Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chip-Chan

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2750 odpowiedzi w tym temacie

Imbir.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam wszystkich, nowa na forum

Mam pytanie, czy ktoś zauważył czy pudła , te przy drzwiach są zawsze ustawione w taki sam sposób, tzn konkretny karton na konkretnym kartonie, czy bez ładu i składu. Pytam, bo mam wrażenie,że te pudła są dla niej swoistym sygnalizatorem wejścia osoby trzeciej do domu podczas jej nieobecności. To samo dotyczy czerwonej nitki. Może jej zerwanie ma coś uruchomić, bo inaczej bez sensu jest ta nitka jeśliby nie spełniała funkcji sygnalizacyjnej i raczej nie jest to sygnał jej obecności lub nie dla internautów, ale sygnał niepożądanej obecności dla samej zainteresowanej.
Kamerki zaś są po to, by czuła się o tyle bezpieczniej, że gdyby coś się zdarzyło ( np nieszczęsny cop ją chciał usunąć) to ktoś to zauważy, skoro tyle osób ja podgląda. Moim zdaniem internauci stanowią jej swoista ochronę i taka nam przeznaczyła rolę.
Tak sobie myślę że gdybym chciała do niej wejść pod nieobecność to musiałabym te kartonowa konstrukcję nawet nieumyślnie rozwalić. Oczywiście, potem bym ja ustawiła, ale czy tak samo? To samo z nitką- możliwe że wiąże ją w konkretny sposób.

Oczywiście, to tylko dywagacje, mogę się mylić.

Użytkownik Imbir edytował ten post 30.12.2011 - 21:49

ttouch.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wydaję mi się, że ona na tym laptopie ogląda samą siebie...

nienormalna.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

może ona siedząc w tym 'pokoju do spania' patrzy co się dzieje np w kuchni co ?

monika_89.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nie wiem czy zauwazyliscie ale kuchnia i miejsce gdzie ona spi to to samo pomieszczenie, tak jakby to miejsce gdzie ona spi bylo jadalnia polaczoną z kuchnią

je płatki śniadaniowe na sucho, bez mleka

w tej butelce musi coś rozpuszczać bo zawsze nią potrząsa jakby mieszała - zanim się napije

Użytkownik monika_89 edytował ten post 30.12.2011 - 21:42

kawaiinobaka.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dobra, zarejestrowałam się.
Więc, obserwuję ją od 24 godzin, z domu nie wyszła (chyba że w godzinach od 8 do 15)
Widziałam jak piła jakiś żółty płyn, potem jadła chrupki a teraz je coś co wygląda na czekoladki..
Co do tych włosów, które zbiera do woreczka... widziałam to i zrobiłam screena :
http://zapodaj.net/d...52b258.png.html

> Właśnie poprawiła kamerę <

Użytkownik kawaiinobaka edytował ten post 30.12.2011 - 22:31

grazyna.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

wczoraj miała czarnego laptopa, dzisiaj biały,czy to swiatło się odbija?

miss.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nie wiem czy zauwazyliscie ale kuchnia i miejsce gdzie ona spi to to samo pomieszczenie, tak jakby to miejsce gdzie ona spi bylo jadalnia polaczoną z kuchnią

W takim wypadku nie zgadza mi się zmiana intensywności światła w kąciku sypialni, w kuchni ilość światłą jest w miarę stała, a przy tym założeniu kącik jest oświetlany świtałem z kuchni, no ale wtedy łatwo umieścić łazienkę.
na tę chwilę wydaje mi się, ze pomieszczenia wyglądają tak:

Dołączona grafika
(zaznaczyłam też jak wydaja mi się umieszczone źródła światła. )

monika_89.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

[/quote]

jestem tego pewna, obserwowałam cienie i to jak przechodziła z łóżka do kuchni. to skąd pada światło nie jest chyba aż takie istotne; )

miss.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W takim wypadku tak gdzie zaznaczone jest okno jest przejście do części kuchennej, moje przypuszczenie o nie-prostokątnym kształcie kuchni by się zgadzało, a to puste miejsce trzeba by zastąpić częścią do spania, drzwi prowadziłyby wtedy do łazienki, co dawałoby w sumie prawdopodobnie prostokątne mieszkanie. Chyba ktoś pisał kiedyś, że ona ma okna dość wysoko na ścianie, więc ich nie widzimy. Chyba wyglądałoby to sensownie.

Maleval.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przejścia nie może byc, ponieważ są tam okna.
Przynajmniej tak można wywnioskowaś ze screena, który był tu już z pewnością przytoczony.
Dołączona grafika
Dzwne jest, że drzwi do łazienki są zabarykadowane... Osobiście przychylam sie co do uwagi użytkowniczki Imbir o konkretnym "ułożeniu" barykady. Do tego koło drzwi jest chyba domofon i skrzynka z bezpiecznikami, więc są to raczej drzwi frontowe.

miss.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Teraz ona jest w jakimś innym, bardzo wąskim pomieszczeniu, za laptopem zaraz jest ścianą, kilka dni temu kamera była inaczej ustawiona i było widać, było całą ścianę z flagą, szerokość "sypialni" to góra 2 metry. Są nawet w temacie jakieś screeny z tym widokiem (np na stronie 3 tematu, przedostatni post).

Imbir.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@ Malewal to są drzwi frontowe na pewno, bo właśnie przez nie wchodzi i wychodzi z mieszkania, a że jest to jedyne wejście do pomieszczenia - osoba niepożądana mogłaby tylko tamtędy dostać się do wnętrza. Jakoś nie buduje barykad z kartonów w innych punktach mieszkania, czyli tamta piramidka ma spełniać jakąś funkcję. Nitka tez nie jest tak sobie. Moim zdaniem to jej źródło informacji o innych osobach w jej domu, bo przecież gdy wychodzi wszystko może się zdarzyć. Nieważne, czy zagrożenie jest realne, czy wynikające z choroby, ale takie działanie wygląda na stosowanie środków bezpieczeństwa.

I jeszcze jedno wpadło mi do głowy, może idiotycznie, ale: sprząta w rękawiczkach, dotyka klawiatury przez serwetki, zbiera włosy- wygląda jakby starała się nie zostawiać śladów biologicznych ( naskórek, włosy) pozwalających na identyfikację przez DNA możliwą do przeprowadzenia przez policję.Tak, jakby chciała w razie przeprowadzki nie pozostawić żadnych śladów, albo uniemożliwić ich zebranie podczas swojej nieobecności.

Użytkownik Imbir edytował ten post 31.12.2011 - 00:01

aboutchipchan.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

przed chwilą staneła obok drzwi które naajprowdopodobniej prowadza do lazienki (bokiem do nich ) i ruszyła się do przodu , wtedy ukazała się na kamerce 1 w kuchni , ale nie pasuje mi układ paneli na podłodze , bo z tego jak są ułożone wychodziło by , że do kuchni wchodzi się na lewo .

Chippi zniknęła z obu kamerek , lecz ni zauważyłam zeby wchodzila do łazienki . fajnie by było gdyby pokazała nam reszte swojego mieszkania , niebyloby juz wątpliwosci co do ukladu .

o właśnie wychodzi , tak jak wczoraj o 8

seSTREET.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

w tej chwili pozaciągała wszystkie sznurki, poskładała kartony i wyszła

creepy Helenka.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zauważyliście, że kamera nr 2 "niebezpiecznie" ;) zaczyna się zrównywać z tą nr 3? Kiedyś było inaczej, teraz natomiast mam wrażenie, że trójka pokazuje w zbliżeniu to, co en gros widzimy na dwójce? Przyszło mi to do głowy w momencie, kiedy wyłączyłam automatycznie podgląd na trójkę, gdy dostrzegłam, że na dwójce może widzę w pewnym oddaleniu, ale w zasadzie to samo. Więc nie warto zapychać łączy. ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych