Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chip-Chan

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2750 odpowiedzi w tym temacie

Bunny Winchester.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kamerki niejednokrotnie szwankowały. Był taki dzień, że kamerki zostały na kilka godzin wyłączone. Jakież było moje zdziwienie, gdy po włączeniu dostrzegłam inne mieszkanie :)

Przeprowadzka to niezwykle paranormalne doświadczenie  :szczerb:

YuRi_Chan.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wiecie co, mam już kilka teorii dotyczących Chip. Napisze je jutro (bójcie sie! ;) ) bo dziś nie mam juz czasu.
Co do Chippie - dostawiła kolejny plakat z jakimiś liczbami. Spróbuję jutro trochę z tego przetłumaczyć ;) bye

Kanari.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Weszłam na Twittera Chippie (@verichipp) i zauważyłam, że tam prawie codzienne jest Tweet! Niestety wszystkie są takie same. Wyglądają na wygenerowane automatycznie, bo każdy ma taką samą treść i reflink (?) z Ustream. Niestety jestem cykorem i w ten link nie wejdę.
Treść po tłumaczeniu w Google Tłumaczu:
po koreańsku: 유스트림 라이브로 지금 방송중입니다. 같이 함께 하세요. (poprawia na: 유스트림 라이브 지금 방송중입니다. 같이 함께 하세요.)
po angielsku: As Ustream live on the air right now. Join together. (po poprawie: Ustream live broadcast now. Join together)
po polsku: Jak Ustream żyć na powietrzu teraz. Dołącz razem. (po poprawie: Ustream żywo transmitowane teraz. Dołącz razem)
Link: http://ustre.am/rTVz (po najechaniu pokazuje http://t.co/DvKRWUgYK7)
Prawdopodobnie to jest link do 3 kamerki, bo ona bodajże znajduje się na ustream?

Użytkownik Kanari edytował ten post 09.02.2015 - 18:14

Little Rose.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Prawdopodobnie to jest link do 3 kamerki, bo ona bodajże znajduje się na ustream?

Weszłam w ten link. Jakość tak kiepska, że nie mam pojęcia gdzie ta kamerka jest. Poza tym, to laptop/albo ona cały czas coś jazgocze.

Pod spodem napisane: "Stalker P breaks in after disable camera.". Teraz twierdzi, że cop jest stalkerem.

Użytkownik Little Rose edytował ten post 09.02.2015 - 19:00

Kanari.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Weszłam w ten link. Jakość tak kiepska, że nie mam pojęcia gdzie ta kamerka jest. Poza tym, to laptop/albo ona cały czas coś jazgocze.

Pod spodem napisane: "Stalker P breaks in after disable camera.". Teraz twierdzi, że cop jest stalkerem.
Szczerze, to ona serio jest chora psychicznie. Miałam nadzieję że to nieprawda, bo jak wtedy był taki czas że zaczynała normalnieć. Brak plakatów, dość czysto w domu.
Według mnie, któraś z tych teorii na tych wszystkich 166 stronach jest trafna. Ale chyba nigdy nie dowiemy się jednej rzeczy - skąd ona ma pieniądze na prąd, internet, światło, wodę? Ona ma 2 laptopy i jeden stacjonarny i z 4 fony w tym chyba 2 smartfony. Przecież spadek na pewno już wykorzystała...

Gradzik.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Szczerze, to ona serio jest chora psychicznie. Miałam nadzieję że to nieprawda, bo jak wtedy był taki czas że zaczynała normalnieć. Brak plakatów, dość czysto w domu.
Według mnie, któraś z tych teorii na tych wszystkich 166 stronach jest trafna. Ale chyba nigdy nie dowiemy się jednej rzeczy - skąd ona ma pieniądze na prąd, internet, światło, wodę? Ona ma 2 laptopy i jeden stacjonarny i z 4 fony w tym chyba 2 smartfony. Przecież spadek na pewno już wykorzystała...
z nas mas kase, z nas :)
czy mozecie w jednej odpowiedzi podac mi linki do wszystkich jej kamer?

Użytkownik Gradzik edytował ten post 09.02.2015 - 21:31

#2482 Gość_UlzzangGirl

Gość_UlzzangGirl.

Napisano

Słuchajcie, mam dość realną teorię dot. Chip-chan i tego, co wokół niej się dzieje.

Jak z resztą wszyscy wiemy, Chip-chan posiada konto na pewnej koreańskiej stronie, Afreeca. Między innymi właśnie stamtąd nadaje trzecia kamera. Znam przypadek kobiety, pochodzącej z tego samego kraju  co Chip, o imieniu Park Seo-yeon. Kobieta ta posiada dość nietypowy sposób na zarabianie pieniędzy, ponieważ.... zarabia na życie siedząc przed kamerą i jedząc dosłownie tony jedzenia. Oczywiście to transmituje w internecie i również ma konto na afreeca. Na tej stronie, osobie transmitującej widz może podarować wirtualne prezenty. Do każdego prezentu jest przypisana określona suma pieniędzy w wonach, którą transmitujący może otrzymać za pewną liczbę wyświetleń. Podobno może to wymienić na pieniądze i po prostu z nich żyć. 

Chip-chan również może tak robić. Załóżmy, że Chip jest normalną kobietą. Może mieć faceta, masę znajomych - być prawdziwą duszą towarzystwa, może być naprawdę lubiana. I w ogóle być inną kobietą, jaką widzimy przez kamery. Kamery mogła założyć w pewnej części mieszkania, pokoju którego nie używa. Nakładła tam plakatów i zachowuje się tak, jak się zachowuje. Mogła dopowiedzieć historię, nie mającą nic wspólnego z rzeczywistością (warto zauważyć, że w jej domu nigdy nie pojawił się jakiś prześladowca, verichipem nie można kontrolować moczu czy snu - jak ona twierdzi), ludzie oglądają to nie świadomi tego, że  z każdym wyświetleniem suma jej pieniędzy wzrasta. Oczywiście możliwe to jest tylko wtedy, jeśli mamy konto na afreeca. Chip-chan wcale nie musi być chora psychicznie. Może to być tylko jej sposób zarabiania pieniędzy.

Użytkownik UlzzangGirl edytował ten post 09.02.2015 - 21:46

YuRi_Chan.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja też mam teorię.
Przeczytajcie sobie tłumaczenia jej filmików z youtube, ona tam zaprzecza temu, że jest chora psychicznie.
Tak, na poczatku była normalna. A teraz co się z nią porobiło? Sami widzicie :/ Kartony, butelki, plakaty, i inne świństwa. Wiecie czemu? Bo nikt normalny by nie wytrzymał tylu lat pod okiem kamer. Po prostu nie da się nie ześwirować.
Oglądałam kiedyś jej filmy na jej blogu na naver. I wiecie co zauważyłam? W starszych filmikach, chyba z 2009-2010 roku, zachowywała się jak normalny człowiek. Piła sobie herbate z kubka , sprzątała, słuchała muzyki, ukrywała twarz przed kamerami. No a teraz, po tylu latach, po prostu zdziwaczala i zaczęła od stawiać te cyrki z butelkami, plakatami, itp.

Więc - tak w duuużym skrócie : Chippie na początku była zdrowa psychicznie, ale z czasem ześwirowała ;)

Miwena.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Więc - tak w duuużym skrócie : Chippie na początku była zdrowa psychicznie, ale z czasem ześwirowała ;)

Też mi się tak wydaje. Do tego dochodzi jeszcze brak fazy ciemnej, która jest niezbędna dla ludzi do prawidłowego funkcjonowania. A nasza Chip jest wystawiona na światło praktycznie 24h/dobę, 7 dni w tygodniu. Na pewno nie pozostało to bez wpływu na jej zdrowie.

Pozostaje jednak pytanie: co skłoniło zdrową kobietę do tak wyniszczających psychikę zachowań? Nawet jeśli nie był to Cop P, to musiał być jakiś inny bodziec.

Miwena.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

I znowu karteczka z hasłami "Sung Dong Park", "każdej nocy", "złe rzeczy".

Być może ten facet ją molestował/molestuje, ale w jakim celu Chip informuje nas o tym za pośrednictwem tych plakacików?

Ona ewidentnie jest chora. Niedawno padło tu stwierdzenie, że właśnie przez to molestowanie dziewczyna ma jakąś traumę, która sprawiła, że ześwirowała do reszty i teraz odstawia takie cyrki. Jest to bardzo możliwe i już innego wytłumaczenia nie jestem w stanie znaleźć.

A tutaj coś na rozluźnienie atmosfery:

3j1rj1chbu7c_t.jpg

Użytkownik Miwena edytował ten post 11.02.2015 - 19:15

itsONLYinstinct.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

co wy za idiotyzmy tutaj rozkminiacie to ja nawet nie mam pytań...

przecież cała ta przedstawiona historia to jeden wielki idiotyzm

dziewczyna sobie znalazła sposób na zarabianie siana zamulając w domu to jak te seks kamerki tylko ona cycków nie pokazuje bo nie ma czego

ale widać sianko się kończy skoro policjanci się dobjają, niedługo ją na zbity ryj wyeksmitują i się skończy kamerkowanie

Użytkownik itsONLYinstinct edytował ten post 11.02.2015 - 19:51

YuRi_Chan.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hehe niezły troll a tak wgl to dzis dała nowe plakaty

itsONLYinstinct.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ojej dała nowe plakaty...  :facepalm:

przypomne tylko że takich pojebusów w krajach azjatyckich jest na pęczki, oni mają nawet jakieś pomoce społeczne dla takich ludzi, więc to może być to, pracować się nie chce to jakiś hajsik z kamerki się ciągnie + pomoc społeczna i życie się kręci.

Kanari.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chip mówiła, że ona ma dwa czipy, jeden w kostce a drugi nad brwią?
Znalazłam wpis na jej blogu, z jej zdjęciami twarzy i brwi (twarz zakryta jakąś naklejką w jakimś pogramie graficznym
) i ona serio ma jakąś bliznę, która trochę wygląda jak odbyt? xD
http://blog.naver.co...gNo=80132153320
Co Wy o tym myślicie? Miała wcześniej tą bliznę i sobie ubzdurała czy naprawdę ma czipa?
Dodam, że na qewwerze dodała posty w styczniu i w 2014 też, tylko z dużą przerwą, bo od kwietnia do października.

BTW. Daję linki do wszystkich blogów z bloggera jak ktoś chciał, ale zazwyczaj każdy ma taką samą treść lub troszeczkę zmienioną:
http://comeandseemyroom.blogspot.com/
http://comenseemyroom.blogspot.com/
http://comeseemyroom.blogspot.com/
http://watchmyroom.blogspot.com/
http://qqqqqwww.blogspot.com/
http://verichipped.blogspot.com/
Jej profil:
https://www.blogger....557506183178287

Użytkownik Kanari edytował ten post 12.02.2015 - 09:10

Phantasma.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hej, przypominam Wam tylko, że już 19 lutego będziemy mieli okazję zobaczyć jak Chip Chan spędza sylwestra. Bo w Korei rok 2015 zaczyna się właśnie w tym dniu. Jeśli nie zapomnę, to zrobię relację z tego i zdjęcia (chyba, że nic nie będzie się działo). 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 8

0 użytkowników, 8 gości oraz 0 użytkowników anonimowych