"Bodajże" w tak ważnym temacie jak życie brzmi słabo. Co byś nie wymyślił i jakich fikołków logicznych nie zrobił, nie zmienisz tego, że to jest przyszły człowiek, dziecko, życie. To po pierwsze. Po drugie jak się zaszczepisz to chyba jesteś bezpieczny, nie? Więc po co zmuszasz do tego mnie? Moje ciało mój wybór! Drugiego przysłówka ze strajków nie dodam, bo nie chce bana.
Nie jest to myślenie poprawne. Ponadto "przyszły człowiek"/"przyszłe dziecko"=płód to nie to samo co świadomy człowiek. Płód do pewnego momentu nie ma nawet na tyle rozwiniętego układu nerwowego by odczuwać ból, czy żeby można było to nazwać istotą świadomą.
https://pl.wikipedia...lu_przez_pĹĂłd
https://journals.via...oad/46375/33162
Im więcej zaszczepionych, tym bezpieczniej. Jest znacznie większa szansa na zatrzymanie pandemii kiedy więcej ludzi się zaszczepi, ale nie od tego to temat.
Te Indie to ma być jakiś przykład na obronę tych zezwierzęceń? Bo chyba byś nie chciał, żebym ja podał przykład co obowiązuje w Afganistanie za bycie homoseksualistą. Tak swoją drogą jak już poruszyłeś takie przypadki ze świata, to jak wam idzie walka o dyskryminowanych LGBT w Iranie, albo Jemenie? A jak tam się mają prawa kobiet w Arabii Saudyjskiej?
Nie, Indie to przykład, że takie coś występuje, ale nie jest to nic dobrego.
Niestety nic nie możemy zrobić w takich krajach. Mają taką patologiczną kulturę, ale powoli widać postępy
Bla, bla, bla. Takie błędy w argumentacji, że na połowę nie jesteś nawet w stanie się wybronić.
Nie muszę się "bronić" przed pozamerytorycznymi sposobami argumentacji, wystarczy że pokażę, iż taki sposób rozumowania jest błędny. Takie argumenty mają zerową wartość w poważnych dyskusjach.
[...]
Nie wiem po co się wysilam, i tak albo przemilczysz jak zwykle, albo powiesz, że źródło Ci się nie podoba.
Soros finansuje różne rzeczy w tym walkę z dyskryminacją. Niestety jest o nim masa teorii spiskowych, które uwielbiają ludzie z Twoich środowisk.
Podsumujmy, bo już mi się to nudzi. Nie podałeś żadnych rzetelnych, popierających Twoje homofobiczne tezy badań, negujesz naukę, zacząłeś zbaczać z tematu, rozpowszechniasz fałszywe informacje, używasz bezsensownych argumentów i napisałeś też, że na najwyższych szczeblach poważnych, szanowanych i kompetentnych organizacji są (cytuję) "lewaccy eksperci". Ponadto wszędzie widzisz "postępowców" będących zagrożeniem dla ludzkości i niszczących cywilizację. Zostawię ten temat w spokoju, bo dalsza dyskusja mija się z celem.
Użytkownik TheToxic edytował ten post 08.12.2020 - 13:53