Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chip-Chan

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2750 odpowiedzi w tym temacie

dallas63.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witajcie,

nie miałam zamiaru pisać czegokolwiek, w końcu ten temat ma już prawie 4 lata, ale dziś przez przypadek zauważyłam coś ciekawego. Najczęściej, gdy włączałam jej streama widziałam tylko te butelki postawione przy drzwiach, więc nigdy się w sprawę Chip-Chan nie zgłębiałam. Dziś również, przez długi czas było widać tylko butelki. Nagle, sznurki przyczepione do kartonów stojących przy kartonach i butelkach, zaczęły się gwałtownie poruszać. Ruszały się tak ok. 3 minut. Myślałam, że to nasza bohaterka, stara się pokazać, że żyje, że obraz z kamery nie jest zamrożony, jednak wtedy drzwi otworzyły się gwałtownie na oścież. Nikogo za nimi nie było. Wtedy, zauważyłam skuloną za ścianą butelek Chip-Chan. Skradała się, za tymi butelkami, jakby próbowała się schować przed kamerami (?), podniosła tylko rękę do góry, żeby położyć na tej stercie jakieś gazety, które ze sobą przyniosła. Następnie, podeszła do tych sznurków, przyczepiła je, tak jak były, kilka do tych kartonów, kilka do szuflady, która stoi po lewej, i pociągając za sobą jeden sznurek zamknęła drzwi.

Robiłam kilka screenów, ale na większości jej nie było widać, zbyt dobrze się chowała za tymi butelkami :D

25yiGQ.jpg

Moje wnioski są takie, sznurki są także poprzyczepiane gdzieś za drzwiami, w dalszej części mieszkania, a Chip z jakiegoś powodu rusza nimi, by zapowiedzieć swoje przybycie. Pisząc ten post, zerknęłam do Chip, która teraz siedzi w fotelu w 2 kamerce, i siedzi przy komputerze, chociaż jej widać jej tylko kawałek, gdyż wszystko zasłania ten plakat.

No to na tyle, może mój post nie wnosi zbytnio do sprawy, ale zawsze coś :) 

YuRi_Chan.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja też odkryłam coś ważnego (jeśli to już było, to sorki :D )
Oglądałam na youtube filmiki o Chip-chan , i natknęłam sie na ten oto filmik : http://m.youtube.com...ves camerq&sm=1
W niektórych momentach było widać inne, nie znane dotąd części mieszkania, a w pewnym momencie nawet kamerka była skierowana na te tajemnicze drzwi po lewej stronie kartonów. Okazuje sie, że to łazienka :D
Poza tym mam jeszcze jedno małe spostrzezenie. Wydaje mi się, że kamerka nr.1 tak naprawdę nie jest powieszona nad drzwiami jej pokoju, tylko gdzieś w kuchni. W pewnym momencie na filmiku zauważyłam właśnie drzwi do pokoju - były po lewej stronie kamerki.
No i to tyle co mam do powiedzenia, mam nadzieję że moja wypowiedź cos nowego ukazała w sprawie Czipi ;)

Użytkownik YuRi_Chan edytował ten post 05.01.2015 - 17:40

Mołdawia.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Cześć! Postanowiłam po dłuuugim czasie powrócić na forum. :)

Dzisiaj gdy weszłam na kamerki zauważyłam wejście do jakiegoś pomieszczenia na 1 kamerce:

http://i61.tinypic.com/nmkmj5.jpg

Wydaje mi się, że to łazienka.. jednak nie jestem pewna.

Teraz Chippi położyła na butelkach jakiś rulon (?) i patrzy się w .. komputer, no bo w co innego?

W dodatku jest jakiś nowiutki plakacik:

http://i58.tinypic.com/a5l5t.png

Na owym plakacie wydaje mi się, że piszę AM.. reszty nie widać. Właściwie po co mówić o tych plakatach skoro i tak trudno nam to przetłumaczyć na język polski.

Poza tym czemu ona nie śpi? U niej jest aktualnie godzina równo 2:00 a ona sobie klika na swoim pięknym komputerze.. Chyba się uzależniła. :/

Polecam włączać ustream (3 kamerka) gdy ona jest w domu przed komputerem. Wtedy ona prawdopodobnie włącza jakieś filmiki na YouTube i słychać dziwne odgłosy oprócz ciągłego mówienia (to jest prawdopodobnie nagranie które się w kółko powtarza) można usłyszeć: muzykę, inny głos, koty, płaczące dziecko, ,,zombie''.

link :)

http://www.ustream.t...pt-korean-cop-p

Użytkownik Mołdawia edytował ten post 22.01.2015 - 18:25

#2404 Gość_UlzzangGirl

Gość_UlzzangGirl.

Napisano

Chip-chan stworzyła nowy plakat~~! (ten u dołu)

b7cbgz.jpg

Udało mi się przetłumaczyć większość słów. 

의식 ~ świadomość. (ten znak widać też na większym plakacie)

잃는 ~ utrata

서간 ~ epistoła. Nie jestem jednak pewna, znak na plakacie wygląda jak 서간, ale ㅓnapisała dość nieczytelnie, więc równie dobrze to może być 셔간, które nie ma tłumaczenia, gdyż google tłumacz podaje tylko zromanizowaną jego wersję ~ syeogan. Nie wiem, co to oznacza. Jednak kiedy wpisałam to w google, nie było ani jednego wyniku dla syeogan, jednak dla sogan wręcz przeciwnie. Wg. google sogan to cebula.

바꿤 ~ bakkwom. Nie wiem co to jest. Kiedy wpisałam to w google, przeniosło mnie na to: https://www.google.p...7.0.RwKdfgMeQyQ

새벽 ~ świt

시 ~ miasto

Użytkownik UlzzangGirl edytował ten post 26.01.2015 - 18:18

Azam Ali.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

O matko, kolejne lata mijają, a ta Chip dalej... W sumie, na początku myślałam, że to jakiś projekt/happening dość długo prowadzony, ale aż tak długo? To raczej mało prawdopodobne... Więc jedyny wniosek, jaki mi się nasuwa, to że musi być to niestety choroba psychiczna :(

#2406 Gość_UlzzangGirl

Gość_UlzzangGirl.

Napisano

O matko, kolejne lata mijają, a ta Chip dalej... W sumie, na początku myślałam, że to jakiś projekt/happening dość długo prowadzony, ale aż tak długo? To raczej mało prawdopodobne... Więc jedyny wniosek, jaki mi się nasuwa, to że musi być to niestety choroba psychiczna :(

Też mi się tak wydaje, że to chora psychicznie kobieta. Ewentualnie osoba z nadmiarem wolnego czasu, lubiąca wkręcać internautów. Skoro nie pracuje, to pewnie ktoś ją utrzymuje lub pobiera jakiś zasiłek dla bezrobotnych lub w związku ze swoją chorobą. Możliwe, że jest na tyle chora psychicznie, że nie nadaje się do pracy. Mam do tej sytuacji trochę mieszane uczucia. Gdyby była chora psychicznie, zachowywałaby się o wiele inaczej. Pomijając barykadowanie drzwi (jakaś mania prześladowcza?), plakaty w języku koreańskim, kamery i ten czerwony sznurek który wiesza na drzwiach kiedy wychodzi, to Chip-chan jest całkowicie normalną kobietą. Śpi, korzysta z komputera, wychodzi z domu, czasami też coś ugotuje. Sama potrafię siedzieć przed komputerem większość dnia, coś między czasie zjeść, od czasu do czasu wyjść do sklepu (poza tym niezbyt często to robię) lub do szkoły w tygodniu, przespać 8 godzin i nikt nie wmawia mi choroby psychicznej ;-)

Tsukasa_san.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam wszystkich, jestem kolejną osobą która dowiedziała się o Chipi i specjalnie założyła konto aby uczestniczyć w tym temacie :P

Też mi się tak wydaje, że to chora psychicznie kobieta. Ewentualnie osoba z nadmiarem wolnego czasu, lubiąca wkręcać internautów. Skoro nie pracuje, to pewnie ktoś ją utrzymuje lub pobiera jakiś zasiłek dla bezrobotnych lub w związku ze swoją chorobą. Możliwe, że jest na tyle chora psychicznie, że nie nadaje się do pracy. Mam do tej sytuacji trochę mieszane uczucia. Gdyby była chora psychicznie, zachowywałaby się o wiele inaczej. Pomijając barykadowanie drzwi (jakaś mania prześladowcza?), plakaty w języku koreańskim, kamery i ten czerwony sznurek który wiesza na drzwiach kiedy wychodzi, to Chip-chan jest całkowicie normalną kobietą. Śpi, korzysta z komputera, wychodzi z domu, czasami też coś ugotuje. Sama potrafię siedzieć przed komputerem większość dnia, coś między czasie zjeść, od czasu do czasu wyjść do sklepu (poza tym niezbyt często to robię) lub do szkoły w tygodniu, przespać 8 godzin i nikt nie wmawia mi choroby psychicznej ;-)

Tylko dlaczego pisze o tym verichipie i porwaniu? 

Moim zdaniem najbardziej prawdopodobne jest to, że Chipi jest po prostu "nieco" nienormalna, ma problemy z ułożeniem sobie życia i pragnie uwagi. Tak jak ktoś pisał wcześniej, nie jest na tyle chora, żeby ktoś zwrócił na nią uwagę w Korei. W sumie mogła świadomie wymyślić całą tą historię z copem P, aby zasłynąć.

Wątpie, czy chciałoby się zdrowej osobie tak długo specjalnie trollować ludzi, ale dalej to całkiem możliwe.

YuRi_Chan.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A mi się z kolei wydaje, że na początku tej całej "akcji" Chipi była normalna, ale z czasem zaczęła trochę bzikowac (kartony, butelki, plakaty...)

Użytkownik YuRi_Chan edytował ten post 28.01.2015 - 17:16

TheLKarmazyn.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam! Zarejestrowałem się na forum właśnie z powodu Chip. Co prawda wcześniej forum obserwowałem, ale dziś postanowiłem się z wami podzielić, co ujrzałem.

Dziś ok. godziny 16:32 (naszego czasu), dosłownie przed kamerką przyczepiła karteczkę z napisem, zapewne po Koreańsku oraz jakby numerem telefonu? Następnie zasiadła do komputera i po ok. 2 minutach ponowie podeszła do karteczki ją poprawić. Tak jakby sprawdziła, czy na kamerce dobrze widać.

Oto ScreenShoty:

iXKIyVi.png

CfLKsTc.png

DLcpjRB.png

wW2e532.png

@EDIT

Ok. godziny 17:22 zacząłem kontynuować podglądanie jej i niestety, albo i stety trafiłem jak albo zmieniała karteczkę przed kamerką, albo jak po prostu ją poprawiała. Nie jestem pewien, za to zrobiłem ScreenShota, z kawałkiem jej twarzy z bliska.

TP20xGF.png

Użytkownik TheLKarmazyn edytował ten post 28.01.2015 - 17:25

PantofelekŚmierci.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Na ustreamie slychac jak chip slucha jakiejs muzyki xD jakis japonski facet spiewa depresyjnym glosem xD

majkasi3.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jestem kolejną osobą wiadomo w jakim celu  :szczerb:

Mam coś dla Was,może ktoś spróbuje to tak jakby ułożyć.

Ok. 3 dni temu nudziło mi się więc ściągnęłam na komputer

koreańską klawiaturę i zaczęłam tłumaczyć plakaty i udało sie.

Oto co jest na plakatach po przetłumaczeniu:

"Więcej powietrza/więcej kontroli"

"Dnia 6 czerwca powiedział wyłącz więcej kontroli"

"susza" "ptak" "ściana" "Beum"

"Przez pewien okres czasu"

"Kung Fu Panda (?)"

"W mln euro" "merced" "PROBLEM"

Tyle przetłumaczyłam jak narazie ale może być pomocne.

Jak zrozumiecie o co może chodzić to piszcie. :...:

Tsukasa_san.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wczoraj chyba było widać jakieś pomieszczenie na ustream, w nim syf i pudełko pomarańczy. :D Niestety nie mam skrina...:(

PantofelekŚmierci.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wczoraj chyba było widać jakieś pomieszczenie na ustream, w nim syf i pudełko pomarańczy. :D Niestety nie mam skrina... :(

Tak to prawda tez to wczoraj widzialam :D Ale rowniez nie posiadam screena xD

YuRi_Chan.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wczoraj chyba było widać jakieś pomieszczenie na ustream, w nim syf i pudełko pomarańczy. :D Niestety nie mam skrina... :(

Tak to prawda tez to wczoraj widzialam :D Ale rowniez nie posiadam screena xD
To nie jest żadne pudło pomarańczy xD Ja też to wczoraj widzialam, to po prostu jeden z kartonów ;)

PantofelekŚmierci.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chip zaslonila kamerke jakimś nowym plakatem !

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych