Zauważ, że po wyjściu Czipi ten plakat z tą stopą był jeszcze powieszony, a teraz go nie ma i w dodatku sznurki są teraz powieszone w inny sposób, widziałaś, żeby Czipi się wracała do domu?
Napisano 09.02.2014 - 15:43
Zauważ, że po wyjściu Czipi ten plakat z tą stopą był jeszcze powieszony, a teraz go nie ma i w dodatku sznurki są teraz powieszone w inny sposób, widziałaś, żeby Czipi się wracała do domu?
Napisano 09.02.2014 - 15:57
Nie, nie widziałam.. Nie wiem co o tym myśleć.
Napisano 09.02.2014 - 16:02
Nie, nie widziałam.. Nie wiem co o tym myśleć.
My oglądamy we dwie, obserwowałyśmy i też nic nie widziałyśmy, to dziwne, tam ktoś jest?
Napisano 09.02.2014 - 16:05
Nie mam pojęcia. Widziałam tylko, że kiedy Chip siedziała przed laptopem, druga kamera się poruszyła..
Napisano 09.02.2014 - 16:22
No właśnie kamerka na ustreamie też się w pewnym momencie poruszyła i się zdziwiłyśmy..
Napisano 09.02.2014 - 16:50
Mam ciekawostkę dotyczącą tego głosu na ustream. co go często słychać.
Wczoraj wieczorem przeglądałam bloga Chip Chan. Natrafiłam na kilka filmików z roku 2010 i wcześniejszych. Były to filmiki z kamerek, przedstawiające albo przyśpieszoną aktywność Chipi, albo zdjęcia pomieszczeń w jej domu. Było słychać jakiś głos, prawdopodobnie Chip Chan (niektóre czasami chyba nawet słychać na ustream bo tamte mają identyczną jakość dźwięku i na 100% jest to ten głos który słychać czasami na ustream) Ale mniejsza...
Oprócz głosu są też napisy, więc postanowiłam trochę przetłumaczyć. Pomógł w tym google tłumacz i wirtualna koreańska klawiatura. Połowę tekstu jako tako przetłumaczył na angielski, gdyby w wersji przetłumaczonej na polski prawidłowo odmienić większość słów, wyszłaby z tego nawet sensna całość. Zauważyłam jednak, że niektóre słowa specjalnie piszę źle, żeby całość nie miała sensu. Albo dwa słowa łączy w całość, albo dodaje do słów byle jakie litery :-/...
Napisano 09.02.2014 - 17:34
Seulska policja prawie (tu pojawiło się słowo "amji", nie wiem jednak co ono oznacza) prawie prawdziwa, jeśli jednak prawdziwe doświadczenie, zamazana odległość pięciu szkół. Jeśli to jest prawda, że w wielokrotny los odwracanie się w sieci by potwierdzić nowe słowa, wygrać albo być. Grupa jest otwarta dla ciebie i możesz tylko wygrywać. Shin Eun-Kyung i prawdziwi świadkowie korupcji i duży Xiangshan, pięciu Hebrajczyków próbuje przedostać się... (...)
U góry cytat z jednego z filmików Chip Chan. Tłumaczyłam z Koreańskiego na Angielski na nasz (ale, wirtualną klawiaturą koreańską pisałam sylabami z dostępem, raz wcale nie stosowałam spacji - albo połowa tekstu była przetłumaczona na angielski, albo pojawiały się jakieś koreańskie słowa zapisane romanizacją i do tego z błędami.
Jedno z nich to było "Hong Jedong". Zapisałam je hangulem, "홍 재동" i poszukałam tego hasła w google. Nie znaleziono owej frazy, a google poprawiło "홍 재동" na "홍제동" - "Hongje-dong" . Po kliknięciu w tę drugą frazę wyszukało mi jakąś mapkę ze strzałką zaznaczoną na jakimś polu i adres:
Hongje-dong, Seodaemun-gu, Seul, Korea Południowa
Później wejdę na ten adres przez Google Street View i zobaczę co tam się znajduje... jak coś ciekawego to wrzucę screen..
Użytkownik UlzzangGirl edytował ten post 10.02.2014 - 13:26
Napisano 09.02.2014 - 19:46
Ona jakiś sex uprawia i te sprawy? Może jej chłopa brakuje dlatego taka dziwna?
Może ma faceta i kiedy wychodzi to tak naprawdę idzie do niego? hehe
Napisano 10.02.2014 - 12:00
Wydaję mi się, że ktoś był/jest w domu Chip Chan. Ona za każdym razem układa butelki inaczej, a te które barykadują drzwi nie zmieniły swojego położenia od kiedy wczoraj wyszła, sznurek chyba też. Jednak flaga, która była na kartonach została przesunięta, a ta flaga z pokoju już nie jest w połowie zakryta lustrem.
Napisano 10.02.2014 - 12:49
Chippie była w domu. Oto screeny:
Screen przedstawia obrazek, który widnieje gdy trzecia kamera jest wyłączona. Taki sam narysowała Chippie w swoim rysunku.
Tutaj Chippie siedzi przed laptopem. Dosyć często spoglądała w stronę drugiej kamery, lecz trwało to zbyt krótko, by zrobić screena.
Na tym screenie widoczny jest już rysunek i flaga Korei Południowej na kamerze nr. 2
Ponownie Chippie siedząca przed laptopem.W tym momencie gdy miałam włączoną trzecią kamerę, słychać było na niej przez krótki okres czasu głos mężczyzny. Po zakończonej wypowiedzi tego właśnie mężczyzny, głos (Chippie?) , który zawsze słyszymy na kamerze nr. 3 został przerwany. Teraz znów wszystko wróciło do normy.
Po wyjściu Chippie.
Napisano 10.02.2014 - 13:37
Któregoś dnia też słyszałam głos mężczyzny na ustream. Albo mi się wydaję, albo facet był wkurzony...
Tego samego dnia usłyszałam na ustream koreańskie słówko: "오빠", czyli: Oppa". Jest to zwrot, którego w Korei używają kobiety w stosunku do starszych od nich mężczyzn. Chociaż dosłownie oznacza "starszy brat" Koreanki używają go w stosunku do każdego mężczyzny, nie koniecznie brata. Kiedy usłyszałam ten zwrot od razu przypomniało mi się to, co mówiła Chippi. Ktoś tutaj dodał tłumaczenie (chyba) dwóch filmików Chip Chan. W jednym z nich Chippi mówiła:
(...) Nie widziałam jego twarzy, ale wiem, że przypomina starszą osobę (...) (odnosiła się chyba do Copa P którego nazywała również "psychiczną świnią")
Od razu skojarzyło mi się z tym zwrotem.
Ot, taka ciekawostka
Napisano 10.02.2014 - 13:59
Tak, dokładnie. Głos mężczyzny brzmiał jakby był bardzo zdenerwowany.
Na Facebooku ktoś w 2011 r. założył stronę ''Chip-Chan''. Niestety ostatni wpis został dodany w czerwcu 2012 r. Ogółem strona ta prowadzona jest ( a raczej była prowadzona) w j.angielskim. Dzisiaj przeglądając zdjęcia użytkowników nadsyłających screeny, zobaczyłam na jednym z nich, że do Chippie bodajże 18 stycznia br. jakiś mężczyzna dostarczył karton najprawdopodobniej z jedzeniem, ponieważ po odebraniu tejże przesyłki i zamknięciu drzwi przez Chippie widziałam na screenie jak trzyma puszkę w ręce.
To tylko ciekawostka w ramach poszukiwań informacji o Chipiee
Napisano 10.02.2014 - 14:25
Wydaję mi się, że to dostawca jakiś. Chippi może zamawia sobie jedzenie przez internet i później jej bezpośrednio do domu dostarczają.
Ja w połowie grudnia widziałam jakiegoś mężczyznę. Pomagał naszej Chippi ustawić pudła
Napisano 10.02.2014 - 15:47
Chippi siedzi przed laptopem. Znów coś pisze przez papier ;D
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych