Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chip-Chan

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2750 odpowiedzi w tym temacie

ananaseq.
  • Tematów: 0
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

No powiem szczerze że od dłuższego czasu nic się u niej ciekawego nie dzieje, jedynie wychodzi z domu na dłużej, to wszystko.. Zero "kartonów", ani nic.

Od ilu lat ona "aktywnie" spędza czas przy kamerkach? Otóż na jej blogu można wyczytać, że w 1998r. została porwana przez tego policjanta, od 2007 roku rozpoczęła "kamerkową działalność" lecz została ona odkryta dopiero jakoś w sierpniu 2011r., i odkąd internauci o niej usłyszeli, zmieniła miejsca zamieszkania aż 3 razy, z tego co mi się "obiło o uszy" to bodajże do Kanady i Australii, a teraz siedzi w Korei Południowej.

unb.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A macie pomysł, dlaczego zrezygnowała z tych kartonów z napisami?

Everra.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam, zarejestrowałam się specjalnie dla tego wątku. Chciałam się spytać, czy Chip Chan pojawiała się jednocześnie i na tych dwóch kamerkach i na ustreamie? Teraz jej nie ma na żadnym z nich, na ustreamie słychać w tle męski głos, który brzmi, jakby ten mężczyzna był zdenerwowany.

Edit: Dodam jeszcze, że nie słychać tego głosu na livie z dwoma kamerkami. Ale nie jestem pewna, czy one przetwarzają dźwięk czy nie.

Edit2: Co do jej koreańskiego, to coś mi się wydaje, że po prostu nie została nauczona sprawnego pisania, jak była dzieckiem. Czytanie sobie przyswoiła z czasem, ale starego psa nowych sztuczek nie nauczysz, pisanie nie przychodzi jej ot tak. Możliwe, że pochodzi z patologicznej rodziny albo wiejskiej (czytanie może być, ale po co dziecku pisanie na wsi?).

Użytkownik Everra edytował ten post 23.07.2013 - 00:22

Lagneu.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam, również zarejestrowałam się dla tego wątku :)
Chip Chan śledzę od bardzo dawna, chyba nawet od roku. Cieszy mnie, że u niej widocznie lepiej, pamiętam, że kiedyś nawet nie była w stanie zawiązać sobie włosów, chodziła opatulona kocem.
W tym momencie właśnie wygląda bardzo dobrze, dokładnie jak ja - siedzi, pyka na komputerze, zajada chrupki :)
Denerwuje mnie tylko to, że kamerkę dołączoną do laptopa (nr 3) ustawiła w stronę okna. Zrobiła to jakieś 4 dni temu, os tego czasu codziennie wychodzi koło 22, wraca po 7 rano (czas koreański).
To zdjęcie zrobiłam już jakiś czas temu, w październiku. Nieźle widać jej twarz.
Dołączona grafika

O, właśnie wystawiła stopy. Chyba z nimi również lepiej, tylko opuchlizna wokół kostki, pewnie ma obrzęk od siedzenia (wiem, bo sama tak mam), nogi trzyma w górze by opuchlizna zeszła. Myślę, że ten "chód robota" o którym ktoś wspominał wczesniej, to efekt obrzęku limfatycznego. Jest jednym z efektów cukrzycy. Moje stopy wyglądają identycznie... myślę, że miała problemy z chodzeniem, ponieważ od obrzęku nogi często odmawiają posłuszeństwa przez jakiś czas, chodzi się jak zombie przez kilka minut ;)
Tu zdjęcie z konsumpcji, 27 lipca, godz. 7:40 cz. koreański.

Dołączona grafika

EDIT: Szkoda, że nie zrobiłam screena, ale Chippi podniosła tego laptopa z 3 kamerką, chwilę przy nim majstrowała (widać było tylko jej ręce i klawiaturę, wydaje mi się, że była to klawiatura z qwerty), po czym otworzyła napęd i wsadziła białą płytkę (nagraną? wyglądała jak zwykły cedek ze sklepu, może to z komunikatem?). Spakowała się, nałożyła czapeczkę, otworzyła drzwi dość szeroko (poniżej fotki). I wybyła.
Na 90 procent wychodzi na klatkę schodową, zabrała ze sobą plakaty.

Dołączona grafika

Użytkownik Lagneu edytował ten post 27.07.2013 - 00:12

Sparklelights.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hej :)
Założyłam tu konto z powodu wątku o Chippie ;p Dowiedziałam się o niej chyba w maju i od tamtej pory oglądam ją
na tych kamerkach.Ciekawe co się stało z tymi wszystkimi plakatami,które były porozrzucane po pokoju.
Zrobiłam screena przedstawiającego brak światła w jej pokoju.Przyszła jakoś po 23:35 czasu koreańskiego.Tradycyjnie po przyjścu, usiadła przed laptopem , zajadając chrupki ;) Chwile później zaczęła coś kombinować przy pudłach,które są postawione przed drzwiami frontowymi.
Następnie szperała w tych torbach za jej "legowiskiem" ( zaznacze na screenie) :lol
W chwili obecnej siedzi przed laptopem :rotfl:
Screen przedstawia Chippie pijącą jakiś napój , oraz zgaszone światło w jej pokoju ;] Nigdy wcześniej nie gasiła w tym pokoju światła ( chyba )

http://postimg.org/image/z1jug019z/

Użytkownik Sparklelights edytował ten post 27.07.2013 - 17:41

Lagneu.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ciekawe co się stało z tymi wszystkimi plakatami,które były porozrzucane po pokoju.
Screen przedstawia Chippie pijącą jakiś napój , oraz zgaszone światło w jej pokoju ;] Nigdy wcześniej nie gasiła w tym pokoju światła ( chyba )

http://postimg.org/image/z1jug019z/

Te plakaty (nie wszystkie) ma zwinięte w rulon przy kupie rupieci koło drzwi, widziałam parę razy jak brała je na swoje "przechadzki". To na pewno one, ktoś kiedyś wspominał o tym, że Chippie protestuje na ulicy. W dodatku format i ogólny wygląd kartek się zgadzały. Musiała je pozbierać.
Faktycznie, nigdy nie gasiła światła...może oszczędza energię? Brak dostawy prądu to nie był, nadal była w Internecie...
Kurczę, u niej już prawie 9 rano, mogłaby wrócić do domu!

Sparklelights.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Całkiem niedawno wchodziłam do Chippie o godz 17:00 . Czas koreański 00:00 .
Nasza Chippie kilkanaście minut po północy wracała i tak przez pare dni.Niestety niewiem o której wychodziła.
Teraz nie mam pojęcia o której wraca , opcji jest wiele dokąd chodzi.
Te zdjęcia , które są na jej koreańskim blogu robiła sama ? Chodzi mi o te policjantów :>

Użytkownik Sparklelights edytował ten post 28.07.2013 - 11:08

xdies.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

kurczę, to jest creepy http://193.138.213.1...od=1&Language=9

znalazłam ten link podczas szukania informacji na temat chip... : )

Sparklelights.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

O co chodzi z tym Creepy ? To ten koleś og gifury ? ;p

xdies.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

zjedź sobie strzałką z lewej strony w dół na tego clowna ;)

Sparklelights.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jest tak gorąco że spać nie idzie.. :grr: Dlatego zaglądam co chwile na kamerke , może Chippie się zjawi :)

Sparklelights.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hej ;)
Dziś Chippie wróciła kilka min po północy ( cz koreański ) niewiem o której wyszła. Po przyjściu zasiadła na laptopie . Myślę , że oglądała jakiś film ponieważ nie stukała w klawiaturę . Po godzinie zasnęła przed laptopem zrobiłam screena przedstawiającego dziwną pozycję w jakiej Chippie spała :)
http://postimg.org/image/omp8ypn05/

Użytkownik Sparklelights edytował ten post 30.07.2013 - 11:31

Sparklelights.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To dziwne Chippie przestawiła pierwszą kamerkę w inne miejsce :o
Nigdy wcześniej tego nie robiła , z drugą zrobiła dokładnie to samo.Dzisiejszego dnia zmieniała położenie kamerek chyba ze 3 razy . Co dziwne poprzątała kartony , które stały przed drzwiami frontowymi . Na kamerce nr 1 widać jakiś rower.Dziś przyszedł do niej jakiś koleś chyba od kamerek . Byłam tak tym zaciekawiona że nie zrobiłam screena.
Wkońcu coś ciekawego się u niej dzieje ;) Nawet kamerke na Ustreamie ustawiła w stronę swojej twarzy.
Zrobiłam screena ,który przedstawia inne położenie obydwóch kamer.
http://postimg.org/image/zau5foa7z/

ananaseq.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Hmm, ciekawa jestem co się u niej dzieje :) Może w końcu doszła do wniosku, że czas na zmiany?

Co do tych kamerek to mam pytanie, czy podczas ich przestawiania zostały one wyłączone, czy było widać jak były one przenoszone?

Sparklelights.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przez pół godziny gdy wchodziłam do niej na kamerki pisało "strona internetowa niedostepna" odświeżałam i nic aż wkońcu udało się i kamerki były zupełnie w innym miejscu w jakim dotychaczas nie były.Ciągle zadaje sobie te pytanie dlaczego zmieniła ich położenie :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych