Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chip-Chan

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2750 odpowiedzi w tym temacie

IGotYouDancing.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

potwierdzam - dziś płakała. Czemu - nie wiadomo.
teraz śpi sobie na fotelu, i zauważyłam że jeden z kartonów spadł na dół. Sam z siebie by nie spadł.
Kurde, idę stąd, nie oglądam tego.

AHA *_*.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moim zdaniem może i jest interesująca ale nie sądzicie że gapienie się w ekran nic nie da ??

Vanlid.
  • Tematów: 1
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Ludziska, dostałem maila od Chipi!
The stalker Korean cop P has been after me for 16 years

What he has done has to be revealed

Maybe mass communication investigates, and it will be revealed

Please help me for reporters or more people to know this

I need this case should be known for the world

Translate the script in English or Japanese,, Chinese and other Languages

Może ktoś to przetłumaczyć? Ja niektórych słów nie wiem, a z tłumacza google:

Stalker koreański P policjant został po mnie 16 lat

Co zrobił musi być ujawniona

Może masowej komunikacji bada, i będzie objawione

Proszę o pomoc dla dziennikarzy lub ludzi, więcej o tym wiedzieć

Muszę tym przypadku powinny być znane na świecie

Tłumacz skrypt w języku angielskim lub japońskim, chińskim i innymi językami

Edit: Chyba jednak nie potrzeba tłumaczyć, bo parę osób dostało taki sam mail :P

Użytkownik Vanlid edytował ten post 01.01.2012 - 01:18

PIOTER2.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

07 15 siedzi i coś robi na komputerze nie używa klawiatury a jedną ręka się podpiera. Wydaje mi się, że karton spadł ale może mi się wydawało... I potwierdzam, że widziałem jak chowała swoje włosy do plastikowego woreczka który położyła pod kamerą

EDIT: 07 38 wstała i poszła za kamerkę. nie pojawia się w cam 7 40 , Mignęła w cam 1 i przeszła do pokoju z cam 2 . Zawineła się wyciągneła włosy do woreczka i położyła się z komputerem.

Czemu zamiast wracać z imprezy to podglądam jakąś psychiczną koreanke?!

Użytkownik PIOTER2 edytował ten post 01.01.2012 - 07:45

monika_89.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czemu zamiast wracać z imprezy to podglądam jakąś psychiczną koreanke?!
[/quote]

bardzo dobre pytanie! : P

Woolf.
  • Tematów: 6
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Nie wiem czy ktoś już o tym wspominał w tym wątku, bo całego nie prześledziłem, ale cała ta sytuacja kojarzy mi się z filmem Sala Samobójców.

mrstrawbear ..
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie wiem czy ktoś już o tym wspominał w tym wątku, bo całego nie prześledziłem, ale cała ta sytuacja kojarzy mi się z filmem Sala Samobójców.

Chyba ktoś coś wspominał, no ale to nie jest takie ważne. Ja tam podobieństwa żadnego nie widzę, oprócz tego, że siedzi przy kompie...

caryca.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Poszperałam troszkę i znalazłam taką stronę: afreeca.com/asdsfs. Strona oczywiście po koreańsku. Można sobie na niej pooglądać Chip-Chan w latach 2009, 2010.

Tekla.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dodaję zbliżenie na jej twarz, screeny zrobiłam dzisiaj.

Dołączona grafika

IGotYouDancing.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

śliczna kobitka z niej.

Co do tej strony :afreeca czy jakoś tam - ona jest w innym mieszkaniu, musiała się przeprowadzić do tego obecnego. w ogóle, to ona coś mówiła że ją "przenieśli" do tego mieszkania gdzie jest teraz, ale kto ją przeniósł, tego nie wiem.

Użytkownik IGotYouDancing edytował ten post 01.01.2012 - 17:07

wszyscyzginiemy.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Moja teoria: Chip Chan jest jakąś performerką, lub jakąś nowoczesną artystką, cholera takich wie :D, która chce np. zwrócić uwagę na problem prześladowań politycznych w Korei, i z tego powodu zamknęła się w mieszkaniu i pokazuje swoje życie na żywo. Żeby zwrócić na siebie uwagę świata, udaje chorą psychicznie.

ServusSnajper.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

O ile wiem, to zjawisko, kiedy osoba zamyka się w pokoju i nie wychodzi z domu, to hikikimori. (ach, marzę o praktyce tego gdy muszę wstać o 5.., ale mniejsza z tym ^^). To hiki w Japonii podobno wystepuje najczęściej. Chippie to jednak szczególny przypadek...

Co do płaczu - to nie dziwne. Według mnie dziwne jest, że do tej pory sama jej płaczącej nie wiedziałam. Przecież to boli, patrzeć na tą biedną kobietę..

Sprawa maili - nie wiem, jaki ma mail, zapewne ktoś go tu podał, ale moim zdaniem ona każdemu odpisuje to samo... jeśli w ogóle każdemu odpisuje.

Geniusz.
  • Tematów: 23
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ciekawe. Co odwiedzam ten temat, to mimo, że strona inna, to treść jakby ta sama. "Hikikimori", "niech ktoś wyśle/da maila", "wideo jest zapętlone" etc... Jeśli chcecie coś ustalić, to skupcie się na obserwacji, poszukiwaniu informacji na jej temat, a nie na wymyślaniu kolejnych (a w zasadzie powtarzaniu tych samych) teorii. ;)

KlausDefeater.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A może potrzebujecie w tym temacie realisty? Służę pomocą

nie było jej w sylwestra, bo po prostu spędziła go poza domem, tak samo jak święta, też jej nie było n_n

płakała patrząc na ekran? WOW ,może oglądała jakiś wzruszający film, ja też płaczę na filmach

Hikikomori? Szczerze denerwuje mnie polskie społeczeństwo odkąd dowiedziało się o hikikomori. W ogóle cały internet rozgłosił, że to jest nie wiadomo jaka choroba. Pamiętam jak w 2006 roku wyszło anime "Welcome to the NHK", które oglądałam co tydzień, tam jest wszystko ładnie wytłumaczone na czym to polega.
I nie, nie jest to siedzenie w domu i unikanie wszystkiego co się rusza. To jest po prostu zainteresowanie bardziej światem wirtualnym + brak potrzeby wychodzenia z domu co przeradza się w wyalienowanie.
Wyobraźcie sobie, że macie prace przez internet, nie chodzicie już do szkoły, mamusie kupują Wam jedzenie (lub zamawiacie je przez internet! Tak samo jak ubrania :3) wychodzicie tylko kiedy naprawdę musicie, a reszte dnia spędzacie w domu przed komputerem bądź śpiąc.

Brzmi znajomo, co? W 21 wieku dużo jest takich hikikomori, ten problem dotyczy też mnie i Was. W jakiś sposób izolujemy się, Wy nawet przesiedzieliście święta gapiąc się na kamerke. Chip-chan zrobiła z Was hikikomori, a może po prostu jej planem jest udowodnienie wam, że już dawno nimi byliście.

cojapacze.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mail od Chip - http://imageshack.us...ipchanmail.jpg/ (wszystkim chyba wysyła z identyczną treścią x.x)
Wysłała zdjęcia,w tym zdjecia tego policjanta [które chyba już tu były] i jeszcze link do jakiegoś posta na innym blogu - klik.

Użytkownik cojapacze edytował ten post 05.01.2012 - 18:02

Użytkownicy przeglądający ten temat: 7

0 użytkowników, 7 gości oraz 0 użytkowników anonimowych