Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chip-Chan

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2750 odpowiedzi w tym temacie

YuRi_Chan.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

O siódmej rano naszego czasu Chippie grała na komputerze.Później posiedziała trochę przed komórką i wyszła na dwór.Wróciła po niedługim czasie i znów zasiadła przed laptopa.Pisze coś na nim przez chusteczkę/kartkę (Jak już wcześniej na forum wyjaśniono,robi to po to żeby nie było widać co pisze).Wcześniej rano podczas grania wypiła coś,zjadła (pizzę lub kanapkę) uprzednio wąchając jedzenie .Podczas grania uśmiechała się do kamerki,najwyraźniej z kimś rozmawiała.Widzę,że dzisiaj Chip jest w dobrym humorze.

Teraz też się uśmiecha :o TO jest trochę straszne...

I wogóle cały czas się wierci, jest bardziej ruchliwa niz zazwyczaj, taka nerwowa.

YuRi_Chan.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie żebym się reklamowała, czy coś takiego, ale założyłam stronkę na fejsie o CHip-Chan. Będe dodawać tam screeny i tłumaczyć rzeczy z bloga. https://www.facebook...643034825825590

Teraz Chip właśnie przyszła do domu, majstruje coś przy butlach i kartonach :D

.

Equilibrium

• Tematów: 43
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

W końcu ktoś się zlitował, sio na tego fejsa :D

itsONLYinstinct.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ja myśle że tak jak ta cipczan jest jakimś psychologicznym eksperymentem tak samo można zacząć analizować ludzi którzy to komentują.

troche dziwne że 99% ludzi komentujących ma 0 komentów i tylko napierdala w tym temacie posty  :szczerb:

ten temat to wasze całe życie czy co?

Użytkownik itsONLYinstinct edytował ten post 01.03.2015 - 20:42

Sparklelights.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ja myśle że tak jak ta cipczan jest jakimś psychologicznym eksperymentem tak samo można zacząć analizować ludzi którzy to komentują.

troche dziwne że 99% ludzi komentujących ma 0 komentów i tylko napierdala w tym temacie posty  :szczerb:

ten temat to wasze całe życie czy co?

Bo te 99% osób W TYM TEMACIE założyło konto właśnie dla wątku o Chip-Chan co zresztą można przeczytać w pierwszych postach "nowych" użytkowników w tej dyskusji :)

Tak swoją drogą ja również zauważyłam, że chippie uśmiechała się w stronę kamerki. Kiedyś ktoś zrobił screena gdzie chippie wyglądała na naprawdę szczęśliwą 

miała "banana" od ucha do ucha. Szkoda tylko, że jej życie wcale tak nie wygląda :/

Ciekawe czy ona ma jakieś rodzeństwo/ kuzynostwo. Siedzi sama jak palec, pod okiem kamer w dodatku. Na świecie istnieje wiele  eksperymentów, ale jeśli Chip-Chan jest jednym z nich to jest to chyba jeden z najbardziej zrytych eksperymentów . No ale przecież ile można żyć w takich warunkach ?! 

Cez77.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Piszecie, ze ta Chip-Chan to osoba z zaburzeniami... Zaburzenia to maja Ci ludzie, ktorzy zmarnowali dwa lata codziennego siedzenia przed kumputerami i podgladania czyjegos zycia. Rozumiem, ze nie macie swojego i zyjecie sensacjami takimi jak puszczenie baka przez pania w kamerce? Z tego co zauwazylem, to wiekszosc osob ktora ostatnio jest w "temacie" ma japonskie nicki i awatary w stylu manga i tutaj pytanie: Czy rodzice wiedza, ze marnujecie swoje zycie?

Cadavera.
  • Tematów: 3
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Piszecie, ze ta Chip-Chan to osoba z zaburzeniami... Zaburzenia to maja Ci ludzie, ktorzy zmarnowali dwa lata codziennego siedzenia przed kumputerami i podgladania czyjegos zycia. Rozumiem, ze nie macie swojego i zyjecie sensacjami takimi jak puszczenie baka przez pania w kamerce? Z tego co zauwazylem, to wiekszosc osob ktora ostatnio jest w "temacie" ma japonskie nicki i awatary w stylu manga i tutaj pytanie: Czy rodzice wiedza, ze marnujecie swoje zycie?

Moim zdaniem moze to być nawet swoista prowokacja-chip chan. Udaje ona osobę chorą psychicznie by pokazać nam że pojawi sie tlum ludzi śledzących co chwila czy się przesunęła, czy nakryła kocem, czy ma wiatry itd. Rozumiem zobaczyć o co chodzi nawet kilka razy ale widzę ze są osoby które codziennie to robią. Takie podglądactwo jest typowe dla gatunku ludzkiego i stąd ta dziwna maniera i moda na reality show. Tyle ze to nie jest zdrowe.To pokazuje w jakim kierunku zmierza społeczeństwo.

Co do japońskich nicków i awatarów to będę ich bronić-sama lubię anime i mangę więc dla mnie to nic nienaturalnego.Może niektóre z tych osob kształca sie z japonistyki albo innego języka azjatyckiego i tłumaczenie  tajemniczych ,kart' traktuja jako wyzwanie-w takim razie rozumiem ten fenomen chip-chan ale wątpię by to polegało tylko na tym.

Dla pocieszenia powiem tyle ze za jakiś czas możliwe ze sie odwidzi co niektórym pisania co robi ta nieszczęsna dziewczyna. Czasami człowiek ma więcej wolnego czasu niż zazwyczaj i może stąd to voyeurystyczne zamilowanie.

Co do samej dziewczyny dam sobie rękę obciać że najzwyczajniej w swiecie zabawia się z ludźmi.Cala ta historyjka o Verichip jest zmyślona (chip istnieje  jako taki ale nie możliwe aby pozwolił na podsłuchiwanie jej z wnetrza ciała, kontrolę tego jak długo śpi itd.) i zalożę sie że nie ma wszczepionego chipa a caly ten niby gliniarz nie istnieje.Niestety ludzie sa naiwni ale kazdy z nas ma do tego prawo.

A tak w sumie to nie rozumiem, dlaczego ktoś to jeszcze ogląda. Nawet na 4chanie, gdzie wszystko się rozwinęło, większość dała sobie z tym spokój, bo doszli do wniosku, że ma prawdopodobnie schizofrenię paranoidalną, a historia z verichipem jest medycznie niemożliwa.

Dziękuję za głos rozsądku w tym temacie. Verichip istnieje jako taki ale to nie jest mozliwe by kontrolowal dlugosc snu i podsluchiwal kogos od środka. Z drugiej strony Gamebitt czy słyszales kiedyś o technologii kontrolowania ludzkich umyslów voice to skull? Zamierzam wysmazyc jakiegoś posta i zastanawiam sie czy coś udowodniono w tej materii

Użytkownik Cadavera edytował ten post 02.03.2015 - 00:17

Cez77.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Tez lubie anime ale chodzi mi o ludzi, ktorzy zyja w oderwanym fikcyjnym swiecie ktory nazywa sie anime, to tez jest niebezpieczne jak podgladanie kobiety w kamerce przez ostatnie pare lat gimnazjalnego zycia.

Miwena.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Godzina 3 w nocy, a dziewczę wyszywa. Ileż można? To jest już tak chore, że chyba odstąpię od obserwowania jej. Kto normalny o 3 w nocy bierze igłę i nitkę i wyszywa? To wszystko za bardzo ryje mózg.

YuRi_Chan.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ekhem. Czy ktoś z was widział kiedyś ten filmik? http://m.blog.naver....wer/80107039289
Jak dla mnie ona tam tłumaczy jak montować filmiki itp. Wsluchajcie się w to co mówi - czyta nazwy folderów w które klika, a pptem cos tam gada. Teraz juz jest pewne że montuje swoje filmiki i może streama z kamery też....

Hideyoshi.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Godzina 3 w nocy, a dziewczę wyszywa. Ileż można? To jest już tak chore, że chyba odstąpię od obserwowania jej. Kto normalny o 3 w nocy bierze igłę i nitkę i wyszywa? To wszystko za bardzo ryje mózg.

Kto normalny ogląda kogoś kto o 3 w nocy bierze igle, nitkę i wyszywa?..
Jak takie rzeczy ''ryja Ci mozg'' to może na prawdę przestań się tym interesować.

Cadavera.
  • Tematów: 3
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Tez lubie anime ale chodzi mi o ludzi, ktorzy zyja w oderwanym fikcyjnym swiecie ktory nazywa sie anime, to tez jest niebezpieczne jak podgladanie kobiety w kamerce przez ostatnie pare lat gimnazjalnego zycia.

Może obserwatorzy robią to w oczekiwaniu na ,wielki finał' czyli zakończenie calej tej szopki i wyjaśnienie co i po co. Anime i fandom anime to fajna sprawa. Popieram także cosplaying ale wszystko musi mieć umiar. Moja znajoma bardzo interesowała sie różnymi anime con'ami i opowiedziała mi o dziewczynie która cale swoje życie podporządkowuje cospley'om i conwentom 365 dni w roku..... Dodatkowo jeszcze ta kobieta (bo ponoć ma coś kolo 27 lat) odstawia tak zwane dramy (nie do końca wiem o co w tym chodzi ale myslę ze haczy to o co najmniej dziwactwo). Wszystko musi mieć umiar.

Phantasma.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ej, właśnie na ustreamie przestał "mówić" ten głos. Słychać dokładnie co się dzieje. Ostatnio też nadarzyła mi się okazja zaobserwować, jak zgasły światła. Chip gdzieś się schowała za kartonami. Mam nagranie. Akurat ten moment  ;p

To trwało około pół godziny. Może trochę więcej.

+ Tak, tam za szafkami, na końcu pomieszczenia widocznego w kamerce1 jest łazienka. Słyszałam jak szła tam i dźwięk spuszczanej wody.

Użytkownik Phantasma edytował ten post 07.03.2015 - 14:19

Mołdawia.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ej, właśnie na ustreamie przestał "mówić" ten głos. Słychać dokładnie co się dzieje. Ostatnio też nadarzyła mi się okazja zaobserwować, jak zgasły światła. Chip gdzieś się schowała za kartonami. Mam nagranie. Akurat ten moment  ;p

To trwało około pół godziny. Może trochę więcej.

+ Tak, tam za szafkami, na końcu pomieszczenia widocznego w kamerce1 jest łazienka. Słyszałam jak szła tam i dźwięk spuszczanej wody.

Może poszła siu-siu xD

A tak poza tym mam teorię dlaczego ona się tak nazywa (lub ma taki pseudonim).

Chip-Chan

Chip - ponieważ prawdopodobnie ma wczepiony verichip.

Chan - ponieważ odkryto ją na 4chan'ie.

Phantasma.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wprost nie mogę się nacieszyć tym dźwiękiem  ;p Ostatnio coś się więcej u niej dzieje, np. te światła. Mam na 2 nagraniu jak się chowa wtedy za kartony.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych