Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chip-Chan

• Please log in to reply
2750 replies to this topic

ananaseq.
  • Tematów: 0
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

To ja byłam zaangażowana z kilkoma osobami w pisaniu artykułu do Onetu o Chip-Chan, lecz niestety, odpowiedzi nie dostaliśmy.. Zastanawiałam się nad tym, aby ponownie wznowić wątek o Chip na 4chan, ale nie wiem czy to byłby dobry pomysł. Można byłoby odkopać również jakieś znane, koreańskie fora i obczaić czy nie było wątku o naszej bohaterce. W sumie to już sama nie wiem jak jej pomóc. Pisałam do niej maile, na ustreamie, i nic.

chrupinka.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ja bym raczej stawiała na te różne komercyjne stacje. albo powrzucać na różne portale typu kwejk, albo do redakcji joemonster wysłać. tam jednak wchodzą raczej młodzi ludzie, którzy jak myślę bardziej się mogą zainteresować :P można by też coś wysłać do magazynów różnych, coś w stylu Focusa, albo do gazet o kulturze azjatyckiej, np. Asia on Wave. Zawsze można spróbować :)
Ale jak już pisałam, wątpię żeby nikt się za to nie zabrał w Korei do tej pory, to wszystko jest dość CREEPY xD

tu jasno, tu ciemno, chippie, czy ty sobie okna pozaklejałaś w tym pokoju ?
Dołączona grafika

zastanawia mnie fakt, skąd ma tyle kasy na ten cały sprzęt i prąd. wersja ze spadkiem po kimś - no to skoro to aż tyle kasy, to nie mogłaby się wyprowadzić gdzieś, albo ochronę zatrudnić ? xD
druga wersja była że to ten gliniarz jej kupuje, ale po co miałby dawać kasę na to żeby ona rozpowszechniała informacje o nim ? :P
trzecia wersja to to że pracuje - ale chyba mógłby jej ktoś z pracy pomóc ?

Użytkownik chrupinka edytował ten post 07.08.2013 - 22:00

Sparklelights.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zawsze można próbować , jak nie wypali na portalach to już mamy koło ratunkowe, którym są media telewizyjne.Myślę,że media mogłyby się tym zaciekawić i rozesłać po świecie. Zresztą wysłanie tego tematu do najróżniejszych magazynów to też jest dobry pomysł :) Masa ludzi kupuje takie magazyny i też mogliby się tym zinteresować i coś zadziałać ;)

Nicole-collie.
  • Tematów: 25
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Czyli ktoś się za to konkretnie zabierze? Podejrzewam, że takich listów do gazet jest mnóstwo, tak samo jak do telewizji. Musielibyście w bardzociekawy sposób o tym opowiedzieć, żeby zwrócić ich uwage na ten problem.

Użytkownik Nicole-collie edytował ten post 08.08.2013 - 17:40

clubbingb.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Na youtube można by film z kawałkiem live z ustream oraz ogólnym opisem, i kierować tutaj na paranormalne.pl

DrJohnZoidberg.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Takie coś na YT znalazłem.

Światło samo zapala się i gaśnie mimo że ona śpi.

Użytkownik DrJohnZoidberg edytował ten post 09.08.2013 - 01:36

Kawaii Sushi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chip właśnie się pojawiła i albo coś ogląda, albo z kimś rozmawia. W sumie to, że rozmawia jest bardziej prawdopodobne, bo widziałam chyba jak skype'a uruchomiła. Przepraszam za brak screena z jej powrotu, ale nie zdążyłam. :< (BTW. Witam was, dawno mnie tu nie było :3)

EDIT: Sama już nie wiem, co robi, bo za każdym razem, jak się przyjrzę, wygląda to inaczej. xD

Użytkownik Kawaii Sushi edytował ten post 13.08.2013 - 16:54

Sparklelights.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kurcze , Chippie znów ustawiła kamerkę nr 3 ( ta na ustreamie ) w strone drzwi -,-
Albo mi się wydaje albo nasza Chippie kupiła sobie lustro ;)
Dołączona grafika

Użytkownik Sparklelights edytował ten post 15.08.2013 - 19:16

haidi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam! Podobnie jak wielu użytkowników zarejestrowałam się ze względu na chip chan.
Napisałam maila do onetu i innych portali tego typu. Niestety odpowiedź od redakcji onetu była negatywna bo przecież taki portal nie może się zajmować takimi bzdurami!
Na screenie przesłanym przez Spraklelights(mam nadzieje że dobrze napisałam nazwę) zauważyłam coś dziwnego. Mianowicie wydaje mi sie że ktoś siedzi przy tym właczonym laptopie napewno nie jest to chippie. Może to tylko sterta śmieci czy czegoś tam a może faktycznie tam ktoś był o.O
Ps. O której godzinie (czasu polskiego) chippie wraca do domu bo od początku mojej obserwacji nie widziałam jej na żywo ;-(

Scorpi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika

2 kamera na podlodze na środku ekranu, wie ktos co to moze byc?? Troche wyglada jak jakies ciało.

Sparklelights.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chippie wraca zazwyczaj po godz 17 cz polskiego ;)
Haidi-To jest Chippie na 100% . Wydaje mi się , że to jakość tych kamerek może sprawiać wrażenie,że to są jakieś śmieci :D Z tego co pamiętam po zrobieniu screena , Chippie gdzieś wyszła ( możliwe że do kuchni ) .
O,właśnie wróciła. :)
Dołączona grafika

Użytkownik Sparklelights edytował ten post 20.08.2013 - 16:20

Scorpi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wie ktoś jak długo nie ma juz innych kamer oraz ile ich było?

Sparklelights.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

4 , ale mogę się mylić , ponieważ zainteresowałam się tym tematem w maju br. Wiem tyle , że od dawna tylko działają te dwie + ta przymocowana do laptopa na Ustream.tv

Użytkownik Sparklelights edytował ten post 20.08.2013 - 20:30

haidi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Coś mi się wydaje że im bliżej jesteśmy rozwiązania zagadki chippie tym ona bardziej zapętla tę historię o.O

Sparklelights.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ciekawi mnie gdzie ona śpi o.O Odkąd zmieniła położenie kamerek ani razu nie widziałam, żeby spała albo chociaż leżała. Nie wiadomo co się stało z jej " leżanką " na której zawsze zasypiała w dziwnych pozycjach.
Dziś Chippie przyszła 10 min po północy ( czas koreański ).Dosyć długo nie była obecna na obydwóch kamerkach.
Widać było, że coś gotowała w kuchni , ponieważ co chwile odkrywała pokrywkę (od garnka? ) :) Widać , że u niej coraz lepiej :) Oby tak dalej ! :lol

Użytkownicy przeglądający ten temat: 7

0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych