Te soki przyniosła Chip.Dzisiaj siedzi w tym szlafroczku co ta osoba na Twoich zdjęciach miała.
Napisano 07.04.2014 - 17:36
Te soki przyniosła Chip.Dzisiaj siedzi w tym szlafroczku co ta osoba na Twoich zdjęciach miała.
Napisano 09.04.2014 - 19:13
Ja przez tydzień nie miałam internetu, więc nie mogłam obserwować Chip-Chan. Dziś po raz pierwszy od tygodnia korzystam z internetu i kiedy ładowały mi się kamerki zastanawiałam się, czy coś u Chip się zmieniło - ale nic nie uległo zmianie
Napisano 13.04.2014 - 16:03
U Chip-Chan, na ustream słychać jakieś piski, które przypominają odgłosy wydające przez małe kotki. Ciekawe co ona tam ogląda
Napisano 23.04.2014 - 21:25
Witam,zarejestrowałem się na forum ze względu na Chip.
Samą Chip obserwuję od kilku dni. Zauważyłem że od ponad 4 dni W OGÓLE nie spała - przynajmniej w domu i pomieszczeniach gdzie są kamery. Mam też kilka screenów lecz zanim je wstawię muszę troche przyciąć.
Naszą bohaterką zajarała mnie koleżanka,pierwszego dnia obserwowałem kamery całą noc i połowę następnego dnia.
Mam też grupę wraz ze znajomymi na facebooku tam dzielimy się co zobaczyliśmy w trakcie obserwowania kamer.
Każdego oczywiście zapraszamy
https://www.facebook...ups/chipchanPL/
Napisano 24.04.2014 - 09:57
Nie nudzi was oglądanie chorej dziewczyny?
Napisano 25.04.2014 - 12:05
7.10 Zabronione jest reklamowanie innych stron internetowych, chyba że Regulamin konkretnego Forum wyraźnie na to zezwala. Punkt ten nie obejmuje pola "Strona WWW" w profilu Użytkownika, a także grup Zasłużeni, Adept, Moderatorzy, Super moderatorzy.
Kronikarz
Napisano 26.04.2014 - 17:59
Ostatnio dużo myślałam o Chip-Chan i przyszło mi do głowy parę teorii.
Zastawianie drzwi
Dziś czytałam na jakimś forum, że ona zagraca te drzwi dlatego, ponieważ boi się, że podczas wymuszonego, mocnego snu może zacząć lunatykować i przez to wyjść na ulicę. Druga opcja to mania prześladowcza: Chip-Chan zagraca drzwi, ponieważ boi się, że Cop P, lub ktoś inny wejdzie jej do domu.
Wychodzenie na wiele godzin
Zastanawiałam się nad tym, że cała jej historia to ściema i Chip-Chan nie mieszka w tym domu, tylko pojawia się na chwilkę, żeby się po prostu nam pokazać. Czasami zrobi coś dziwnego, żeby jak najwięcej osób weszła na stronę z kamerkami. Może na nas zarabiać, im więcej wyświetleń, tym więcej Chip-Chan ma pieniędzy. A tym czasem ona może mieszkać w zupełnie innych domu/mieszkaniu i prowadzić normalne życie, a nie takie które oglądamy.
Kamery
Wydaję mi się, że na początku te kamery służyły jej za monitoring mieszkania. Na jej blogu link do kamer pokazał się późno, nie w pierwszym czy drugim wpisie, jak to jest na innych blogach. Link udostępniła dwa-trzy lata przed odkryciem jej na 4chanie. Wcześniej tylko udostępniała filmy z jej nagłym usypianiem się, ale te filmy nie wyglądały jak te z kamery. Nie wyświetlała się data ani godzina. To się zmieniło po odkryciu na 4chanie, później na filmach na blogu już wyświetlała się godzina i data.
Może ona te kamerki sama udostępniła na 4chanie? spójrzcie, na filmach nie wyświetlała się godzina i data, a po odkryciu nagle to się zmieniło. I to nie wyglądało jak nagrania z ustream, na ustream film jest słabej jakości, można nawet powiedzieć, że rozmyty, a na tych filmikach jakość była idealna. No, w każdym razie dużo lepsza od tej na ustream.
Napisy na plakatach
Po nieczytelnych literach na plakatach można wywnioskować, że:
- albo język koreański nie jest językiem ojczystym naszej Chip-Chan (w co wątpię, jej uroda skazuje na urodę przeciętnej Koreanki, lub ten głos na ustream: mówi czystym koreańskim)
- albo ma Dysortografię lub inną chorobę tego typu.
Oto charakterystyka:
Dysortografia - specyficzne zaburzenie w nauce pisania, objawiające się popełnianiem błędów ortograficznych pomimo znajomości zasad pisowni i odpowiedniej motywacji do poprawnego pisania. Dysortografia może być korygowana, jednak całkowite ustąpienie objawów występuje bardzo rzadko.
Lub: Dysgrafia - częściowa lub całkowita utrata umiejętności pisania, spowodowana mikrouszkodzeniami ośrodkowego układu nerwowego lub zaburzeniami ośrodkowych funkcji wzrokowych i słuchowych. Występuje w przypadkach uszkodzenia tylnych części drugiego lub trzeciego zakrętu czołowego półkuli lewej lub zakrętu nadbrzeżnego.
W treści tych chorób zaznaczyłam fragmenty, które pasują do przypadku Chip-Chan. Na plakatach, jak i na blogu pojawiają się błędy ortograficzne (to te, które po przetłumaczeniu są zromanizowane). A na plakatach znaki były/są zapisane nieczytelnie.
Jak już mowa o napisach na plakacie to można też wspomnieć o tym zdaniach, które udało się przetłumaczyć.
-„Nie daj się oszukać/Nie daj się ogłupić”
Na którejś stronie w tym temacie zostały przetłumaczone filmy Chip-Chan. W jednym z nich Chip-Chan wspominała o mężczyźnie (Copie P?), który kłamie, przez co ludzie biorą ją za psychicznie chorą i nie wierzą jej, kiedy wspomina o nękaniu. Może w tym zdaniu ona nawiązuje do tej sytuacji? ostrzega nas, żebyśmy nie wierzyli komuś, kto mówi, że jest psychiczna a nękanie to wytwór jej chorej wyobraźni.
-„Zawsze, wcześnie rano/Codziennie, samym rankiem”
Wydaję mi się, że ona nawiązuje tu do swoich wyjść. To zdanie wygląda jak wyrwane z kontekstu, może ona tu wspomina o właśnie tych swoich wyjściach.
Taka wiadomość dla widzów, kiedy warto ją oglądać żeby nie zastać pustego mieszkania. Jej często rano nie ma, więc to wydaje się prawdopodobne.
-„Jeżeli ktoś przyjdzie, to sparaliżuje (w domyśle, tą osobę)”
Nad tym jeszcze nie myślałam. Kiedy coś wpadnie mi do głowy to uzupełnię.
-„Nie mogę przestać/Nikt mnie nie powstrzyma”
Nie może przestać się usypiać, w domu już chyba nie śpi, ale na blogu często pisze że usypia się na dworzu. Myślę, że o to właśnie jej chodzi.
Co to tym sądzicie?
Użytkownik UlzzangGirl edytował ten post 26.04.2014 - 18:05
Napisano 27.04.2014 - 19:48
Hej!
Mam pytanie: czy ktokolwiek zauwazył by w ostatnich dniach/tygiodniach (?) ona spała? o.o
I tu mała prośba - gdyby ktoś zauważył, dałby radę dać screena? z góry dzięki. A, i tak w ogóle teraz na ustream widać jej okno zauważyliście ten ekran/telewizor? o.o
Napisano 27.04.2014 - 20:02
Nie chce mi się czytać 144 stron więc zapytam wprost: Czy nikt nigdy nie wybrał się tam gdzie mieszka żeby sprawdzić jak to wygląda z bliska? Sprawa jest chyba dość głośna na świecie i nie wierzę że nikt nie pojechał rzucić okiem. Nikt nie próbował wejść itp? Jakieś ogólne nakreślenie?
Napisano 28.04.2014 - 08:41
Wydaję mi się, że na początku na pewno ktoś do niej chodził, ale nie otwierała więc się poddali.
Napisano 02.05.2014 - 18:21
Napisano 02.05.2014 - 22:01
Witam!
Cześć Witam Was po długiej nieobecności na forum. U Chippie najprawdopodobniej wszystko po staremu, lecz również dziwi mnie fakt że od bardzo dawna nie sapała. Przynajmnniej na tych kamerkach. Od kilku dni ma włączony ten monitor.Widnieje na nim takie światło. Widział ktoś może czy z niego korzystała ?
Wczoraj widziałam jak spała - udało mi się zobaczyć jej sen którego nie widziałam od... dwóch tygodni? Otóż spała zgięta wpół, położyła się na laptopie. Później gdy zerknęłam na kamerki była przykryta ciemno-zielono-czarnym kocem w kratkę, więc prawdopodobnie po prostu się opatuliła. Możliwe jest też, że nie spała, a jedynie odpoczywała.
A z ww. ekranu korzystała, wydaje mi się że to ekran od komputera.
Sama mam takie kwestie do poruszenia:
- Co z blogiem? Od dłuższego czasu nie dodaje nic na qewwer naver, znacie może jej inne aktualne blogi?
- Czy ktoś widział jak śpi prócz wczorajszego dnia?
- Do czego może służyć ten ekran, tzn. co ona robi przy nim, co jest wyświetlane... Bo na ujęcia z kamerek mi to nie wygląda.
- Do osób, które oglądają/słuchają też ustreama - zauważyliście, że ostatnio rzadko puszcza swoje nagrania? Zazwyczaj, gdy puszczam tą kamerkę słyszę jakąś azjatycką muzykę. Do tego, wczoraj gdy włączyłam jak spała - miałam wrażenie, że to nagranie, które wtedy było puszczone, było inne, niż tamto standardowe. Jakieś tak inaczej mówione, głos ten sam, tylko jakiś smutniejszy...
Użytkownik Weronika666 edytował ten post 02.05.2014 - 22:03
Napisano 03.05.2014 - 10:08
-Ja nie widziałam, żeby Chip-Chan spała, chociaż oglądam ją codziennie, prawie cały dzień. Ale czytając jej wpisy wnioskuję, że ona zasypia poza domem, i może to dlatego tak długo zawsze jej nie ma?
-Ona oprócz dwóch laptopów ma też komputer, codziennie, zawsze kiedy ją oglądam to z niego korzysta. Bez przerwy, od kilku dni wyświetlona jest ta sama strona, myślę, że ten komputer się po prostu zawiesił (obraz nie ulega zmianie, nawet jeśli Chip-Chan korzysta z tego komputera. Czasami wyświetli się jakaś inna strona, ale z tego co zauważyłam, to rzadko.). Ale były takie dni, kiedy normalnie z niego korzystała, zamiast z laptopa.
-Jej aktualnym blogiem jest ten na naverze, ma wiele innych blogów (między innymi wiele na blogspocie), ale raczej ich już nie używa.
-Oglądam ustreama, ale rzadko go nie wyciszam. więc nie mogę się wypowiedzieć o jakości głosu ^^ ale zauważyłam, że ona często słucha muzyki. Ostatnio słyszałam (kiedy go nie wyciszyłam), że oglądała ten słynny występ Miley Cyrus z Robinem Thicke albo słuchała jej piosenki. Czasami też słyszę swoje ulubioną, koreańską muzykę, chyba mamy podobne upodobania muzyczne...
Napisano 03.05.2014 - 11:02
Ciekawi mnie co wisi na tej ścianie:
Dzisiaj na ustreamie słyszałam jakieś piski i muzyke jakby z horroru. Może nasza Chippie jest miłośniczką tego typu filmów
Napisano 03.05.2014 - 11:59
Całkiem prawdopodobne
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych