Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chip-Chan

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2750 odpowiedzi w tym temacie

monika_89.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

wiec jesli email jest prawdziwy i da sie go otworzyc niech ktos go skopiuje i wklei tutaj

eXekutor.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ciekawe czy juz masz wirusa na kompie :P

Wirusa kily to ma twoja stara - a jak nie umiesz pliku sciagnac z wrzuty to juz niemoja sprawa.Lameria jedna...

Ostrzeżenie i 3 dni urlopu za obrazę.
Aquila

dominikaka.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ja go ściągnęłam. Zawiera wiele zdjęć, napisy po angielsku i koreańsku. Nie jestem w stanie wrzucić go do translatora, bo jest w pdf. Plik zawiera 12 stron. Mogę ewentualnie na e-mail wysłać tym, którzy mają problemy ze ściągnięciem na dysk.

DeadlyJake.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wrzuć na jakiś czytnik pdf, to się ludzie nie będą czepiać. :P

OT : Dokładnie, przed chwilką wyszła. Tylko co to za taśmy/wstęgi przywiązane do kartonów? Po co to? By nie spadały?

monika_89.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

za duzo w tym mailu po koreansku za malo po angielsku : /

chin-chan-fan.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ciekawe czy juz masz wirusa na kompie :P

Wirusa kily to ma twoja stara - a jak nie umiesz pliku sciagnac z wrzuty to juz niemoja sprawa.Lameria jedna...

Boze co za ostatni debil i do tego po co sobie dopowiadasz ze nie umiem sciagnac? gdzie napisalam chociaz slowo ze nie umiem sciagnac? won stąd.

Ostrzeżenie i 3 dni urlopu za obrazę.
Aquila

IGotYouDancing.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ja go ściągnęłam. Zawiera wiele zdjęć, napisy po angielsku i koreańsku. Nie jestem w stanie wrzucić go do translatora, bo jest w pdf. Plik zawiera 12 stron. Mogę ewentualnie na e-mail wysłać tym, którzy mają problemy ze ściągnięciem na dysk.

ja poproszę! [email protected] ;) z góry dziękuje!

ie chce dodawać kolejnej odpowiedzi - te sznurki to chyba są po to, żeby kartony się trzymały, zrobiła sobie fort z nich, i poprzyklejała pewnie kartony do siebie [jeden na drugim] a to chyba wszystko trzyma, może sznurek odwiesić, kiedy wychodzi, i zawiesić, żeby kartony znów się trzymały... może to po to żeby było trudniej do niej wejść. sznurek naciąga kartony, więc nawet jak się je popchnie, to nie puszczą, byłoby dłużej pomajstrować. bystra dziewczyna.

dominikaka- czekam na maila, może coś mi się uda odczytać ;) jakie są tam zdjęcia?

ZNÓW EDIT, ja was zamęcze:
wysłałam jej e-mail z poczty wp. myślicie że z wp dotrze do korei? czy lepiej z gmaila, czy cos?

Użytkownik IGotYouDancing edytował ten post 31.12.2011 - 12:41

Imbir.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Troszkę offtopowo,więc na wstępie proszę o niesłanie gromów.
Nie wiem,czy tylko mnie irytują wpisy typu "zjadła","wstała", wyszła", bo to co robi jest powtarzalne i wystarczy przejrzeć watek, żeby zorientować się w sposobie funkcjonowania Chipchan. Dywagacje "ciekawe gdzie poszła" są śmieszne, gdyż nikt nie może się do tego odnieść, bo niby jak. Temat jest ciekawy i chętnie poczytałabym o teoriach użytkowników, ale opartych na analizie materiału, który posiadamy, bo tworzenie dziennika czynności Chipchan jest bezcelowe.
Pamiętajmy tez, że o ile wierzyć Chip-czan jej problem trwa od kilkunastu lat - nie mamy wiec doczynienia z nastolatką, ale prawdopodobnie dojrzałą kobietą. Dlatego nie sądzę, by grała w gry, natomiast komputer jest niewątpliwe osią jej funkcjonowania i jak sadzę kontaktu - być może z internautami.
Ze swojej strony szukam odpowiedzi na pytania:
- kiedy faktycznie to się zaczęło i od czego
- jaki sens mają ucieczki z rożnych miejsc zamieszkania i ich częsta zmiana, skoro jak twierdzi nieustannie jest namierzana
- czy spartańskie warunki są związane z tymczasowością miejsca pobytu czy choroby
- jakie stosuje zabezpieczenia i czego faktycznie się obawia ( np sterowania zdalnego za pomocą chipa czy fizycznego niepokojenia )
- dlaczego używa dwóch laptopów
- jakie znaczenie mają napisy na kartkach
- dlaczego zbiera włosy, pisze przez papier i do wykonywania niektórych czynności zakłada rękawiczki
- czemu służy nitka i kartony przy drzwiach

Odnośnie dwóch ostatnich pytań swoją teorię przedstawiłam ze dwie strony wcześniej. Obojętnie,czy zdrowa czy chora ta kobieta funkcjonuje w poczuciu zagrożenia i jestem pewna, że działania nie są pozbawione logiki ,choćby z punktu widzenia zainteresowanej.

Tymczasem mam wrażenie, że każdy kto włączy kamerkę wrzuca na forum rewelacje , które właśnie zobaczył, mimo, że kwestia owej "rewelacji" była wałkowana kilkanaście stron wczęśniej. A komentowanie tego, że zjadła, wypiła itd to zwykłe.... podglądactwo, a nie analiza i budowanie hipotez.

Użytkownik Imbir edytował ten post 31.12.2011 - 12:50

borut78.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

na jednym ze swoich forow pisze ze ma dla nas niespodzianke.... DZISIAJ O PÓŁNOCY JEJ CZASU

dominikaka.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie chcę myśleć co to może być za niespodzianka.. podejrzewam samobójstwo tfu.Oby nie.

Użytkownik dominikaka edytował ten post 31.12.2011 - 12:56

IGotYouDancing.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

- kiedy faktycznie to się zaczęło i od czego
- jaki sens mają ucieczki z rożnych miejsc zamieszkania i ich częsta zmiana, skoro jak twierdzi nieustannie jest namierzana
- czy spartańskie warunki są związane z tymczasowością miejsca pobytu czy choroby
- jakie stosuje zabezpieczenia i czego faktycznie się obawia ( np sterowania zdalnego za pomocą chipa czy fizycznego niepokojenia )
- dlaczego używa dwóch laptopów
- jakie znaczenie mają napisy na kartkach
- dlaczego zbiera włosy, pisze przez papier i do wykonywania niektórych czynności zakłada rękawiczki
- czemu służy nitka i kartony przy drzwiach

-podobno wiele lat temu, nie chcąc wprowadzić w błąd... chyba 13 lat... psycho P chcę jej majątku po rodzicach i ją zabić.
-żeby jej nie znaleźli, ale i tak to bez sensu, skoro dzięki chipowi wiedzą gdzie aktualnie przebywa.
-myślę że to po prostu lenistwo, brak chęci do jakiegokolwiek działania, choć czasem tam coś wypucuje.
-nic mi na ten temat nie wiadomo.
-może na jednym ma jakieś filmy, muzykę, cokolwiek, a drugi to jej 'oficjalny' do kontaktowania się ze światem. ja jednak myślę że ona pracuje w domu, przez internet. więc możliwe że jeden jest firmowy, drugi jej. nie wiem, nie śmiać się, tak mi wpadło - no bo z czego by żyła? może pracować w domu. ;)
-"nie daj się oszukać/ogłupić" i "nie możesz zmusić osoby żeby była nieprzytomna od 7 do 10" - czy coś takiego. w creepypaście jest to napisane, ja myśle że ona tylko odświeża plakaty, ciągle wypisując to samo.
-włosy...nerwica natręctw? co do rękawiczek - może sprząta i będzie używać jakiś środków wyżerających brud, i nie chce mieć tego na łapkach. a kartki/serwetki na klawiaturze zakrywają to co ona pisze.
-system zabezpieczający. prawdopodobnie boi się psycho P, dlatego je założyła. Nitka je utrzymuje w całości. Jest naciągnięta więc nawet jakby popchnął te kartony, narobiłby hałasu.wydaje mi się że te kartony, to po prostu ostrzeżenie czy ktoś wchodzi. ;) bo jakby chciał się zakraść, pewnie przestawiłby cichutko te pudła, a tak to może nie dać rady, i troche rumoru narobić. wydaje mi się też, że ona na ekranie laptopa ogląda czasem sytuację w kuchni, czy ktoś tam jest czy coś.

Prawda jest taka= jeśli psycho P istnieje, internauci są dla niej ochroną. chyba czuje sie wtedy bezpieczniejsza, wiedząc że ktoś na nią patrzy, i pełni "straż". biedna dziewczyna...

DAJCIE MI LINK DO TEGO FORUM! jaka niespodzianka? o co chodzi? boje się że ona może coś sobie zrobić... nic tylko czekać... aktualnie ma tam 21:00. więc... 3 godziny. boję się.

Użytkownik IGotYouDancing edytował ten post 31.12.2011 - 12:59

Imbir.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@IGotYouDancing dzięki. Jednak nadal nie ma odpowiedzi na pytanie skąd psycho P wziął się w jej życiu. Co do komputerów to podzielam opinie, jeden jest " służbowy" czyli do pracy drugi " prywatny. Jednak co do serwetek, rękawiczek i zbierania włosów nadal stoję na stanowisku, że ona w jakimś celu usuwa ślady biologiczne pozwalające na identyfikację dna i jakoś to mi się wiąże z tym wyimaginowanym chipem, choć jeszcze nie wiem na jakiej zasadzie, a kartony i nitka są zabezpieczeniem przed wejściem osób trzecich podczas snu, lub wskaźnikiem czyjejś bytności w mieszkaniu, gdy jest poza domem.

seSTREET.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

może będzie strzelać petardami... ehh gdzie ona tyle siedzi? powinna już dawno spać :D

a dajcie link do tej 3 kamerki co ma krzeslo obrotowe itd.

IGotYouDancing.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

psycho P podobno wziął się z tego, że był znajomym rodziny Chippie - ale tego nie jestem pewna, na 4chanie czytałam z anglika dobra nie jestem- ewentualnie znał rodziców Chippie i po ich śmierci wiedział że córka tego państwa dostanie spadek, i zaczął ją dręczyć. Podobno każe jej oddać forsę, i zabić się. tak, każe jej samobójstwo popełnić. dziewczyna ewidentnie jest przestraszona.
a co do ukrywania DNA, zbierając włosy i wszystko - to bezcelowe. przecież DNA mogliby zebrac z jej łyżeczek, kubków, butelek, a nawet z sedesu, i bielizny więc po co włosy zbiera?

miss.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Lekki oftop/ propozycja:

Jako że pojawia się coraz więcej osób śledzących Chipi, autor tematu/ ktoś z takimi uprawnieniami mógłby edytować pierwszy post? Dodać link do trzeciej kamerki, napisać jakoś odznaczając o tym, by nie pisać postów w stylu "je, śpi, pije" gdzieś na górze postu i jeśli to możliwe dodać w opisie tematu, żeby czytać ten pierwszy post, bo ja rozumiem ludzi, np pytających o 3 kamerkę, bo choć link pojawił się kilka razy odnalezienie go nie jest takie proste przy tylu postach.

No chyba że po tej północy nie będzie już czego śledzić. ^^;

...wait... Skoro twierdzi że jest kontrolowana przez chip, przez który zasypia niekontrolowanie, skąd ta pewność, ze o północy będzie w stanie pokazać nam niespodziankę?

Co do tego maila.... chyba można założyć, ze Chipi nie znam angielskiego, a te pierwsze zdania z prośba o tłumaczenie na wszystkie języki po prostu przetłumaczyła translatorem/ ktoś jej przetłumaczył i wkleja to do każdego maila, na jej blogu prośba o tłumaczenie wyglądała niemal identycznie.

Dodam jeszcze, ze trochę mi głupio, ze nie sprawdzałam w jakich godzinach ona wychodzi, czy ktoś zwrócił uwagę na to, czy np, wychodzi tylko wieczorem jej czasu/ nocą, czy o różnych porach?
I czy ktoś sprawdzał czy w czasie tego 7-10 zawsze jest obudzona?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych