Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chip-Chan

• Please log in to reply
2750 replies to this topic

katalonia.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zauważ, że po wyjściu Czipi ten plakat z tą stopą był jeszcze powieszony, a teraz go nie ma i w dodatku sznurki są teraz powieszone w inny sposób, widziałaś, żeby Czipi się wracała do domu?

#2042 Gość_UlzzangGirl

Gość_UlzzangGirl.

Napisano

Nie, nie widziałam.. Nie wiem co o tym myśleć. 

katalonia.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie, nie widziałam.. Nie wiem co o tym myśleć. 

My oglądamy we dwie, obserwowałyśmy i też nic nie widziałyśmy, to dziwne, tam ktoś jest?

#2044 Gość_UlzzangGirl

Gość_UlzzangGirl.

Napisano

Nie mam pojęcia. Widziałam tylko, że kiedy Chip siedziała przed laptopem, druga kamera się poruszyła..

katalonia.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No właśnie kamerka na ustreamie też się w pewnym momencie poruszyła i się zdziwiłyśmy..

#2046 Gość_UlzzangGirl

Gość_UlzzangGirl.

Napisano

Mam ciekawostkę dotyczącą tego głosu na ustream. co go często słychać.

Wczoraj wieczorem przeglądałam bloga Chip Chan. Natrafiłam na kilka filmików z roku 2010 i wcześniejszych. Były to filmiki z kamerek, przedstawiające albo przyśpieszoną aktywność Chipi, albo zdjęcia pomieszczeń w jej domu. Było słychać jakiś głos, prawdopodobnie Chip Chan (niektóre czasami chyba nawet słychać na ustream bo tamte mają identyczną jakość dźwięku i na 100% jest to ten głos który słychać czasami na ustream) Ale mniejsza...

Oprócz głosu są też napisy, więc postanowiłam trochę przetłumaczyć.  Pomógł w tym google tłumacz i wirtualna koreańska klawiatura. Połowę tekstu jako tako przetłumaczył na angielski, gdyby w wersji przetłumaczonej na polski prawidłowo odmienić większość słów, wyszłaby z tego nawet sensna całość. Zauważyłam jednak, że niektóre słowa specjalnie piszę źle, żeby całość nie miała sensu. Albo dwa słowa łączy w całość, albo dodaje do słów byle jakie litery :-/...

.

Equilibrium

• Tematów: 43
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ona jakiś sex uprawia i te sprawy? Może jej chłopa brakuje dlatego taka dziwna?

#2048 Gość_UlzzangGirl

Gość_UlzzangGirl.

Napisano

Seulska policja prawie (tu pojawiło się słowo "amji", nie wiem jednak co ono oznacza) prawie prawdziwa, jeśli jednak prawdziwe doświadczenie, zamazana odległość pięciu szkół. Jeśli to jest prawda, że w wielokrotny los odwracanie się w sieci by potwierdzić nowe słowa, wygrać albo być. Grupa jest otwarta dla ciebie i możesz tylko wygrywać.  Shin Eun-Kyung i prawdziwi świadkowie korupcji i duży Xiangshan, pięciu Hebrajczyków próbuje przedostać się... (...)

U góry cytat z jednego z filmików Chip Chan. Tłumaczyłam z Koreańskiego na Angielski na nasz (ale, wirtualną klawiaturą koreańską pisałam sylabami z dostępem, raz wcale nie stosowałam spacji - albo połowa tekstu była przetłumaczona na angielski, albo pojawiały się jakieś koreańskie słowa zapisane romanizacją i do tego z błędami. 

Jedno z nich to było "Hong Jedong". Zapisałam je hangulem, "홍 재동" i poszukałam tego hasła w google. Nie znaleziono owej frazy, a google poprawiło "홍 재동" na "홍제동" - "Hongje-dong" . Po kliknięciu w tę drugą frazę wyszukało mi jakąś mapkę ze strzałką zaznaczoną na jakimś polu i adres:

Hongje-dong, Seodaemun-gu, Seul, Korea Południowa

Później wejdę na ten adres przez Google Street View i zobaczę co tam się znajduje... jak coś ciekawego to wrzucę screen.. 

Użytkownik UlzzangGirl edytował ten post 10.02.2014 - 13:26

#2049 Gość_UlzzangGirl

Gość_UlzzangGirl.

Napisano

Ona jakiś sex uprawia i te sprawy? Może jej chłopa brakuje dlatego taka dziwna?

Może ma faceta i kiedy wychodzi to tak naprawdę idzie do niego?  :serce:  :serce:  :lol hehe 

#2050 Gość_UlzzangGirl

Gość_UlzzangGirl.

Napisano

Wydaję mi się, że ktoś był/jest w domu Chip Chan. Ona za każdym razem układa butelki inaczej, a te które barykadują drzwi nie zmieniły swojego położenia od kiedy wczoraj wyszła, sznurek chyba też. Jednak flaga, która była na kartonach została przesunięta, a ta flaga z pokoju już nie jest w połowie zakryta lustrem.  :/

t9barc.png

Sparklelights.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chippie była w domu. Oto screeny:

wk1lsi.png

Screen przedstawia obrazek, który widnieje gdy trzecia kamera jest wyłączona. Taki sam narysowała Chippie w swoim rysunku.

wunupc.png

Tutaj Chippie siedzi przed laptopem. Dosyć często spoglądała w stronę drugiej kamery, lecz trwało to zbyt krótko, by zrobić screena.

2r6pqhf.png

Na tym screenie widoczny jest już rysunek i flaga Korei Południowej na kamerze nr. 2

25ko6t1.jpg

Ponownie Chippie siedząca przed laptopem.W tym momencie gdy miałam włączoną trzecią kamerę, słychać było na niej przez krótki okres czasu głos mężczyzny. Po zakończonej wypowiedzi tego właśnie mężczyzny, głos (Chippie?) , który zawsze słyszymy na kamerze nr. 3 został przerwany. Teraz znów wszystko wróciło do normy.

331g6ty.png

Po wyjściu Chippie.

#2052 Gość_UlzzangGirl

Gość_UlzzangGirl.

Napisano

Któregoś dnia też słyszałam głos mężczyzny na ustream. Albo mi się wydaję, albo facet był wkurzony...

Tego samego dnia usłyszałam na ustream koreańskie słówko: "오빠", czyli: Oppa". Jest to zwrot, którego w Korei używają kobiety w stosunku do starszych od nich mężczyzn. Chociaż dosłownie oznacza "starszy brat" Koreanki używają go w stosunku do każdego mężczyzny, nie koniecznie brata.  Kiedy usłyszałam ten zwrot od razu przypomniało mi się to, co mówiła Chippi. Ktoś tutaj dodał tłumaczenie (chyba) dwóch filmików Chip Chan. W jednym z nich Chippi mówiła: 

(...) Nie widziałam jego twarzy, ale wiem, że przypomina starszą osobę (...) (odnosiła się chyba do Copa P którego nazywała również "psychiczną świnią")

Od razu skojarzyło mi się z tym zwrotem. 

Ot, taka ciekawostka :D 

Sparklelights.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak, dokładnie. Głos mężczyzny brzmiał jakby był bardzo zdenerwowany.

Na Facebooku ktoś w 2011 r. założył stronę ''Chip-Chan''. Niestety ostatni wpis został dodany w czerwcu 2012 r. Ogółem strona ta prowadzona jest ( a raczej była prowadzona) w j.angielskim. Dzisiaj przeglądając zdjęcia użytkowników nadsyłających screeny, zobaczyłam na jednym z nich, że do  Chippie bodajże 18 stycznia br. jakiś mężczyzna dostarczył karton najprawdopodobniej z jedzeniem, ponieważ po odebraniu tejże przesyłki i zamknięciu drzwi przez Chippie widziałam na screenie jak trzyma puszkę w ręce.

To tylko ciekawostka w ramach poszukiwań informacji o Chipiee ;)

#2054 Gość_UlzzangGirl

Gość_UlzzangGirl.

Napisano

Wydaję mi się, że to dostawca jakiś. Chippi może zamawia sobie jedzenie przez internet i później jej bezpośrednio do domu dostarczają.

Ja w połowie grudnia widziałam jakiegoś mężczyznę. Pomagał naszej Chippi ustawić pudła :D

#2055 Gość_UlzzangGirl

Gość_UlzzangGirl.

Napisano

Chippi siedzi przed laptopem. Znów coś pisze przez papier ;D

mmd6ok.png

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych