W końcu koniec porypanego tematu
Napisano 22.02.2015 - 19:18
Mnie również nie działa. Ale wcześniej zastałam u niej taki widok:
Kartka po prawej:
박성 [...] (bak seong) - Park Seong.
항문 (hangmun) - odbyt.
그만 (geuman) - przestać.
Dolnego słowa nie jestem w stanie przetłumaczyć, litery wpisywane w miejsca tych trudnych do rozczytania dają bar mojej mamy. Park jest popularnym koreańskim nazwiskiem, Seong to zapewne pierwszy człon imienia. Czyżby zamierzała ujawnić imię i nazwisko Cop P?
Kolejny, środkowy plakat był już tutaj na 165 stronie, jednak przypuszczam, że osoba, która próbowała go przetłumaczyć nie zna alfabetu hangul. 니 to nic innego jak koreańska sylaba ni. Oznacza ty. A więc, posługując się tym:
의식 (wisig) - świadomość.
니 천민부모 비명 횡사태라 (ni cheonminbumo bimyeong hwingsataela) - boczne sytuacje wymagają krzyku twoich nietykalnych rodziców (DAFUQ?).
니 오면 5[...] 시간 [...] (ni omyeon 5[...] sigan [...]) - kiedy ty 5[...] czas [...] (sylaba przy piątce i dwie ostatnie są dla mnie nieczytelne, sori).
니가 가면 10시간더 (niga gamyeon 10sigandeo) - masz 10 godzin więcej.
의식 잃게한다 (wisig ilhgehanda) - utrata świadomości.
Mam jeszcze otwarte dwa screeny Chip-Chan i jej plakatów, spróbuję potłumaczyć w wolnej chwili.
Użytkownik yumiyangi edytował ten post 22.02.2015 - 21:19
Napisano 22.02.2015 - 19:18
Czy wam też nie działa strona z kamerkami Chippy? ;/ Bo mi ani na kompie nie działa, ani na telefonie...
Mi też nie działa. Może już wyłączyła kamerki?
Napisano 22.02.2015 - 20:03
Czy wam też nie działa strona z kamerkami Chippy? ;/ Bo mi ani na kompie nie działa, ani na telefonie...
Mi też nie działa. Może już wyłączyła kamerki?
Nie mam pojęcia. Pewnie za kilka dni będą już działać, a szkoda, bo chciałam zobaczyć co ona tam robi.
Napisano 22.02.2015 - 22:04
Długie kartki pod oknem:
경정P 저녁 7~10시간 (gyeongjeong P jeonyeog 7-10sigan) - odrodzony P wieczorem 7-10 godzin.
의식 잃게 못 항 (wisig ilhge mot hang) - okres bez utraty świadomości.
Banner na kiju od szczoty:
경정P 꼼짝 못하는 (gyeongjeong P kkomjjag mothaneun) - odrodzony P się nie rusza (dalej nie ma sensu tłumaczyć, ostatnie sylaby zbyt niewyraźne).
Największa kartka:
경정P가 꼼짝 못하는 자가 오거나 2시간 마다 돌아누 울때까지 다리 당기게 함 외쪽으로 누우면 왼 쪽 다리 (gyeongjeong Pga kkomjjag mothaneun jaga ogena 2sigan moda doranu unttaekkaji dari ham wijjogeuro nuumyeon jjog dari) - odrodzony P się nie rusza albo powraca co dwie godziny, płacze próbując podnieść leżącą nogę w kierunku lewej.
Co ciekawe, po wpisaniu adresu internetowego podanego na screenach, przekierowuje do tego. Ot, i zagadka Chip Chan rozwiązana.
Napisano 23.02.2015 - 07:20
Kamerka Chip znów działa.
Napisano 23.02.2015 - 10:23
O, w miejscu wczorajszej kartki (po prawej) pojawiła się nowa.
박성동 (bak seongdong) - Park Seongdong.
성기 생리 (seonggi saengri) - fizjologia narządów płciowych.
대소변 (saesobyeon) - fekalia.
의식 잃게 (wisig ilhge) - utrata świadomości.
Napisano 23.02.2015 - 19:36
Kamerki już działają. Poza tym prawdopodobnie jest nowy plakat.
Użytkownik Mołdawia edytował ten post 23.02.2015 - 19:41
Napisano 23.02.2015 - 20:05
Działają, działają. Godzina 4 w nocy, a ona dalej coś szyje. Ta kobieta nigdy nie przestanie mnie intrygować.
Napisano 23.02.2015 - 21:11
Użytkownik Nefuko edytował ten post 23.02.2015 - 21:12
Napisano 23.02.2015 - 21:51
O 00:10 czasu koreańskiego chippi powróciła do domu i od tamtej pory tylko szyje i szyje
teraz u niej jest 5:51 i dalej to robi ( nie przerwanie ). Cyżby chciała pobić jakiś rekord Guinessa ? No ale przynajmniej nie siedzi wpatrzona w monitor od kompa 5 godzin.
W dodatku widziałam jak przestawiała tę lampkę co oświetla jej pokój w stronę jej "legowiska" pewnie dla lepszego widoku igły i rzeczy którą z takim wielkim skupieniem szyje . Mnie interesuje( jeżeli oczywiście to prawda z tym chipem i copem P ) jak on tym "steruje". Czy jest jakieś urządzenie które uaktywnia ten Chip i czy ma jakieś osobne funkcje/ przyciski na dane czynności, które ona opisuje czyli właśnie te nietrzymanie moczu, ból zęba czy utrata przytomności . No bo chyba te wszystkie rzeczy nie następują w tym samym czasie.
Napisano 23.02.2015 - 23:16
Moim zdaniem, nawet jeżeli Chip-Chan ma w ciele ten czip, to nie ma żadnego sterowania. Przecież gdyby to była prawda, to Cop P nie pozwoliłby jej na pisanie tego typu postów na blogu.
Napisano 25.02.2015 - 10:14
18:13 czasu Koreańskiego, Chippie śpi zakryta kołderką prawie po czubek głowy. Poprawiła dwa plakaty, są lepiej widoczne.
Napisano 26.02.2015 - 11:56
Chip-Chan powiesiła plakat z tekstem oznaczonym dwoma wykrzyknikami na końcu. Pewnie to jakaś ważna informacja.
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych