Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chip-Chan

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2750 odpowiedzi w tym temacie

.

Equilibrium

• Tematów: 43
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

W końcu koniec porypanego tematu ;)

yumiyangi.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mnie również nie działa. Ale wcześniej zastałam u niej taki widok:

150222.png

Kartka po prawej:

박성 [...] (bak seong) - Park Seong.

항문 (hangmun) - odbyt.

그만 (geuman) - przestać.

Dolnego słowa nie jestem w stanie przetłumaczyć, litery wpisywane w miejsca tych trudnych do rozczytania dają bar mojej mamy. Park jest popularnym koreańskim nazwiskiem, Seong to zapewne pierwszy człon imienia. Czyżby zamierzała ujawnić imię i nazwisko Cop P?

Kolejny, środkowy plakat był już tutaj na 165 stronie, jednak przypuszczam, że osoba, która próbowała go przetłumaczyć nie zna alfabetu hangul. 니 to nic innego jak koreańska sylaba ni. Oznacza ty. A więc, posługując się tym:

의식 (wisig) - świadomość.

니 천민부모 비명 횡사태라 (ni cheonminbumo bimyeong hwingsataela) - boczne sytuacje wymagają krzyku twoich nietykalnych rodziców (DAFUQ?).

니 오면 5[...] 시간 [...] (ni omyeon 5[...] sigan [...]) - kiedy ty 5[...] czas [...] (sylaba przy piątce i dwie ostatnie są dla mnie nieczytelne, sori).

니가 가면 10시간더 (niga gamyeon 10sigandeo) - masz 10 godzin więcej.

의식 잃게한다 (wisig ilhgehanda) - utrata świadomości.

Mam jeszcze otwarte dwa screeny Chip-Chan i jej plakatów, spróbuję potłumaczyć w wolnej chwili.

Użytkownik yumiyangi edytował ten post 22.02.2015 - 21:19

#2508 Gość_UlzzangGirl

Gość_UlzzangGirl.

Napisano

Czy wam też nie działa strona z kamerkami Chippy? ;/ Bo mi ani na kompie nie działa, ani na telefonie...

Mi też nie działa. Może już wyłączyła kamerki?

Mołdawia.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czy wam też nie działa strona z kamerkami Chippy? ;/ Bo mi ani na kompie nie działa, ani na telefonie...

Mi też nie działa. Może już wyłączyła kamerki?

Nie mam pojęcia. Pewnie za kilka dni będą już działać, a szkoda, bo chciałam zobaczyć co ona tam robi.

yumiyangi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

15gyvj4.png

Długie kartki pod oknem:

경정P 저녁 7~10시간 (gyeongjeong P jeonyeog 7-10sigan) - odrodzony P wieczorem 7-10 godzin.

의식 잃게 못 항 (wisig ilhge mot hang) - okres bez utraty świadomości.

Banner na kiju od szczoty:

경정P 꼼짝 못하는 (gyeongjeong P kkomjjag mothaneun) - odrodzony P się nie rusza (dalej nie ma sensu tłumaczyć, ostatnie sylaby zbyt niewyraźne).

beztytuurhi.jpg

Największa kartka:

경정P가 꼼짝 못하는 자가 오거나 2시간 마다 돌아누 울때까지 다리 당기게 함 외쪽으로 누우면 왼 쪽 다리 (gyeongjeong Pga kkomjjag mothaneun jaga ogena 2sigan moda doranu unttaekkaji dari ham wijjogeuro nuumyeon jjog dari) - odrodzony P się nie rusza albo powraca co dwie godziny, płacze próbując podnieść leżącą nogę w kierunku lewej.

Co ciekawe, po wpisaniu adresu internetowego podanego na screenach, przekierowuje do tego. Ot, i zagadka Chip Chan rozwiązana.

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ile drzew musiało zginąć żeby Chip mogła wieszać plakaty... Gdzie są zieloni teraz? Krzyczmy głośne NIE dla złowrogiej i dwe.. dews.. dewasty.. (zostanmy przy wrogiej) polityce Chip wobec drzew.
Koncze na dzisiaj bo o jednego bronxa z dużo wypiłem że tu się wypowiadam :P

#2512 Gość_UlzzangGirl

Gość_UlzzangGirl.

Napisano

Kamerka Chip znów działa. 

yumiyangi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

O, w miejscu wczorajszej kartki (po prawej) pojawiła się nowa.

150223.png

박성동 (bak seongdong) - Park Seongdong.

성기 생리 (seonggi saengri) - fizjologia narządów płciowych.

대소변 (saesobyeon) - fekalia.

의식 잃게 (wisig ilhge) - utrata świadomości.

Mołdawia.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kamerki już działają. :) Poza tym prawdopodobnie jest nowy plakat.

Użytkownik Mołdawia edytował ten post 23.02.2015 - 19:41

Miwena.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Działają, działają. Godzina 4 w nocy, a ona dalej coś szyje. Ta kobieta nigdy nie przestanie mnie intrygować.

Nefuko.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A tak swoją drogą... Czytałam ostatnio jej najnowsze posty na blogu (z pomocą tłumacza). Aż smutno się robi kiedy czytam, że Chip-chan każde swoje problemy zdrowotne zwala na chip, np. nietrzymanie moczu czy ból zębów. Pewnie nawet nie przeszło jej przez myśl, że sama się doprowadziła do tego stanu...

Użytkownik Nefuko edytował ten post 23.02.2015 - 21:12

Sparklelights.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

O 00:10 czasu koreańskiego chippi powróciła do domu i od tamtej pory tylko szyje i szyje 

teraz u niej jest 5:51 i dalej to robi ( nie przerwanie ). Cyżby chciała pobić jakiś rekord Guinessa ? :P No ale przynajmniej nie siedzi wpatrzona w monitor od kompa  5 godzin.

W dodatku widziałam jak przestawiała tę lampkę co oświetla jej pokój w stronę jej "legowiska" pewnie dla lepszego widoku igły i rzeczy którą z takim wielkim skupieniem szyje . Mnie interesuje( jeżeli oczywiście to prawda z tym chipem i copem P ) jak on tym "steruje". Czy jest jakieś urządzenie które uaktywnia ten Chip i czy ma jakieś osobne funkcje/ przyciski  na dane czynności, które ona opisuje czyli właśnie te nietrzymanie moczu, ból zęba czy utrata przytomności . No bo chyba te wszystkie rzeczy nie następują w tym samym czasie. 

Miwena.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moim zdaniem, nawet jeżeli Chip-Chan ma w ciele ten czip, to nie ma żadnego sterowania. Przecież gdyby to była prawda, to Cop P nie pozwoliłby jej na pisanie tego typu postów na blogu.

yumiyangi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

18:13 czasu Koreańskiego, Chippie śpi zakryta kołderką prawie po czubek głowy. Poprawiła dwa plakaty, są lepiej widoczne.

Mołdawia.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chip-Chan powiesiła plakat z tekstem oznaczonym dwoma wykrzyknikami na końcu. Pewnie to jakaś ważna informacja.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych