczyny inne dziewczyny, ale nie jest to bezpośrednia przyczyna homoseksualizmu. Nikt nie jest w 100% hetero bądź homoseksualny biorąc pod uwagę wychowanie i wpływ genów każdy mieści się na kontinuum.

Pisałem już Tobie kilkakrotnie, jak piszesz... pisz już coś mądrego a nie brednie.
Dokonasz wpłaty... na moje konto, kompletnie się pogubiłeś i chyba naprawdę nie wiesz co piszesz.

Wyjaśnij mi lepiej jak wybierałeś miejsce swojego urodzenia i kto ci dał możliwość tworzenia własnych genów, wtedy potraktuję cię poważnie ;)

Zbeeanger.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wcześniejsze bzdurne uwagi pominę bo musiałbyś kolejny post korygować.

Dzieci będą żyły w zgodzie ze swoją naturą, nie jest obowiązkiem homoseksualisty wpajanie komukolwiek, a już szczególnie przybranym dzieciom jedynej słusznej orientacji. Znacznie częściej w rodzinach "normalnych" dochodzi do aktów pijaństwa i agresji. Dziecko pochodzi od ojca i matki, a nie jak słusznie zauważyłeś od pary tej samej płci. To mutacje, innymi słowy losowe aberracje chromosomowe prowadzą do wykształcenia się orientacji homoseksualnej w oddziaływaniu ze środowiskiem, czyli relacja genotypu z fenotypem. Dla chłopca chłopcy mogą stać się egzotyczni i na odwrót, dla dziewczyny inne dziewczyny, ale nie jest to bezpośrednia przyczyna homoseksualizmu. Nikt nie jest w 100% hetero bądź homoseksualny biorąc pod uwagę wychowanie i wpływ genów każdy mieści się na kontinuum.

I zaczyna się festiwal... o jakiej zgodzie w naturze piszesz. Nie nie jest obowiązkiem a nawet jakby był, to i tak homoseksualista nie zrozumie co znaczy rodzina : Ojciec Matka Dzieci(cko) i tak to jest jedyna słuszna orientacja opisująca normalną zdrową rodzinę. Nie można takich rodzin nazwać normalnymi bez względu na dwuznaczność tego słowa... a homoseksualiści to piją tylko mleko - hipokrytą jesteś.

Czyli człowiek jest mutacją no teraz pomieszało się w głowie na maxa... (sic) homoseksualista jest mutacją tak mutacją ale duchową.

Don Corleone.

Dispositif

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie nie jest obowiązkiem a nawet jakby był, to i tak homoseksualista nie zrozumie co znaczy rodzina

Wniosek wysnuwasz na podstawie czego dokładnie?

Użytkownik Don Corleone edytował ten post 09.01.2014 - 18:56

#580 Gość_Tout Est

Gość_Tout Est.

Napisano

Wcześniejsze bzdurne uwagi pominę bo musiałbyś kolejny post korygować.

I zaczyna się festiwal... o jakiej zgodzie w naturze piszesz. Nie nie jest obowiązkiem a nawet jakby był, to i tak homoseksualista nie zrozumie co znaczy rodzina : Ojciec Matka Dzieci(cko) i tak to jest jedyna słuszna orientacja opisująca normalną zdrową rodzinę. Nie można takich rodzin nazwać normalnymi bez względu na dwuznaczność tego słowa... a homoseksualiści to piją tylko mleko - hipokrytą jesteś.

Czyli człowiek jest mutacją no teraz pomieszało się w głowie na maxa... (sic) homoseksualista jest mutacją tak mutacją ale duchową.

Dlaczego miałby tego nie zrozumieć? Uzasadnij swoją odpowiedź odwołując się do pontyfikatu Jana Pawła II. W swojej wypowiedzi uwzględnij cud wniebowzięcia Maryji, pomimo poczęcia zawsze dziewicy. Normalna czyli zgodna z naturą, w naturze odnotowuje się przypadki homoseksualizmu wśród zwierząt. Wniosek mądrego człowieka: homoseksualizm jest nienaturalny.

Nie użyłem żadnego stereotypu, ale dziękuję że zrobiłeś to za mnie. Doświadczenie twojej mądrości było bardzo monopolowym doznaniem.

Czyli jak rozumiem jesteś fizyczną kopią swojego tatusia, a dusze masz taką samą jak mamunia? Gwiezdne wojny: Część II - Atak klonów, na Twoim miejscu starałbym się o rolę nowego Boba Fetta.

Don Corleone.

Dispositif

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Moi mili, wolałbym, żeby ten temat pozostał otwartym. Just saying.

Gmork.
  • Tematów: 5
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Z mojej strony prosta spostrzeżenie. Po pierwsze nic do homoseksualizmu nie mam, dopóki jest on zgodny z zasadą, że jak ja komuś to on tak mi.

Jeśli jest on chorobą umysłową lub fizyczną to w stosownym momencie naturalnie zostanie on społecznie zauważony i zgnieciony, bo to po prostu nie pasuje do większości Religi i kultury.

Jeśli nie jest to przecież nie da się nikogo zmienić na homo i sprawić żeby zaczęło ich lawinowo przybywać więc problemu nie ma zwłaszcza jak każdy człowiek nie wadzi drugiemu i jest rozsądny w tych sprawach i rozumie że jest to kwestia prywatności.
  Należy jednak pamiętać że parady i akcje społeczne nie są w żadnej mierze właściwe i jak można się przekonać po dogłębnym zbadaniu tematu nie jest to coś co homoseksualiści popierają (przynajmniej ci zdrowi umysłowo, bo rozumieją że to jest sprawa osobista i wiedzą że takie parady prowadzą do czegoś odwrotnego od zamierzonego efektu)
  Niestety akcje te prowadzą według mnie do stworzenia "stylu życia" i to prawdopodobnie zawsze było celem całego tego zamieszania i szkodzi to wszystkim homoseksualistom.

Homoseksualizm nigdy nie będzie społecznie normalny bo "normalność" to jest to czego jest najwięcej. Najwięcej jest heteroseksualnych.

Użytkownik Gmork edytował ten post 09.01.2014 - 19:26

#583 Gość_Tout Est

Gość_Tout Est.

Napisano

Chciałbym jeszcze nadmienić, aby moderacja nie była dla mnie nazbyt surowa. Forum to także dobre miejsce do nauki kultury wypowiedzi. Moja inteligencja interpersonalna nie jest wysoko rozwinięta, ale staram się ćwiczyć interakcje społeczne czy sieciowe ze swoimi rozmówcami, jednak czasami nie potrafię pewnych osób potraktować poważnie, szczególnie kiedy nie widzę mimiki ich twarzy. Kara jest zgodna z regulaminem, ale pamiętajcie też o pewnej dozie elastyczności ;) Może dobrym pomysłem byłoby przymykanie oczu na ironię? W końcu czarny humor świetnie ukazuje absurdy naszego kraju ;)

Zbeeanger.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie nie jest obowiązkiem a nawet jakby był, to i tak homoseksualista nie zrozumie co znaczy rodzina

Na podstawie takiej, że inne są relacje między zainteresowanymi jak rodzina jest heteroseksualna a inne jak homoseksualna. Czego w tym nie rozumiesz ? Dziecko ma 2 facetów i nie ma matki lub ma 2 kobiety i nie ma ojca.

Dlaczego miałby tego nie zrozumieć? Uzasadnij swoją odpowiedź odwołując się do pontyfikatu Jana Pawła II. W swojej wypowiedzi uwzględnij cud wniebowzięcia Maryji, pomimo poczęcia zawsze dziewicy. Normalna czyli zgodna z naturą, w naturze odnotowuje się przypadki homoseksualizmu wśród zwierząt. Wniosek mądrego człowieka: homoseksualizm jest nienaturalny.

Przeczytaj swoje pierwsze słowa, mówisz mi co mam robić, potem dodajesz co mam uwzględnić... napisz to za mnie, ja się podpiszę pod tym lub nie, będzie szybciej ( dla mnie :) ).
Znowu te zwierzęta... wniosek mądrego człowieka jak zwierzęta są homoseksualne to ja też mogę.

Użytkownik Zbeeanger edytował ten post 09.01.2014 - 20:19

#585 Gość_Tout Est

Gość_Tout Est.

Napisano

Na podstawie takiej, że inne są relacje między zainteresowanymi jak rodzina jest heteroseksualna a inne jak homoseksualna. Czego w tym nie rozumiesz ? Dziecko ma 2 facetów i nie ma matki lub ma 2 kobiety i nie ma ojca.

Przeczytaj swoje pierwsze słowa, mówisz mi co mam robić, potem dodajesz co mam uwzględnić... napisz to za mnie, ja się podpiszę pod tym lub nie, będzie szybciej ( dla mnie :) ).
Znowu te zwierzęta... wniosek mądrego człowieka jak zwierzęta są homoseksualne to ja też mogę.

Masz dwa samochody. Mercedes mieści 5 osób, a Tico 4. Obydwa auta są sprawne ponieważ działają. Liczba miejsc czy materiał z jakiego zostały wykonane siedzenia nie ma tutaj znaczenia. Teraz rozumiesz?

Postawiłem warunki, których nie spełniłeś. Człowiek jest naczelny. Pamiętam jak w jednym z odcinków serialu Friends Joey stwierdził, że homo erectus wymarł ponieważ był homo...

Człowiek to istota naczelna względem innych zwierząt, o najbardziej skomplikowanym układzie połączeń nerwowych, mająca największe możliwości w królestwie przyrody. Skąd jednak wniosek, że nie jest zwierzęciem skoro tak samo jak pies czy małpa podlega prawom biologii?

Użytkownik Bayakus Ikari edytował ten post 09.01.2014 - 20:31

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych