Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chip-Chan

• Please log in to reply
2750 replies to this topic

Angela.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Obserwuję Chip Chan od wczoraj. Zerkam na kamerki w każdej wolnej chwili, nawet podczas wykonywania obowiązków mam ją na widoku. Zarejestrowałam się tu zresztą specjalnie dla niej.
Ona ma własny tryb życia. Budzi się o 17 czasu koreańskiego, o 22 idzie do sklepu, zasypia o 3 nad ranem i przesypia 20 godzin. Właśnie czekam, aż się obudzi. Prawdopodobnie kiedy spałam, zmieniła plakat. Ktoś mógłby go przetłumaczyć (mam nadzieję, że udało mi się wstawić)?Screenshot_2016-04-12-13-54-02.png Screenshot_2016-04-12-13-54-02.png Screenshot_2016-04-12-13-54-02.png Screenshot_2016-04-12-13-54-02.png
Chip Chan
Plakat Chippie, który widział wczoraj. Proszę o przetłumaczenieIMAG0347.jpg

szyszak.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

znalazlem gdzie mieszka chip chan i gdzie prawdopodobnie gdzie robi zakupy. Butelki u niej w domu wygladaja tak samo jak w tym markecie kolo jej domu, nie wiem czy ktos to wczesniej zauwazyl xD

screeny :

screeny :

Załączone grafiki

• 3.png
  • 2.png
  • 1.png

Użytkownik szyszak edytował ten post 11.05.2016 - 16:51

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

znalazlem gdzie mieszka chip chan i gdzie prawdopodobnie robi zakupy.  Butelki u niej w domu wygladaja tak samo jak w tym markecie kolo jej domu,

No tak bo taką Cisowiankę można kupić w tylko jednym sklepie.

szyszak.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

hahahahahah  pewne jest jedynie to ze IP jest z tamtego miejsca xD

Agaaa93.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam, jestem tu nowa :)

Od kilku dni zaczęłam się zainteresować Chip Chan, ale potem się znudziło , bo nic się nie dzieje. Nawet nie wiem po co zaglądam live xD

I wiem, że nikt się nie interesuje, bo  tu sprawa ucichła , ale chciałam coś dodać screen.

Ale dzisiaj o 20:20, kurcze, spała z otwartymi ustami ! (jakby krzyczała, raczej to nie ziewanie, bo cały czas miała otwarte) oto screen : 

https://drive.google...iew?usp=sharing

(sorki, ale nie mogę znaleźć dodawanie w załączniku - w ogóle nie ma opcji w załączniku) no to daję link z dysku. 

Ale jak obserwowałam to co 4-5 h zmieniała kartki zaczepiony do kamerki.

Przeczytałam z deski do deski (tta wszystkie strony) ale coś mi nie dało spokoju. 

Skoro (nie pamietam który) 2013-2014 zaczęła zachowywać normalnie, czyli jadła, oglądała, brak plakat i mało spała ! Jakby normalnie funkcjonowała. Ale... co jeśli rzekomo Cop P przerwał przez cały rok i nie mógł ją kontrolować, bo miał może wypadek ? tak mi wsunęło mi teorie, skoro była normalna, a potem znów powróciło.

Choć również uważam, że to chora psychiczna i powinna się wyleczyć, również się zgadzam że robi tylko po to być sławna.

Ciężko przebrnąć przez każde napisane przez Ciebie zdanie. Ewentualne następne posty proszę pisać z sensem.

Alis

Użytkownik Alis edytował ten post 07.06.2016 - 20:13

RudaJelonkowa.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam bardzo serdecznie, 

Od niedawna zaczęłam się interesować się tematem Chip Chan, zaglądam do niej w wolnych chwilach zazwyczaj w odstępach co godzinę, dziś zauważyłam że właśnie co godzinę jest aktywna dlatego zaczęłam robić screen`y 

Na pierwszym widać ze ktoś przynosi jej paczkę, później zmiana kartki i nadal kima ale zaciekawił mnie bardziej drugi screen

Po tym jak chip usiadła zaczęła krzyczeć, wyginać się a później zasnęła, co ciekawe godziny na kamerach się nie zgadzają.

Jedna jest po prostu wyłączona.

Doszłam w końcu do wniosku że może to jest jakaś pętla i podgląd nie ma nic wspólnego rzeczywistością ;) oczywiście to moja teoria, pozdrawiam ! 

Załączone grafiki

• chip1-vert.jpg
  • chip4-vert.jpg

Foxxy13.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Obserwuję ją od 21:27 naszego czasu i jedynie co zrobiła to tylko zmieniła pozycję i śpi dalej.Jest przykryta jedną z dziwnych kart
21:42 wstała i gdzieś poszła poza kamery
21:43 wróciła,poprawiła włosy i wygląda jakby krzyczała
21:44 padła a potem zasłoniła się kartą,chyba płacze ale nie jestem pewna
21:45 znów przykryła się kartą i śpi
A tu screeny z poszczególnych godzin

Załączone grafiki

• Screenshot_2016-06-13-21-44-25.png
  • Screenshot_2016-06-13-21-45-12.png

Jukki.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ktoś tu jeszcze żyje? :> Chętnie bym odświeżyła temat, zajarałam się strasznie ostatnio i przeczytałam wszystko co do tego postu xD Jak pewnie wiecie Chippie nadal prowadzi takie życie jak w ciągu tych ostatnich lat, może jedynie rzadziej wychodzi z domu. Często się gwałtownie budzi, ma na twarzy niepokojący grymas...krzyczy? Tak jakby z bólu. Często zmienia kartki, z tego co tłumaczyłam translatorem to powtarzają się słowa o bólu...głowy, kości. Czyli tak jak wcześniej?

Alucard.

Unhuman

• Tematów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tyle jest ciekawych wydarzeń na świecie, miejsc, zjawisk. A ludzie fascynują się chorą umysłowo kobietą, która postanowiła zostać "streamerką" :D

Hirsza.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dla mnie ta sprawa jest strasznie dziwna.. Sama wyczytałam, że ten "oprawca" ma podgląd na jej zachowanie.. To ja się pytam "jak ona się myję i przebiera" ;_; Ważniejsze; do cholery jasnej. Skro cały świat, może połowa wiedzą, iż jest tam zamknięta, i że tam śpi, to dlaczego nikt jej nie pomoże, nikt jej nie zawiezie do szpitala itp.. Obserwuje ją od dwóch dni. W pierwszym dniu Chip chan od 15 do 18:30 nie była widoczna na ekranie. Dopiero od 18:40 zauważyłam jak siedząc w dość naturalniej pozie ogląda internet. Na drugi dzień Chip chan spała już w dość nieturlanej pozie, wymachując jakąś kartką z koreańskimi znakami. Gdy poszłam się ubrać, a była to mniej więcej 10 przed powrotem zerknełam na znaki na tej głównej kartce. Brak zmian, zaś po powrocie zauważyłam, iż głowa kartka, do  połowy, zakryta była jakąś starą, już zżółkniałą kartką, z podkreślonymi na czerwono napisami.. Wtedy na prawdę zrobiło się dziwnie, bowiem wyglądało to na jakiś znak, iż chcę, abyśmy to przeczytali, że właśnie to jest ważne, czego powinnyśmy przestrzegać, bądź co powinniśmy wiedzieć.. Przynajmniej ja tak myślę. 

Jukki.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dzisiaj Czip śpi smacznie cały dzień, jest 19. Nie budzi się tak często i nie krzyczy po przebudzeniu, czyli chyba jest trochę lepiej  ;) Z tego co ostatnio starałam się wyczytać z jej kartek wynika że chyba coś ją boli. 

Wczoraj złapałam chyba coś dość ciekawego, bo kamera albo sama się obróciła (obsunęła na przykład) albo Chippie sama ją przesunęła. Widać na niej było fragment kuchni, dalej chyba jakieś wejście do innego pokoju. Ciekawiło mnie gdzie była, na żadnej z kamer jej nie widziałam, a chyba nie wychodziła,  co wnioskuję po braku zmian co do ustawienia kartonów i butelek. Podrzucam screena niżej.

Dla mnie ta sprawa jest strasznie dziwna.. Sama wyczytałam, że ten "oprawca" ma podgląd na jej zachowanie.. To ja się pytam "jak ona się myję i przebiera" ;_; Ważniejsze; do cholery jasnej. Skro cały świat, może połowa wiedzą, iż jest tam zamknięta, i że tam śpi, to dlaczego nikt jej nie pomoże, nikt jej nie zawiezie do szpitala itp.. Obserwuje ją od dwóch dni. W pierwszym dniu Chip chan od 15 do 18:30 nie była widoczna na ekranie. Dopiero od 18:40 zauważyłam jak siedząc w dość naturalniej pozie ogląda internet. Na drugi dzień Chip chan spała już w dość nieturlanej pozie, wymachując jakąś kartką z koreańskimi znakami. Gdy poszłam się ubrać, a była to mniej więcej 10 przed powrotem zerknełam na znaki na tej głównej kartce. Brak zmian, zaś po powrocie zauważyłam, iż głowa kartka, do  połowy, zakryta była jakąś starą, już zżółkniałą kartką, z podkreślonymi na czerwono napisami.. Wtedy na prawdę zrobiło się dziwnie, bowiem wyglądało to na jakiś znak, iż chcę, abyśmy to przeczytali, że właśnie to jest ważne, czego powinnyśmy przestrzegać, bądź co powinniśmy wiedzieć.. Przynajmniej ja tak myślę.

Dokładnie, największe co nas ogranicza to brak znajomości koreańskiego ;-; Często też zaznacza coś na czerwono, myślę że to jest szczególnie istotne. Miło że ktoś jeszcze się Nią interesuje  :> 

359fqlj.jpg

Użytkownik Jukki edytował ten post 23.06.2016 - 11:57

Hirsza.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dzisiaj Czip śpi smacznie cały dzień, jest 19. Nie budzi się tak często i nie krzyczy po przebudzeniu, czyli chyba jest trochę lepiej  ;) Z tego co ostatnio starałam się wyczytać z jej kartek wynika że chyba coś ją boli. 

Wczoraj złapałam chyba coś dość ciekawego, bo kamera albo sama się obróciła (obsunęła na przykład) albo Chippie sama ją przesunęła. Widać na niej było fragment kuchni, dalej chyba jakieś wejście do innego pokoju. Ciekawiło mnie gdzie była, na żadnej z kamer jej nie widziałam, a chyba nie wychodziła,  co wnioskuję po braku zmian co do ustawienia kartonów i butelek. Podrzucam screena niżej.

Dokładnie, największe co nas ogranicza to brak znajomości koreańskiego ;-; Często też zaznacza coś na czerwono, myślę że to jest szczególnie istotne. Miło że 

Nasza Chip-chan od kilku godzin śpi.. Jednak zastanawia mnie, dlaczego zwaliła wcześniej podkreślony na czerwono plakat.. W ogóle ktoś tu żyje, czy ta dyskusja umarła? :(

Ktoś tu jeszcze żyje? :> Chętnie bym odświeżyła temat, zajarałam się strasznie ostatnio i przeczytałam wszystko co do tego postu xD Jak pewnie wiecie Chippie nadal prowadzi takie życie jak w ciągu tych ostatnich lat, może jedynie rzadziej wychodzi z domu. Często się gwałtownie budzi, ma na twarzy niepokojący grymas...krzyczy? Tak jakby z bólu. Często zmienia kartki, z tego co tłumaczyłam translatorem to powtarzają się słowa o bólu...głowy, kości. Czyli tak jak wcześniej?

Ja zyje, jak coś to możemy pogadać! ^^

Jukki.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mam nadzieję że ktoś jeszcze dołączy się do dyskusji, ale póki co jesteśmy dwie, co bardzo mnie cieszy! :3 

~~~~~~~~~~

Jedyne co zmieniło się u Chippie to kartka. Z tego co daje radę tłumacz to jest znowu coś o krwawieniu. Nie daje mi to ostatnio spokoju. 

~~~~~~~~~~

U niej 23 i po zmianie kartki znowu smacznie śpi. Wydaje mi się że bedzię spała już do rana, ale to tylko moje przeczucia.

~~~~~~~~~~

Tak w ogóle, czy nie wydaje się Wam że Ona w jakiś dziwny sposób trzyma tą kartkę? To jest jej kciuk czy mały palec?

287d8c0.jpg

ManicYouniverse.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No faktycznie dziwne ułożenie palców...próbowałam niezdarnie to odtworzyć (ułożenie), ale mi nie wychodziło - nie wiem, co jest. 

Kamer nr 2 u mnie padła...szary obraz.

Jukki.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No faktycznie dziwne ułożenie palców...próbowałam niezdarnie to odtworzyć (ułożenie), ale mi nie wychodziło - nie wiem, co jest. 

Kamer nr 2 u mnie padła...szary obraz.

Masz ustawione 4 screens w rogu? Próbowałaś włączać 9 lub 16?

Użytkownik Jukki edytował ten post 23.06.2016 - 16:10

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych