Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chip-Chan

• Please log in to reply
2750 replies to this topic

Voldek.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chętnie.
Czy to nie dziwne, że ta dziewczyna zachowuje się tak, jak się zachowuje?
Nawet jeśli jest chora wątpię żeby wymyśliła taką historię jak z P Cop...

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Czy to nie dziwne, że ta dziewczyna zachowuje się tak, jak się zachowuje?

Czyli jak ? Co w jej zachowaniu jest "dziwnego" ? Jest wiele osób zamykających się w swoim wirtualnym świecie, ograniczając go do spania, jedzenia i kompa, internetu). Sam mam takiego 4 piętra nad sobą. Naprawdę nie ma tu nic ciekawego do oglądania, już lepiej pooglądać jakieś animal planet, czy coś takiego, gdzie przynajmniej można zobaczyć egzotyczne zwierzęta, których nie uświadczysz w Polsce (chyba, że w zoo).

Voldek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Śpi 20h na dobę? Znaczy teraz już Chippie tak nie robi, ale robiła.
No cóż, po prostu zainteresowała mnie jej historia :3

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie jestem psychologiem, ale gdzieś to już słyszałem, że osoby bez chęci/energii do życia potrafią tyle spać, nie mają motywacji, by wstawać, są wiecznie "zniechęcone". Nie wiem, czy 20 godzin, ale na pewno kilka godzin ponad te w pełni wystarczające 8h snu.
Skoro już tyle nie śpi, to tylko potwierdza, że to nie była żadna choroba, a wróciła jej może w jakimś stopniu energia - może to sprawka Diablo 3 :D

No cóż, po prostu zainteresowała mnie jej historia

Ale jaka HISTORIA ? Co ona sobą ciekawego prezentuje ? Wybaczcie porównanie, ale jej tryb życia jest podobny, do życia psa/kota domowego.
(próbuję zrozumieć fenomen tego tematu)

Voldek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No bo myślę, że w końcu musi się coś u niej zmienić, nie może zostać tak jak jest. W końcu ktoś musi się nią zainteresować albo ona musi zmienić swój tryb życia - w końcu przecież skończą się jej chyba pieniądze skoro raczej nie pracuje i żyje ze spadku po rodzicach...

ServusSnajper.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@ Yawgmoth, masz rację, mam sama takie swoje małe problemy psychiczne (traktuję to teraz trochę z ironią, bo to nic w porównaniu z tym, co przeżywają inni) i również mam takie dni, kiedy tylko bym spała, niezależnie od pory roku. Im bardziej tracę motywację, jestem zmęczona itd., tym częściej bym spała. Śpię w nocy, potem w szkole na lekcjach muszę się mobilizować, żeby nie zasnąć, po szkole tak samo.
A jeśli chodzi o to, dlaczego Chippie jest interesująca-nie chodzi o to, że jej życie nas ciekawi, bo rzeczywiście, jest to nudne. Chodzi o całą tajemnicę związaną z jej zachowaniem. Niektórzy oglądając ją, chcą się dowiedzieć, czy ma rodzinę, czy utrzymuje kontakt z kimś itd. Poza tym-skąd jej się wziął ten cąły czip i historia z policjantem. Nie zachowuje się, jak "normalni ludzie", skoro by tylko siedziała przed komputerem w domu i niektórzy chcą znać przyczynę, pomóc jej, wytłumaczyć.

Macie link do tych kamer? Mnie nie działały ostatnio..

Voldek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Proszę:
http://aassdd.viewne...PageLayout=Div9
http://www.ustream.t...&medium=6657409
To są wszystkie 3 kamery jakie ona ma.

Co sądzisz o tych dwóch screenach które wysłałem wyżej? I dlaczego Chip nie ma w domu już od ponad doby?

PS: Panowie Admini, coś nie działa z wstawianiem URLa z własnym tekstem.

Użytkownik Voldek edytował ten post 27.05.2012 - 18:07

ServusSnajper.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

O, dziękuję. I sprawa się wyjaśniła: Opera nie jest najlepsza do tej strony, Mozilla sobie radzi x)
Te screeny są, hm, dziwne. Gdybyś nie opisał, co jest pod tą zasłoną, to bym powiedziała, że Chan założyła na siebie koc i tak siedzi 0_o nie ma jej? no, teraz też. Hm, ale już była taka sytuacja i wróciła. Jeśli naprawdę ma schizofrenię paranoidalną, to taki długi pobyt poza domem nie jest niczym niezwykłym.
Swoją drogą, na tumblrze na jej temat były screeny, gdzie miała przygotowane jakieś duże karty papieru i ktoś pisał, że być może ona gdzieś protestuje, może przeciw temu Cop P etc. To było 12 IV.

Voldek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No i się pojawiła - i mimo, że tak długo jej nie było nadal nie śpi. Wygląda na zmęczoną, a kartony przy drzwiach nie są jak zwykle ładnie ułożone.

#820 Gość_Człowiek Iluzja

Gość_Człowiek Iluzja.
  • Tematów: 0

Napisano

Jak można przez pół roku oglądać chorą psychicznie koreanke?

ServusSnajper.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Myślę, że nikt tutaj nie oglądaj jej 24h/dobę -.- czepiacie się, ja podglądałam przez parę dni, jak ją odkryłam, a później raz na jakiś czas xD A jak tak można, to już wyjaśniłam. Niektórzy są ciekawi, jak żyje taka nietypowa osoba, a inni się o nią martwią. Szczerze mówiąc, przeżywałabym, gdyby cos jej się stało. To jest empatia. I tyle.

jellyfish.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam. Czy ktoś jeszcze ją obserwuje? Ja od trzech dni wchodzę zerknąć i nie ma jej w ogóle w domu..

Fresz.
  • Tematów: 2
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Ocho ! Patrzcie co się dzieje. Chyba rozwaliła kamery

http://aassdd.viewne...PageLayout=Div9

nothingness.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie rozwaliła żadnych kamer.

I już wróciła. Nie wiem jak i kiedy, ale zastałam ją wpatrującą się w ekran białego laptopa. Potem wstała, pogrzebała w kablach, zmieniła laptopa na czarnego i jeszcze więcej pogrzebała w kablach. Ale sznurków nie zdjęła. Więc po co one są? Bo teoria, że świadczą o jej nieobecności raczej została obalona. To nie jest pierwszy przypadek, kiedy była w mieszkaniu, a sznurki były rozwieszone

ServusSnajper.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Mam takie bardzo dziwne wrażenie, że ona jakoś inaczej wygląda 0_o chociaż może to dlatego, że ma inaczej kamery, niż kiedy ostatnio ja widziałam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych