Mam pytanie, czy ktoś zauważył czy pudła , te przy drzwiach są zawsze ustawione w taki sam sposób, tzn konkretny karton na konkretnym kartonie, czy bez ładu i składu. Pytam, bo mam wrażenie,że te pudła są dla niej swoistym sygnalizatorem wejścia osoby trzeciej do domu podczas jej nieobecności. To samo dotyczy czerwonej nitki. Może jej zerwanie ma coś uruchomić, bo inaczej bez sensu jest ta nitka jeśliby nie spełniała funkcji sygnalizacyjnej i raczej nie jest to sygnał jej obecności lub nie dla internautów, ale sygnał niepożądanej obecności dla samej zainteresowanej.
Kamerki zaś są po to, by czuła się o tyle bezpieczniej, że gdyby coś się zdarzyło ( np nieszczęsny cop ją chciał usunąć) to ktoś to zauważy, skoro tyle osób ja podgląda. Moim zdaniem internauci stanowią jej swoista ochronę i taka nam przeznaczyła rolę.
Tak sobie myślę że gdybym chciała do niej wejść pod nieobecność to musiałabym te kartonowa konstrukcję nawet nieumyślnie rozwalić. Oczywiście, potem bym ja ustawiła, ale czy tak samo? To samo z nitką- możliwe że wiąże ją w konkretny sposób.
Oczywiście, to tylko dywagacje, mogę się mylić.
Użytkownik Imbir edytował ten post 30.12.2011 - 21:49