Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chip-Chan

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2750 odpowiedzi w tym temacie

Mogwai.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A mnie się wydaje, że sprawa ta jest już dość głośna w całej Korei. No bo skoro doszło i do nas, to tam na pewno ktoś się tym zainteresował. Sądzę, że ona by raczej pomocy od obcych ludzi, tym bardziej z innego kraju, za bardzo nie chciała. Jedyne co nam pozostaje to skontaktować się z jej rodziną albo przyjaciółmi (o ile takowych w ogóle posiada) i przedstawienie całej sprawy, możliwe że oni by jakoś szybciej trafili i się ją jakoś zajęli. Sytuacja się zmienia jeśli ona w ogóle rodziny nie posiada, ale czy takie coś jest w ogóle możliwe? Zawsze znajdzie się jakaś ciotka, wujek, kuzyn, od których pomoc by raczej uzyskała.

Broda.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A mnie się wydaje, że sprawa ta jest już dość głośna w całej Korei. No bo skoro doszło i do nas, to tam na pewno ktoś się tym zainteresował. Sądzę, że ona by raczej pomocy od obcych ludzi, tym bardziej z innego kraju, za bardzo nie chciała. Jedyne co nam pozostaje to skontaktować się z jej rodziną albo przyjaciółmi (o ile takowych w ogóle posiada) i przedstawienie całej sprawy, możliwe że oni by jakoś szybciej trafili i się ją jakoś zajęli. Sytuacja się zmienia jeśli ona w ogóle rodziny nie posiada, ale czy takie coś jest w ogóle możliwe? Zawsze znajdzie się jakaś ciotka, wujek, kuzyn, od których pomoc by raczej uzyskała.

Nie znasz ich kultury ; ). A czy jest głośno? Nie znam biegle koreańskiego, ale z tego co można wyszukać raczej nie jest na pierwszych stronach "chan faktu", takie przypadki jak jej niestety są dość częste.. Nie każdy tylko to nagrywa 24 godziny na dobę. Poza tym u nas znajdziesz całą masę ludzi zamkniętych w podobnym schemacie codziennego życia. Jedyne co jest niespotykane w jej osobie to fakt, że interesuję się nią cała masa internautów, w przeważającej części Polaków i sama monitoruje swoje życie, w dodatku w dość przemyślany i intrygujący sposób. Dodatkowo obudowując to w historię jak z thriller'u, budzącą dużo wątpliwości względem o co "naprawdę chodzi". Mnie bardziej przykuło to ze sypia na podłodze, nie składnie się wyraża i ma wyraźne objawy depresji. Przydało by się jej jakieś bardziej regularne życie i więcej ciepła od otoczenia, trzeba tam jechać jak będzie okazja, przynajmniej zobaczy się trochę ciekawej kultury : )

Użytkownik Broda edytował ten post 30.12.2011 - 01:19

aboutchipchan.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ciekawi mnie ten rysunek koło materaca , wygląda jakby tam była jakaś okrągła postać i coś białego obok . :hm:

Broda.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ciekawi mnie ten rysunek koło materaca , wygląda jakby tam była jakaś okrągła postać i coś białego obok . :hm:

Jakiś zrzut ekranu? Chodzi chyba raczej o kartkę z tekstem, zapisaną koreańskim alfabetem... : )
.

09.29-09.40 Urocze... Wróciła, zjadła coś na prędce siedząc przy legowisku, niespokojnie ułożyła się do snu, wstała znowu, wróciła po 2 min, położyła tyłem do kamerki, owinęła się nerwowo kocykiem i leży skulona na podłodze. Nie chcę spanować banałami, ale watro zwrócić uwagę na grę jej ciała. Można dożo wyczytać, np na pewno kiedyś nie spała sama (sposób ułożenia ciała, ruchy podczas układania się do snu), zabiega o uwagę - sposób ułożenia ramion, ma do siebie "wyrzut" - podświadome układanie się w niewygodnej, sprawiającej dyskomfort pozycji, itd... Chyba powinien powstać osobny temat z jej "dziennikiem", pisanym na bieżąco dopóki ktoś ją obserwuje ; ), i się rusza.

Fajne ma kapcie, mam takie same w kratkę.

Użytkownik Broda edytował ten post 30.12.2011 - 04:25

aboutchipchan.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

najprawdopodobniej jest to część gazety , na której coś pisała jak wstała

AHA *_*.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chip-Chan zaczęłam się interesować od wczoraj i mam pytanie o co chodzi z tym jej alarmem bo przejrzałam kilka waszych odpowiedzi na ten temat i trochę trudno to zrozumieć ... :))

somebody00.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Patrzcie, co ktoś napisał na wykopie:
Tam są normalne zasiłki - dla bezrobotnych, chorobowy, macierzyński itp., ale system ścigania nierobów jest bardzo ostry, a dodatkowo ludzie bez pracy są tam wyśmiewani jako nieudacznicy życiowi i w ogóle pipy z dwiema lewymi rękami. Żeby się załapać trzeba wcześniej przepracować minimum pół roku (12 miesięcy, by mieć pełne ubezpieczenie socjalne) w okresie 18 miesięcy bezpośrednio poprzedzającym bezrobocie, a sam zasiłek przyznawany jest na okres 60 dni dla osoby w wieku do 30 lat. Im człowiek starszy i ma większy staż pracy okres pobierania zasiłku się zwiększa, maksymalnie do 8 miesięcy. Nie ma tam emerytów, pracuje się do śmierci (jeszcze raz - brak pracy to wstyd) lub na starość utrzymują cię dzieci lub wnuki. Zasiłek to od 50 do 90% poprzedniego ostatniego wynagrodzenia, zwykle około 30 tysięcy SKW =~ 90 złotych wypłacane dziennie. System ten wprowadzono po kryzysie w Azji w 1997 roku, gdy bezrobocie w Korei Południowej skoczyło o 160%.

Skoro niemal cały czas siedzi w domu to można stwierdzić, że nie pracuje, więc możliwe że albo jest na zasiłku, albo nie jest zameldowana (może to miejsce w którym mieszka w ogóle nie jest przeznaczone do mieszkania w nim) albo, jeśli stwierdzono u niej chorobę psychiczną, jest zwolniona z konieczności pracy...

AHA *_*.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A o co chodzi z tym całym Policjantem P. i tym czpiem ?
Jak mówiłam wcześniej jestem tu pierwszy raz i nie wiem o co dokładnie chodzi ... :|

ParaMonster.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Obserwuję ją od godz. 12.00. Po 15 minutach obróciła się i zmieniła pozycję po czym znowu poszła spać.

Użytkownik ParaMonster edytował ten post 30.12.2011 - 12:32

mrstrawbear ..
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak mówiłam wcześniej jestem tu pierwszy raz i nie wiem o co dokładnie chodzi ... :|

To k...urczę przeczytaj temat od początku, albo nawet tylko temat. :grr:

AHA *_*.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dobra dobra .... przeczytałam jej historie na pewnej stronie i już wiem o co chodzi ...
Po co zaraz się wściekać :))

brbsmoking.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dobra dobra .... przeczytałam jej historie na pewnej stronie i już wiem o co chodzi ...
Po co zaraz się wściekać :))

Wiesz... jeśli co chwila zjawia się nowy user i pyta o coś, co było już tysiące razy na wcześniejszych stronach, no to sorry.

Żeby nie robić offtopu: śpi, nic się nie dzieje.

IGotYouDancing.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja zajmuję się tym odkąd przeczytałam tą creepypastę. ChipChan jest włączona u mnie niemal ciągle, a przy kompie, zwłaszcza że teraz jest dużo wolnego czasu, spędzam nawet po 18 godzin. [taaa, taka nowa ChipChan, wersja Polska. z tym że mi się zdarza wykąpać i ciuchy zmienić :D]
Na początku śmiałam się, sądząc że laska udaje, że to na potrzeby internetowej sławy.
Potem dotarło do mnie, że może mieć ona fobię społeczną [a wiem co to, sama miałam, na szczęście nie tak rozwiniętą] - stąd niezbyt częste wychodzenie z domu, albo wychodzenie tylko pod wieczór/wieczorem, kiedy na ulicach jest mało ludzi [ja na przykład nienawidzę tłumów, grupek ludzi, bo mam wrażenie że się na mnie patrzą i też właśnie podczas mojego przesiadywania w domu 24h, jak juz gdzieś mnie mama wygnała, np. z psem na dwór, to mogła to zrobić tylko ok 22-23.].
A potem uzależniłam się od niej całkowicie. Potrafię siedzieć, i patrzeć się nawet na to jak śpi. Jedyne co udało mi się wymyślić, to:
-chusteczki sa po to by zakryć klawisze po których pisze [zreszta niepotrzebne to, bo ekran jest czasem bardzo dobrze widoczny.]
-Ci policjanci, rzekomo 'śledzący' ją, prawdopodobnie dostali sygnał, od jakieś zaniepokojonej sąsiadki - stąd stanie pod jej oknami.
-Co do jej siedzenia w domu : ma prąd, wodę, gaz, żarcie, i palety mineralnej - są dwa wyjścia. Albo pracuje w domu, robi zakupy przez internet [i podczas krótkich spacerów] albo po prostu rodzina się jej wstydzi, i wola już utrzymywać "darmozjada", na zasadzie: "przyniosę jej żarcie, ale niech wstydu na dzielni nie robi, najlepiej jak siedzi w domu".

I mam pytania:
-o co chodzi z tym spadkiem? Psycho P, chce rzekomo zabrać spadek po zabiciu jej. Ale jaki spadek miałaby dostać? ktoś kto odziedziczył po kimś jakąś kasę, na pewno nie mieszkalby w takim syfie. No chyba że Chippie to ktoś taki jak Ebenezer Scrooge - ma kupę forsy, ale ciuła na czarną godzinę, i żal jej wydawać.
-O co chodzi z tym jej telefonem? pisała sms'y nie raz, więc ktoś musi ją znać, wątpie żeby jakaś jej koleżanka, czy przyjaciółka pozwoliła jej siedzieć w takim syfie niemal 24h. To znaczy... tak myślę bo kiedy ja miałam coś takiego, i siedziałam w domu, to jak kumpela do mnie przyszła, to mi strzeliła wychowawczego, i wyprowadziła na zewnątrz.
-widział ją kiedyś jak wnosi jedzenie do domu? bo ja wątpie żeby bunkrowała się w domu, z dwuletnim zapasem jedzenia.
plus:
Najczęściej pojawiającym się schorzeniem współistniejącym jest agorafobia – lęk przed przebywaniem na otwartej przestrzeni. Występuje on u 45% cierpiących na fobię społeczną.*

Może mieć agorafobię - to że jednak czasem wyjdzie z domu, NIC nie znaczy. Kiedy naprawde musi się wyjść z domu, to wyjdzie. Mogło jej czegoś zabraknąć w domu, to i sobie wyszła, ale widać że przed wyjściem z domu jest bardzo niespokojna.

I ciekawa lektura to, zanim się zarejestrowałam, wszystko obczaiłam ;)

*wikipedia.

~kiyukoo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

obserwuję Chip-Chan już od kilku dni, co jakieś 20 minut ją podglądam. nie zauważyłam nic dziwnego... wydaje mi się, że ona dostawiła jeden karton:
http://tinypic.pl/q6gflgbwgyyq\ *ten zaznaczony* , ale może mi się to tylko wydawać. Chip-Chan teraz śpi, ale co jakieś 10 minut rusza nogami, a przed chwilą pod tym kocem (?) ruszała rękoma i nogami. jej ciało jest dziwnie ułożone, głowa jest prosto a reszta jakoś dziwnie powyginana *brawo, ja bym tak nie mogła* no cóż, pozostaje mi jedynie czekać aż Chip-Chan się obudzi.

borut78.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ja tez sie uzaleznilem nie wiem moze to z jakies potrzeby czy zaintetesowania....od samego wstania wlaczam komputer i kamery:D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych