@Staniq
Cały czas i tak nie rozumiem problemu z tą ideologią. Mają jakieś poglądy na sprawę i my mamy, prawda? Czy ktoś kiedyś mówił o ideologii katolicyzmu? Nie ma takiego pojęcia? Dlaczego?
I pewnie nie zrozumiesz , jeżeli bliżej ci do poglądów liberalnych a zmiany cię nie przerażają albo tych zmian po prostu nie dostrzegasz.
Z tą "ideologią" to jak zwał tak zwał. Panjuzek chyba dobrze zwrócił uwagę, że to jest bardziej "ruch społeczny". Nie zmienia to jednak sedna problemu.
To, czego uważam środowiska konserwatywne się obawiają, jest nie tyle sam ruch LGBT a wszystkie te ruchy razem wzięte, które aktyowały się jednocześnie jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Nagle wszyscy chcą więcej, a jeszcze lepiej to było gdyby dostali najwięcej zakopując jednocześnie tych, którzy należą do większości. Pewnie tego nie rozumiesz, bo masz wysoki próg tolerancji/cierpliwoci i /albo problem ciebie jeszcze nie dotkną. Ja natomiast od jakiego czasu zaczynam czuć niemiłe łaskotanie w żołądku za każdym razem jak widzę kolejną społeczną zmianę, wymuszaną przez LGBT/feministki/BLM etc. Do tego stopnia, że poważnie zastanawiam się, jak wysłać dzieci w przyszłości do żłobka czy szkoły. O ile w żadnym wypadku nie interesuje mnie prywatne życie innych ludzi, o tyle zaczynam mieć obawy, że ci ludzie za bardzo zaczynają się interesować mną i moimi myślami. Ja jednak naprawdę wolę to, jak było po staremu i nie chcę, żeby moje dziecko wyrastało w przekonaniu, że inne dzieci nie będą go lubiły jeżeli tylko przez przypadek użyje złego zaimka. Nie chcę też żeby myślało, że kultura i tradycja to rzeczy zupełnie bezwartościowe, a zwłaszcza jego tradycja i kultura, bo według nowej mody europejczycy kultury nie mają. Nie chcę, żeby mi wmawiano, żę pseudonauka jest nauką, tylko dlatego, że skupia się na mniejszościach. Jeżeli w przyszłości będę szukała pracy jeszcze raz, nie chcę być wybrana do niej tylko dlatego, że jestem kobietą, ale na podstawie takiej, że moje kwalifikacje są najlepsze. W taki sam sposón nie chcę, żeby osoba czarna czy transseksualna wyprzedziła mnie w rankingu pomimo niższych kompetencji, tylko dlatego, że statystyki w firmie się nie zgadzają albo dlatego, że firma dostaje dotacje za zatrudnianie mniejszości.
To są problemy według mnie i one narastają. W Polsce tego tak dobrze tego jeszcze nie widać, ale w UK napewno. Nie jesteś w UK przypadkiem?