Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chip-Chan

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2750 odpowiedzi w tym temacie

Mołdawia.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przepraszam za ten ,,spam'' ale coś mi się wiesza. Pozdrawiam. :)

Czasem, jak nie mam co robić to wchodzę na te jej kamerki i myślę sobie: ,, Ona tylko udaje, pewnie chce zarobić więcej kasy bo na buty nie stać. :D Aha, i jeszcze na sprzątaczkę, bo jej się nie chce sprzątać.'' albo ,, Ciekawe po co ja wchodzę na te kamerki? Przecież oglądanie jej jest bez sensu. Teraz będę patrzeć jak śpi królewna. -.- Jezuuuu nudzi mnie to, niech ruszy zad, a nie śpi i ledwo ogląda te nudne filmy na YT. -.- '' A co do plakatów, zaznacza na czerwono jakieś koreańskie znaki (wyrazy, zdania), które pewnie opisują jej chorobę i takie inne. ;/

#2252 Gość_UlzzangGirl

Gość_UlzzangGirl.

Napisano

Dziś na Mapach Google odwiedziłam okolicę w której Chip-chan kiedyś mieszkała (na zdjęciu gdzie pod jej oknem czatuje szóstka policjantów są identyczne szczegóły, co w tej okolicy)  i natrafiłam na jeszcze jeden interesujący szczegół. 

Zauważyłam jakąś kobietę siedzącą na schodach niedaleko domniemanego domu Chip-chan. Ona i Chip-chan są identyczne. Obok screena tej kobietki zamieściłam screen twarzy Chip-chan moje autorstwa. Mają identyczny nos, ten dołeczek od nosa w dół, usta (górna warga długa i cienka, dolna krótka i okrągła), Odległość brwi od oczu jest krótka tak samo u obu pań) Możliwe, że to ona. Co o tym sądzicie?

A, i zamieszczam screen o którym mowa.

2ajqnm9.png

Wiem, że Koreanki są do siebie bardzo podobne, wyglądają niemal jak klony, ale tylko te które przeszły operacje plastyczną, żeby spełnić koreański kanon piękna. Takich to pełno po koreańskich ulicach chodzi, ale Chip-chan niezbyt go spełnia, więc wszystko możliwe, że to ona.

Mołdawia.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zastanawia mnie to, co się stanie z kamerkami kiedy Chippi umrze. ... Lecz mam nadzieję że będzie żyla dlugo. ;3

Mołdawia.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A co do tych screenów, jestem pewna w 100% że ta kobieta to Chip-Chan. Widziałam na jej ,,fotel-łóżku'' leżała taka sama bluza (nie wiem, czy to bluza czy sweter, cokolwiek) w kratę. + Widać, że ona coś tam zapisuje na karteczce, a obok niej siedzi jakiś mężczyzna, pewnie jej chłopak. xD Co dziwne, twarze w google map są zwykle zamazane, a jej twarz jest chyba wyjątkiem. 

#2255 Gość_UlzzangGirl

Gość_UlzzangGirl.

Napisano

Myślę, że kamerki po jej śmierci nadal będą transmitować obraz, dopóki ktoś tych kamerek nie wyłączy.

Bonsah.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A wiedział ktoś może o tym linku? http://www.ustream.t...pt-korean-cop-p

Nie obserwuje tego tematu od poczatku, sprawa zainteresowalem sie od dzisiaj, co do tego linku - jest to stream, który przynajmniej teraz jest nadawany na żywo, w którym nawija cały czas jakaś koreanka, słucham już tego chyba od 15 minut, aż zauważyłem w tym czarnym szkle, monitorze(czymkolwiek to jest) jak się w nim pokazała i zaczeła się kręcić w kółko...

Pozatym to lustro czy co to tam jest, to może być to co zaznaczyłem na czerwono na obrazku... Dziwna babka :P

http://zapodaj.net/7...c741c9.png.html

http://zapodaj.net/5...13e86a.png.html

+ zaś tutaj można zobaczyć jak sobie...gdzieś grzebie... http://zapodaj.net/c...be6e1b.png.html

bardzo możliwe, że usnęła w takiej pozycji.

Czytając początkowe posty w tym temacie zauważyłem, że ludzie odkryli już tego streama więc nvm...

Ale dziwne za to jest to, że to co się dzieje na streamie a to co na dwóch dostępnych kamerach nie pokrywa sie... np. teraz na kamerze widać, że siedzi i śpi czy co to tam robi w tej dziwnej pozycji a na streamie słychać jak ktoś ciągle nawija...

artystyczna_sul.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ale dziwne za to jest to, że to co się dzieje na streamie a to co na dwóch dostępnych kamerach nie pokrywa sie... np. teraz na kamerze widać, że siedzi i śpi czy co to tam robi w tej dziwnej pozycji a na streamie słychać jak ktoś ciągle nawija...

Witam, sprawą zainteresowałam się wczoraj, poczytałam o niej, od kilku godzin non stop oglądam kamerki i myślę co może być z nią nie tak.

Co do Bonsah - nie wiem czy osoba, która nawija na kamerce to nie jest po prostu jakieś radio, telewizja, laptop... cokolwiek. Sądzę również, że kamerki się pokrywają, ponieważ jak jakiś czas temu wstała w końcu sprzed laptopa i udała się w stronę kartonów to właśnie na tej drugiej kamerce zniknęła i pojawiła się na tej z Ustream. Także moim zdaniem kamerki się pokrywają i nie ma co sugerować się głosem nawijającej koreanki, bo tak jak pisałam wyżej... może to być cokolwiek.

Jak wtedy koło tych kartonów coś tam robiła, to po skończeniu przeszła bardzo blisko kamerki, było dokładnie widać jej twarz... ale na kamerke nawet nie spojrzała. I jeszcze ani razu nie widziałam, żeby patrzyła w stronę zamontowanych kamer. Aktualnie śpi rozwalona przy włączonym laptopie. Już od 3h chyba.

I jak już ktoś pisał na początku, ja również uważam, iż jest to osoba chora, z zaburzeniami psychicznymi.

Podobno przy wychodzeniu owija coś jakimś sznurkiem (na własne oczy tego jeszcze nie widziałam, niestety), ale to zachowanie raczej nie jest typowym zachowaniem zdrowej osoby. Na blogu pisze, że "Policjant P" ją więzi i chce jej pieniędzy (coś takiego), ale gdyby była więziona to z domu raczej też by nie wychodziła. Kolejne zachowanie typowe dla schizofrenii. Napisy na kartkach, których nie da się odczytać/zrozumieć. Sprawa ciągnie się już jakiś czas, baaaardzo dużo osób już zna jej "historię" i nadal nikt nic z tym nie zrobił? Troszkę dziwne. Dodatkowo - przecież ma telefon, laptopa. Sama mogłaby wezwać pomoc.

Uważam, że jak najbardziej jest chora i uroiła sobie całe to porwanie, uwięzienie w domu i nie zdaje sobie sprawy z tego, że "Policjant P" tak naprawdę nie istnieje. Powinna zostać zamknięta w szpitalu psychiatrycznym, gdzie ktoś by się nią zaopiekował i podał właściwe leki. Moim zdaniem potrzebuje pomocy. Będę ją dalej obserwować.

