Napisano 19.12.2011 - 18:34
Napisano 19.12.2011 - 20:33
- Ma prawo przejąć jakiekolwiek fundusze.
- Otoczyć kordonem bezpieczeństwa całe miasta.
- Zabrać jakakolwiek własność prywatną ,od domów po samochody i budynki użytkowe włącznie.
- Przejąć kontrolę nad drogami i transportem.
Przeczytaj ustawę, potem powiedz, w jakich okolicznościach ma to prawo. Wyjąłeś to z kontekstu i ludzi straszysz.
Nie wiem, czy wiesz, ale każdy ma prawo Cie pozbawić życia, zgodnie z prawem. Zależy to tylko od okoliczności.
Aha, jeszcze jedno. Odmawiasz nam prawa komentowania swojego tematu po 23.00? Dziwne, jako adept, powinieneś znać regulamin, a on tego nie zabrania.
Napisano 19.12.2011 - 23:26
Masz oczywiście rację, miałem na myśli raczej hipotetyczną sytuację w której złe, mhroczne NWO zaczęłoby dochodzić do władzy i się zastanawiało kim wypełnić skrzętnie przyszykowane obozy i trumny. A teraz rzeczywiście forum jest niezłym miejscem, żeby się utwierdzić, że jest się ofiarą agentury i nieoświęconych tępaków. Choć z drugiej strony są takie fora, jak to od chemtrailsów, gdzie teorie spiskowe są faktem, a użytkownicy się tylko komentują najnowsze posunięcia rządu światowego i doradzają sobie, jak budować chembustery, a wszelki głos sprzeciwu jest szybko uciszany. Tam już wiedzą, że są prześladowani i przygotowują się do kontruderzeniaWiesz, ja myślę, że takie fora nie są tym 'wentylem'. Myślę przeciwnie. Bez forum X czy Y każdy wyznawca NWO nie czułby się [paradoksalnie] prześladowanym.
Napisano 20.12.2011 - 02:43
Użytkownik rainman edytował ten post 20.12.2011 - 02:44
Napisano 20.12.2011 - 07:49
Napisano 20.12.2011 - 15:42
Słuszna uwaga, szczególnie w dobie powszechnego dostępu do Internetu łatwo o odszukanie jednostki uciskanej. Myślę, że nawet gdyby rząd światowy rozpoczął swe rządy, to i tak ludzie prędzej czy później dowiedzieliby się o eliminacji niewygodnych osób. Jak zatem rozprawiłby się z nimi? Przyklejając im łatkę "fanatyków" i "spiskowców"? A może pozostawił samopas, mając nadzieję, że nie wyrządzą żadnej krzywdy.Trzeba zdać sobie sprawę, że świat idzie do przodu. W naszym rejonie są wyciągnięte wnioski, ZSRR dokładnie takie jak było być nie może, tylko udoskonalone. Dlatego eliminuje się przyczyny, które wtedy doprowadziły do eskalacji. Przede wszystkim...nie zabija się ludzi myślących inaczej by nie tworzyć męczenników i bohaterów.
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych