edit: miałem przed chwilą obraz i bez zmian... śpi
edit2: najśmieszniejsze jest to, że druga kamerka działa mi przy włączeniu opcji patrzenia na 16 a na 9 i 4 nie chodzi
Użytkownik seSTREET edytował ten post 29.12.2011 - 12:48
Gdyby nie bariera językowa to można by się łatwo dowiedziec, czy ktoś w Azji o niej wie. Na jakimś forum ktoś napisał, że spytał na jakimś czacie jakiegoś Azjatę o nią, to w ogóle jej nie kojarzyli, w ogóle gdzie jest potwierdzone, że "cała Korea wrze" i czemu nie ma o niej w gazetach, jak dla mnie taki big brother to jest jakaś nowość, kolejny kroczek w komercjalizacji i upublicznianiu wszytskiego i jakaś wzmianka gdzieś powinna się znaleźć.
W ogóle zobaczcie jak ona się rusza jak oddycha, jakby strasznie mocne wdechy robiła, ąz cały koc chodzi, może udaje?
Użytkownik chin-chan-fan edytował ten post 29.12.2011 - 12:55
Dobra, przetłumaczyłam jeden z filmików Chipi z jutjuba.
Oryginał
Spoiler
The reason for stalking
Don't you know the police have better things to do then to stalk you?
I know the police is a busy job, but there are no other job that is as carefree as being a policeman
I've been to most police station in Seoul, there are many detective squad, cop squad, several many of those squads, so many teams
there are numerous squads under the national force, but they are only busy for a moment when there is a crime.
Normally they watch movie, smoke, talk, sleep, then work only once awhile.
The reason a criminal commits a crime is because their personality is evil. If a personality is evil, they will commit a crime no matter how busy their life may be like this guy, if they have bad temper (i think she's referring to P, not sure).
A nice person does not commit crimes.
lied.
What dark things does that police have to do these things to you?
Yoo YoungChul and Kang HoSoonn, what do they have to benefit from killing the innocent girls?
The Arsonist Go Shiwon, what could he have benefited from setting the fire and killing the girls?
The reason the crime was committed was the same, the criminal's evil nature.
This pig does this to because of his evil nature. The stalking comes from his arrogant nature
There are no other reason but those. He cannot do this to me if he wasn't evil.
In a same situation, an evil person will commit the crime while the good person does not. No matter how serious the situation, without the evil nature a crime cannot be committed.
The reason for his stalking is because he is arrogant.
I tried to persecute him and he gets angry, mobilized the police force, the pig used sirens, walkie talkies, all these noises to scare me
He does this to me when no one's around so there are no witnesses so the convictions against corrupt police p were rejected
He does these to me in anger, that how dare i do this to a cop
He did that only in that neighborhood, so normally a person would move out from there, but I couldn't even attempt to move due to all my luggage
Even if I suffered, i thought he'd eventually stop, this stupid stubborn mind of mine. He could have forgotten all about the incident if I just went away.
But I stupidly held my place even if he was harassing me, for over a year
And while keeping tabs on me 24/7 by the harassments, he developed fascinations towards me.
She had more then enough in cash of inheritance from her parents, and she lived alone so she probably had no family, so he believed he could easily take my money away so he started the stalking
A weak girl who lives alone, a easy prey for a criminal.
When it comes to stalking, it's perceived as a boy-girl thing, as in how pretty is the girl but it is absurd
Never seen his face, i just know he looks like an aged person
This person is arrogant, so he's sending me messages to give him the inheritance then commit suicide
Since I'm spreading this through internet, his priority is to have me dead then the money
He's afraid of being exposed
What would anyone think if I said a police is stalking me?
They call me a mental patient
A completely normal person is being treated as a mental patient; there was nothing I can do but endure all the crimes
I'm sure there is another person aside from me who's also suffered from a corrupt police official. I'm pretty sure they tried to tell someone at first, but people would say 'do police have nothing better to do but bother you?' and eventually suicide after suffering.
For 13 years, I have always thought about suicide.
Enduring all his crimes, I finally reached out to the internet. Look at all the bad comments on many of my online pages.
The psychos changed their id's and leave these comments; I continue despite it all.
They say, The corrupt police official p does this to you because you deserve it, because you're no good.
These lie, they treat me like a mental patient so they say whatever they want.
I don't know what they've heard from the pig, so I don't know what lies are being said. If you were to fall for his lies, you guys would believe him too and avoid me.
It's ridiculous for a policeman to stalk, so he uses this advantage in order to stalk me. Depending on the situation, he uses different lies
You guys may think you yourselves may not fall for that pig's lie but there isn't a single person who have not believed him.
No one mentions his lies to me and completely avoids me, so I don't know what lies from him they are believing.
So far no one has no fall for his lie.
No one, except one.
That person fell for the pig's lie at first, but after speaking to me, the person realized that the pig lied.
Przyczyna śledzenia
Nie wiesz, że policja ma lepsze rzeczy do roboty niż śledzenie ciebie?
Wiem, że policjant to zajmujący zawód, ale nie ma innych takich zawodów, gdzie można być tak beztroskim, jak policjant
Byłam na większości posterunkach policji w Seoul (stolica Północnej Korei - przyp. tłum.), są tam oddziały wielu detektywów, policjantów, kilka takich oddziałów, tak wiele zespołów
są liczne oddziały krajowe, ale oni są zajęci tylko w momencie, kiedy ma miejsce jakieś przestępstwo.
Normalnie oni oglądają filmy, palą papierosy, rozmawiają, śpią i wtedy pracują tylko przez chwilę.
Przestępca popełnia przestępstwo, ponieważ jego osobowość jest zła. Jeśli osobowość jest zła, popełnia się przestępstwo nie zważając na to, jak zajęte życie mogłoby być, jak ten gość, jeśli ma zły humor (wydaje mi się, że nawiązuje do "Policjanta P", nie ma pewności).
Miła osoba nie popełnia przestępstw.
Kłamał.
Jakie złe rzeczy ten policjant ci zrobił?
Yoo YoungChul (sławny seryjny zabójca, kanibal - przyp. tłum) i HoSoonn (?), jaką oni mieli korzyść z zabijania niewynnych dziewczyn?
Podpalacz Go Shiwon, jaką on mógłby mieć korzyść z wzniecania ognia i zabijania dziewczyn?
Przyczyną przestępstwa, które zostało popełnione, była taka sama - zła natura kryminalisty.
Ta świnia zrobiła to z powodu jego złej natury. Myślistwo leży w naturze aroganta.
Nie ma innej przyczyny od tej. Nie mógłby zrobić mi tego, gdyby nie był zły.
W takiej samej sytuacji zła osoba popełni przestępstwo, a dobra nie.
Nie ważne jak poważna jest sytuacja, bez złej natury przestępstwo nie może być popełnione.
Przyczyną jego myślistwa była jego arogancja.
Próbowałam go prześladować i on się denerwował, zmobilizował siłę policji, świnia użyła syren, walkie-talkie, wszystkich tych hałasów, by mnie wystraszyć.
Robił mi to, kiedy nikogo nie było obok, więc nie było żadnych świadków, więc wyroki przeciwko skorumpowanemu policjantowi "P" zostały odrzucone.
Robił mi to w gniewie, więc jak śmiałam zrobić to (?) policjantowi?
Zrobił to tylko w tym sąsiedztwie, więc normalna osoba mogłaby się stamtąd wyprowadzić, ale ja nie mogłam nawet jeśli próbowałam przenieść wszystkie moje bagaże.
Nawet jeśli cierpiałam, myślałam, że on mogłby ewentualnie przestać, ten mój głupi, uparty umysł. Mógł zapomnieć o wszystkim mającym związek z tym incydentem jeśli bym po prostu odeszła.
Ale ja głupio siedziałam w miejscu, nawet jeśli on nękał mnie przez ponad rok.
I podczas kiedy on miał na mnie oko 24/7 poprzez nękanie mnie, rozwinął fascynację w moim kierunku.
"Miała więcej niż potrzebowała pieniędzy w gotówce w spadku po jej rodzicach i żyła samotnie więc prawdopodobnie nie miała rodziny", więc on uwierzył, że mógłby łatwo zabrać mi moje pieniądze, więc zaczął myślistwo.
Słaba dziewczyna, która żyje samotnie - łatwa zdobycz dla kryminalisty.
Kiedy doszło do myślistwa, postrzegane było jako sprawy damsko-męskie, ponieważ ta dziewczyna jest tak piękna, ale to absurd.
Nigdy nie widziałam jego twarzy, wiem tylko, że przypomina starszą osobę.
Ta osoba jest arogancka, więc wysyła mi wiadomości, bym oddała mu spadek i wtedy popełniła samobójstwo.
Odkąd rozprzestrzeniam to w internecie, jego priorytetem było zabicie mnie i zabranie moich pieniędzy
On się boi ujawnienia
Co ktoś mógłby pomyśleć, gdybym powiedziała, że policja na mnie poluje?
Nazwą mnie psychicznie chorą
Kompletnie normalna osoba zaczyna być traktowana jako psychicznie chora; nie było innego wyjścia, musiałam znosić wszystkie przestępstwa
Jestem pewna, że jest inna osoba oprócz mnie, która cierpiała z winy skorumpowanego policjanta.
Jestem pewna, że ona (ta osoba) najpierw próbowała komuś powiedzieć, ale ludzie mogli mówić "czy policja nie ma ciekawszych rzeczy do roboty niż niepokoić ciebie?" i (ta osoba) ewentualnie popełniała samobójstwo po tych cierpieniach.
Przez trzynaście lat, zawsze miałam myśli samobójcze.
Wytrzymałam wszystkie jego przestępstwa, wreszcie dotarłam do internetu. Zobaczyłam wszystkie złe komentarze na wielu moich internetowych stronach.
Psychole zmieniali swoje ID i zostawiali komentarze; kontynuowałam pomimo ich wszystkich.
Mówią: "Skorumpowany Policjant P robi ci te rzeczy, bo na nie zasłużyłaś, bo nie jesteś dobra"
Oni kłamią, traktują mnie jak chorą psychicznie, więc mówią cokolwiek chcą.
Nie wiem co oni słyszeli od tej świni, więc nie wiem, jakie kłamstwa zostały wypowiedziane.
Jeśli byście się nabrali na jego kłamstwa, uwierzylibyście mu też i zaczęli mnie unikać.
To jest niedorzeczne dla policjanta by polował, więc używa tych zalet w celu polowania na mnie.
W zależności od sytuacji, używa innych kłamstw.
Wy możecie myśleć, że nie uwierzycie w kłamstwa tej świni, ale nie ma takiej samotnej osoby, która mu nie uwierzyła.
Nikt nie wspomina jego kłamstw przy mnie i (ten, kto zna kłamstwa) kompletnie mnie unika, więc nie wiem, w jakie kłamstwa z jego strony oni wierzą.
Dotychczas nikt nie dał się nabrać na jego kłamstwo.
Nikt, z wyjątkiej jednej osoby.
Ta osoba nabrała się na kłamstwo tej świni pierwsza, ale po rozmowie ze mną zrozumiała, że świnia kłamała.
Biorę się za kolejny filmik... Uffff
Moim zdaniem jak na chorą psychicznie (czy aby na pewno?) osobę, dość inteligentnie i mądrze składa zdania, jedno wynika z drugiego. Może niektóre są dość nielogiczne, ale to nie moja wina.
Jak znajdziecie jakieś błędy - piszcie.
Użytkownik mysia. edytował ten post 29.12.2011 - 12:57