Bonsah.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dla mnie bardziej prawdopodobną wersją jest branie narkotyków, po których też się długo śpi i ma się oczywiście odjazdy :P Już nie raz widziałem, jak coś dolewała do tych swoich nowych butelek z wodą (coś zielonego) wstrząsała i to piła, a tym bardziej jak łączy narkotyki z chorobą to sobie uroiła, że ten policjant ją więzi, a pod drzwiami barykaduje się stertą kartonów... A jeśli chodzi o te sznurki to owszem, zawiesza je wychodząc z domu aby ludzie, którzy zaczęli oglądać kamery po jej wyjściu z domu wiedzieli, że jej nie ma :P A jeżeli sobie wmówiła, że to zielone coś co dolewa do wody jej pomaga, to kolekcjonując te butelki z wodą, które widać na pierwszej kamerze może myśli, że to jest coś w stylu talizmanów, które ją chronia o.o. Kto wie, dziwna babka... Też ją jeszcze troche poobserwuję, ale robi to się dla mnie trochę bez sensu bo żyje już tak sobie od 5 lat a nikt z nią nic nie robi. Na jej blogu było widać zdjęcia policjantów pod jej domem - wydaje mi się, że chcieli jej pomóc a ona najwyraźniej nie chciała od nich żadnej pomocy, jeszcze sobie uroiła pewnie, że to jest jakiś gang copa czyli tego policjanta p więc już napewno jej policja nie pomoże. Co innego jakby wparowali do jej chaty związali ją i dali do psychiatryka... To by już było lepsze wyjście :P.

Winchester.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak tak teraz patrze - przed wyjściem włącza jakiś obraz [wygląda jak z kamer?] i wydaje mi się, że to może być obraz z kamery pokazujący teren pod jej domem. Myślę, że przed wyjsciem patrzy ona czy pod jej domem nie ma żadnych policjantów i dopiero wtedy wychodzi z domu. Pomyślałem tak o tym, bo po zawieszeniu sznurkow i wyjsciu komputer caly czas jest wlaczony, a obraz wyglada wlasnie jak z kamery.

#2260 Gość_UlzzangGirl

Gość_UlzzangGirl.

Napisano

Myślę, że może być psychiczna, ale pewnie nie jest groźna, dlatego nikt nie chce umieścić jej w psychiatryku. Albo tam w Korei jest po prostu taka znieczulica. Czytałam, że Koreańczycy są z natury wrażliwsi, i po prostu nikt nie zwróci uwagi na np. płaczącą na ulicy kobietę. Nie wiemy, co ona robi poza domem, może po prostu prosi o pomoc? to by wyjaśniało, dlaczego na swoje przechadzki czasami zabiera torbę z rulonami papieru - które najprawdopodobniej są jej plakatami. Ale równie często, wychodzi bez niej i wraca dopiero po kilku godzinach. Co ona miałaby robić tyle czasu poza domem, jeśli akurat nie szuka pomocy?

Nie wierzę w teorię, że ona bierze narkotyki. Gdyby je brała, zachowywałaby się w ogóle inaczej, z resztą nie znam się na narkotykach, więc się nie wypowiadam na ich temat. 

#2261 Gość_UlzzangGirl

Gość_UlzzangGirl.

Napisano

Zauważyliście, że Chip-chan zrobiła nowy plakat?

Z zakreślonymi znakami na czerwono. Ma pewnie coś nam do przekazania.

8vqmar.jpg

ananaseq.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Jak tak teraz patrze - przed wyjściem włącza jakiś obraz [wygląda jak z kamer?] i wydaje mi się, że to może być obraz z kamery pokazujący teren pod jej domem. Myślę, że przed wyjsciem patrzy ona czy pod jej domem nie ma żadnych policjantów i dopiero wtedy wychodzi z domu. Pomyślałem tak o tym, bo po zawieszeniu sznurkow i wyjsciu komputer caly czas jest wlaczony, a obraz wyglada wlasnie jak z kamery.

Tu możesz mieć rację. Ja również dostrzegłam ten obraz z kamery. Twoja teoria może być bardzo prawdopodobna, tym bardziej miejmy na uwadze fakt, że ona faktycznie ma fioła na punkcie tych policjantów.

Dla mnie bardziej prawdopodobną wersją jest branie narkotyków, po których też się długo śpi i ma się oczywiście odjazdy :P Już nie raz widziałem, jak coś dolewała do tych swoich nowych butelek z wodą (coś zielonego) wstrząsała i to piła, a tym bardziej jak łączy narkotyki z chorobą to sobie uroiła, że ten policjant ją więzi, a pod drzwiami barykaduje się stertą kartonów... A jeśli chodzi o te sznurki to owszem, zawiesza je wychodząc z domu aby ludzie, którzy zaczęli oglądać kamery po jej wyjściu z domu wiedzieli, że jej nie ma :P A jeżeli sobie wmówiła, że to zielone coś co dolewa do wody jej pomaga, to kolekcjonując te butelki z wodą, które widać na pierwszej kamerze może myśli, że to jest coś w stylu talizmanów, które ją chronia o.o. Kto wie, dziwna babka... Też ją jeszcze troche poobserwuję, ale robi to się dla mnie trochę bez sensu bo żyje już tak sobie od 5 lat a nikt z nią nic nie robi. Na jej blogu było widać zdjęcia policjantów pod jej domem - wydaje mi się, że chcieli jej pomóc a ona najwyraźniej nie chciała od nich żadnej pomocy, jeszcze sobie uroiła pewnie, że to jest jakiś gang copa czyli tego policjanta p więc już napewno jej policja nie pomoże. Co innego jakby wparowali do jej chaty związali ją i dali do psychiatryka... To by już było lepsze wyjście :P.

Nie, nie wydaje mi się żeby brała narkotyki. Napewno byłoby widać, gdyby coś brała. Po środkach speedujących byłaby pobudzona (a tu jest efekt wręcz odwrotny, można go przyrównać do brania psychotropów), żadnych podejrzanych woreczków z prochem u niej nie widzieliśmy, różnorodnych opakowań, fifek, lufek i Bóg wie jeszcze czego, tak więc trudno stwierdzić, ale osobiście ja tę teorię zdecydowanie wykluczam. A na temat zielonego specyfiku, który dolewała do napoju, odpowiedź znajdziesz tutaj.

Użytkownik ananaseq edytował ten post 01.09.2014 - 19:47

Hanii.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Cześć. 

Trafiłam na Chip-Chan dopiero dzisiaj.

Przeczytałam kilkanaście pierwszych stron tego forum i tak mnie zaciekawiło, że postanowiłam specjalnie założyć tu konto.

Również jestem pewna, że Chip-Chan jest psychicznie chora, jednak.. Wydaje mi się, że nie tylko o to tu chodzi. Dziewczyna ciągle siedzi w domu, tylko czasem wychodzi i to w bardzo "randomowych" porach, to znaczy, że prawdopodobnie nie pracuje. Jednak ma w mieszkaniu ciągły dopływ prądu, wody, a także internetu, nie mówiąc już o czynszu. Czyli ktoś musi ją utrzymywać, ponieważ sama nie miałaby na to pieniędzy. 

W sumie nie wiem, co o tym myśleć.

kondzik123.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Cześć. 

Trafiłam na Chip-Chan dopiero dzisiaj.

Przeczytałam kilkanaście pierwszych stron tego forum i tak mnie zaciekawiło, że postanowiłam specjalnie założyć tu konto.

Również jestem pewna, że Chip-Chan jest psychicznie chora, jednak.. Wydaje mi się, że nie tylko o to tu chodzi. Dziewczyna ciągle siedzi w domu, tylko czasem wychodzi i to w bardzo "randomowych" porach, to znaczy, że prawdopodobnie nie pracuje. Jednak ma w mieszkaniu ciągły dopływ prądu, wody, a także internetu, nie mówiąc już o czynszu. Czyli ktoś musi ją utrzymywać, ponieważ sama nie miałaby na to pieniędzy. 

W sumie nie wiem, co o tym myśleć.

Albo pobiera jakiś zasiłek w związku ze swoją chorobom ;)

DeanWinchester.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

takie małe pytanko. :) ktoś to jeszcze w ogóle ogląda? wpadłam w taką obsesję na jej punkcie, że mnie samą to przeraża. Ciekawi mnie, czy ta cała historia z COP-P jest prawdziwa,czy poprostu Chip Chan jest przykładem schizofreniczki (?).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych