Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chip-Chan

• Please log in to reply
2750 replies to this topic

#2236 Gość_UlzzangGirl

Gość_UlzzangGirl.
  • Tematów: 0

Napisano

xfc488.png

Na ustream co jakiś czas można zobaczyć, jak znika tam, gdzie obraz z kamery pierwszej się urywa. Strzałką zaznaczyłam pomieszczenie, które często widać na obrazie kamery odbierającej na Ustream. Jestem na 100% pewna, że to pomieszczenie to kuchnia. Nie raz widziałam Chip-chan, która tam coś je, gotuje, pije wodę itp (btw ostatnio nawet widziałam jak Chippi tam sprzątała).

Na przeciwko kuchni jest jakaś wnęka, nie raz widzę jak Chip-chan po wyjściu z tam tąd jest ubrana inaczej, czasami uda mi się zobaczyć ją ubierającą się więc ma tam pewnie jakieś ubrania, dlatego od czasu do czasu do pokoju w którym zwykle siedzi wchodzi inaczej ubrana niż była, kiedy z niego wychodziła. 

Dlatego pewnie wywieszała plakat w innej bluzce ;)

Mołdawia.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak to jest kuchnia. Widać nawet garnki i inne narzędzia kuchenne. Tylko odkąd Chippi sprząta? x D Musi też mieć gdzieś łazienkę, np. na wprost kuchni albo w klatce schodowej. Chyba że wydala mocz na dworze. Jak ja bym mieszkała naprzeciwko niej, to z chęcią bym do niej poszła każąc wysprzątać dom. Ale niestety nie mieszkam w Seulu. A na ustream to słyszę (zawsze) jak ktoś gada po koreańsku. Myślę że każdy to słyszy. 

#2238 Gość_UlzzangGirl

Gość_UlzzangGirl.

Napisano

Nie zawsze to słychać. Czasami na Ustream słychać muzykę, lub jest cisza.

Ja żałuję, że nie mieszkam w Seulu, ani nie znam koreańskiego. To znaczy znam jakieś wyrażenia, ale takich przeważnie Chip nie używa, więc w tym przypadku równie dobrze mogłabym go nie znać. 

Nie sądzę, żeby miała toaletę poza mieszkaniem, na klatce schodowej. Kiedy jest w domu to by wychodziła z mieszkania, a ona kiedy wróci to bez przerwy siedzi w mieszkaniu, korzysta z laptopa, śpi, gotuje. Nie wychodzi na klatkę, na siu-siu xD

Więc albo ma toaletę gdzieś w mieszkaniu, poza zasięgiem kamer, albo rzeczywiście wydala na dworzu. Kiedyś widziałam, na Ustream, że poszła gdzieś w tę stronę, którą zaznaczyłam. Może tam ma łazienkę.

30w4i1h.jpg

Użytkownik UlzzangGirl edytował ten post 09.07.2014 - 14:25

katalonia.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Rozmawiałam z koreańczykiem i poprosiłam o przetłumaczenie plakatu i napisał mi "It says that u need to keep moving", jak mamy to rozumieć?:D

#2240 Gość_UlzzangGirl

Gość_UlzzangGirl.

Napisano

Mi udało się przetłumaczyć napisy z tego plakatu b7ceg9.png

Obudzić się

Kał.

Jak mamy to rozumieć? Chip-chan po obudzeniu się popuszcza w majtki? na jej blogu też coś pisze o kale i nieprawidłowym funkcjonowaniu narządów (w domyśle). 

Sparklelights.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ta cała Chip Chan coraz bardziej mnie przeraża ;/ Nie ogarniam tego jej trybu życia , kto normalny potrafi żyć w takich warunkach w jakich ona żyje?! ( Chociaż Chippie raczej nie jest normalna )  ... I jeszcze te nowe plakaty z jakimś napisami, które trudno zrozumieć w odbiorze.Ciekawi mnie czy ona rzeczywiście pracuje. Przecież ( jak już ktoś wcześniej wspomniał) pieniądze po spadku już jej się na pewno skończyły, a w końcu z czegoś żyć musi.Nasza Chippie nie jest oszczędna :D 

PS. Ten reflektor xDDDDDD

25aq1c8.png

#2242 Gość_UlzzangGirl

Gość_UlzzangGirl.

Napisano

Wydaje mi się, że nasza Chippi zasnęła albo po prostu odpoczywa.

2gwfgyg.png

Chippi stworzyła nowy plakat ^^

zvvdxy.png

Użytkownik UlzzangGirl edytował ten post 12.07.2014 - 09:51

Mołdawia.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

I jeszcze kolejny ^^

http://www.tinypic.pl/6bd0fp4vb2nc

Jestem ciekawa co na nich wypisuje. 

Mołdawia.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Bardzo dziwne, że ona ustawiła lustro naprzeciwko komputera. W tej chwili jest w różowej bluzce i śpi.

http://www.tinypic.pl/knooa2h4btha

:)

#2245 Gość_UlzzangGirl

Gość_UlzzangGirl.

Napisano

Myślę, że ona ustawia na przeciwko siebie lustro z powodu samotności. W tym mieszkaniu wiecznie jest sama, przynajmniej w towarzystwie swojego odbicia w lustrze czuje się raźniej.... szkoda mi jej. 

#2246 Gość_UlzzangGirl

Gość_UlzzangGirl.

Napisano

Chip-chan rozwiesiła nowy plakat 

2vnetkm.png

Mołdawia.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja powiem szczerze, że nie chce mi się już jej oglądać. Bo po co? Ona tylko kilka czynności dziennie wykonuje (m.in. robi plakaty). Niszczy sobie życie, wmawiając sobie jakieś bzdury. Lepiej niech idzie do lekarza, bo my jej niestety nie pomożemy. Plakatami sobie rozwiesza cały dom, robi zdjęcia swoich nóg, wiecznie przegląda internet i śpi. Ehh... co my się z nią mamy. :/

Ja powiem szczerze, że nie chce mi się już jej oglądać. Bo po co? Ona tylko kilka czynności dziennie wykonuje (m.in. robi plakaty). Niszczy sobie życie, wmawiając sobie jakieś bzdury. Lepiej niech idzie do lekarza, bo my jej niestety nie pomożemy. Plakatami sobie rozwiesza cały dom, robi zdjęcia swoich nóg, wiecznie przegląda internet i śpi. Ehh... co my się z nią mamy. :/

inside.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ludzie, brak słów, po co nadal ją oglądacie?

ananaseq.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Też już Chippie nie oglądam. Kiedyś, jak ta sprawa nabierała 'tempa', potrafiłam całymi dniami siedzieć przed kamerkami i śledzić każdy jej ruch, wyczekiwać aż wyjdzie, przyjdzie czy ruszy ręką. A teraz? Teraz, oglądanie jej jest dla mnie bezsensowne. Nic się w tej sprawie nie zmieniło, wszystko stoi w miejscu. Co z tego, że zmieniła układ kamer, czy zrobiła nowy plakat, jak to nic do tej sprawy nie wnosi. Co innego, gdyby przykładowo zmieniła miejsce zamieszkania, tak jak to zrobiła wcześniej kilka razy... Przykro mi, ale wszystko wskazuje na to że jest po prostu chora, cierpi na jakieś zaburzenie osobowości. Mało to jest psycholi na tym świecie? Są gorsze psychole od Chippie, ale jakoś nikt o nich nie mówi... Nie ma sensu bawić się dalej w detektywów, skoro nawet nie mamy najważniejszego punktu zaczepienia, nie wiemy nawet jak się nazywa...

#2250 Gość_UlzzangGirl

Gość_UlzzangGirl.

Napisano

Ja ją oglądam nadal, bo po prostu się do tego przyzwyczaiłam. Ale to już stało się nudne, złapałam się nawet na tym, że kartę z kamerkami mam po prostu otwartą i zerkam co chwila, jeśli po włączeniu kamerek zobaczę, że jest, trochę ją po obserwuję, ale zaraz przełączam na inną kartę bo to nudne - oglądać kogoś, kto siedzi przed komputerem w jednej pozycji i wywiesza wielkie arkusze papieru na których pisze coś bez sensu. Czasami nawet zapomnę, że mam włączoną kartę z kamerkami. 

Szkoda, że nie odkryłam Chip-Chan w 2011 roku, kiedy to wyprawiała cyrki i było to naprawdę ciekawe, tylko w grudniu 2013 roku w którym to widocznie już z normalniała (pamiętam, jak kilka dni z rzędu nie mogłam jej złapać, a kiedy w końcu włączyłam kamerki w odpowiedniej chwili, kiedy próbowała się przebrnąć przez stertę kartonów i butelek. Ale byłam podekscytowana :o), troszkę tego żałuję :/

W ostatnich dniach zaczęła mnie powoli już denerwować tymi swoimi trzema czynnościami na okrągło.  Z resztą, od kwietnia nie dodawała nic na swojego bloga, więc myślę, że jej też to wszystko się znudziło. Tylko patrzeć, jak wyłączy kamerki, albo wszyscy o niej zapomną. Ale może być też inaczej. Znowu jakieś ludki ją odkryją, będzie przeżywać swoją drugą sławę w internetach, znów będzie świrować - na pokaz, będzie to samo co było trzy lata temu, kiedy to po raz pierwszy ją odkryto. Następnych ludzi z robi w bambuko z Copem. Trochę straszna ta moja wizja, ale jeśli rzeczywiście jest psychiczna, zawsze coś znów może jej odwalić, ale pewnie nikt już jej nie uwierzy ;p

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych