Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chip-Chan

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2750 odpowiedzi w tym temacie

#2431 Gość_Tankson

Gość_Tankson.
  • Tematów: 0

Napisano

Dlaczego mi stream nie działa? Jakaś wtyczka potrzebna?

Weronika666.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przetłumaczył ktoś choć fragment tej kartki na drugiej kamerce? o.O

Miwena.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przetłumaczył ktoś choć fragment tej kartki na drugiej kamerce? o.O

Strona wcześniej.

Edit: Teraz usunęła tamtą kartkę i pokazała inną. Są na niej napisane daty 28, 29, 30, 31 stycznia oraz 1(?), 2, 3 lutego. Obok dat są godziny. Prawdopodobnie Chip-Chan zapisuje codziennie na tej karteczce w jakich godzinach spała. Zobaczę czy jutro dopisze dzisiejszą datę.

Użytkownik Miwena edytował ten post 04.02.2015 - 19:19

Nefuko.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chciałabym przetłumaczyć jeszcze te plakaty, ale nie mogę dojrzeć zbyt wiele, udało mi się przetłumaczyć tylko dwa słowa z tego plakatu:

kmv4O0.png

부녀 - kobiety

종적 - podłużny

Tylko co podłużne? No i znowu coś z tymi kobietami, co było na poprzednim plakacie, który Chip już zdjęła...

Kralewna.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Postanowiłam spróbować przetłumaczyć ten plakat:

zpbzb4.jpg

"Początek drogi i (nieczytelny znak) stopień.(?)"

"Dramat przez..."

"Ostryga źródłem trucizny 8-biegunowej."

"Miedziane szczęście ogrzania wyłączą."

"Idź do blokowania/zakręcania kamienia (?)."

YuRi_Chan.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jejku, troche dawno mnie nie było w temacie, i tyle ludzi nagle sie zaczęło udzielać :D

Mam kolege ktory mieszka niedaleko seoul'u i sie mnie zapytal czy powinien zglosic to na policje, co o tym myslicie?

Może i tak ale przecież policja nic z tym nie zrobi ;( Poza tym ona się boi policji. WIesz co by było jakby przyszli do niej policjanci? ;-;

A może byś powiedziała temu koledze, zeby poszedł do niej do domu, zobaczyć go chociaż od zewnątrz jak to wygląda, co? ;) Pliiiis!!! :D

Jakby coś, to są współrzędne jej domu : 37.566400 / 126.999700

przekaż koledze :P

Nefuko.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Postanowiłam spróbować przetłumaczyć ten plakat:

zpbzb4.jpg

"Początek drogi i (nieczytelny znak) stopień.(?)"

"Dramat przez..."

"Ostryga źródłem trucizny 8-biegunowej."

"Miedziane szczęście ogrzania wyłączą."

"Idź do blokowania/zakręcania kamienia (?)."

"Miedziane szczęście ogrzania wyłączą"... Może chodzi o elektryczność/ogrzewanie? Może nie ma już pieniędzy? Ale to tylko takie domysły...

Tsukasa_san.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Melduję, że Chipi wyszła z domu właśnie teraz :P 

Miwena.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Melduję, że Chipi wyszła z domu właśnie teraz :P

Masakra, o tej godzinie? Tam była wtedy 5:42. Przygotowywała się jakoś do wyjścia? Jak niedawno na nią patrzyłam, to spała.

Kralewna.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Teraz ma znowu ten poprzedni plakat. Nie zauważyłam czy dopisała aktualną datę. (Chodziło mi o odpowiedź użytkowniczki o nazwie "Miwena") 

Ale może ktoś zauważył? Bardzo często ten plakat występuje. Ciekawe czemu jest taki ważny...

Użytkownik Kralewna edytował ten post 04.02.2015 - 22:01

Little Rose.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam. Jestem nowa w temacie. Mam cały czas jej kamerkę włączoną w zakładkach. Spoglądam na nią tylko co parę minut. Od wczoraj w zasadzie nie zaobserwowałam nic nowego, tylko kamerkę skierowaną na drzwi, a tam kartony i butelki. Był czerwony sznurek, co oznacza,że nie ma jej w domu. Cały czas ten czerwony sznurek tam jest. Ale przed chwilą spojrzałam i drzwi oraz sznurki i cała misternie ustawiona konstrukcja zaczęła się ruszać. Czyżby wróciła do domu? Sznurki cały czas się ruszają (to na 100% nie jest zakłócenie spowodowane zacinaniem kamery). Drzwi również się ruszają. Jakby o nie były zaczepione te sznurki, a same drzwi nie zamknięte tylko uchylone.

Wróciła do domu! Rozwaliła całą konstrukcję po czym ją ułożyła i zaczęłą "ulepszać". A sznurki zwinęła i odłożyła w kąt. Niby czerwony sznurek cały czas jest na widoku, ale jest w domu. Teraz cały czas coś przy tym majstruje. Mam wrażenie, że za chwilę to wszystko się przewróci.

Znowu wyszła. Niech się wreszcie zdecyduje :szczerb:

Użytkownik Little Rose edytował ten post 05.02.2015 - 11:32

YuRi_Chan.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jejku, troche dawno mnie nie było w temacie, i tyle ludzi nagle sie zaczęło udzielać :D

Mam kolege ktory mieszka niedaleko seoul'u i sie mnie zapytal czy powinien zglosic to na policje, co o tym myslicie?

Może i tak ale przecież policja nic z tym nie zrobi ;( Poza tym ona się boi policji. WIesz co by było jakby przyszli do niej policjanci? ;-;

A może byś powiedziała temu koledze, zeby poszedł do niej do domu, zobaczyć go chociaż od zewnątrz jak to wygląda, co? ;) Pliiiis!!! :D

Jakby coś, to są współrzędne jej domu : 37.566400 / 126.999700

przekaż koledze :P

ponawiam prośbę :D

Znowu wyszła. Niech się wreszcie zdecyduje :szczerb:

A teraz znowu wraca :P

Na dodatek kamerkę nr 2 zasłoniła jakimś wielkim plakatem ;-;

Miwena.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dzisiaj po północy (około 8:30 czasu koreańskiego) złapałam Chippi jak wracała do domu. Mam nawet filmik (akurat nagrywałam coś innego i coś mnie podkusiło, żeby zajrzeć na jej kamerki).

Na początku tylko uchyliła drzwi i przez dłuższy czas odwiązywała sznurki z klamki. Jak już odwiązała, weszła do środka i zostawiła drzwi otwarte na oścież. Widzimy, że mieszka na którymś piętrze. Może w kamienicy, może w bloku.

34qqqg5.jpg

Nie było jej widać na żadnej kamerce, ale po chwili wróciła na pierwszą z nich i wydawała się być zrozpaczona. Wciąż ubrana w kurtkę złapała się za głowę (zrobiłam screena, jest naprawdę creepy), następnie szybko coś wypiła z małej buteleczki (?) i zaczęła pieczołowicie ustawiać zgrzewki z wodą.

23m54bq.png

Co mnie zaintrygowało? Rzecz, którą "wypiła" Chip-Chan. Może cierpi na migreny (spowodowane chipem - kto wie?). Może to było coś na uspokojenie? Może leki dla ludzi chorych psychicznie? Kielich wódki? A może jednak inhalator, tak jak sugerowała wcześniej jedna z użytkowniczek forum?

I jeszcze coś. Co to jest to zwisające "coś" przy drzwiach? To takie podłużne. Czytałam większość wpisów na tym forum, ale mogłam coś przegapić.

Użytkownik Miwena edytował ten post 05.02.2015 - 23:41

Kralewna.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Na tym plakacie dopisała kolejny dzień:

zu89z0.jpg

Little Rose.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Widzimy, że mieszka na którymś piętrze. Może w kamienicy, może w bloku.

Jeżeli tak, to wiele rzeczy powoli zaczęłoby do siebie pasować. Na którejś stronie tego tematu znalazłam zdjęcia, na których prawdopodobnie znajduje się dom Chipi, odnaleziony przez 4-chanowców. Wyglądało to na piętrową kamienicę z cegieł. Na innym zdjęciu było zdjęcie policjantów, którzy podobno stali pod jej domem, który również był z cegieł i wyglądał na piętrowy. Aczkolwiek te informacje nie zostały oficjalnie potwierdzone, ale jest szansa, że są prawdziwe.

Tak z innej beczki... Zastanawia mnie tylko jedna rzecz. Kto w takim razie zarabia na jej utrzymanie, chodzi po zakupy lub daje jej pieniądze? A może ona podczas, gdy nie ma jej w domu wychodzi do pracy, po zakupy i coś zjeść, a potem wraca i kręci "show"?

Użytkownik Little Rose edytował ten post 06.02.2015 - 11:15

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych