Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chip-Chan

• Please log in to reply
2750 replies to this topic

grazyna.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dzień dobry, właśnie się zalogowałam bo zainteresowała mnie Chip-Chan. Przeczytałam te ponad 30 stron i poogłądałam podane linki tak więc lekcje odrobiłam. Szacunek dla tych co tłumaczą, co IP znalezli i miejsce zamieszkania i dla tych co na you tubie wyszperali tyle ciekawosci o Chip -Chan, tu apel do tych co sie zalogowali dzisiaj, wczoraj, przedwczoraj, nie wchodzcie z marszu i nie żądajcie linków,uszanujcie pracę innych i poczytajcie ze zrozumieniem. :rotfl:

Puudeel.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam, również zarejestrowałam się na forum ze względu na ten temat ;)
Kilka dni temu wysłałam di Chippi meila, w którym pytałam się jej o tego P, czy często przychodzi i kiedy ostatnio to zrobił. Do tej pory nie otrzymałam odpowiedzi. Dostała za dużo takich pytań i nie chciało jej się odpowiedzieć ? Może ją uraziłam tym pytaniem ? Nie wiem. Chciałabym się dowiedzieć, czy Wam odpisuje na meile ?

koko11998.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Znalazłem IP, adres, dostawcę internetu. Pomoglibyście z nazwiskiem.

chin-chan-fan.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Już wiem czemu tak się zainteresowałam tym, przypomniała mi się książka, która mną wstrząsnęła, pisana na faktach, "Oszukana" Sarah Smith i Kate Snell (to nie ten film z Angeliną). Jest to o dziewczynie/kobiecie, która przez lata myslała, że terroryści chcą ją zabić, pewien facet, manipulant, wyprał jej mózg. Po czymś takim myślenie o tym, że ta dziewczyna rzeczywiście ma kłopoty i mówi prawdę, wcale nie jest takie absurdalne, bo na tym świecie dzieją się rzeczy, o których nie śniło się filozofom i pisarzom.

mysia..
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Puudeel, wysłałam do niej maila, jak już kilka stron temu napisałam. Dostałam jedynie (tego samego dnia) automatyczną wiadomość zwrotną, w której orzeczono, że mail nie może być dostarczony.

grazyna, tu się całkowicie zgodzę z Tobą - ludzie, jak zaczynacie temat od początku, to przeglądnijcie chociaż te 30 stron, póki jest ich tylko 30. Powtarzanie w kółko tego samego jest irytujące.

koko11998.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@Up
A teraz, zamiast skakać sobie do gardeł (tak w kilku innych tematach) wspólnie się wysilmy i znajdźmy jej nazwisko.

Użytkownik koko11998 edytował ten post 29.12.2011 - 13:14

Broda.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Znalazłem IP, adres, dostawcę internetu. Pomoglibyście z nazwiskiem.

Z upublicznianiem nazwiska bym był nieco bardziej delikatny... Sama go nie podała, więc nie tyle że jest to swoją drogą w pewien sposób nie legalne, ale na pewno dyskusyjne w ramach prostej kultury między ludzkiej. Każdego z nas tutaj dane osobowe można wyśledzić, ale czy każdy ma chęć na ich publikację, tylko dla tego że ktoś uzna ten zabieg za akcję dla "jego dobra"? ; ) - Trzeba uważać na "domorosłych zbawicieli".
Nie bądźmy wścibscy, można się skupić na innych aspektach, oraz samemu pisać maile; lub skontaktować się z nią w inny sposób - a jest kilka możliwości. Ciekawi mnie co ona by pomyślała mogąc przeczytać wątek na tym forum, gdzie nagle ktoś by podał jej dokładne dane osobowe. Mogło by to źle wypłynąć na całą sprawę. Ludzie w różnych miejscach internetu już i tak wyszukali i opublikowali za dużo, jeśli ktoś pozna jej dokładne imię i nazwisko zawsze może w języku angielskim wysłać zapytanie do odpowiednich służb w miejscu jej zamieszkania, chyba że na serio jest prześladowana przez policję. Tylko, że ze zdjęć które robiła i publikowała wynika iż to ona śledziła policjantów - uśmiechali się do niej więc ciekawe co osobiście by mieli do powiedzenia.

Użytkownik Broda edytował ten post 29.12.2011 - 13:17

mysia..
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

koko - przestań się powtarzać, nie wszyscy są zaawansowanymi hakerami.

Swoją drogą zrobiłam Chipi reklamę na kilku serwisach odwiedzanych przez ogromną ilość ludzi.

http://demotywatory....23152/Chip-Chan
http://komixxy.pl/1049404
http://besty.pl/354869

Tymczasem się męczyć z następnym filmikiem, dzisiaj postaram się przetłumaczyć wszystkie trzy.

Użytkownik mysia. edytował ten post 29.12.2011 - 13:18

Despair.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja Was tylko błagam - ułatwcie sobie i innym życie - CZYTAJCIE CAŁY TEMAT.

Pytania o lokalizację, o zielony płyn w butelce, o jej wychodzenie z domu, o screeny, o stopy itd to wszystko w kółko się powtarza, a większość odpowiedzi padła już dawno i naprawdę nie ma potrzeby dodawać kolejnego tematu z jednym zdaniem i tworzenia milionów stron powtarzających się informacji.
Nie twórzcie nowych teorii spiskowych na temat ludzi w jej domu, na temat dziwnego oddychania, słuchania przekazów podprogowych, mieszkania w szpitalu.
Większość z tych informacji to niepotrzebna wrzawa, a jeśli już chcecie ją obserwować to róbcie to na spokojnie - wiele zachowań to żadne nowości.

Temat nie jest świeży, nie odkryjecie nic nowego z sekundy na sekundę więc podejdźmy do tego racjonalnie i na czysto w tym temacie.

monika_89.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pytania o lokalizację, o zielony płyn w butelce, o jej wychodzenie z domu, o screeny, o stopy itd to wszystko w kółko się powtarza, a większość odpowiedzi padła już dawno i naprawdę nie ma potrzeby dodawać kolejnego tematu z jednym zdaniem i tworzenia milionów stron powtarzających się informacji.
Nie twórzcie nowych teorii spiskowych na temat ludzi w jej domu, na temat dziwnego oddychania, słuchania przekazów podprogowych, mieszkania w szpitalu.
Większość z tych informacji to niepotrzebna wrzawa, a jeśli już chcecie ją obserwować to róbcie to na spokojnie - wiele zachowań to żadne nowości.

Temat nie jest świeży, nie odkryjecie nic nowego z sekundy na sekundę więc podejdźmy do tego racjonalnie i na czysto w tym temacie.

po to jest forum żeby ludzie mogli się wymieniać poglądami, tyle w tym temacie.

Broda.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W pełni popieram, bo krew już zalewa od tego wtórnego analfabetyzmu i dyskusji na temat tych samych pytań co 3-4 strony, rozlewających się po forum. Jest tu jakiś admin żeby powyrzucać spam, bo dla ludzi świeżych w temacie na pewno jest uciążliwe wertowanie wątku gdzie 40% to powtórzenia.

po to jest forum żeby ludzie mogli się wymieniać poglądami, tyle w tym temacie.

Jasne, ze tak ale chyba warto zmobilizować się do przeczytania tej odrobiny tekstu od początku, popierając swoje posty własnymi poszukiwaniami. Odnośników do innych materiałów jest cała masa. Takie bezmyślne powtarzanie tych samych pytań w jednym wątku według mnie jest spamem, a nie wymianą poglądów.

Użytkownik Broda edytował ten post 29.12.2011 - 13:50

mysia..
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wideo numer dwa:

ORYGINAŁ:

Spoiler

Czas trwania polowania
Jest bardzo trywialny (zwyczajny, pospolity - przyp. tłum.). Kiedy (policjanci) nie śledzą, czekają na jakiś rodzaj ciężkiej winy,
ale jeśli oglądasz wiadomości, przestępstwo się dzieje przez drobne winy.
Mordują cię po śledzeniu przez trzy godziny, bo źle się na nich popatrzyłeś.
Zabijają cię za to, że nie dasz im czegoś, że nie dasz im pięćdziesięciu dolarów.
To samo dla mnie.

Ale nie mogę nawet zapamiętać, czy widziałam tam tego gościa
Parę miesięcy potem świnia zobaczył mnie na ulicy i przywitał radośnie
Ale ja go nie lubiłam przez złe wspomnienia bycia przez niego ciągniętą do stacji (posterunku policji? - przyp. tłum.),
więc przeklęłam go tam oskarżając go o obserwowanie mnie i sekretne śledzenie, bo mi zazdrościł i to prowadziło do większych rzeczy
Natępnego dnia ta osoba użyła policji by mnie nękać. Robił to za każdym razem gdy byłam sama, więc to zakończyło się w martwym punkcie bez świadka, a on jeszcze bardziej mnie prześladował za próby skazania go.
Jeśli policja by to usłyszała, może by mi uwierzyli. Słyszałam kiedy ktoś w ich dzielnicy wyzwał jednego z nich (policjantów), cały oddział policji z tamtej dzielnicy będzie nękać tą osobę, dopóki ta się nie przeprowadzi.
Możesz w to nie wierzyć, ale to właśnie słyszałam z zaufanego źródła.

Jedni z ludzi żyjących tu, rodzina Park SangMan, byli świadomi tego myślistwa, ale nie zgłosili tego, bo uwierzyli w kłamstwa.
Jeśli mogę przekonać tą rodzinę, że to było kłamstwo, wtedy mogę mieć świadków myślistwa.
Pomóżcie mi ich przekonać

Zostało tu wspomniane nazwisko pewnej rodziny...
Jakby ktoś cudem znalazł jakąś drogę kontaktu z nimi byłoby świetnie.
W ostatnim wideo też są wspomniane jakieś nazwiska... Idę tłumaczyć.

Użytkownik mysia. edytował ten post 29.12.2011 - 14:21

borut78.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

wstała:D ale padla 2 kamera

rodzyn?.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

wstała:D ale padla 2 kamera

już działa !!
ale u mnie na 16 screenach działa

Użytkownik rodzyn? edytował ten post 29.12.2011 - 15:00

koko11998.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Na podłodze chyba pojawiła się nowa kartka.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych