Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chip-Chan

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2750 odpowiedzi w tym temacie

Sparklelights.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Może specialnie siedzi przy tym drugim laptopie, żebyśmy nie widzieli co robi. Pewnie tworzy nowy plakat do tych swoich ( chyba) protestów.

ChristinaCoral.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

teraz je jakaś przekąske i odlozyla jado pudla chyab idzie juz

Może specialnie siedzi przy tym drugim laptopie, żebyśmy nie widzieli co robi. Pewnie tworzy nowy plakat do tych swoich ( chyba) protestów.

A skad wiemy ze są protesty przeciez nikt nie poruszal tematu tego.. Ale na google widzialam zdjecia z verichipem i byly te protesty przeciw verichip ale skoro ma ten chip; to chyba Cop P powinnien cos zrobioc zeby nie protestowala sorry to moaj wina ze robie bledy zwalam na klawiature xD bo szybko pisze

znow sie zacieła siedzi tym razem bez ruchu

Użytkownik ChristinaCoral edytował ten post 13.11.2013 - 17:35

.?..

Medicus

• Tematów: 89
  • Artykułów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

7.1 Zabronione są wszelkie formy spamu, pod pojęciem którego rozumie się wypowiedzi o niskim poziomie merytorycznym, wypowiedzi lakoniczne lub jednowyrazowe, wielokrotne zamieszczanie tej samej wiadomości, nadmierne wykorzystywanie opcji formatowania tekstu, nadużywanie wielkich liter, emotikon itp.

Drodzy państwo nie jesteśmy na 4chanie. Dyskusja sięga już granic absurdu i dobrego smaku, zarówno jeżeli chodzi o treść, jak i styl wypowiedzi. Jeżeli nadal wyrażają państwo zainteresowanie zachowaniami ludzkimi w otoczeniu zamkniętym, polecałbym śledzić temat na własną rękę i komentować go między sobą. W temacie wypowiadają się już jedynie osoby, które nie przekraczają w liczniku progu pięciu postów. Zapraszam do dyskusji w innych tematach, które może wniosą nieco więcej w życie każdego z was.

Dołączona grafika

haidi.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chip-Chan

"Chip-Chan (prawdziwe imię/nazwisko nieznane) została okryta przez 4-chanową sekcję /x/ 6 sierpnia 2011 roku, w wątku poruszającym zagadnienie „podglądactwa” przy wykorzystaniu kamerek internetowych (najczęściej bez zgody osoby „zainteresowanej”). Na filmie spała tak mocno, że użytkownik, oprócz umieszczenia jej kamerki na portalu dodał jeszcze komentarz : „Jakaś laska, siedząca na krześle z podkulonymi nogami, wszędzie dookoła jej biurka i na oknach porozwieszane są znaki w języku koreańskim. Myślę... że jest martwa”.

Tym właśnie zwróciła swoją uwagę sekcji /x/. Przez następne kilka godzin, mnóstwo użytkowników komentowało każdy z niewielkich ruchów jakie wykonywała – wierząc, że to po prostu siła grawitacji oddziaływująca na martwe od dłuższego czasu ciało.

Jeden z nich zauważył : „Dwie godziny temu, ktoś obserwował ją przez całą godzinę. Od tamtego czasu nie poruszyła się ani razu”. Jednak wszystkie spekulacje zostały rozwiane, gdy obudziła się na chwilę aby podrapać się po nodze. Cała sytuacja dalej nie posunęła się ani trochę w kierunku rozwiązania : nieznana nikomu Koreańska kobieta, śpiąca w niewygodnej pozycji przez nienormalnie długi okres czasu, otoczona pustymi butelkami po wodzie a całe jej biurko oraz okna pokryte znakami napisanymi w języku Koreańskim.

Niedługo potem zaskoczyła wszystkich swoją nagłą pobudką. Szybko, schowała się za jeden ze swoich znaków i zaczęła korzystać z laptopa (co mogliśmy zobaczyć w kamerze nr. 2). Ze względu na niską jakość obrazu, po dziś dzień nie wiemy nad czym mogła wtedy pracować.

Wszyscy byli zainteresowani znaczeniem plakatów znajdujących się w jej pokoju. Jeden z użytkowników postanowił „skonsultować się” z tłumaczem Google, kilku innych poprosiło o pomoc znajomych zajmujących się językiem koreańskim. Ze względu na tragiczną jakość kamer, odczytywanie znaków było bardzo męczącym zajęciem – a Ci szczęśliwcy, którym się to udało, zgodnie twierdzili, że nie mają one najmniejszego sensu. Były, zniekształcone, mylące i nie naturalne. Niektórzy zastanawiali się czy rzeczywiście zostały one napisane w języku koreańskim, ponieważ kaligrafia i styl jednoznacznie wskazywały, że nie jest to osoba, dla której język ten jest językiem ojczystym.

Pierwszy z odcyfrowanych znaków brzmiał : „Nie możesz zmusić osoby aby była nieprzytomna tylko od 7 do 10 po południu”. Zauważono, że znaki “경정P” albo nie znaczą nic albo są pewnego rodzaju imieniem bądź nazwą własną. Ponownie z powodu na jakość obrazu, pełne tłumaczenie było praktycznie niemożliwe do wykonania. Mimo wszystko udało się przetłumaczyć kilka z nich :

-„Nie daj się oszukać/Nie daj się ogłupić”

-„Zawsze, wcześnie rano/Codziennie, samym rankiem”

-„Jeżeli ktoś przyjdzie, to sparaliżuje (w domyśle, tą osobę)”

-„Nie mogę przestać/Nikt mnie nie powstrzyma”

Jeden z użytkowników (który posiadał znajomych w Korei), zauważył, że być może przekaz ze znaków jest skierowany w stronę każdego, który się jej przygląda. Pojawiła się także druga teoria, w której miało być to rozpaczliwe błaganie o pomoc. Jego znajomi, potwierdzili wcześniejszą tezę, że pismo jest bardzo nie naturalne a gramatyka stoi na bardzo kiepskim poziomie (chociaż w ogólnym rozrachunku w językach azjatyckich jest ona stosunkowo prosta, dop. tłumacza).

Wkrótce po tym, Chip-Chan stworzyła kolejny plakat. Jednak w tym wypadku tłumaczenie było zupełnie nie możliwe. Tekst nie miał zupełnie żadnego sensu, widniały tam również znaki, które nie występują w języku koreańskim. Jednak dla niej, musiał być on bardzo ważny, ponieważ ciągle zwracała naszą uwagę w jego kierunku – całą noc spędziła na przepisywaniu i tworzeniu nowych wersji, jednak bez skutku… nic nie dało się z tego zrozumieć - wspomina jeden z internautów.

Wielu użytkowników doszło do wniosku, że jej zachowania, jak np. możliwość snu w niewygodnej (nienaturalnej) pozycji przez bardzo długi czas pasują idealnie do objawów, które możemy zaobserwować u osób chorych na schizofrenię. Teoria ta nie została jednak nigdy potwierdzona.

Niedługo potem, wyszło na jaw (w oparciu o kilka blogów, które prowadzi), że filmowała siebie od 2008 roku. Z tego co pisze, wynika, że kamery zainstalowane w jej domu nie zostały zamontowane przez nią. Jednak utrzymuje je aby śledzić, co dzieje się w czasie kiedy śpi. Wciąż nie wiadomo po co to robi.

Czytając jej blogi można dojść do tego, że cierpi na paranoję. Ponownie, nie zostało to potwierdzone przez żadnego specjalistę.

Jak dotąd, ciągle walcząc z jej łamaną angielszczyzną i karkołomnym koreańskim, udało się nam wywnioskować, że Chip-Chan w 1999 roku została porwana przez skorumpowanego oficera Policji, który w jakiś sposób zapanował nad jej świadomością. Następnie wszczepił w jej chrząstkę, znajdującą się w kostce „VeriChip”. Dzięki niemu, jest w stanie zobaczyć wszystko co robi i usłyszeć wszystko co mówi, co więcej kontroluje nim jej sen oraz powstrzymuje od ucieczki. Wszystkie dziwne objawy zaobserwowała u siebie w 2006 roku – szczególnie wymowne były chroniczne senne koszmary.

„Codziennie spałam po 20 godzin” – możemy przeczytać na jej blogu. W tym wpisie ponownie wraca do tego, że to nie ona zainstalowała kamery. Ale do tej pory utrzymywała je aby móc kontrolować to co dzieje się w czasie jej „wymuszonego” snu. Pierwotnie mieliśmy dostęp do 3 kamer, na dzień dzisiejszy działają jedynie 2 z nich.

Po tym jak znalazła się pod ciągłą obserwacją „śpi tylko od 4 do 10 godzin”, ale jej oprawca (jak go nazywa) może sprawić, że będzie spać przez cały dzień. Z jej strony możemy się także dowiedzieć, że zanim to wszystko się zaczęło, potrzebowała jedynie 4 godzin snu dziennie i potrafiła się po nich budzić bez żadnego bodźca z zewnątrz. Po wszczepieniu „VeriChip’a” twierdzi, że specjalnie skonfigurowała budzik tak, aby dzwonił co 10 minut – jednak kiedy śpi nigdy nie reaguje na dźwięk alarmu (na dzień dzisiejszy nie mamy dowodów na obecność takowego alarmu).

Chip-Chan, apeluje do wszystkich, którzy starają się usłyszeć bądź dostrzec sławny alarm, aby „nigdy go nie słuchali ani w żaden sposób na niego reagowali”. Jego działanie pozostaje tajemnicą."

Autor:Shinji77
Oryginał w tym temacie:http://www.paranorma...p/page__st__450

Tutaj LIVE :
http://aassdd.viewne...PageLayout=Div9

Wiem że temat chip chan został zamknięty, lecz nie spoczne póki nie rozwiążemy tej zagadki.

Zapraszam do dyskusji

Wczoraj zostało wszystko wyjaśnione w tej kwestii.
Dołączona grafika
ultimate

//
Dzięki ultimate, ja od siebie dorzucę:
Dołączona grafika
Podważanie decyzji moderatora też jest sprzeczne z regulaminem.
Sc.

#2030 Gość_UlzzangGirl

Gość_UlzzangGirl.

Napisano

Nie myśleliście o tym, żeby wznowić temat o Chip Chan? ;-)
To było naprawdę ciekawe. Natrafiłam na temat Chip Chan na tym forum dopiero po jego zamknięciu (tematu). Myśleliście o jego wznowieniu?

Link to tamtego tematu: http://www.paranorma...9388-chip-chan/

Jeszcze raz zamieszczam historię Chip-Chan:

- Chip-Chan (prawdziwe imię/nazwisko nieznane) została okryta przez 4-chanową sekcję /x/ 6 sierpnia 2011 roku, w wątku poruszającym zagadnienie „podglądactwa” przy wykorzystaniu kamerek internetowych (najczęściej bez zgody osoby „zainteresowanej”). Na filmie spała tak mocno, że użytkownik, oprócz umieszczenia jej kamerki na portalu dodał jeszcze komentarz : „Jakaś laska, siedząca na krześle z podkulonymi nogami, wszędzie dookoła jej biurka i na oknach porozwieszane są znaki w języku koreańskim. Myślę... że jest martwa”.

Tym właśnie zwróciła swoją uwagę sekcji /x/. Przez następne kilka godzin, mnóstwo użytkowników komentowało każdy z niewielkich ruchów jakie wykonywała – wierząc, że to po prostu siła grawitacji oddziaływująca na martwe od dłuższego czasu ciało.

Jeden z nich zauważył : „Dwie godziny temu, ktoś obserwował ją przez całą godzinę. Od tamtego czasu nie poruszyła się ani razu”. Jednak wszystkie spekulacje zostały rozwiane, gdy obudziła się na chwilę aby podrapać się po nodze. Cała sytuacja dalej nie posunęła się ani trochę w kierunku rozwiązania : nieznana nikomu Koreańska kobieta, śpiąca w niewygodnej pozycji przez nienormalnie długi okres czasu, otoczona pustymi butelkami po wodzie a całe jej biurko oraz okna pokryte znakami napisanymi w języku Koreańskim.

Niedługo potem zaskoczyła wszystkich swoją nagłą pobudką. Szybko, schowała się za jeden ze swoich znaków i zaczęła korzystać z laptopa (co mogliśmy zobaczyć w kamerze nr. 2). Ze względu na niską jakość obrazu, po dziś dzień nie wiemy nad czym mogła wtedy pracować.

Wszyscy byli zainteresowani znaczeniem plakatów znajdujących się w jej pokoju. Jeden z użytkowników postanowił „skonsultować się” z tłumaczem Google, kilku innych poprosiło o pomoc znajomych zajmujących się językiem koreańskim. Ze względu na tragiczną jakość kamer, odczytywanie znaków było bardzo męczącym zajęciem – a Ci szczęśliwcy, którym się to udało, zgodnie twierdzili, że nie mają one najmniejszego sensu. Były, zniekształcone, mylące i nie naturalne. Niektórzy zastanawiali się czy rzeczywiście zostały one napisane w języku koreańskim, ponieważ kaligrafia i styl jednoznacznie wskazywały, że nie jest to osoba, dla której język ten jest językiem ojczystym.

Pierwszy z odcyfrowanych znaków brzmiał : „Nie możesz zmusić osoby aby była nieprzytomna tylko od 7 do 10 po południu”. Zauważono, że znaki “경정P” albo nie znaczą nic albo są pewnego rodzaju imieniem bądź nazwą własną. Ponownie z powodu na jakość obrazu, pełne tłumaczenie było praktycznie niemożliwe do wykonania. Mimo wszystko udało się przetłumaczyć kilka z nich :

-„Nie daj się oszukać/Nie daj się ogłupić”

-„Zawsze, wcześnie rano/Codziennie, samym rankiem”

-„Jeżeli ktoś przyjdzie, to sparaliżuje (w domyśle, tą osobę)”

-„Nie mogę przestać/Nikt mnie nie powstrzyma”

Jeden z użytkowników (który posiadał znajomych w Korei), zauważył, że być może przekaz ze znaków jest skierowany w stronę każdego, który się jej przygląda. Pojawiła się także druga teoria, w której miało być to rozpaczliwe błaganie o pomoc. Jego znajomi, potwierdzili wcześniejszą tezę, że pismo jest bardzo nie naturalne a gramatyka stoi na bardzo kiepskim poziomie (chociaż w ogólnym rozrachunku w językach azjatyckich jest ona stosunkowo prosta, dop. tłumacza).

Wkrótce po tym, Chip-Chan stworzyła kolejny plakat. Jednak w tym wypadku tłumaczenie było zupełnie nie możliwe. Tekst nie miał zupełnie żadnego sensu, widniały tam również znaki, które nie występują w języku koreańskim. Jednak dla niej, musiał być on bardzo ważny, ponieważ ciągle zwracała naszą uwagę w jego kierunku – całą noc spędziła na przepisywaniu i tworzeniu nowych wersji, jednak bez skutku… nic nie dało się z tego zrozumieć - wspomina jeden z internautów.

Wielu użytkowników doszło do wniosku, że jej zachowania, jak np. możliwość snu w niewygodnej (nienaturalnej) pozycji przez bardzo długi czas pasują idealnie do objawów, które możemy zaobserwować u osób chorych na schizofrenię. Teoria ta nie została jednak nigdy potwierdzona.

Niedługo potem, wyszło na jaw (w oparciu o kilka blogów, które prowadzi), że filmowała siebie od 2008 roku. Z tego co pisze, wynika, że kamery zainstalowane w jej domu nie zostały zamontowane przez nią. Jednak utrzymuje je aby śledzić, co dzieje się w czasie kiedy śpi. Wciąż nie wiadomo po co to robi.

Czytając jej blogi można dojść do tego, że cierpi na paranoję. Ponownie, nie zostało to potwierdzone przez żadnego specjalistę.

Jak dotąd, ciągle walcząc z jej łamaną angielszczyzną i karkołomnym koreańskim, udało się nam wywnioskować, że Chip-Chan w 1999 roku została porwana przez skorumpowanego oficera Policji, który w jakiś sposób zapanował nad jej świadomością. Następnie wszczepił w jej chrząstkę, znajdującą się w kostce „VeriChip”. Dzięki niemu, jest w stanie zobaczyć wszystko co robi i usłyszeć wszystko co mówi, co więcej kontroluje nim jej sen oraz powstrzymuje od ucieczki. Wszystkie dziwne objawy zaobserwowała u siebie w 2006 roku – szczególnie wymowne były chroniczne senne koszmary.

„Codziennie spałam po 20 godzin” – możemy przeczytać na jej blogu. W tym wpisie ponownie wraca do tego, że to nie ona zainstalowała kamery. Ale do tej pory utrzymywała je aby móc kontrolować to co dzieje się w czasie jej „wymuszonego” snu. Pierwotnie mieliśmy dostęp do 3 kamer, na dzień dzisiejszy działają jedynie 2 z nich.

Po tym jak znalazła się pod ciągłą obserwacją „śpi tylko od 4 do 10 godzin”, ale jej oprawca (jak go nazywa) może sprawić, że będzie spać przez cały dzień. Z jej strony możemy się także dowiedzieć, że zanim to wszystko się zaczęło, potrzebowała jedynie 4 godzin snu dziennie i potrafiła się po nich budzić bez żadnego bodźca z zewnątrz. Po wszczepieniu „VeriChip’a” twierdzi, że specjalnie skonfigurowała budzik tak, aby dzwonił co 10 minut – jednak kiedy śpi nigdy nie reaguje na dźwięk alarmu (na dzień dzisiejszy nie mamy dowodów na obecność takowego alarmu).

Chip-Chan, apeluje do wszystkich, którzy starają się usłyszeć bądź dostrzec sławny alarm, aby „nigdy go nie słuchali ani w żaden sposób na niego reagowali”. Jego działanie pozostaje tajemnicą.

Link do kamer: http://aassdd.viewne...PageLayout=Div9

Decyzja zapadała już dawno, nie wznawiamy tematu o Chip Chan.
Dołączona grafika
edycja:
ultimate

D.K..

Semper invicta

• Tematów: 2725
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przychylając się do niezliczonych próśb użytkowników otwieram ponownie temat.

Proszę jednak o bezwzględne powstrzymanie się od wulgaryzmów, wzajemnego obrażania się oraz wrzucania wypowiedzi o charakterze politycznym -- będą one usuwane, a ich autorzy odpowiednio "nagradzani".

#2032 Gość_UlzzangGirl

Gość_UlzzangGirl.

Napisano

Witam ;) jak wiele osób założyłam ten temat ze względu na Chipi, ale jest to raczej głupi spam, więc przechodzę od razu do rzeczy. 

Dziś rano, kiedy włączyłam kamerę zobaczyłam, że Chip Chan na kartonach rozłożyła flagę Korei Południowej. Screen: http://zapodaj.net/4...5d107a.png.html

A na ustream pod samą kamerą powiesiła plakat na którym jest namalowane coś, co (według mnie) przypomina stopę. Screen: http://zapodaj.net/f...377dc7.png.html

Jak widać na pierwszym screenie, nie działa druga kamerka. Nie działa już jakiś miesiąc (w lutym zaczął się drugi). Zdarzyło się to już kiedyś? 

katalonia.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam ;) jak wiele osób założyłam ten temat ze względu na Chipi, ale jest to raczej głupi spam, więc przechodzę od razu do rzeczy. 

Dziś rano, kiedy włączyłam kamerę zobaczyłam, że Chip Chan na kartonach rozłożyła flagę Korei Południowej. Screen: http://zapodaj.net/4...5d107a.png.html

A na ustream pod samą kamerą powiesiła plakat na którym jest namalowane coś, co (według mnie) przypomina stopę. Screen: http://zapodaj.net/f...377dc7.png.html

Jak widać na pierwszym screenie, nie działa druga kamerka. Nie działa już jakiś miesiąc (w lutym zaczął się drugi). Zdarzyło się to już kiedyś? 

Wydaje nam się, że nie zdarzyło się nigdy, żeby miała wyłączoną na tak długo kamerkę, odkąd ją oglądamy, czyli jakoś od wakacji. Nie wiemy jak było wcześniej

#2034 Gość_UlzzangGirl

Gość_UlzzangGirl.

Napisano

Wydaje nam się, że nie zdarzyło się nigdy, żeby miała wyłączoną na tak długo kamerkę, odkąd ją oglądamy, czyli jakoś od wakacji. Nie wiemy jak było wcześniej

A u ciebie działa?

katalonia.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A u ciebie działa?

No właśnie juz od około miesiąca nie...

#2036 Gość_UlzzangGirl

Gość_UlzzangGirl.

Napisano

A u ciebie działa?

Ciekawe, czy ona w ogóle wie, że jej kamerka przestała działać.

Swoją drogą, sznurki nie są powieszone na drzwiach. Więc Chipi jest w domu. Na ustream nawet widać jak się kręci po kuchni  ;) ciekawe czy tym razem też sobie będzie coś pichcić.. ;p

katalonia.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A u ciebie działa?

Swoją drogą, sznurki nie są powieszone na drzwiach. Więc Chipi jest w domu. Na ustream nawet widać jak się kręci po kuchni  ;) ciekawe czy tym razem też sobie będzie coś pichcić.. ;p

Popatrz teraz, już działa kamerka i widać lepiej ten plakat z czipem w stopie i nad brwią.

#2038 Gość_UlzzangGirl

Gość_UlzzangGirl.

Napisano

A u ciebie działa?

Popatrz teraz, już działa kamerka i widać lepiej ten plakat z czipem w stopie i nad brwią.

Właśnie zauważyłam. Wydaję mi się, że ta brew to tak naprawdę zarys kostki a ta czerwona kropka wskazuje miejsce w którym rzekomo wszczepiony jest verichip...

katalonia.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

s0vtdg.jpg

23gzldv.jpg

Ma dwie flagi Korei, no i widać lepiej plakat z czipami w nodze i brwi

#2040 Gość_UlzzangGirl

Gość_UlzzangGirl.

Napisano

Kilka minut temu byłam świadkiem wyjścia Chip z mieszkania. Najpierw plakat i Flagę Korei schowała za lustrem po czym na parę minut zniknęła. Po kilku minutach pojawiła się w kamerce pierwszej i czerwony płaszcz mieniła na grubszy, chwilę majstrowała  przy butelkach po czym zasiadła przed laptopem i przeglądała jakieś strony internetowe. Po trzech-czterech minutach plakat ze stopą znów się pojawił w pokoju Chipi. 

Po minucie Chip Chan znów majstrowała coś przy butelkach, tym razem przy otwartych drzwiach. Następnie zamknęła drzwi.

Screeny: http://zapodaj.net/9...954282.png.html

Użytkownik UlzzangGirl edytował ten post 09.02.2014 - 15:34

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych