Skocz do zawartości

Zdjęcie

Eliminacja niewygodnych jednostek? Czyli co nas czeka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
35 odpowiedzi w tym temacie

Kajman.
  • Tematów: 60
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

FEMA - na mocy ustawy:

- Ma prawo przejąć jakiekolwiek fundusze.
- Otoczyć kordonem bezpieczeństwa całe miasta.
- Zabrać jakakolwiek własność prywatną ,od domów po samochody i budynki użytkowe włącznie.
- Przejąć kontrolę nad drogami i transportem.

Z tego co wiem, polska Obrona cywilna (OC) również ma prawo zabrać własność prywatną, samochody, motory, łodzie, itd., jeśli może to pomóc w obronie kraju/bezpieczeństwa ludzi. I nie ma w tym nic dziwnego. Co do pozostałych wymienionych przez Ciebie uprawnień, nie mam pewności, ale przypuszczam, że polskie służby w razie zagrożenia również maja podobne uprawnienia.

Anonimowy pisze...
Chciałbym się podzielić pewną informację którą otrzymałem od znajomego który pracuje w firmie architektonicznej która brała udział w przygotowywaniu projektu nowego stadionu X-lecia w Warszawie. Otóż projekt składa się z dwóch części, druga część jest jakby załącznikiem który nie był nawet przedstawiany publicznie, obejmuje on transformację stadionu w ogromny obóz koncentracyjny, zdolny pomieścić kilkadziesiąt tysięcy osób.

Uważam, że to nie żaden obóz koncentracyjny, a po prostu schron. Do zadać OC należy m.in. przygotowanie i organizowanie schronów. Więc zamiast się martwić i bać, że budują nam obóz koncentracyjny, to się cieszcie, że mamy porządne schrony. Na Dworcu Centralnym w Warszawie chyba też taki jest. Przynajmniej w razie jakiejś strasznej klęski żywiołowej lub ataku bombowego czy innego zagrożenia, będziemy mogli przeżyć.

Niemniej jednak interesujący temat, ciekawie napisany artykuł. Mimo, że nie do końca zgadzam się z założeniami, na których został on oparty, daję plusa.

Użytkownik Kajman edytował ten post 17.12.2011 - 17:50

• 2

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A jednak .......

Amerykańska agencja FEMA aktywowała swoje obozy na terenie USA

Wśród zwolenników teorii spiskowych w Ameryce, panika, FEMA aktywowała swoje obozy na terenie USA. Jedna z najgorszych teorii spiskowych Ameryki może być na progu ziszczenia. Wszystko oparte jest na przekazie z infowars.com

http://www.youtube.com/watch?v=K4aQJqzIe8o

Alex Jones, szef infowars.com obwieścił, że aktywowano obozy FEMA, tam ma się rzekomo rozegrać holokaust amerykanów. Świadczyć o tym miałyby ogromne ilości trumien składowanych w niektórych miejscach w Stanach Zjednoczonych.

Według jego zwolenników wszystko wskazuje na to, że władza szykuje się do zastosowania rozwiązań bliskich niemieckim socjalistom z lat czterdziestych. Jones podaje przykład uchwalonego prawa, według którego każdy z obywateli będzie mógł być uznanym za terrorystę, co w istocie wyciąga go ponad prawo czyniąc banitą, z którym można zrobić wszystko.

Albo coś w tym jest i planowane jest mocniejsze zaciągnięcie obroży ludziom albo Alex Jones znowu głosi swoją wersję prawdy i kto wie czy nie jest on jak uważają niektórzy klasycznym agentem wpływu pozornie tylko walczącym z uciskającym go systemem.
  • 1

ptaq.
  • Tematów: 6
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jeśli mogę coś tylko wtrącić na szybko - jeśli rzeczywiście budowaliby obozy koncentracyjne, to nikt nie bawiłby się w trumny, tylko zbudowali by prosektorium, bo na dłuższą metę wyjdzie taniej :)
  • -1

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dlatego między innymi wygląda mi to na zbyt grubymi nićmi szyte. Skoro Jarecki ma wątpliwości...(przynajmniej tak to odebrałem). Niemniej, wydaje mi się, że tak trochę na wyrost nazwane jest to obozami koncentracyjnymi. Może to odwrócenie uwagi od czegoś innego?

Patryk9999.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chciałbym zwrócić uwagę, że w filmie załączonym przez założyciela tematu, jest wyraźnie powiedziane, że w obozach są montowane piece gazowe. Jednak tu powstaje pewna sprzeczność. Skoro są piece, i jeśli one mają posłużyć do "utylizacji" ciał, to po co trumny ? Może do przewozu prochów z ciał albo rzeczy osobistych tych, którzy mają zginąć. Nie wiem.
  • 0

Cmb.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Planują holokaust i będą układać ciała w trumnach. Może jeszcze wyślą pocztą do żony?
Przepraszam, ale jedno do drugiego nie pasuje :).

Co do sedna tematu, czyli niewygodnych ludzi i masowych morderstw. Tak, to może mieć miejsce, ale należy zdefiniować słowo "niewygodny". Czy ktoś, piszący na jakimś portalu, gdzie zamieszczane są tematy o Gadze jako lalce illuminaty i podziemnych reptiliańskich bazach ludzi kretów wzbudza zagrożenie? Moim zdaniem nie.

A jeśli naprawdę to forum niosłoby takowe, to zostało by już dawno zamknięte.
  • 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To co wkleił Jarecki nie wnosi nic nowego. Co to niby znaczy, że te obozy zostały aktywowane? Zaczęli rozpalać piece i układać te trumny?

A co do tego:
- Otoczyć kordonem bezpieczeństwa całe miasta.
- Zabrać jakakolwiek własność prywatną ,od domów po samochody i budynki użytkowe włącznie.
- Przejąć kontrolę nad drogami i transportem.

W pierwszym nie widzę nic strasznego. Objęcie bezpieczeństwem całego miasta powinno być odebrane jako dobry ruch.
Że mogą zabrać własność prywatną? Nie widzieliście nigdy w amerykańskich filmach jak gliniarz mówi ,,rekwiruję ten pojazd"
W Polsce jest podobnie. Zajmują się tym centra kryzysowe.

Zwykła szopka wymyślona przez ludzi który szukają spisku większego niż on jest.
Jeżeli to forum wzbudza zagrożenie to co dopiero mówić o takim DI gdzie ludzie piszą że trzeba strzelać do samolotów. A ten Alex Jones już od dawna by nie żył.
  • 3

BehawioralnyBarbararzyńca.
  • Tematów: 5
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

A jeśli naprawdę to forum niosłoby takowe, to zostało by już dawno zamknięte.

Nie. Zakładając, że NWO istnieje, to takie tematy[na forach podobnego przekroju], cała masa filmików na YT okazałaby się przydatna dla NWO. Umożliwia to lokalizacje ludzi o innych poglądach i analogicznie ich eliminacje ;) Na takich stronach jesteśmy 'anonimowi' możemy wyrażać swoje opinie, manifestować poglądy siedząc wygodnie w fotelu, pijąc kawę i paląc papierosa. Włącz przypadkowy filmik o NWO - masa komentarzy, masa użytkowników... Chodźmy tym tokiem myślenia dalej - kto wie, czy YT i inne strony nie są właśnie dziełem NWO? Myślę, że sposób funkcjonowania naszej rzeczywistości usprawiedliwia wszelkie paranoje i piszę to bez ironii. Manipulacja w filmach, które są oparte o inne zmanipulowane rzeczy - dla mnie osobiście ciężko odróżnić prawdę od fałszu, ta granica się zaciera i coraz rzadziej ją dostrzegam.
Każdy ma swoją prawdę. I te prawdy są coraz bardziej absurdalne. Ostatnio usłyszałem, że sygnalizacja świetlna jest dziełem NWO i uczy tresury - bo ile razy stoimy na czerwonym świetle, mimo, że nic nie jedzie i możemy bezpiecznie przejść? Skrajna paranoja. Tylko dla poszukiwaczy atrakcji.
  • 3

rainman.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

USA: Armia będzie mogła bezterminowo przetrzymywać bez procesu

Prezydent Barack Obama wycofał się ze zobowiązania do weta wobec ustawy pozwalającej na bezterminowe przetrzymywanie przez armię osób podejrzanych o terroryzm. Będą mogły one być chwytane na terytorium USA, a następnie przewożone do amerykańskiego więzienia w Zatoce Guantánamo na Kubie. Obrońcy praw człowieka oskarżają Obamę o łamanie obowiązującej od dawna zasady, że armia nie służy celom policyjnym w kraju, a także zarzucają mu, że ludzie są pozbawiani praw na okres „wojny, która zdaje się nie mieć końca”.

Orędownicy ustawy w Kongresie twierdzą, że sankcjonuje ona jedynie istniejący stan rzeczy, bo przecież i obecnie podejrzani o udział w działaniach zbrojnych przeciwko armii USA są przetrzymywani bez procesu, a nawet bez nadziei na proces. Przeciwnicy wskazują natomiast, że aresztowania i więzienie bez procesu będzie dzięki niej możliwe także wobec obywateli amerykańskich zatrzymanych w ich własnym kraju.

Nowe prawo dotyczy każdego, kto był częścią lub znacząco popierał al-Kaidę, Talibów lub siły z nimi stowarzyszone.

Źródło: http://stopsyjonizmowi.wordpress.com

• 0

Grumkin.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie. Zakładając, że NWO istnieje, to takie tematy[na forach podobnego przekroju], cała masa filmików na YT okazałaby się przydatna dla NWO. Umożliwia to lokalizacje ludzi o innych poglądach i analogicznie ich eliminacje

Ktoś tu chyba cierpi na przerost ego :P Nie wydaje mi się, żeby w ogóle ktoś chciał likwidować takie miejsca, nawet przy naciąganym założeniu, że jakiś spisek istnieje. Po pierwsze takie z tego jądro oporu, jak z koziego wiecie czego trąba. Po drugie nie przyszło wam do głowy, ze takie fora mogłyby być wentylem? Inaczej czulibyście się prześladowani i może nawet by was desperacja do czegoś pchnęła, a tak ponarzekacie, prześlecie pozytywne wibracje i cześć, światowy rząd może bez obaw zajadać się kawiorem. Nie dla was plastykowe trumny i chwała męczenników ;) Nawiasem mówiąc, czy tylko i się wydaje, że przy masowych mordach albo by zwłoki palili, albo wrzucali do zbiorowych mogił luzem? No bo jak, trumny by powolutku ustawiać na dnie wykopu? A może oddzielne dołki? Przecież od biedy ciężarówkę trupów można widłami rozładować, kto by się bawił w trumny. Trzeba myśleć optymalizacyjnie. Pomijam już fakt, że rzekome trumny okazały się czymś innym... Nawet jakby to miały być kontenery na coś innego, to raczej nie byłyby prostokątne, bo to niezbyt wygodne. Chyba, że to tak dla zmył :P
  • 1

Ilamtris.
  • Tematów: 0
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Oglądnijcie co leciało w MTV na ten temat.Co mieli na myśli emitując to w tv?

• 1

Nicole-collie.
  • Tematów: 25
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@up- ja ci powiem, co chcieli przekazać. To był kolejny spot pokazujący, jak to było podczas holokaustów i żeby uświadomić sobie, co to był wtedy za horror. Ludzie żyli sobie spokojnie, nie robiąc nikomu krzywdy i nagle bum! Wysłali ich na rzeź. To raczej ma uświadamiać błędy przeszłości niż sugerować krwawą przyszłość.
  • 0

Ilamtris.
  • Tematów: 0
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Wiem co ma ukazać ten spot.Zdrowy rozsądek podpowiada,że twój post jest w 100 % trafny, ale może też ma na celu ukazać co będzie w przyszłości się działo w Ameryce.Gdybać to sobie mogę bez końca...Dziwne jest to MTV.

Użytkownik Ilamtris edytował ten post 18.12.2011 - 15:35

• 0

BehawioralnyBarbararzyńca.
  • Tematów: 5
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Nie wydaje mi się, żeby w ogóle ktoś chciał likwidować takie miejsca, nawet przy naciąganym założeniu, że jakiś spisek istnieje. Po pierwsze takie z tego jądro oporu, jak z koziego wiecie czego trąba. Po drugie nie przyszło wam do głowy, ze takie fora mogłyby być wentylem? Inaczej czulibyście się prześladowani i może nawet by was desperacja do czegoś pchnęła, a tak ponarzekacie, prześlecie pozytywne wibracje i cześć, światowy rząd może bez obaw zajadać się kawiorem. Nie dla was plastykowe trumny i chwała męczenników ;) Nawiasem mówiąc, czy tylko i się wydaje, że przy masowych mordach albo by zwłoki palili, albo wrzucali do zbiorowych mogił luzem? No bo jak, trumny by powolutku ustawiać na dnie wykopu? A może oddzielne dołki? Przecież od biedy ciężarówkę trupów można widłami rozładować, kto by się bawił w trumny. Trzeba myśleć optymalizacyjnie. Pomijam już fakt, że rzekome trumny okazały się czymś innym... Nawet jakby to miały być kontenery na coś innego, to raczej nie byłyby prostokątne, bo to niezbyt wygodne. Chyba, że to tak dla zmył :P

Mi też się nie wydaje, "żeby w ogóle ktoś chciał likwidować takie miejsca, nawet przy naciąganym założeniu, że jakiś spisek istnieje" co - dość precyzyjnie - ująłem w poprzednim wpisie. Co do stawiania oporu jakiejkolwiek maści - dziś miałby jedynie sens jeśli byłby zainicjowany na baaaardzo dużą skale. Liczy się ilość ludzi, którzy by potencjalnie brali w tym udział ;) I w takiej sytuacji nieistotne, jaką formę przyjmie krzyk niezadowolonych rąk do pracy. W końcu 'facebookowa rewolucja' wypaliła swojego czasu w Egipcie. Wiesz, ja myślę, że takie fora nie są tym 'wentylem'. Myślę przeciwnie. Bez forum X czy Y każdy wyznawca NWO nie czułby się [paradoksalnie] prześladowanym. Bo właśnie forum X czy Y najbardziej manipuluje i jest powodem modnego dziś zjawiska pt "Mam 20 lat, paranoje, walczę z systemem nie wysyłając smsów ogólnie to zamknę się w jaskini i będę uczył się na pamięć świętych, proroczych ksiąg mesjasza Orwella". Pół żartem pół serio.

Szczerze powiedzcie - ilu z was czyta z zapartym tchem tematy, które [w mniejszym, bądź większym stopniu] ziszczają się z waszymi bardzo skrytymi przemyśleniami, wyobrażeniami, obawami? Ja przykładowo prawie zawsze pochłaniam tekst bezmyślnie. I wiem, że nie jestem wyjątkiem. I to jest znacznie cięższa forma manipulacji, niż jakieś NWO.

Ktoś tu chyba cierpi na przerost ego :P

Odważnie :P Szkoda, że nie można ocenić pozytywnie własnego postu...

Użytkownik Takijeden edytował ten post 18.12.2011 - 21:36

• 0

Grumkin.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wiesz, ja myślę, że takie fora nie są tym 'wentylem'. Myślę przeciwnie. Bez forum X czy Y każdy wyznawca NWO nie czułby się [paradoksalnie] prześladowanym.

Masz oczywiście rację, miałem na myśli raczej hipotetyczną sytuację w której złe, mhroczne NWO zaczęłoby dochodzić do władzy i się zastanawiało kim wypełnić skrzętnie przyszykowane obozy i trumny. A teraz rzeczywiście forum jest niezłym miejscem, żeby się utwierdzić, że jest się ofiarą agentury i nieoświęconych tępaków. Choć z drugiej strony są takie fora, jak to od chemtrailsów, gdzie teorie spiskowe są faktem, a użytkownicy się tylko komentują najnowsze posunięcia rządu światowego i doradzają sobie, jak budować chembustery, a wszelki głos sprzeciwu jest szybko uciszany. Tam już wiedzą, że są prześladowani i przygotowują się do kontruderzenia :P
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych