Skocz do zawartości

Zdjęcie

Homoseksualizm - temat ogólny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1208 odpowiedzi w tym temacie

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ale w ogóle na jakiej podstawie porównuje się homoseksualistów do pedofilów, zoofilów czy gwałcicieli? Tylko dlatego, że kiedyś też byli karani za to co robili?

Odbierzmy kobietom prawo do głosowania, a czarnoskórych zamykajmy w rezerwatach, przecież kiedyś to była norma.

Wykazałem jedynie, iż homoseksualizm idzie w parze z pedofilią.  Nie pisałem o zoofilach i gwałcicielach (w rozumieniu gwałtu na dorosłych osobach) A zdanie : "Odbierzmy kobietom prawo do głosowania, a czarnoskórych zamykajmy w rezerwatach, przecież kiedyś to była norma." To jakaś żenada. Co to ma wspólnego z tym co napisałem ?

@Kronikarz Przedwiecznych

Lupus i BiałyKruk, tutaj chodzi o przesuwanie granicy. Kiedyś, wszyscy homoseksualiści, biseksualiści, "chowali się po kątach", mieli swoje enklawy i nie wykrzykiwali swoich prawd, a nie do pomyślenia było manifestowanie głośno swojej odmienności i domagania się praw.

Dotknąłeś tutaj sedna sprawy. Homoseksualiści, biseksualiści mają takie same prawa jak heteroseksualiści. W żadnym z europejskich systemów prawnych nie ma zróżnicowania ze względu na orientację. Jest tylko jeden zapis, niewygodny dla niektórych, z różnych powodów, niekoniecznie związanym z dyskryminacją. :

Małżeństwo jest związkiem KOBIETY I MĘŹCZYZNY.

Z punktu widzenia społeczeństwa jest o.k. z takiego związku mogą urodzić się dzieci, które w przyszłości będą pracować i podnosić PKB. Jeżeli chodzi o kwestie materialne, istnieje coś takiego jak związek partnerski. W Anglii działa to całkiem sprawnie. Wiem coś o tym gdyż moja "żona"  tak naprawdę jest moją konkubiną, od czternastu lat. ALE ! Zapis ten nie pozwala adoptować dzieci przez pary homo. i to są prawa o które walczy LGBT. I dlatego środowiska te stanowczo zaprzeczają i podważają, wszelkie sugestie na temat związku homoseksualizmu z pedofilią.

p.s.

a czarnoskórych zamykajmy w rezerwatach,

Tak nawiasem mówiąc, to w rezerwatach zamykano czerwonoskórych, czyli (specjalnie dla Ciebie) Indian północno-amerykańskich.

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 28.01.2016 - 22:44

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

• Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wykazałem jedynie, iż homoseksualizm idzie w parze z pedofilią.  Nie pisałem o zoofilach i gwałcicielach (w rozumieniu gwałtu na dorosłych osobach) A zdanie : "Odbierzmy kobietom prawo do głosowania, a czarnoskórych zamykajmy w rezerwatach, przecież kiedyś to była norma." To jakaś żenada. co to ma wspólnego z tym co napisałem ?

Odnosiłem się do postu Kronikarza. A przykład z czarnoskórymi miał tylko pokazać jedną rzecz - to, że jakieś zjawisko było kiedyś uważane za normę, nie znaczy, że było ono dobre.

Homoseksualizm to zaburzenie popędu płciowego z biologicznego punktu widzenia i z tego powodu są porównywani z pedofilami i zoofilami, którzy także mają zaburzenie popędu

Z taką małą różnicą, że pedofilia i zoofilia wiążą się z krzywdą jednej strony, homoseksualizm nie (jeśli oczywiście występuje między dwoma dorosłymi i świadomymi osobami).

A całkiem niedawno były próby zalegalizowania pedofilii.

To, że jakieś tam stowarzyszenie w Holandii tego chciało, to nie znaczy, że ktokolwiek poważnie myśli o zalegalizowaniu pedofilii. Dodam tylko, że stowarzyszenie to zostało przez holenderski sąd zdelegalizowane.

Użytkownik Lupus28 edytował ten post 28.01.2016 - 22:43

Don Corleone.

Dispositif

• Tematów: 68
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Przepraszam, ale Marię Konopnicką poznajemy we wczesnych latach szkolnych. Dzieci w tym wieku nie są ani homo, ani hetero. One dopiero zaczynają dojrzewać. Zaczynają odkrywać swoje ciało i różnicę pomiędzy płciami. I przepraszam panie @ Don Corleone, nie jesteś w stanie przedstawić żadnych badań, które definitywnie wykluczyłyby nabyty charakter homoseksualizmu.

Skoro ktoś był homoseksualistą, i miało to znaczenie dla ich twórczości, to z jakiej racji ma być ten fakt tajony? Homoseksualizm ujawnia się często już w dzieciństwie, więc czym prędzej dziecko zda sobie sprawę, że nie jest chorym odmieńcem, tym lepiej dla jego rozwoju psychicznego. To mogę też stwierdzić z autopsji; dzięki tej jakże sprzyjającej odmienności kulturze, wszyscy jesteśmy z lekka szurnięci po tej stronie tęczy. Nie jestem w stanie przedstawić badań, bo nie da się udowodnić negatywu. Przedstaw badania, które potwierdzają nabyty charakter homoseksualizmu.

To zapewne nie będziesz miał problemu z udowodnieniem, iż te dane są pseudonaukowe.

Nie chcę mi się szczerze w to wczytywać, bo nie potrzebuję w swoim życiu kolejnych tekstów mówiących mi jakim jestem chorym dewiantem. Na dłuższą metę jest to masochizm w czystej postaci, a trochę już tego się naczytałem.

Dodatkowo -każdy kto publicznie wypowiada się negatywnie o homoseksualistach jest natychmiast piętnowany.  Wszyscy pamiętają, jak po wypowiedzi pana prezydenta L. Wałęsy o zarządzaniu większością przez mniejszość rozpętała się medialna burza, w której paru tęczowych aktywistów, o których nie słyszano nawet w Dupajewie Górnym, zajęła stanowisko ekspertów mówiąc, co były prezydent może, a czego nie może mówić.

Bo powiedział nienawistne głupstwo, i tyle.

Twoje wypowiedzi są świetnym przykładem tęczowej manipulacji.  Kłamstwo powtarzane tysiąc razy staje się prawdą.

Wskaż mi choć jedno kłamstwo w moich postach.

Dotknąłeś tutaj sedna sprawy. Homoseksualiści, biseksualiści mają takie same prawa jak heteroseksualiści.

W oczywisty sposób nie mają.

A całkiem niedawno były próby zalegalizowania pedofilii.

Pedofilia jest legalna. Nielegalne są czyny pedofilskie. Ta organizacja, Vereniging Martijn, została zdelegalizowana, co podważa oczywiście czarne wizje homo-lewackiej zagłady promowane przez niektórych.

Użytkownik Don Corleone edytował ten post 28.01.2016 - 22:53

Panjuzek.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Z taką małą różnicą, że pedofilia i zoofilia wiążą się z krzywdą jednej strony

A jaka krzywda stanie się kurze, która i tak tym otworem znosi jajka, w sumie niewiele się zastanawia czy to kolejne jajo czy członek. Nie mówiąc o tym iż jej przyszłością jest rosół. 

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tak nawiasem mówiąc, to w rezerwatach zamykano czerwonoskórych, czyli (specjalnie dla Ciebie) Indian północno-amerykańskich.

No dobrze, może nie w rezerwatach. Ale istniało takie coś jak ludzkie zoo, w których trzymani byli czarnoskórzy. Sens jest ten sam.

A jaka krzywda stanie się kurze, która i tak tym otworem znosi jajka, w sumie niewiele się zastanawia czy to kolejne jajo czy członek. Nie mówiąc o tym iż jej przyszłością jest rosół. 

Kura nie jest w stanie dać zgody na stosunek seksualny. O to się rozchodzi.

biały kruk.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No dobrze, może nie w rezerwatach. Ale istniało takie coś jak ludzkie zoo, w których trzymani byli czarnoskórzy. Sens jest ten sam.

Kura nie jest w stanie dać zgody na stosunek seksualny. O to się rozchodzi.

A na to, żeby ją przerobić na rosół już daje zgodę? Jeśli nie daje to w takim razie zabijanie kur także powinno być nielegalne :...:

Don Corleone.

Dispositif

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ano powinno.

Krzys19911.
  • Tematów: 5
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Dotknąłeś tutaj sedna sprawy. Homoseksualiści, biseksualiści mają takie same prawa jak heteroseksualiści.

W oczywisty sposób nie mają.

Z całym szacunkiem, ale chyba nie do końca zdajesz sobie sprawę, czym jest równość wobec prawa. Jeżeli heteroseksualista nie może zawrzeć związku z mężczyzną i homoseksualista nie może zawrzeć związku z mężczyzną, to ich prawa są takie same. Nie ma w polskim prawie żadnej dyskryminacji osób homoseksualnych, ich status prawny jest identyczny co osób heteroseksualnych. Ja też nie mogę sobie zawrzeć związku z mężczyzną, a jestem heteroseksualistą- więc gdzie jest ta nierówność? Bo przypominam, że nierówność wobec prawa polega na tym, że będąc w identycznej sytuacji, jeden człowiek ma większe prawa niż drugi.

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A na to, żeby ją przerobić na rosół już daje zgodę? Jeśli nie daje to w takim razie zabijanie kur także powinno być nielegalne :...:

To nie jest temat o wegetarianizmie.

Jeżeli heteroseksualista nie może zawrzeć związku z mężczyzną i homoseksualista nie może zawrzeć związku z mężczyzną, to ich prawa są takie same.

Tylko po co heteroseksualista miałby zawierać związek z mężczyzną?

Użytkownik Lupus28 edytował ten post 28.01.2016 - 23:18

Krzys19911.
Reputacja

Napisano

Tylko po co heteroseksualista miałby zawierać związek z mężczyzną?

Bo na przykład mieszkają razem i mieliby łatwiejsze życie? Takie przypadki się zdarzają. Czytałem jakiś czas temu o dwóch heteroseksualnych mężczyznach, którzy zawarli związek partnerski, bo mieli z tego tytułu jakieś korzyści (niestety nie mogę teraz znaleźć tego artykułu).

Don Corleone.

Dispositif

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ty tak na serio?

Panjuzek.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To nie jest temat o wegetarianizmie.

To nie jest temat o zoofili. I to Ty wyjechałeś z tym pierwszy. pisząc

Z taką małą różnicą, że pedofilia i zoofilia wiążą się z krzywdą jednej strony,

@Don Corleone

Nie chcę mi się szczerze w to wczytywać, bo nie potrzebuję w swoim życiu kolejnych tekstów mówiących mi jakim jestem chorym dewiantem

Skoro tak, to może w przyszłości nie formułuj opinii na temat tego co jest nauką a co pseudonauką bazując jedynie na na tym czy źródło jest chrześcijańskie czy nie. 

Ty tak na serio?

A co się dziwisz takie czasy. MOże w polsce to nie do pomyślenia, ale w Anglii, nie jest to coś, co może zdziwić. ważne żeby kasa się zgadzała.

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 28.01.2016 - 23:41

Krzys19911.
Reputacja

Napisano

Ty tak na serio?

Może zamiast zadawać retoryczne pytania podałbyś jakiś przykład nierówności wobec prawa? Co ja mogę zrobić, czego Ty nie możesz?

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

To nie jest temat o zoofili. I to Ty wyjechałeś z tym pierwszy. pisząc

Z taką małą różnicą, że pedofilia i zoofilia wiążą się z krzywdą jednej strony,

Doprawdy?

To nie ja "wyjechałem" z zoofilią jako pierwszy, wcześniej ten wątek pojawił się na przykład w postach Daniela czy właśnie Kronikarza, do którego się odnosiłem. A to, że niektórzy porównują te dwa zjawiska to już nie jest moja wina.

Użytkownik Lupus28 edytował ten post 29.01.2016 - 03:17

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie ma co naskakiwać na Don Corleone. Alkoholik też Ci nie powie, że jest alkoholikiem, więc trudno wymagać, żeby przyznał wprost, że ma dewiacje czy zaburzenie, tym bardziej, że nie widzi w tym nic złego i sprawia mu to przyjemność.

Nikt nie porównuje homoseksualizmu do zoofilii i pedofilii bezpośrednio. Chodzi tylko o przesuwanie granicy, a jak ktoś nie widzi, że ta granica non stop jest przesuwana to dyskusja nie ma sensu. 10 lat temu jakbyś w Katowicach koło dworca powiedział, że jesteś gejem to byś już do domu nie wrócił, dziś homoseksualiści nieopodal robią sobie swoje zgrupowania. Zawieranie małżeństw, adoptowanie dzieci to kolejne przesuwanie granic...transy, Konchity Wurst, Grodzkie i wmawianie nam, że to jest piękne to kolejne przesuwanie granic. Głośny ostatnio temat kazirodztwa to kolejny przykład. Przecież ojciec i córka(powiedzmy 16+) to dwoje dorosłych ludzi, nie robiących sobie krzywdy, więc pozwólmy im być razem, zalegalizujmy to, niech mają swoje prawa i parady, pozwólmy im zakładać rodziny i brać śluby, bo czemu nie? Następni w kolejce "file" już czekają. Nekrofil też nie robi nikomu krzywdy.

I nie wiem kogo dziwi fakt, że osoby z zaburzeniami mają mniej praw? Nienormalnością jest doprowadzenie do sytuacji, gdzie mniejszość, która posiada zaburzenia będzie mieć takie same prawa jak normalna większość. To jest niedopuszczalne. Poza tym adoptowanie dzieci przez pary homo akurat krzywdzi ludzi i nawet nie powinno być dyskusji nad legalnością czegoś takiego. Chora postępowość zachodnia doprowadziła do tej krzywdy, takie dziecko nie ma prawa mieć nie spaczonej psychiki w przyszłości.

Mniej krzywdy wyrządza zoofil gwałcący kurę, która i tak ma to gdzieś, niż para homoseksualistów wychowująca dziecko.

Użytkownik Daniel. edytował ten post 29.01.2016 - 00:40

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości oraz 0 użytkowników anonimowych