Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chip-Chan

• Please log in to reply
2750 replies to this topic

vermean.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ktoś interesuje się jeszcze w temacie Chip-Chan? Dyskusja powoli cichnie, ja sama dowiedziałam się o niej wczoraj i postanowiłam poświęcić parę godzin, by czegoś się o niej dowiedzieć, po części z nudy, są wakacje i nie mam co ze sobą zrobić, a ze snem mam problemy, więc zajęłam czymś myśli przynajmniej. 

Naczytałam się o niej mnóstwo, a to z forum, a to od znajomych etc. Teorii jest wiele z tego co widziałam, ale również dla większości aktywnych wcześniej pewnie się to znudziło. Ja, wiadomo, znalazłam jakieś info, sprawa trochę dziwna i się wciągnęłam. Obecnie działa mi tylko jedna kamerka - kartony, więc nie udało mi się jej jak dotąd zobaczyć, ale skoro ona długo śpi to może oznaczać, że robi to nadal, no nieważne. W ostatnim poście widać przyciemnione obie kamerki, aktualnie widzę tylko tyle http://zapodaj.net/82771c9bc5386.png.html 

Przejęłam się trochę, bo sprawa jest dosyć tajemnicza i chętnie podyskutowałabym na ten temat, ale chyba się spóźniłam. xD (I tak, dołączyłam do strony ze względu na tą "zagadkę", choć zjawiska paranormalne mnie interesują i miałam z takowymi do czynienia).

Także ten, ja na razie tyle.

majkasi3.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Vermean,ja Tu wciąż jestem i bardzo ciekawi mnie Chippie.

Yay,nie jestem sama ^^

"Czipczanka" ostatnio ciągle śpi i wydaje mi się że jest dziwnie blada ale może to przez

światło.Od jakiegoś czasu przecież nie włącza światła przez co w jej mieszkaniu zrobiło się

szaro,ano i kamerki nie są takie nowe bo swoje lata mają i coraz bardziej szwankują.

Jest może ktoś kto mógłby przetłumaczyć te plakaty albo zaznaczone na nich czerwonym 

kolorem fragmenty?

sulli.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja interesuję się Chip-Chan od bardzo dawna ale dopiero teraz założyłam konto, więc siemanko ^^

Ja się tą dziwną babą interesuję już ponad pół roku i znalazłam w internecie dużo informacji o niej, znalazłam parę jej danych, także jak ktoś chce to mogę wam podać Facebooka naszej Czipczańskiej, znalazłam go (nie pytajcie jak) ale nie sądze żeby to miało jakis wpływ na sprawe >.<
Dobra, rozpisałam się (jak zwykle zresztą), jakbym znalazła coś nowego albo jakieś screeny to jeszcze napiszę ^^
Sayonara ~♥

vermean.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeju, jak miło że ktoś tu nadal zagląda. 

majkasi3, ja nawet nie mogę do niej zajrzeć, bo zawsze kiedy patrzę nie działa mi druga kamerka. Z wcześniejszych stron forum usiłowałam przetłumaczyć czerwono zaznaczone krzaczki z jej plakatów, ale nie znam koreańskiego (posługiwałam się translatorem + niektóre znaki przypominały japońskie), zatem nic sensownego mi nie wyszło. 

sulli, myślę, że niewiele by to dało, choć poszperać tam można, możesz podesłać link. Pisałam do niej maila ale z tego co wiem nie ma co liczyć na odpowiedź, od jakiegoś czasu nie odpowiada. 

LadyofSpacetime.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pare minut temu widziałam jak nasza Chip-chan w kamerze drugiej wstała, podeszła do kamery i próbowała przykleickolejną kartkę z tekstem, jednak chyba się rozmysliła i poszładalej spac.
A butelki jak stały tak stoją.

vermean.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Gdyby kogoś interesowało - przetłumaczyłam z angielskiego na polski trzy filmy z youtube Chip-Chan.

sulli.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jakby ktoś chciał, to tu macie jej Facebooka : https://www.facebook...&fref=ts&__nodl
To na 100% jej konto, bo jest zarejestrowane na jej e-mail (sama sprawdziłam). Nie ma tam raczej nic ciekawego, ale zostawiam wam do oceny :)

LadyofSpacetime.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Gdyby kogoś interesowało - przetłumaczyłam z angielskiego na polski trzy filmy z youtube Chip-Chan.

Ja poproszę. :)

shaven.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wow, nigdy nie myślałam, że będą mnie interesowały takie rzeczy, jestem sama zaskoczona. Wkręciłam się w temat dziś rano i czytam dyskusję. Czemu na kamerkach nic się nie dzieje? Są cały czas tylko napisy i ujęcie na kartony. Czyżby to był mój problem z komputerem czy może faktycznie nic się nie dzieje? 

Ja też chętnie zobaczę.

vermean.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czemu na kamerkach nic się nie dzieje? Są cały czas tylko napisy i ujęcie na kartony. Czyżby to był mój problem z komputerem czy może faktycznie nic się nie dzieje? 

U Ciebie nic się nie dzieje, a u mnie ciągle nie działa druga kamerka i nie wiem, czy problem z komputerem czy po prostu trafiam na takie momenty. 

http://kchvn.blogspot.com/p/chip-chan.html 

Proszę bardzo. I z góry przepraszam, jeżeli coś nie ma sensu, ale tekst po angielsku był tak samo chaotyczny, jak wypowiedzi Chip (co oznacza, że pewnie targały nią emocje, nie wiem). 

LadyofSpacetime.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dzięki.
U mnie dwie kamerki działają ciągle.
Aktualnie pozycja butelek się zmieniła, a w drugiej kamerce zamiast kilku kartek jest jedna.
Spróbuje przetłumaczyc co tam piszę. ;-;

EDIT:
Chyba nikogo nie zdziwię jesli napiszę, że wyszło nic, jednak na początku jest jakaś wzmianka o 21 dniach i coś z 23, albo o godzinę mozę chodzic (bo jest w tekście przetłumaczonym PM) albo o 23 artykuły.
Hmm...

Użytkownik LadyofSpacetime edytował ten post 21.07.2015 - 17:47

vermean.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czemu na kamerkach nic się nie dzieje? Są cały czas tylko napisy i ujęcie na kartony. Czyżby to był mój problem z komputerem czy może faktycznie nic się nie dzieje? 

U Ciebie nic się nie dzieje, a u mnie ciągle nie działa druga kamerka i nie wiem, czy problem z komputerem czy po prostu trafiam na takie momenty. 

http://kchvn.blogspot.com/p/chip-chan.html 

Proszę bardzo. I z góry przepraszam, jeżeli coś nie ma sensu, ale tekst po angielsku był tak samo chaotyczny, jak wypowiedzi Chip (co oznacza, że pewnie targały nią emocje, nie wiem). 

EDIT: Założyłam oddzielnego bloga na jej temat. http://verichippie.blogspot.com/

LadyofSpacetime, nie dziwię się, że z tłumaczenia nic nie wyszło, sama próbowałam z wcześniejszymi plakatami. Znaki są nieczytelne i z błędami, nic sensownego nie da się z tego przetłumaczyć.

Silv.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przecież na pierwszej stronie macie przetłumaczone kilka tych tekstów.

sulli.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja ostatnio przetłumaczyłam jej filmik z youtube, chyba piąty albo szósty. Ciekawe rzeczy tam byly. Jak bedę miała więcej czasu to wysle.

mischief writer..
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Sprawa jest bardzo głośna, jednak martwi mnie to, iż od tak długiego czasu nadal nikt nie zainterweniował. Nie myślicie, że jest to zbyt podejrzane? Tyle lat, znana jest jej lokalizacja, dane, ale mimo wszystko stream nadal istnieje, a nikt z chociażby policji nadal nie zajął się Chipchan. Coś tu jest nie tak.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych