Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chip-Chan

• Please log in to reply
2750 replies to this topic

AHA *_*.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zastanawia mnie jedno ...
Bo jeżeli jakieś władzę wiedzą o naszej czipi to już dawno powinno ukazać się coś w mediach anglojęzycznych i np. w wydarzeniach , w fakcie czy w gazetach . Czy zauważyliście czy ukazało się coś o niej w mediach ?
Szczerze mówiąc to więcej mówią o śmierci Kim Dzong Ila ;]

dominikaka.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Może warto zwrócić uwagę na link, który podał/a "cojapacze".

Mail od Chip - http://imageshack.us...ipchanmail.jpg/ (wszystkim chyba wysyła z identyczną treścią x.x)
Wysłała zdjęcia,w tym zdjecia tego policjanta [które chyba już tu były] i jeszcze link do jakiegoś posta na innym blogu - klik.

Na tej stronie zamieszczone są komentarze jak widać w języku koreańskim. Tak więc możliwe, że to właśnie Koreańczycy wpisali te komentarze. Może jest w nich zawarta jakaś prawda na temat Chipi. Może tłumacząc je dowiemy się czy wierzą jej, czy znają jej historię i co o tym wszystkim myślą. Jednak ja nie jestem w stanie tego przetłumaczyć. Wrzucam w google translator, ale chyba nie potrafię zrozumieć sensu przetłumaczonych słów za mocno i wychwycić z tego niczego. Jednak może jak ktoś jeszcze na to spojrzy to odkryje coś interesującego, wnoszącego do sprawy.

Effie.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

http://linkvalidator...GVJZD03MzgyNw== zauważyliscie, ze pod tym linkiem są komentarze z roku 2003-2005?

Produkcja_Chaosu.
  • Tematów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Dnia 05.01.2012, ok. 11;42 czasu koreańskiego Chip-chan dostała jakąś przesyłkę, po czym... ubrała się i wyszła z domu.

http://imageshack.us...6/19168631.jpg/ Dowody ; P

Bardzo długo ustawiała owe kartony przy drzwiach wyjściowych przed samym wyjściem.

Użytkownik Produkcja_Chaosu edytował ten post 07.01.2012 - 03:04

Joan.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

http://linkvalidator.net/warn.php?p=aHR0cDovL2JiczIuYWdvcmEubWVkaWEuZGF1bS5uZXQvZ2FpYS9kby9raW4vcmVhZD9iYnNJZD1LMTUzJmFydGljbGVJZD03MzgyNw== zauważyliscie, ze pod tym linkiem są komentarze z roku 2003-2005?

x] data jest napisana od końca, spójrz daty i godziny tych komentarzy 10.06.05 to bedzie 5 rzerwca 2010. Swoją drogą, to ciekawe co tam jest napisane? Raczej rzadko zerkam co tam się u niej dzieje, więc nic dziwnego jak na razie nie widziałam, ale będę tu zaglądać, bo strasznie mnie ten temat zainteresował. Teraz siedzi i coś ogląda/czyta(?) na kompie czyli nic nadzwyczajnego. Produkcja_Chaosu link nie działa

Produkcja_Chaosu.
  • Tematów: 1
Reputacja

Napisano

Poprawione ;p

Nie cytujemy posta na który odpowiadamy, jeżeli znajduje się tuż nad naszym. PSI.

Effie.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

10.06.04 12:31 np ta

i po czym wnioskujesz, że jest ona od konca? : )

eve1292.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Może warto zwrócić uwagę na link, który podał/a "cojapacze".

Mail od Chip - http://imageshack.us...ipchanmail.jpg/ (wszystkim chyba wysyła z identyczną treścią x.x)
Wysłała zdjęcia,w tym zdjecia tego policjanta [które chyba już tu były] i jeszcze link do jakiegoś posta na innym blogu - klik.

Na tej stronie zamieszczone są komentarze jak widać w języku koreańskim. Tak więc możliwe, że to właśnie Koreańczycy wpisali te komentarze. Może jest w nich zawarta jakaś prawda na temat Chipi. Może tłumacząc je dowiemy się czy wierzą jej, czy znają jej historię i co o tym wszystkim myślą. Jednak ja nie jestem w stanie tego przetłumaczyć. Wrzucam w google translator, ale chyba nie potrafię zrozumieć sensu przetłumaczonych słów za mocno i wychwycić z tego niczego. Jednak może jak ktoś jeszcze na to spojrzy to odkryje coś interesującego, wnoszącego do sprawy.

cóż, jeśli chodzi o koreańskie komentarze pod mailem - faktycznie z koreańskiego bezpośrednio na polski nie mają żadnego sensu i nic nie da się sklecić z tego tekstu. ale jeśli weźmiemy z koreańskiego na angielski...;] to inna bajka. Przykładowo, wzięłam drugi komentarz z pierwszej strony stąd - http://linkvalidator...GVJZD03MzgyNw==
i oto tekst po angielsku:
Only the truth is not visible. You can think of a kid still believes that ridiculous situation that aligns with the anger over 99% of the national character is the appalling reality. If eokulhamyi plenty normally be resolved by the fact that the channel faces in the photographs on the Internet comes to the discipline of a police officer I leave the obvious criminal libel, and Republic of Korea to the police for their loss is a serious honor. Prodigy? A one-man police deungdolri citizens to invent something as insipid as the hope never to be.

myślę, że większość osób potrafi to przetłumaczyć, przynajmniej zrozumieć sens w swoich myślach, niekoniecznie przelać to 'na papier', ja np. nie wiedziałabym jak to ująć w tłumaczeniu, więc zamieszczam tylko wersję angielską i podpowiadam - tłumaczcie z koreańskiego na angielski, nie na polski ;] a później z angielskiego samodzielnie, bo przy pomocy google to i tak chaotyczne zdania powstaną ;)
później przetłumaczę resztę komentarzy (teraz muszę wyjść) i jak będzie coś wartego uwagi to na pewno opublikuje ;)

żaba.
  • Tematów: 32
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

nie rozumiem Waszej jazdy bez kitu :hm: nie wiem czy to zbiorowe branie dragów jakieś było czy co. nie mogę zrozumieć czemu ten temat ma tyle wpisów :D fenomen jakiś.

KlausDefeater.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

10.06.04 12:31 np ta

i po czym wnioskujesz, że jest ona od konca? : )

Hahahahah hahah nie moge już z tego waszego węszenia spisków.

Data w azji zapisywania jest ROK-MIESIĄC-DZIEŃ
W Ameryce MIESIĄĆ - DZIEŃ - ROK
W Europie DZIEŃ - MIESIĄC - ROK

ale NIE, upierajmy się, że te komentarze są z 2005 roku! =| na pewno! I na bank ludzie wracali do wątki po kilku latach, bo w sumie po kilku dniach to przecież NIEMOŻLIWE, bardziej możliwe jest to, że na bank pisali tam 3 lata niż 3 dni. Pozdro.

Niektórzy powinni się uspokoić ze swoimi chorymi teoriami i zaczerpnąć świeżego powietrza.

Tak samo jak Ci, którzy wierzą chip-chan. Mówi, że to trwa kilka lat? Pokażcie mi JEDEN dowód, że jej płakanie po internecie było np w 2008-2009roku. Nope. To zaczęło się 2010, wtedy też znalazł to 4chan i wtedy też stała się bardziej znana. Why? Bo 4chan znajduje wszystko pierwszy, jakby zaczęło się to w 2005 to wtedy by ją znaleźli.
Możecie sie rozejść, bo nie ma tu już o czym gadac,no chyba, że znaleźliście sobie nowego hobby, to życzę powodzenia

Użytkownik KlausDefeater edytował ten post 07.01.2012 - 16:35

PomidorowySer.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Dnia 05.01.2012, ok. 11;42 czasu koreańskiego Chip-chan dostała jakąś przesyłkę, po czym... ubrała się i wyszła z domu.

http://imageshack.us...6/19168631.jpg/ Dowody ; P

Bardzo długo ustawiała owe kartony przy drzwiach wyjściowych przed samym wyjściem.

Widziałeś może co było jak wróciła? No chyba, że nie wróciła :P

milenindra;-).
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam, również ze względu na nią się zarejestrowałam (co się ze mną dzieje? ;o) ale przeglądałam wcześniej forum..
No, mam pytanie, czy są jakieś inne widoki na pokój tj czy się zmieniają rzuty?

Sirith.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chip-chan przestawiła kamerę, tak że widać prawie cały pokój i domniemane tajemnicze drzwi. Tak nawiasem mówiąc, to kiedy ona w ogóle chodzi do łazienki? Temat zaczyna się nudzić ze względu na to że nic konkretnego się nie dzieję, zaczynam myśleć że to wszystko to po prostu fake.

JachuPL.
  • Tematów: 7
Reputacja

Napisano

Chip-chan przestawiła kamerę, tak że widać prawie cały pokój i domniemane tajemnicze drzwi. Tak nawiasem mówiąc, to kiedy ona w ogóle chodzi do łazienki? Temat zaczyna się nudzić ze względu na to że nic konkretnego się nie dzieję, zaczynam myśleć że to wszystko to po prostu fake.

ma tzw. mechanizm twardego gracza. Może długo siedzieć w jednej pozycji, nie korzystając z toalety. Wiem, bo sam jestem posiadaczem owej "umiejętności" (kiedyś potrafiłem przed ekranem spędzić okrągłe 48 jadąc jedynie na herbatnikach, wodzie + paczce kopiko, teraz jak wysiedzę 12 to jest cud :D ).

Coś ciekawego zdarzyło się w jej stalkerowym świecie w ostatnich dniach?

btw. piszę kolejny program do podglądania jej, tym razem wersja na silniku Gecko (przeglądarka Firefox) lub - wersja specjalna - na silniku Webkit (Chrome) ;)

Użytkownik JachuPL edytował ten post 08.01.2012 - 20:41

eve1292.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ale się aktywna zrobiła...:P kilka razy wstawała sprzed laptopa i grzebała w kablach, chyba miała białe rękawiczki:

Dołączona grafika

Ogólnie to kiedy zajrzę na forum czy jest coś nowego to zerkam też co tam u niej, ale trzeba przyznać, że to robi się po prostu nudne. Na początku zaintrygowało mnie o co w tym wszystkim chodzi, ale teraz, kiedy wciąż nic nowego nie wiadomo, nic się nie dzieje ta sprawa staje się po prostu beznadziejnie nudna. Jednak mimo wszystko będę zerkać czy jakiś Sherlock nie znalazł czegoś nowego w tej sprawie :P chciałabym po prostu dowiedzieć się czy to udawane, czy ona jest chora, chciałabym też zobaczyć screena z jakiejś nietypowej sytuacji w jej mieszkaniu (ale by było jakby ktoś przyszedł w odwiedziny :D )

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych