Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chip-Chan

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2750 odpowiedzi w tym temacie

YuRi_Chan.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hej, przypominam Wam tylko, że już 19 lutego będziemy mieli okazję zobaczyć jak Chip Chan spędza sylwestra. Bo w Korei rok 2015 zaczyna się właśnie w tym dniu. Jeśli nie zapomnę, to zrobię relację z tego i zdjęcia (chyba, że nic nie będzie się działo).

What?? To dziwne, bo ja widziałam, jak w sylwestra (naszego, 31 grudnia ) wychodziła gdzieś tak ładnie ubrana i z jakimiś paczkami. No ale może nie na sylwka, mogła iść np gdzieś w gości :D
P.S. Czy mi się wydaje, czy ona znowu obróciła kamerke 2?

Mołdawia.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dzisiaj sobie weszłam na ustream, o tak, z nudów. Na początku myślałam że znowu będzie ta gadanina w kółko to samo.. jednak.. było ciszej. W tle słychać mówienie, zupełnie, jakby ktoś oglądał telewizor. Na obrazie widać  taki pionowy słupek przypięty do ściany. Taki jak zwykle się przyczepia koło wanny do łazienki żeby się nie przewrócić. Czasem przerywało no ale wiadomo - to nie jest taka super jakości kamera. Po chwili weszłam na jej kamerki. Na kamerach nic nie było widać, ale strasznie się opóźniały, aż o 5-10s (?). Jest teraz u niej za 5 minut 6:00 rano.

[EDIT:]

Szukałam sobie na YouTube filmików dotyczącej Chip-Chan. Znalazłam taki po polsku, chłopak opowiada o Chippi, kim ona jest itd. Oprócz tego możemy znaleźć ciekawe zdjęcia np. z tej minuty: 2:39. Jest tam zdjęcie Chippi z jakąś osobą. Ogólnie są tam różne zdjęcia które mogą nam przynieść nowe teorie.

Użytkownik Mołdawia edytował ten post 16.02.2015 - 22:36

Cadavera.
  • Tematów: 3
  • Artykułów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Mnie się wydaje  że to miała być zabawa taki projekt by zwrócić na siebie uwagę. Postanowiła sobie ze będzie nagrywać swoje życie przez kilka lat 24 godziny na dobę. Możliwe że komuś sie tan pomysł spodobał i pomaga prowadzić jej cały scenariusz tej szopki. No i mozliwe ze w grę wchodzą pieniądze. Zgadzam sie z tym co mówi wiekszość osób tutaj że możliwe ze od tych kamer dziewczyna utraciła zdrowe zmysły. Często chory psychicznie człowiek  nie potrafi przyznać że jest chory. Moze w tym wypadku jest podobnie.

A ta cała historia z chipem jest oczywiście zmyślona. Chip istnieje ale nie wierzę ze mógłby powodować kontrolę nad kimkolwiek lub czymkolwiek.

Jedna osoba na stronie wiki creepypasta zasugerowala że jej problem to hikikomori. Pasuje jak ulał-dom jako twierdza, izolacja, komunikacja tylko za pomoca Internetu. http://pl.wikipedia....wiki/Hikikomori

Użytkownik Cadavera edytował ten post 17.02.2015 - 01:47

YuRi_Chan.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A ja przedwczoraj weszłam na ustream i akurat trafiłam na moment, kiedy Chippie wchodziła do domu. Głos, który zazwyczaj tam gada, byl strasznie cichutki, trzeba było dać głośniki na full żeby co kolwiek usłyszeć. Więc gdy Chip wchodziła, wywaliły się butelki, i na ustream też było n słychać huk. Potem Chip poszła do kuchni , a na ustream było słychać trzaski garnków, odgłosy wody, itp.
Mieliście też tak? (Oprócz Mołdawia, bo niedawno o tym napisała )

YuRi_Chan.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Cytat z bloga Chip:

03.12.2014 21:38

dzień włamań Łatwy
14:22 komora PM jest wyłączony jyeotneunde tym czasie, szklanki były naprawić Namdaemun
14:30 Jeśli widzę nagle stolca cctv app Gonzo buryeotda
Deongeot Zacznę będzie dział startowej próbuje wysyłać nowe okulary, aby dopasować czas, 15:40, aby uzyskać kartę sznurki przywiązane do klamce domowej przyszedł jestem związany dom i nie znaleziono żadnych zmian pęknie jak najszybciej dotrzeć

Były związane luźno w pośpiechu lub musisz iść

Jijip jak deunadeunda
Nie Keonteureol przeszkadza szorstką anal ssać wszyscy gliniarze są Zuniga

"Anal" ? "Ssać"? Czy tylko mi się wydaje, że ona jest molestowana? :/

kondzik123.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Raczej ma schizofrenie, albo jakąś inną chorobę psychiczną.

Cadavera.
  • Tematów: 3
  • Artykułów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Raczej ma schizofrenie, albo jakąś inną chorobę psychiczną.

Prawdopodobnie jest hikikomori. Rozumiem zainteresowanie ludzi ale tylko jeśli to jest zdrowe zainteresowanie Nie chcę nic mówić ale wydaje mi się dziwaczne ze z tego co tu piszą forumowicze niektórzy z nich obserwuja tą dziewczynę nonstop i jeszcze piszą takie rzeczy jak 'poszla tam' 'przewróciła butelki' itp. Drodzy ludzie blagam was nie ulegajcie temu dziwactwu i zajmijcie się też czymś innym bo ciągle obserwowanie tej dziewczyny powoduje że poniekąd przejmujecie jej dziwactwa...

Mołdawia.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

U Chippi narazie nic się nie dzieje. Kamera na ustream przestała chodzić (bynajmniej u mnie). Chip-Chan rzadziej jest w domu, są te same plakaty. Ostatnio ją widziałam ok. 2 dni temu, jak coś piła (wydaję mi się że piła mleko). No cóż, może chodzi na wspomniane przez kogoś protesty...

Ehh, ona jest taka tajemnicza.

Miwena.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Obserwuję ją od kilku minut i widzę, że Chip coś tam kombinuje. Prawdopodobnie coś szyje/ceruje. Szkoda, że dziewczyna nie usiądzie na normalnym krześle, tylko wszystko robi na tym siedzisku: je, śpi, korzysta z komputera, szyje itp. Niedługo nabawi się jakiejś choroby kręgosłupa, bo to normalne nie jest.

Phantasma.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No rzeczywiście, coś szyje dalej. Mam nawet nagrania. A jeszcze udało mi się takie krótkie nagranie zrobić i zdjęcie, gdy krzyczała i zaraz później zasnęła.

A propos' tych pieniędzy z kamerek, jeżeli to prawda to może ma kogoś w rodzinie chorego i chce zarobić w ten sposób?

Użytkownik Phantasma edytował ten post 18.02.2015 - 18:20

YuRi_Chan.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No rzeczywiście, coś szyje dalej. Mam nawet nagrania. A jeszcze udało mi się takie krótkie nagranie zrobić i zdjęcie, gdy krzyczała i zaraz później zasnęła.

A propos' tych pieniędzy z kamerek, jeżeli to prawda to może ma kogoś w rodzinie chorego i chce zarobić w ten sposób?

Krzyczała? :D To wygląda na ziewnięcie raczej.
Teraz siedzi przed kompem i wygląda jakby miała zaraz zasnąć ;_;

Sparklelights.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co ta chippie tam szyje  :D

2v944mf.png

Zrobiłam sobie dłuższą przerwę od obserwacji, nic się nie zmieniło i nic nie wskazuje na to aby miało się coś zmienić. Jakkolwiek to zabrzmi, ale ja ją trochę podziwiam że potrafi prowadzić taki tryb życia. Nie wyobrażam sobie siebie w takiej roli w dodatku pod okiem kamer z dostępem do mojego życia dla wielu ludzi. Ciekawi mnie ile to jeszcze potrwa i czy za 3/4 lata dalej będzie robić to co robi już od kilku lat. Może któregoś dnia wyjawi że to był taki żart tylko, że nie chciało jej się pracować i wymyśliła sobie właśnie taki sposób na zarabianie pieniędzy i podziękuje nam że pomogliśmy jej się utrzymać czy coś, gdy stwierdzi że ma już wystarczającą ilość pieniędzy które dadzą jej dostatek do końca życia :D

yumiyangi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeżeli chodzi o chipy RFID, widziałam na youtube filmik zatytuowany 'Znamię bestii'. W niektórych krajach część ludzi ma już chipy, jednak są one wszczepiane w rękę pomiędzy palcem wskazującym a kciukiem. Odnośnie Chińskiego Nowego Roku - fakt, jest on dosyć hucznie obchodzony w krajach azjatyckich, jednak w dzisiejszych czasach Koreańczycy świętują Nowy Rok razem z nami. Z tego co mi wiadomo, Koreańczycy nie lubią zbytnio tematu Chip-Chan. Może faktycznie ma wszczepiony chip, przez co została tak jakby napiętnowana i mia tylko małą grupkę znajomych? 

YuRi_Chan.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czy wam też nie działa strona z kamerkami Chippy? ;/ Bo mi ani na kompie nie działa, ani na telefonie...

Sparklelights.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czy wam też nie działa strona z kamerkami Chippy? ;/ Bo mi ani na kompie nie działa, ani na telefonie...

Mi też nie działają. Początkowo myślałam że mam za słabego neta na otworzenie kamerek, ale chodzi sprawnie skoro otwierają się te które ktoś wcześniej podał ( nie u chippie ;) )

http://193.138.213.1...ard&Mode=Motion

możliwe że u niej jakaś awaria czy coś ^^ zresztą nie pierwszy raz już tak się dzieje.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych