Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chip-Chan

• Please log in to reply
2750 replies to this topic

Itu.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam.

- Chora psychicznie - wiele szczegółów na to wskazuje, choćby to kiwanie się w przód i w tył. Tego raczej nie robi zdrowa osoba. No i te wszystkie historyjki o "Skorumpowanym Policjancie P" - urojenia, godne czubka :D

- Udawanie, łapanie nas na haczyk - możliwe, ale raczej w to osobiście wątpię. OK - od sierpnia mamy tylko pięć miesięcy, ale ileż można? Normalnemu człowiekowi znudziłoby się udawanie takiego ubogiego życia w syfie przed lapkiem w dwa - trzy tygodnie.

Swoją drogą...
Czy tylko ja zauważyłam, że Chipi zmieniła ubranie (mogło pisać wcześniej, nie doczytałam)?
Teraz zamiast różowej bluzy ma niebieską koszulę w kratę!

Kiwanie niekoniecznie musi oznaczać od razu chorobę psychiczną. Sama to robię, w przód i w tył, jak również na boki, a chora psychicznie nie jestem ;) Ale faktycznie, jej urojenia dają już nieco do myślenia.

Zdefiniuj "normalność". Chipi zachowuje się nadzwyczaj spokojnie, a właściwie nie widać po niej NIC, co by wskazywało na to, że wariuje od tego ciągłego siedzenia w domu (mimo wychodzenia co jakiś czas). Pięć miesięcy to jest kawałek czasu. Nie znamy Chipi ani jej charakteru, wiemy tyle co uda nam się zaobserwować na kamerach, a właściwie wszystko to jest jednym wielkim założeniem.
Udawanie tutaj też nie wchodzi w grę. Nie zdradza żadnych oznak zmęczenia sytuacją, a nawet można by powiedzieć, że niczego by nie zmieniała. "Pasuje" jej to.

A niebieską koszulę ma chyba już od paru dni ^^

Użytkownik Itu edytował ten post 28.12.2011 - 16:18

Lady Makbet.

Lady

• Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dziwnie oglądać i słuchać Chipi ;;; Trzecia kamerka dowodzi jednak, że dziewczyna nie ma przed nami nic do ukrycia - przed chwilą gadała jak szalona przez telefon.

edit: czy ta 'trzecia kamerka' to nie jest jej nagranie po prostu?

Użytkownik McLyte edytował ten post 28.12.2011 - 16:25

mysia..
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

LondonBridge - sama, ale starałam się sklecić zdania jak najprostsze, żeby tłumacz jej nie zniszczył. :D

Itu - normalny, czyli normalny. Nie "skażony" żadną chorobą itd. Chodziło mi bardziej o to, że zwykły człowiek ma więcej pożytecznych rzeczy do robienia. Praca, dzieci, utrzymanie domu. Siedząc cały dzień pod kocem i robiąc zdjęcia syrów nie utrzyma domu, więc na kimś się pasożyci, co z kolei nie potrwa wiecznie, bo też i druga osoba kiedyś będzie miała w końcu dość.

Co do koszuli to nie miałam bladego pojęcia, dzisiaj po raz pierwszy odpaliłam kamerkę z Chipi.

Jeszcze mam jedną teorię, chociaż pewnie jest całkowicie do odrzucenia.

Co jeśli Chipi dobrowolnie poddawana jest jakimś eksperymentom? Chodzi mi głównie o ten chip. Może ona rzeczywiście ma go wszczepionego? Chociaż o ile mi wiadomo, eksperymenty na ludziach są zabronione. No ale cóż - zawsze musi być ten pierwszy raz. xD

I jeszcze co do tego jej nawijania...
No ona cały czas coś gada! Może ma w uchu jakąś mikro-słuchawkę i gada z kimś przez Skajpaja? :D

Użytkownik mysia. edytował ten post 28.12.2011 - 16:27

patryk0802.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ma ktoś jakieś pomysły co do źródła dźwięku? Z laptopa to leci? Bo ktoś tam cały czas coś nawija, chyba cały czas ta sam babka - możliwe, że to nasza Chipi gada?

mysia..
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To na 90% Chipi, zasłania usta kocem, może żebyśmy nie widzieli, że ona gada?
Co jak nie ma pojęcia o tym, że trzecia kamerka nagrywa głos?

Może ona w ręku trzyma jakiś mikrofon czy cuś? Okaże się, jak wstanie.

Usłyszałam od niej przed chwilą słowo "kamera".
To pewnie nic nie znaczy, ale zawsze jakaś wskazówka. :P

I jeszcze dosłyszałam "policeman"... Było chyba mówione, że Chipi gada łamaną angielszczyzną?

EDIT:

A jednak, to nie Chipi! Ona wstała i gdzieś polazła...

Spoiler

...a babsko dalej nawija. Ale skąd jest ten dźwięk? Za cholerę nie mogę dojść...

Użytkownik mysia. edytował ten post 28.12.2011 - 16:56

scantraxx.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

znalazłem screena z samym momentem włączenia 3 kamerki, widać na nim jej twarz, wygląda na dosyć starą kobitkę

Dołączona grafika

Lady Makbet.

Lady

Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ej ludziska, a może ta 'babka' z trzeciej kamery, to takie pranie mózgu. Ktoś usłyszał 'camera' ktoś 'cop'. Może to rzeczywiście jakiś eksperyment na niej? Ktoś jej puszcza na okrągło jakieś taśmy z tym, co ona wypisuje na blogu? Bo to brzmi imho jak lektor jakiś. Nie ma w tym słowotoku ani chwili na odpoczynek, czy pomyślenie nad ciągiem dalszym. Może to właśnie przed tym ostrzega nas Chipi? Żeby tego nie słuchać?

Użytkownik McLyte edytował ten post 28.12.2011 - 17:24

Vanlid.
  • Tematów: 1
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

znalazłem screena z samym momentem włączenia 3 kamerki, widać na nim jej twarz, wygląda na dosyć starą kobitkę

Dołączona grafika

E tam, nie pochodzisz z Azjii, by rozpoznawać, czy jest stara, czy może młoda. Niektóre azjatki mają prawie czterdziestkę, a wyglądają na góra dwadzieścia trzy - dwadzieścia pięć lat 8)

patryk0802.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No okej, ale jakby to miał puszczać? Czemu nie mogłaby tego wyłączyć? I swoją drogą, czy to przypadkiem nie jest zapętlone?

cojapacze.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ej ludziska, a może ta 'babka' z trzeciej kamery, to takie pranie mózgu. Ktoś usłyszał 'camera' ktoś 'cop'. Może to rzeczywiście jakiś eksperyment na niej? Ktoś jej puszcza na okrągło jakieś taśmy z tym, co ona wypisuje na blogu? Bo to brzmi imho jak lektor jakiś. Nie ma w tym słowotoku ani chwili na odpoczynek, czy pomyślenie nad ciągiem dalszym. Może to właśnie przed tym ostrzega nas Chipi? Żeby tego nie słuchać?

To żadne pranie mózgu,to na 99% jej nagranie i jakieś wołanie o pomoc.

+ chyba jest zapętlone.

Użytkownik cojapacze edytował ten post 28.12.2011 - 17:33

Lady Makbet.

Lady

Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Być może zgodziła się na takie coś i teraz nie chce tego wyłączać? Wydaje mi się, że odtwarzanie takiego nagrania to żaden problem...

mysia..
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Może to właśnie przed tym ostrzega nas Chipi? Żeby tego nie słuchać?

Hm... Teraz to się zrobiło creepy. :) Dość trafne spostrzeżenie - ale wątpię. Chipi ostrzegała nas przed budzikiem. A nikt normalny nie ustawia sobie na dźwięk budzika jakiejś babki gadającej o kamerach i policjantach. Chociaż z drugiej strony jak po części ustaliliśmy Chipi prawdopodobnie nie jest do końca zdrowa psychicznie, więc mamy pętlę. Zagmatwane to wszystko, ale jakby rozbić na części, powstanie trochę logicznego faktu. Ale wciąż za mało informacji...

Jedno jest pewne - trzeciej kamery już nie włączę xD

cojapacze.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jedno jest pewne - trzeciej kamery już nie włączę xD

Przecież można wyłączyć dźwięk x|

mysia..
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A to by z kolei nie miało sensu, oglądanie tego bez dźwięku, bo obraz jest rozmazany, a widać czubek jej łebka. :roll:

Czyżby Chipi zasnęła? Chodźmy domalować jej wąsy i zgolić brwi! :D

Lady Makbet.

Lady

Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja teraz na nią patrzę z trójki - jako, ze nie rozumiem koreańskiego, czuje się bezpieczna, wątpię żeby to miało na mnie jakiś wpływ.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych