Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chip-Chan

• Please log in to reply
2750 replies to this topic

Kronikarz Przedwiecznych.

Ten znienawidzony

• Tematów: 272
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Sprawa jest bardzo głośna, jednak martwi mnie to, iż od tak długiego czasu nadal nikt nie zainterweniował. Nie myślicie, że jest to zbyt podejrzane? Tyle lat, znana jest jej lokalizacja, dane, ale mimo wszystko stream nadal istnieje, a nikt z chociażby policji nadal nie zajął się Chipchan. Coś tu jest nie tak.

Bo to od początku jest ściema dla naiwnych gimbusów, które nie mają co robić, tylko wpatrywać się w ekran monitora i podniecać, jak jakieś dziewczę po drugiej stronie świata nabazgrze coś na kartce albo odpali PC. 

mischief writer..
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak też uważam,jednak w jaki sposób powstała w takim razie owa Chipchan,skoro teoretycznie wykazuje ludzkie zachowania? Prawdopodobnie jest to wielka ściema, jednak nurtuje mnie to, jak to wszystko zostało stworzone. Zastanawiam się nad opcją nagrania paru dni i ponownego odtwarzania ich.

thalione.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Też myślałam, że cała historia z Chip Chan to fejk, zapętlone nagrania czy coś podobnego, ale jak tak ją oglądam od jakiegoś czasu, to raczej jest prawdziwe. Jej zachowania się nie powtarzają, nie są takie same, napisy co rusz nowe.

Jak większość obstawiam, że kobieta ma schizofrenię i narkolepsję. Nie jest medycznie możliwe, żeby verichip z jej kostki wewnętrznie podsłuchiwał wypowiedzi Chippie, patrzył jej oczami i kontrolował sen.

mischief writer..
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mimo wszystko gdyby tak było, to chociaż jacyś lekarze powinni się tym zająć, przecież nie można zostawić człowieka w takim stanie.

Legendarny..

King of Nothing, Slave to No One

• Tematów: 187
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja nie wierzę, że naprawdę nikt nigdy nie zgłaszał gdzieś tego do władz, policji, goniące za sensacją media też na pewno się tym zainteresowały. To jest po prostu niemożliwe, ktoś musiał się tym zajmować i albo zostało to już jakoś wyjaśnione, albo dochodzenie trwa, albo jest to jakiś dziwny eksperyment lub spisek ( o.O ) i celowo nikt tego nie wyjaśnia. Opcja trzecia to mało prawdopodobna teoria spiskowa w którą nie wierzę, bo po cholerę ktoś miałby coś takiego robić.

thalione.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W Korei są inne standardy niż w Polsce. U nas, nawet jeśli ktoś nie ma żadnej rodziny, w pewnym momencie zainteresowałby się sąsiad, listonosz albo ktokolwiek inny.
Z kolei tam nikogo to nie interesuje. W Korei panuje powszechna powściągliwość, ludzie nie mieszają się w sprawy innych.

Legendarny..

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ale coś takiego to jest łakomy kąsek dla dziennikarzy, bo ciekawe i sensacyjne. Więc jacyś zagraniczni musieli próbować to wyjaśniać jeśli nie lokalni. Na policję też mógł zgłosić to niekoniecznie ktoś stamtąd, chociaż bez względu na tamtejsze standardy zdziwiłbym się gdyby ani jeden Koreańczyk nie próbował tego zgłosić. Mi to na kilometr śmierdzi jakąś mistyfikacją lub eksperymentem, a jeśli nie to zostało to już pewnie dawno wyjaśnione. Tylko ludzie nie mający niczego lepszego do roboty wciąż się nabierają i siedzą po nocach wpatrując się w każdy ruch jakiejś dziewczyny, która nawet nie wiadomo czy istnieje.

vermean.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Z tego co widać na jej blogach, ona sama kontakt z policją miała, ale nie wyglądało to na żadne dochodzenie ani nic z tych rzeczy. W Azji jest wielu tego typu "outsiderów", jak to się nazywało? Hikikomori? Do tego teoria o jej chorobie psychicznej, to się łączy. Na yt mówiła,  że policjant ją nęka, nikt jej nie może pomóc, (czytaliście? Bo nie wiem, czy jest sens, bym o tym pisała jeszcze raz. xD), podobno cała rejonowa policja jest przeciwko niej (nikt tak naprawdę nie wie, ile w tym prawdy, no ale to jej słowa), sama napisała, że streamy są po to, by ktoś w końcu jej pomógł, "a nawet jeżeli nikt nie będzie w stanie jej pomóc, niech przynajmniej posłucha tego o czym mówi". Poza tym, zastanawiające jest, dlaczego Koreańczycy dziwnie reagują na jej pseudonim. Z jednym kolesiem z Korei miałam kontakt przez pewien czas, zrobił się niemiły więc przestałam mu odpisywać, ale któregoś dnia pomyślałam sobie, że spytam go o tą czipczan. Oburzył się, że dlaczego ja niby do niego piszę, pożegnał się i tyle. Z kolei drugiego Koreańczyka zaczepiłam już ze względu na temat Chip-Chan, napisałam na interpalsie, a on twierdził, że nie ma pojęcia, kto to taki. Więcej już nie próbowałam, ale słyszałam, że nie chcą o tym rozmawiać, obrażają się czy coś. Jeżeli miałby to być spisek, okej, zrozumiałabym, gdyby trwało to przypuśćmy rok maksymalnie, ale tyle lat? Chodziły również pogłoski, że Chan w ten sposób zarabia, że może ma poza tym normalne życie, co wydaje się mało prawdopodobne, kiedy spędza tyle czasu w tym dziwnym mieszkaniu. Według mnie rzeczywiście jest to albo choroba psychiczna, albo faktycznie kobieta ma problem, no bo sorry, ale czytając to, o czym mówiła i słuchając przy okazji, w jaki sposób to mówiła, trudno było mi uznać to za wymysł, kiedy brzmiała tak przekonująco. Chyba że to po prostu dobra gra aktorska. Nie wchodzę codziennie na jej kamerki, nie ślęczę nad jej streamami śledząc każdy ruch, ale czasem przysiądę na kilka godzin, poczytam, poszukam... Niewiele to daje, skoro nikt do tej pory tego nie ogarnął, ale zawsze to jakieś dodatkowe zajęcie, tłumacząc jej filmiki z angielskiego na polski przynajmniej mogę podnieść skille językowe, tym bardziej, że interesuje mnie w przyszłości praca tłumacza. No, ja na razie tyle chyba.

Legendarny..

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To ona musiałaby być jakąś grubą szychą, świadkiem albo inną ważną osobistością, żeby cała lokalna policja była przeciwko niej :D . Bo koreańska policja nie ma niczego lepszego do roboty jak nękanie jakiejś chorej dziewczyny. Z tym nękającym ją policjantem, to historia według niej była taka, że skorumpowany gliniarz wszczepił jej czipa w kostkę (stąd pseudonim - Chip-Chan) za pomocą którego kontroluje jej sen, słyszy wszystko co mówi i zna jej dokładną lokalizację (z tego co słyszałem w rzeczywistości dla czipu umieszczonego W KOSTCE możliwe jest tylko to ostatnie, ta kontrola nad snem i podsłuchiwanie to jest raczej bajka).

Jeśli rzeczywiście z jej ust (tudzież jej klawiatury) padło stwierdzenie, że przeciwko niej jest cała lokalna policja, to to jest kolejna bardzo silna przesłanka za tym, że to po prostu schizofrenia.

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Gdyby była chora psychicznie to by sobie tak dobrze nie radziła i ktoś w końcu by się tym zainteresował, poprosił lekarzy o interwencje czy coś. Może to jest jakiś program stworzony do nabijania kasy, taki realny sims.

Banana Milk.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W zeszłym roku pisałam do Chip-chan na jej e-mail [email protected]. Pytałam ją między innymi, czy potrzebuje pomocy, czy ma jakąś rodzinę lub przyjaciół, czy chce porozmawiać i jak można by było jej pomóc.... dziś mi odpisała.

W odpowiedzi dostałam to:

Thank you so much for your consideration

I hope everything will be solved someday...

right now i am in trouble so much 

Thank you

Czy dostał ktoś taką wiadomość również? szkoda, że nie napisała, jak można jej pomóc. 

Przy okazji, jestem nową użytkowniczką tego forum, również założyłam swoje konto z myślą o udzielaniu się w tym temacie (chociaż przyglądałam się mu już wcześniej, z innego konta) ^_^

Użytkownik Banana Milk edytował ten post 30.07.2015 - 17:51

Cadavera.
  • Tematów: 3
  • Artykułów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

To ona musiałaby być jakąś grubą szychą, świadkiem albo inną ważną osobistością, żeby cała lokalna policja była przeciwko niej :D . Bo koreańska policja nie ma niczego lepszego do roboty jak nękanie jakiejś chorej dziewczyny. Z tym nękającym ją policjantem, to historia według niej była taka, że skorumpowany gliniarz wszczepił jej czipa w kostkę (stąd pseudonim - Chip-Chan) za pomocą którego kontroluje jej sen, słyszy wszystko co mówi i zna jej dokładną lokalizację (z tego co słyszałem w rzeczywistości dla czipu umieszczonego W KOSTCE możliwe jest tylko to ostatnie, ta kontrola nad snem i podsłuchiwanie to jest raczej bajka).

Jeśli rzeczywiście z jej ust (tudzież jej klawiatury) padło stwierdzenie, że przeciwko niej jest cała lokalna policja, to to jest kolejna bardzo silna przesłanka za tym, że to po prostu schizofrenia.

Tak albo jakis inny zespół paranoidalny. Wbrew wszelkim pozorom osoby chore na schizofrenie mogą mieć momenty całkowicie normalnego zachowywania się

ghost25.

My life in my hands

Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co tu dużo pisać albo rząd koreański robi jakiś zaawansowany technologiczny projekt (wierząc w to co piszecie o tym czipie) i ma w dupie czy ktoś to obejrzy, gdyż dowodów na to nie ma i każdy pomyśli właśnie o demonach lub zrytym berecie tej laski.

Lub faktycznie jest chorą osobą (coś jak tiger/bonzo i kobra ) i nie zdaje sobie za bardzo sprawy w jakim świecie żyje lub też ktoś jej za to płaci choć wątpię.

Teraz należy się zastanowić, jeżeli faktycznie jest to eksperyment z kontrolą umysłu itp. to strach się bać co rządy mogą zrobić z ludźmi za 20lat i należałoby się taką sprawą zająć, niestety żadnych przesłanek nie ma więc to odpada, wniosek taki że jest chorą osobą i nie ma na co patrzeć, że też chciało się komuś ją obserwować tyle lat lub miesięcy, mógłbym to zrozumieć gdyby działy się tam jakieś zjawiska paranormalne ale oglądać chorą osobę.

Użytkownik ghost25 edytował ten post 07.08.2015 - 09:01

trejn.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Rilliane.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wiem, że dawno mnie tu nie było i że prawdopodobnie tracę w tym momencie życie, ale mam wakacje, więc postanowiłam (głównie z nudów) zajrzeć do Chippie.
Trochę porzuciłam moje wcześniejsze teorie, a przynajmniej odnoszę się do nich z dystansem, mimo wszystko lubię teorie spiskowe i te zamiłowanie nie pozwala mi całkowicie wykluczyć istnienie Cop-P.
A co u Chip-Chan? Od trzech dni śpi i wykazuje jeszcze mniej aktywności niż zazwyczaj. Na jej kamerki wchodzę dosłownie na chwilę, ale dziś jej widok nieco mnie przeraził
http://i.imgur.com/t34BVmx.png
http://i.imgur.com/2epvxjd.png
To by było na tyle, odmeldowuję się~

Użytkownik Rilliane edytował ten post 18.08.2015 - 12:08

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych